zaterdag 11 mei 2019

Medicijnenmaffia ontvoert 3-jarig jongetje dat al wekenlang kankervrij is zonder chemotherapie. Zo reageert de moeder

Bron: 9 for News

Onlangs werd het zoontje van Joshua McAdams en Taylor Bland gediagnosticeerd met kanker. Ze stemden in eerste instantie in met chemotherapie, maar kozen daarna voor een natuurlijke behandeling.
Het jongetje, Noah, lijdt aan leukemie.
Toen zijn ouders een tweede chemokuur weigerden, schakelde het ziekenhuis waar hij werd behandeld Jeugdzorg in. Medewerkers gebruikten een dwangbevel om Noah te laten opnemen.
Ontvoering
Daar bleef het niet bij: de autoriteiten verspreidden foto’s van het gezin via tv en websites.
De ouders werden opgepakt door de politie en worden nu verdacht van kinderverwaarlozing.
Erin Olszewski, medeoprichter van een groep die zich inzet voor de rechten van ouders, sprak van ‘ontvoering’.
Zwaar geschonden
Ze vindt dat de rechten van de ouders zwaar geschonden zijn.
Olszewski zei dat mensen zelf moeten kunnen kiezen welke behandeling ze hun kind geven.
De ouders gebruiken onder meer rozemarijn, vitamine B, kruidenextracten, colloïdaal zilver en paddenstoelenthee om Noah te behandelen.
Nog nooit zo goed
Via Facebook liet Bland weten dat er geen sprake is van verwaarlozing. “Zijn waardes zijn nog nooit zo goed geweest en hij is nog steeds kankervrij na twee weken zonder chemotherapie – goh!”
“Hij is GEZOND,” benadrukte ze.
Olszewski zei dat ‘de moderne gezondheidszorg alleen symptomen bestrijdt en niet kijkt naar de diepere oorzaken’.

[Tampa Bay]

Jensen ontmaskert in dit filmpje op confronterende wijze liegende media en politici. Kijk hoe je continu wordt voorgelogen

Bron: 9 for news

De traditionele journalist is een groot deel van z’n macht kwijt en die macht wil hij graag terug. Vandaar dat de term ‘fake news’ is uitgevonden, zodat journalisten weer kunnen bepalen wat ‘echt’ en ‘nep’ is, stelt Robert Jensen.
Zijn die traditionele media wel zo objectief, gewogen en betrouwbaar als ze zeggen?
Neem bijvoorbeeld Eva Jinek, die zich voordoet als objectieve journalist, maar volgens Jensen een actrice is.
Poetin
Ze maakt er geen geheim van dat ze groot fan is van Hillary Clinton, terwijl ze duidelijk een hekel heeft aan Donald Trump. Objectief, gewogen, betrouwbaar?
Een ander voorbeeld.
Het NOS Journaal zond een fragment uit waarin BBC-verslaggever John Sweeney de Russische president Poetin bevraagt naar Russische betrokkenheid bij de situatie in Oekraïne.
De voice-over vertelt: “Als de BBC-verslaggever Poetin daarover een vraag wil stellen, wordt hij zo goed als genegeerd.”
Geknipt
Vervolgens kregen we beelden te zien van de verslaggever die vragen stelt en Poetin die zonder iets te zeggen wegloopt.
Het bleek een geknipt fragment. In het ongemonteerde beeldmateriaal is te zien dat Poetin na de vragen van Sweeney blijft staan en gedurende twee minuten de journalist te woord staat.
“Als je de gevestigde journalistiek betrapt op dit soort dingen, hebben ze nooit het gevoel dat ze hun excuses hoeven aan te bieden,” merkt Jensen op.
Politici
Nu begint ook de overheid zich met de strijd tegen nepnieuws te bemoeien. Je hoort de hele dag spotjes op de radio en sommige landen hebben al omstreden wetten tegen nepnieuws.
Jensen maakt duidelijk dat politici zelf vaak genoeg fake news verspreiden. Zo verspreidde oud-minister Halbe Zijlstra jarenlang een nepverhaal over Poetin.
Bekijk het filmpje hieronder:

[Jensen]

Singapore: van moeras tot miljardenstaat! Zonder de EU kan Nederland dit ook!Hoe is het zo’n klein, ogenschijnlijk kansloos moeraslandje gelukt om tot een van de grote winnaars in de wereldeconomie uit te groeien? Financial Focus gaat op zoek naar het antwoord. Én beantwoordt de vraag of Singapore nog altijd een interessant land is om in te beleggen.

Het jaar 1965. Toen pas werd Singapore het Singapore zoals we dat nu kennen. Daarvoor had het een geschiedenis zoals talloze andere grote en kleine landen. Een geschiedenis vol onderwerping aan grotere, koloniale regimes. In het geval van het veredelde vissersdorpje Singapore verliep dat traject langs grootmachten als Groot-Brittannië en Japan. In 1963 volgde een tijdelijke alliantie met Maleisië. Daarna mocht Singapore het op eigen kracht proberen.

Singapore staat bovenaan in tal van toptienlijstjes. De omvang van de economie is veel groter dan die van de meeste andere landen. Het bnp per hoofd van de bevolking bedraagt 37.000 US dollar. Bijna net zoveel als de 40.000 US dollar van Nederlanders. Terwijl een halve eeuw geleden de gemiddelde Nederlander grofweg vijf  keer meer verdiende dan de straatarme Singaporezen.

Met recht een inhaalslag. En gezien de huidige economische ontwikkelingen neemt de voorsprong van Singapore op Nederland elk jaar toe!

Singapore heeft bewezen dat het niet alleen een recept heeft voor een overheerlijke cocktail, maar ook voor een al decennia florerende economie en een veilige en schone leefomgeving. Een succes dat op papier eenvoudig lijkt te kopiëren. Maar het feit dat dat niet gebeurt, zegt iets over de prestaties van de voormalige vissersenclave.

Iemand maakte deze opmerking: “Nederland heeft de grootste haven en het beste vliegveld van Europa. Als we uit de EU stappen en de gulden weer invoeren, maken we van Nederland een ’stadstaat’, naar het model van Singapore. Moet je eens opletten hoe snel het huishoudboekje weer in balans is.” 

https://financialfocus.abnamro.nl/economie-beleggen/singapore-van-moeras-tot-miljardenstaat/


Europa van Naties en Vrijheid (ENF)!Door Realpredictor

De fractie van Europa van Naties en Vrijheid werd op 16 juni 2015 gevormd door zes rechts-populistische partijen en een onafhankelijke Europarlementariër.

1. Positie

De fractie telt 35 leden, afkomstig uit 8 lidstaten en is daarmee de achtste en kleinste fractie in het Europees Parlement.

ENF keert zich tegen Europese Unie in haar huidige vorm en wil terug naar een Europa van onafhankelijke staten die op economisch gebied met elkaar samenwerken.

In aanloop naar de vorming van de fractie in 2015 namen het Front National, de FPÖ en Lega Nord in oktober 2014 het initiatief tot oprichting van een Europese politieke partij: de Beweging voor een Europa van Naties en Vrijheid (MENF).

3. Voorzitter

FN-delegatieleider Nicolas Bay is fractievoorzitter; covoorzitter is PVV-delegatieleider Marcel de Graaff.

4. Historische ontwikkeling

De fractie Europa van Naties en Vrijheid werd pas ruim een jaar na de Europese verkiezingen van 2014 gevormd. Front National, de PVV, FPÖLega Nord en het Vlaams Belang hadden voorafgaand aan de verkiezingen aangegeven graag gezamenlijk een fractie te vormen, maar konden aanvankelijk niet genoeg leden uit andere lidstaten aan zich binden. Een fractie moet bestaan uit minimaal 25 leden, afkomstig uit minimaal 7 verschillende lidstaten. In juni 2015 lukte dit alsnog.

5. Meer informatie


Thomas Williams: bankiers en Deep State steeds meer in het nauw


Nu het Pentagon van kamp veranderd is en de bankiers hun fondsen vanuit de Manna World Holding Trust blokkeren, heeft de Deep State er een nieuwe tegenstander bij. De bankiers proberen op allerlei manieren de fondsen te blokkeren of confisqueren. Maar hun middelen beginnen langzaamaan op te raken en ze komen steeds meer in het nauw. De wanhoop neemt toe. Met alle verschuivingen in de machtsstructuur zou dit wel eens tot een interessante situatie kunnen leiden. 
Tijdsaanduiding van de audiolink:
– Spreaker app: (000:00) minuten:seconden

Oproep aan politie schuldig aan politiegeweld

83:15   Thomas geeft een waarschuwing aan de politieagenten in Frankrijk: “De geschiedenis zal niet mild op je terugkijken. Het schoppen en slaan van kinderen en ouderen. Je zult herinnerd worden als degene die de onvermijdelijke vooruitgang tegenhield. De meeste mensen zullen het onthouden en je aanwijzen als schuldige. Maar helaas zullen sommige mensen nogal slecht op je reageren en je zult een hoge prijs moeten betalen. De politie is de frontlinie om hun systeem te bewaken, niet het onze. Het systeem dat tegen ons — en ook tegen jou — werkt. Het brengt jou ook in gevaar, terwijl zij zich verschuilen in vergaderkamers of bunkers. (…) De mensheid komt in opstand en je gewelddadigheid wordt niet getolereerd. Je zult een prijs gaan betalen voor die keuze. Maak een verstandige keuze.”

Banken eisen een minimum bedrag in ieders bankrekening

De bankiers komen steeds meer in het nauw. “Dingen zijn in de hoogste kringen steeds minder te controleren (…) De boel raakt behoorlijk verhit op dit moment. In grote mate.” (99:30)
84:50   De Federal Reserve is niet meer volledig operationeel, maar opereert onder bepaalde beperkingen. Maandag besloot men om de banken te kapitaliseren. Het mocht echter niet baten voor de RV-plannen, die wederom mislukten. Men probeert de betalingen die vanuit de Trust komen te presenteren als uitbetalingen van de RV. Trap er niet in.
Banken worden steeds wanhopiger. Men eist nu van klanten om een minimum bedrag op hun bankrekening te hebben. Thomas raadt aan om deze bankrekening op te heffen of over te stappen naar een andere bank. “Het is jouw geld, wie zijn zij om je te vertellen hoeveel geld je in je bankrekening moet hebben?”

Oplopend conflict tussen Steven Mnuchin en Pentagon

87:20   Steven Mnuchin (Treasury) blokkeerde wederom de fondsen vanuit de Trust, bestemd voor het Pentagon. Het Pentagon is bovendien bedreigd door Chinese Elders en Steven Mnuchin. “Dit zou wel eens heel interessant kunnen worden.”
91:00   De banken zijn betrapt dat ze via achterdeurtjes toegang bieden aan de Federal Reserve en de Treasury. Er is actie ondernomen tegen eerdere misstanden, maar Thomas snapt niet waarom Steven Mnuchin nog bij de Treasury zit. De inlogcodes van de banken om in het financiële systeem te komen zijn nu geblokkeerd.
104:20   Thomas benadrukt dat het allemaal geen kwestie is van ‘een paar knoppen indrukken’. Men heeft inmiddels wereldwijd al 300.000 ingangen naar banken verwijderd, zoals ‘achterdeurtjes’ van bankrekeningen, clearance accounts en servers. Maar dat betekent niet dat zij zullen ophouden om op andere wijze toegang te krijgen. Zij beschikken over een heel leger van hackers die dit de hele dag kunnen doen. Het Manna World Trust-team is maar een klein groepje. Het verschil in middelen is enorm. “Desondanks kunnen ze ons niet tegenhouden.”

Russische Deep State mengt zich in strijd Venezuela

96:40   In Venezuela worden mensen neergehaald door Russische huurlingen, gestuurd via Cuba, die namens de Red Dragon-groep opereren. Dit is een oude Russische groep, gelieerd aan Gorbatsjov en de KGB. Zij vertegenwoordigen de Russische Deep State. Zij zijn niet verbonden aan Putin.

Speelde Mike Pence een rol in arrestatie Julian Assange?

97:20   De issues die in Ecuador, in relatie tot Julian Assange, aan het licht komen, hebben te maken met Mike Pence. Hij doet aan achterkamertjespolitiek en sluit deals waar president Trump niet om gevraagd heeft. Mike Pence zal binnenkort voor veel zaken ontmaskerd worden, zegt Thomas.
“Dingen zijn in de hoogste kringen steeds minder te controleren (…) De boel raakt behoorlijk verhit op dit moment. In grote mate.”
Thomas Williams (99:30)
99:30   Thomas verwacht dat er mogelijk op korte termijn een doorbraak te verwachten is, omdat een prominent persoon eindelijk door heeft dat Amerika financieel de nek om wordt gedraaid. Hij benadrukt dat de Clowns (CIA/Deep State) erg onder druk staan. Uiteindelijk zal er iets naar buiten breken. (104:00)
De (ongeredigeerde) samenvatting van de THI-radioshow verschijnt enkele dagen eerder op Patreon, dan de publicatie op de blog.

De (ongeredigeerde) samenvatting van de THI-radioshow verschijnt enkele dagen eerder op Patreon, dan de publicatie op de blog.
Thomas Williams is opgegroeid in Liverpool en woont nu in de VS. Hij maakte zijn debuut als radiopresentator bij de wekelijkse radioshow Cosmic Voice van Drake Bailey. Vanaf mei 2016 presenteert hij zijn eigen radio-uitzending Truth, Honor & Integrity show. Daarin wordt verslag gedaan van de 2e Amerikaanse revolutie en de wereldwijde transitie naar een nieuwe wereld, waarbij de oude Orde hun macht verliest. Hij bezit een schat aan kennis en staat bovendien in contact met insiders binnen de Illuminati, de financiële top, het inlichtingenapparaat en een aantal buitenaardsen. Bovendien heeft hij nauw contact met het Manna World Trust-team, dat de World Trust beheert, ook wel bekend als de collateral accounts.
Zijn intel is vaak niet (door mij) te verifiëren en zal ook niet altijd direct bevestigd worden door de streng gecontroleerde en gecensureerde media. Voorspellingen blijken echter vaak weken of maanden later te kloppen. Het biedt in ieder geval een interessant alternatief standpunt, waarmee mensen vanuit een breder perspectief naar de huidige gebeurtenissen kunnen kijken.

Ella Ster* | bron: ellaster.nl

Tweespalt in SP om Hans Brusselmans: ’Ik zou de maker ontslaan’

Bron: De Telegraaf


Den Haag - In de Socialistische Partij is groeiende onvrede over een campagnespot voor de Europese verkiezingen waarin een evenbeeld van eurocommissaris Frans Timmermans wordt neergezet als de machtsbeluste schrokop.


De spot leverde de SP al de nodige kritiek op van buitenaf, maar inmiddels is er ook binnen de partij tweespalt over. „Ik ben hier enorm van geschrokken”, zegt Aart Zevenbergen, fractievoorzitter van de SP in Rotterdam. „Het is vunzig, op de man. Als dit spotje onder mijn verantwoordelijkheid was gemaakt, had ik die persoon meteen ontslagen. Dit is een campagne alsof we van een postorderbedrijf zijn: alles voor de stemmen. Zo’n partij willen wij niet zijn.”
Zevenbergen vindt dat de SP de tegenstanders niet op links moet zoeken, maar op rechts. „Dit is dom.” Dat vindt de SP Oude IJsselstreek eveneens. De afdeling nam via Facebook afstand van het spotje.
Fractieleider Jan Zoll van de raadsfractie in SP-bakermat Oss heeft er ook geen goed woord voor over. „We hebben bij het begin van de campagne afgesproken dat we het over onszelf zouden hebben, niet over anderen, en dat we dat met een optimistische boodschap zouden doen. En dan krijg je dit! Ver over de top. Er komen binnen nu zoveel negatieve reacties los, dat we het hier intern over moeten hebben. Het is nog niet te laat om de campagne over een andere boeg te gooien.”
Bekijk de video hieronder. Tekst loopt door.Kamerlid Michiel van Nispen vindt de ’Brusselmans’-filmpje een ’leuk spotje’. „Over smaak valt natuurlijk te twisten, dus ik ga niemand verplichten dit ook leuk te vinden. Dit geeft onze strijd tegen de neoliberale elite in Brussel weer. Als je de macht aanvalt, weet je dat er reacties komen.”
In de video speelt een man die veel lijkt op Frans Timmermans lijkt met speelgoedtanks spelen - deze ’Hans Brusselmans’ wil immers een Europees leger om zijn macht te vergroten. Europese referenda gooit hij sardonisch lachend in het haardvuur. Taarten die die de lidstaten moeten voorstellen, schrokt hij onsmakelijk naar binnen. Behalve dat Brusselmans corpulent oogt, lijkt hij ook nog last te hebben van zijn prostaat, getuige zijn schrokkerige plas op de wc.

Het is nu eenmaal satire, zo verdedigde SP-partijvoorzitter Ron Meyer de spot. „Het is een aanval op de Europese superstaat.” Wie daar de vertegenwoordiger van is, moet tegen een grapje kunnen, vindt Meyer.
Humor? „We zijn hier in Rotterdam met serieuze dingen bezig. Gaan ze in zo’n spotje een beetje lollig zitten doen”, foetert Zevenbergen. Inmiddels zouden kritische afdelingen zijn gemaand hun kritiek in te trekken. Zevenbergen beaamt dat er in de SP vaak weinig ruimte is om openlijk kritiek te uiten. „Maar dat maakt me nu even niks uit.”
Dat de onvrede vanuit de SP naar buiten komt, is opmerkelijk. De partij staat bekend om haar kadaverdiscipline vanuit het partijbestuur. Met de aanhoudend slechte resultaten bij opeenvolgende verkiezingen, toont de achterban de onvrede steeds openlijker. Het spotje tijdens de afgelopen verkiezingen, waarin partijleider Lilian Marijnissen in een Ferrari gesprekjes voert met gasten, wordt als een mislukking beschouwd.


Verhaal van Robert van de Luitgaarden en Remco over Misbruik van hooggeplaatste heren bij Justitie en Ministeries+ Jeugdzorg

Beste Lezers van Ranny' s blog 

11-05-2019

Hier kunt U het verhaal van Robert van de Luitgaarden en Remco zien waaruit blijkt dat dit voldoende aantoonbaar bewijs dat de satanische sekten bestaan en wat voor ziekte geest deze hooggeplaatsten van de maatschappij hebben en kerkelijk misbruik is van de scientology kerk en vrijmetselarij kerken.
Tevens is er voldoende aantoonbaar bewijs dat Dhr J Demmink en andere ministers + secretaris generaals van ministeries zich vergrijpen aan kinderen
U kunt er dus vanuit gaan dat het Juridisch Rechtssysteem is gebaseerd op het Japanse Rechtssysteem van de Scientology en de Vrijmetselarij en men dit afschuift op de Christelijke Kerken terwijl deze satans kerken dit misbruik goedkeuren en normaliseren vandaag de dag

Aso-asielzoekers aan alle kanten gepamperd!Aso-asielzoekers aan alle kanten gepamperd: kaartje voor hun privé-tuigbus stuk goedkoper dan reguliere lijnbus!

vlcsnap-2018-11-02-08h33m41s230

Dit is Nederland: waar je als normale burger belastingverhoging na belastingverhoging voor je kiezen krijgt, en ongewild allerlei zaken moet subsidiëren. Zoals een privébusverbinding voor asielzoekers in een tuig-azc. En het allerergste: voor hen is die grappenmakerij nog goedkoper ook!

Veel onrechtvaardiger dan dit wordt het niet, vrees ik: asielzoekers die zich in Nederland stelselmatig misdragen, worden niet vastgezet door de politie. Nee, ze worden hooguit overgeplaatst naar een speciaal bewaakte azc. Daar staat het een privé-busverbinding tot hun beschikking, zodat ze als een soort verkapte band op toernee kunnen gaan en staan waar ze willen. En nu het allerwrangste: ze betalen er ook nog eens significant minder voor dan een gewone Nederlander die zich moet behelpen met de ‘normale’ busverbinding. Ongelooflijk:

“Asielzoekers die vanaf het azc in Ter Apel met een speciale asielbus richting Emmen willen rijden, zijn minder geld kwijt voor een kaartje dan iemand die met een ov-chipkaart zou reizen op dezelfde afstand. Dat heeft RTV Noord uitgezocht. Een retourtje voor de bus gaat 5 euro kosten, terwijl je 7,18 euro kwijt zou zijn als je met een ov-kaart zou reizen.”

Het is weer typisch Nederland dit: Jan met de pet mag krom liggen, terwijl door de overheid als ‘zielig’ aangemerkte groepen van alles en nog wat voor niets of voor een habbekrats in de schoot geworpen krijgen. Hoe zei Rutte dat ook alweer? Oh ja: wat een gaaf land zijn we toch ook met z’n allen. Kuch.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/05/aso-asielzoekers-aan-alle-kanten-gepamperd-kaartje-voor-hun-prive-tuigbus-stuk-goedkoper-dan-reguliere-lijnbus/


Nederlandse gele hesjes worden oranjegezind

 Bron: Niburu Nieuws
Vrijdag, 10 mei 2019 16:59
PDF Afdrukken
De machthebbers in ons land zijn heel wat slimmer dan hun collega's in Frankrijk.

Want in no time slagen ze erin om Nederlandse gele hesjes volkomen onschadelijk te maken en om te turnen tot zingende oranjeklanten.Nog steeds stromen de Franse gele hesjes ieder weekend de straten op en wat president Macron ook probeert, hij krijgt ze niet onder controle.

Het blijft een soort ongrijpbaar fenomeen omdat de echte/authentieke gele hesjes niets is. Het is geen formele beweging, er zijn geen leiders, er is geen programma en het belangrijkste van alles, ze zijn niet te sturen.

Vervolgens doken ook in andere landen her en der gele hesjes op, maar dit waren vaak niet meer dan slappe uittreksels van het origineel.

Ook ons land kreeg te maken met gele hesjes en voordat dit hier ook maar enigszins van de grond kon komen werd het al ingekapseld door knechten van de elite.

De belangrijkste daarvan is ene Jan Dijkgraaf die het voor elkaar kreeg om gele hesjes in Rotterdam iedere week het lijflied van de bankiers te laten zingen.

Dezelfde Dijkgraaf die ook uit zijn vel sprong toen iemand met een Rothschild spandoek rondliep, zoals we schreven in een eerder artikel:

Bovenstaande is van belang in verband met het volgende bericht dat wij ontvingen van een lezer (dank!): U wees ons lezers al op het feit dat het nogal vreemd is dat de Gele Hesjes in Rotterdam het bankenlied "15 miljoen mensen" zingen. Afgelopen weekend was er ophef over een anti Rothschild banner tijdens de optocht. Esther Voet van het NIW ging op twitter over de rooie hier van.
De oprichter van de Gele Hesjes Rotterdam, Jan Dijkgraaf (voormalig lijsttrekker van GeenPeil) maakt het nu pas echt bont en neemt het letterlijk op voor de bankiers! Lijkt me klip en klaar achter wie de "onschuldige" Gele Hesjes in Rotterdam staan.
Tot zover de lezer.

Het begint ermee dat iemand met het volgende spandoek loopt.

xxx
We hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden' stop de Rothschild Mafia! Het kopen van zilver is in deze onzekere tijden zeker een goed besluit.
Jan Dijkgraaf ziet het echter niet zo zitten, want die zegt het volgende op Twitter:
Waarom deze foto niet deugt, beste mensen, is omdat de rode verf op bloed moet lijken. En bankiers maken geen doden. Gele hesjes die daarmee lopen, verzieken de boel dus.
Waarmee weer zoals gewoonlijk de zaak wordt omdraaid, want niemand heeft meer bloed aan de handen dan bankiers. Addergebroed dat via hun stelsel van centrale banken de wereld in een wurggreep houdt.

Dijkgraaf lijkt inderdaad controlled opposition. Vang de gele hesjes op, laat ze zwaaien met bloemetjes en reclameliedjes van de bankiers zingen op een onschuldig dagje uit.


Vervolgens wordt het een tijdje wat stil rond gele hesjes in ons land en zien we af en toe hier en daar een geel hesje opduiken, totdat plotseling een delegatie van de gele hesjes met een heuse voorvrouw op de bezoek gaat bij vrijmetselaar Mark Rutte.

En dat is vreemd. Want hoeveel gele hesjes zouden er daadwerkelijk zijn in Nederland? Een paar honderd? En die krijgen alle media aandacht en mogen zelfs op bezoek bij de premier.

Opeens is het een beweging, zijn er “leiders” die weten wat de gele hesjes wel en niet willen en deze delegatie gedraagt zich volgens de verontwaardigde media vervolgens als regelrechte horken.
Er is veel commotie ontstaan over de manier waarop een aantal leden van de gele hesjes beweging zich dinsdag gedroeg, in het torentje van premier Rutte. Ze waren daar uitgenodigd voor een gesprek.

Twee van hen vonden dat ze de premier geen hand hoefden te geven.

Op de sociale media werd er vandaag wel geoordeeld en die oordelen waren niet mals. De boodschap van de gele hesjes raakt door het incident overigens volledig ondergesneeuwd.


Dus, met andere woorden, deze leiders waar niemand ooit van heeft gehoord halen de gele hesjes in Nederland met hun actie volledig onderuit en dat blijft dan niet zonder gevolgen.

Want, vervolgens is er dan onmiddellijk weer de eliteknecht Jan Dijkgraaf:
De Rotterdamse gele hesjes veranderen van kleur en demonstreren voortaan in het oranje. Ze doen dit vanwege de ontmoeting van vijf gele hesjes en premier Rutte gisteren in Den Haag, waarbij twee demonstranten weigerden hun gastheer een hand te geven. Eentje presteerde het zelfs om telefonerend Het Torentje binnen te lopen.

Jan Dijkgraaf, de grondlegger van de Rotterdamse gele hesjes en voorganger van De Haas, opperde eerder al eens om oranje tot lijfkleur uit te roepen. Dit om een onderscheid te maken met de Franse gele hesjes, die geregeld het nieuws halen vanwege het gebruik van geweld.


En zo kan het gebeuren dat er straks oranjegezinde hesjes door Rotterdam en wellicht ook elders lopen die uit volle borst het lijflied van de bankiers zingen.

De Rotterdamse hesjes komen zaterdag voor het eerst in actie in hun nieuwe outfit. Ze steken aan het einde van de ochtend zingend de Erasmusbrug over en lopen dan door naar de Markthal.
En zo zien we waar de Nederlandse machthebbers goed in zijn. Het volkomen onschadelijk maken van iets voordat het zelfs maar van de grond komt. Het veranderen van woedende demonstranten in zingende oranjeklanten.

Voor wat dit land betreft is alles wat met hesjes te maken heeft voorgoed dood en begraven. Mensen die zich daar vanaf nu toch mee inlaten zijn of net zoals Dijkgraaf lakeien van de elite of ze begrijpen niet hoe ze op deze manier de strijdende Franse hesjes schofferen.

Kroniek van de week: van minder geloof in de rechtsstaat tot meer files op de E40  • Bijgewerkt om

Het ging de voorbije week onder meer over de moord op een studente, rijken die geen belastingen betalen, politieke partijen die hun ogen sluiten voor het gat in de begroting en de beslissing om in Brussel twee rijstroken van de E40 af te sluiten.

'Het lijkt erop dat Trump jaar na jaar meer geld verloor dan enige andere Amerikaanse belastingbetaler.' © REUTERS

1. Geloof in de rechtsstaat

Er werd een moord gepleegd op een 23-studente door iemand die al in 2017 werd veroordeeld maar nog altijd op vrije voeten was omdat zijn zaak in beroep nog niet was behandeld.
'Nee, het is niet normaal dat het twee jaar duurt voor een zaak behandeld wordt.'
Rob Hobin, eerste voorzitter van het Antwerpse hof van beroep.
Twee jaar geleden werd de verdachte van de moord op een 23-jarige studente al tot vier jaar cel veroordeeld voor diefstal met geweld en verkrachting. Hij ging daartegen in beroep en werd op vrije voeten gesteld omdat de zaak in beroep uitbleef. Twee jaar later is de zaak in beroep nog steeds niet behandeld.
Er is al veel gezegd en geschreven over dit dossier, maar het is geen alleenstaand geval. Begin deze week bijvoorbeeld sprak het hof van beroep in Gent zich uit over de zaak die bekendstaat als 'de Kasteelmoord': in januari 2012 werd een moord gepleegd op een kasteel in Wingene. Zeven jaar na de feiten werd in beroep de straf van de hoofdbeklaagde teruggebracht van 27 naar 21 jaar. De motivering voor die strafvermindering: de lange procesgang.
Verbaast het u dat het vertrouwen in de rechtsstaat bij velen afbrokkelt?
Ander bericht in de krant deze week: wie voor de Raad van State een procedure opstart om een beslissing te vernietigen moet gemiddeld twee jaar op een uitspraak wachten. Voor Nederlandstalige zaken is dat zelfs gemiddeld 27,5 maanden.
Er wordt nu druk gediscussieerd over de oorzaken van die traagheid. Komt het door geldgebrek? Besparingen? Personeeltekort? Gebrek aan efficiëntie? Wat de oorzaken ook mogen zijn, verbaast het u dat het vertrouwen in de rechtsstaat bij velen afbrokkelt?

2. Eerlijke belastingen?

President Donald Trump blijkt jarenlang nauwelijks belastingen te hebben betaald omdat hij grote verliezen maakte. Hoe zit dat bij ons? Betalen de rijken altijd belastingen?
'Je wilde altijd grote verliezen opvoeren voor de belastingen - vrijwel alle projectontwikkelaars deden dat - en dan opnieuw onderhandelen met de bank, dat was een sport.'
President Donald Trump in een tweet.
Ondernemer Donald Trump gaf tussen 1985 en 1995 1,17 miljard dollar verlies op aan de Amerikaanse belastingdienst. Volgens The New York Times, die het nieuws uitbracht, 'lijkt het erop dat Trump jaar na jaar meer geld verloor dan enige andere Amerikaanse belastingbetaler'. Door de verliezen zou hij in acht van de tien jaar geen inkomstenbelasting hebben hoeven te betalen. In een eerste tweet gaf Trump de grote verliezen toe, later noemde hij het 'nepnieuws huurmoord'.

Het is van een heel andere grootteorde en daarom niet vergelijkbaar, maar het nieuws over Trump doet toch denken aan een bericht dat een week geleden naar buiten kwam over voormalig Europees commissaris Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs. Het echtpaar heeft wijnbouwactiviteiten in Italië en in hun belastingaangifte van aanslagjaar 2010 brachten ze 40.000 euro aan verliezen in. De BBI ging daar niet mee akkoord, omdat het gaat over verliezen van een Italiaans bedrijf die in België niet kunnen worden aangewend. Daarop ontstond er discussie en nu deed de Gentse rechtbank van eerste aanleg uitspraak: het echtpaar mag de verliezen niet aftrekken van hun Belgische belastingen, maar had niet de intentie om de belastingen te ontduiken. In plaats van een verhoging van de belastingen met 50 procent, zoals de fiscus wou, zegt de rechtbank dat een verhoging met 10 procent voldoende is. De advocaat van De Gucht liet al weten dat hij in beroep gaat.
'Ik heb veel rijke klanten gehad die geen belastingen betaalden. En volkomen wettelijk.'
Vorige week zei fiscaal topadvocaat Victor Dauginet, die De Gucht tot zijn klantenkring mag rekenen, in Knack: 'Ik heb veel rijke klanten gehad die geen belastingen betaalden. En volkomen wettelijk.' Verbaast het u dat het vertrouwen in de overheid die verantwoordelijk is voor de inning van de belastingen afbrokkelt?

3. Zoektocht naar geld

Een nieuwe federale regering mag meteen op zoek naar 7,4 miljard euro aan besparingen en/of nieuwe inkomsten. Alleen Italië, Frankrijk en Spanje scoren slechter.
Sophie Wilmès (MR), ontslagnemend minister van Begroting, 'Zo snel mogelijk regering vormen.' © BELGA
'De begrotingsprognoses voor België onderstrepen dat er na de verkiezingen zo snel mogelijk een stabiele en verantwoordelijke regering aan de slag moet.'
Sophie Wilmès (MR), ontslagnemend minister van Begroting.
Volgens de Europese Commissie zal ons land dit jaar afsluiten met een begrotingstekort van 1,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Als we onze afspraken met Europa willen nakomen moet de nieuwe regering 7,4 miljard vinden. Ontslagnemend minister van Begroting Sophie Wilmès (MR) hoopt daarom dat er zo snel mogelijk een nieuwe regering wordt gevormd. Of dat zal lukken is zeer de vraag. Uit de peilingen blijkt dat in Wallonië de linkse partijen een meerderheid zullen halen, terwijl het in Vlaanderen eerder een rechtse meerderheid zal zijn. De federale coalitievorming zou wel eens lang kunnen aanslepen.
Daarnaast is er nog een andere vraag: zal het bij die 7,4 miljard blijven? Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) moet nog komen met cijfers over de sociale zekerheid, maar ze zal dat pas na de verkiezingen van 26 mei doen. Dat is onheilspellend. Er wordt dan ook verwacht dat de te vullen put nog groter zal zijn.
Dat belet niet dat de partijen in de aanloop naar de verkiezingen vooral geld aan het uitdelen zijn. Voor pensioenen, minimumlonen, btw-verlagingen, onderwijs, defensie, zorg, infrastructuur en sinds begin deze week zeker ook voor justitie. Of dat allemaal wel betaalbaar is, blijft ook na de berekeningen van het Planbureau onduidelijk. Wat wel duidelijk is: geen enkele partij heeft al gezegd hoe ze dat gat van minstens 7,4 miljard zal dichtrijden. Het is niet omdat men de ogen voor iets sluit dat het niet meer bestaat.

4. File op de E40

Vanaf maandag wordt de E40 bij het binnenrijden van Brussel versmald met twee rijstroken. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert furieus.
'Als het de bedoeling van Brussel is om files aan Vlaanderen cadeau te doen, dan bedanken we feestelijk.'
Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA): 'wat voor een samenwerking is dit in godsnaam?' © BELGA
Het was al eerder aangekondigd door de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en maandag is het zover: de E40 die van Leuven naar de hoofdstad gaat, wordt in Brussel een 'stadsboulevard': je mag er nog 50 kilometer per uur rijden en hij wordt ook versmald met twee rijstroken zodat er nog vier overblijven. Velen vrezen dat dit tot extra lange files zal leiden. Hans Martens, topman van de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, maakte dit punt op twitter: 'Brussels Gewest zet plannen door om E40 te versmallen van 6 naar 4 rijstroken. Geen nieuwe inspanningen voor parkings, openbaar vervoer of voor meer fietsinfrastructuur. Flessenhals zal zich verplaatsen naar Ring en Vlaanderen. Brussel jaagt pendelaar beetje per beetje weg.'
Zoals er ramptoerisme bestaat, zo bestaat er ook ramppolitiek.
Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageerde boos op de beslissing van Smet: 'Wat voor een samenwerking is dit in godsnaam?' Maar wat dit vooral illustreert: niemand, geen enkele politieke partij is bezig met Brussel. Ook in de aanloop naar de verkiezingen hoor je niets over hoe Brussel het best bestuurd zou worden, of over de financiering van het Hoofdstedelijk Gewest. Niemand heeft een plan voor de toekomst van Brussel. Zoals deze week in Knack stond: alleen als er relletjes zijn, een schandaal uitbreekt of zoals nu het aantal rijstroken drastisch wordt teruggeschroefd, hoor je onze politici over Brussel. Zoals er rampentoerisme bestaat, zo bestaat er ook rampenpolitiek. Daar komt zelden iets goeds van.
 


Grand Theft Europe: de gestolen btw-miljarden!


 Grand Theft Europe: de gestolen btw-miljarden!

grandtheft

In aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei verenigden 63 journalisten van 35 media uit alle 28 EU-landen (plus Zwitserland en Noorwegen) zich onder de noemer #GrandTheftEurope om een grote doorlopende roof in kaart te brengen en aan de kaak te stellen: de btw-fraude. Op jaarbasis is daarmee nu zo’n 50 miljard gemoeid; geld dat de EU-burgers vervolgens moeten bijleggen.

Er zit een gigantische weeffout in de Europese btw-systemen, waar professionele fraudeurs gretig misbruik van maken. Daardoor kunnen ze jaarlijks tientallen miljarden uit de schatkisten van EU-landen roven. De afgelopen maanden deed Follow the Money, in een samenwerkingsverband van 35 Europese mediapartners, onderzoek naar de grootste tak van fraude in de EU. Vandaag deel 1: hoe is het mogelijk dat deze fraude al ruim een kwart eeuw voortwoekert?

Voorjaar 2005. In één maand tijd gaan dertig dozen vol mobiele telefoons vijf keer langs de douane op Schiphol, soms nog met de stempels van de vorige keer erop. De dozen blijken afkomstig te zijn van de 43-jarige jurist Margaretha van de L., voormalig hoofd van de Centrale Unit EU-fraude van de FIOD. De crimefighter blijkt een opmerkelijke carrièremove te hebben gemaakt: ze is toegetreden tot het gilde der btw-fraudeurs.


De zaak rondom Margaretha is alweer 14 jaar oud, maar deze btw-truc wordt nog volop gebruikt, zo blijkt uit het journalistieke onderzoeksproject Grand Theft Europe waaraan Follow the Money de afgelopen maanden meewerkte. Het is een van de grootste journalistieke samenwerkingsverbanden in Europa: in totaal 63 journalisten van 35 mediapartners uit alle 28 EU-landen, plus Noorwegen en Zwitserland. De coördinatie is in handen van het Duitse non-profit onderzoekscollectief Correctiv, dat eerder al naam maakte met de CumEx Files.

Partners hebben toegang tot 315 duizend pagina’s vertrouwelijke documenten, waaronder strafdossiers, tapgesprekken, e-mails en goederen- en geldtransacties gerelateerd aan btw-fraude. Het project is dan ook groot: we wilden de werking en omvang in kaart brengen van de grootste lopende belastingfraude in Europa, die ons jaarlijks naar schatting 50 miljard schade berokkent. Uit de eerste publicaties van het gezamenlijke onderzoek blijkt dat de producten en de ‘poppetjes’ in de loop der jaren weliswaar zijn veranderd, maar de btw-carrouselfraude nog altijd volop in de praktijk wordt gebracht.

Lees hier het hele artikel:

https://www.ftm.nl/artikelen/grand-theft-europe-de-gestolen-btw-miljarden?share=1&utm_source=Follow%20the%20Money&utm_campaign=b2c0d8792d-EMAIL_CAMPAIGN_2019_05_10_09_16_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_4571d2c3f6-b2c0d8792d-241202285


CoolCat failliet – ING gaat naar verwachting voor miljoenen het schip in als grootste schuldeiser

Bron: ANP


ING is de grootste schuldeiser van het failliete CoolCat.
Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van het eerste faillissementsverslag van de curator.
De bank had volgens de krant ruim 17 miljoen euro aan leningen uitstaan bij het voormalige bedrijf van ondernemer Roland Kahn. CoolCat had ook nog een doorlopend krediet bij ING. Daardoor stijgt de totale schuld bij de bank met nog eens 11 miljoen euro.
ING heeft pandrechten op merkrechten en voorraden, maar het ziet er naar uit dat de bank desondanks een miljoenenverlies moet nemen. De Belastingdienst heeft nog bijna 5 miljoen euro tegoed van CoolCat. Verder is het modebedrijf nog ruim 12 miljoen euro verschuldigd aan andere schuldeisers, aldus het FD.
,,Gelet op de te verwachten omvang van de boedelvorderingen en de preferente vorderingen zijn de vooruitzichten voor de concurrente schuldeisers niet rooskleurig; de kans op een uitkering aan deze schuldeisers wordt voorlopig als gering ingeschat”, staat in het verslag.


Donderdag werd bekend dat de kledingwinkels van CoolCat komende maanden alsnog dichtgaan. Eigenaar Retail Beheer, die de kinder- en tienermodeketen onlangs uit faillissement kocht, kiest ervoor om CoolCat alleen als webshop voort te zetten.

Lees meer over CoolCat:


Lees ook op Business Insider