woensdag 27 juni 2018

‘Waarom nemen migrantenouders zulke enorme risico’s met hun eigen kinderen?’
Europese ouders die spelen met het leven van hun kinderen krijgen te maken met de kinderbescherming, maar migrantenouders worden er juist voor beloond
 Red mij! Ik ging zelf op een gammel bootje de volle zee op, maar als ik verdrink is het jullie schuld! (Afbeelding: Getty Images (3)).

Het ‘Open Grenzen’ establishment in West Europa, nog steeds onverminderd bezig met het uitwissen van onze grenzen en het islamiseren van onze culturen en democratieën, stuit op steeds meer politiek verzet uit Oost Europa, en sinds kort ook Italië. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken zei in een interview met de BBC dat Hongarije niet ‘multiculti’ wil worden, en graag Hongaars wil blijven. Een journalist van Channel4 vroeg aan een Poolse parlementariër of Europese politici niet de ‘morele, humanitaire’ plicht hebben om alle asielzoekers te helpen. Zijn antwoord schokte haar: ‘Nee. Waarom nemen deze ouders zulke risico’s met hun eigen kinderen? Waarom brengen ze hen in zo’n situatie?’
Vorige week brak er een korte maar felle ruzie uit tussen Italië en Frankrijk over de massa immigratie uit de islamitische wereld, die de Franse president Macron in onverminderd hoog tempo in goede banen wil leiden, maar die de kersverse Italiaanse regering juist wil stoppen.

Immigratietop was totale mislukking

De ingelaste EU immigratietop eindigde vervolgens in een totale mislukking. Het enige waar de deelnemers het over eens waren is dat de overtocht op gammele bootjes over de Middellandse Zee moet worden gestopt, en daarmee ook het ‘redden’ door diverse Europese en ook Nederlandse hulp illegale mensensmokkelorganisaties. De Fransen, Duitsers en Spanjaarden willen hen echter veilig hierheen halen, terwijl de Italianen en Oost Europeanen hen juist buiten Europa willen houden.
In Oostenrijk is zojuist bij Spielfeld een massale grensbewakingsoefening gehouden. Een nieuwe vloedgolf van 80.000 moslimmigranten komt via de Balkanroute namelijk steeds dichterbij, en de Oostenrijkers zijn net als de Hongaren niet van plan hen door te laten.

Hongaarse minister BuZa: ‘Wij willen geen multiculti, maar Hongaars blijven’

BBC verslaggever Emily Maitlis onderwierp de Hongaarse minister van BuZa Péter Szijjártó aan een spervuur van kritische vragen over de gesloten grenzen van Hongarije. Volgens Maitlis heeft iedereen die in Hongarije aankomt het recht om asiel aan te vragen. ‘U bent niet gebalanceerd. U bent eenzijdig,’ wierp de minister tegen.
‘De mensen die onze grenzen schenden kwamen allemaal uit vreedzame landen zoals Servië en Kroatië. Het heeft dus geen zin om op internationale regels te wijzen waarom het nodig of toegestaan zou zijn, of je zelfs geholpen moet worden om illegaal de grens tussen twee vreedzame landen over te steken.’
‘Wij willen geen massa’s illegalen vanuit het zuiden. Wij willen Hongarije een Hongaars land laten, en wij vinden multiculturalisme geen goede zaak. Als jullie dat wel vinden, dan respecteren wij dat, maar zet ons alsjeblieft niet onder druk.’

‘Waarom nemen ouders zulke risico’s met hun eigen kinderen?’

Channel4 collega Cathy Newman kreeg het afgelopen weekend op vergelijkbare wijze aan de stok met Dominik Tarczyniski, parlementslid voor de heersende conservatieve Poolse PIS partij. Newman vroeg hem of de Europese politici niet ‘de morele, humanitaire’ plicht hebben om alle asielzoekers te helpen, zeker die de gevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee proberen te maken.
‘Nee,’ was zijn korte antwoord. ‘Waarom nemen deze ouders zulke risico’s met hun eigen kinderen? Waarom brachten ze hen in deze situatie?’ (1)

Zielig verhaal, maar wie is er nu de echte schuldige?

Legitieme vragen, die volgens sommigen in West Europa niet langer beantwoord of zelfs maar gesteld mogen worden, zo lijkt het. Zo heeft het linkse Belgische weekblad Humo nu een zielig verhaal geplaatst getiteld ‘Mawda (2) vluchtte naar ‘veilig’ België... en stierf er door een politiekogel.’ De Belgische politie beschoot namelijk het smokkelaarsbusje waar zij en haar familie inzaten. Humo haalt haar vader Amir aan, die zei in België ‘alleen een beetje geluk’ te willen vinden, maar in plaats daarvan ‘ons meisje te hebben verloren’.
Inderdaad, een hartverscheurend drama. Maar plaats dit eens in het perspectief dat de Poolse parlementariër schetste: deze mensen probeerden met behulp van mensensmokkelaars – dus criminelen- illegaal een ander land binnen te komen, en namen daarbij welbewust enorme risico’s met hun leven en dat van hun kinderen. Als Europeanen hun kinderen aan dergelijke onaanvaardbare risico’s blootstellen, krijgen ze te maken met de Kinderbescherming, en kunnen hun kinderen bij hen worden weggehaald. Waarom moeten ouders van buiten Europa dan juist worden beloond voor vergelijkbaar onacceptabel risicovol gedrag met hun kroost?
Bovendien misbruiken deze ouders de trieste dood van hun kind ook nog eens om de autoriteiten te verleiden hen alsnog asiel te geven: ‘Mawda ligt hier begraven, dus wij kunnen hier nu niet meer weg.’ (2) Sorry Amir, jij en je vrouw Shamdin kunnen nu wel heel boos zijn op de vele Belgen die jullie hebben aangesproken op jullie gedrag, maar hebben ze geen gelijk? Want als je een normale verantwoordelijke vader was geweest, had je nooit zo gespeeld met het leven van je dochter, en had je haar nu nog steeds bij je gehad.
En voor wie dit te hard vindt omdat het nu eenmaal ‘ zielige vluchtelingen’ zijn: zelfs volgens de cijfers van de VN is slechts zo’n 2% van de asielzoekers een echte vluchteling. De rest zijn allemaal economische migranten, en die kunnen ook de officiële, veilige weg bewandelen om asiel aan te vragen. Dat doen ze alleen meestal niet, omdat ze weten dat ze volgens alle geldende regels en verdragen kansloos zijn.

Onze toekomst bestaat uit steeds verder escalerend geweld

Bron: Niburu nieuws


Woensdag, 27 juni 2018 11:17
PDF Afdrukken
 


In een week tijd twee aanslagen op kantoren van mediaorganisaties is niet alleen zorgwekkend, maar ook een teken van wat er nog meer gaat komen.


Het aantal liquidaties in ons land stijgt ieder jaar en een mensenleven in Nederland is binnenkort net zoveel waard als vroeger in het Wilde Westen.


De bevolking werd gisteren weer eens ruw wakker geschud met een "aanslag" op de Telegraaf. Iemand met een wit busje probeerde enkele keren de voorgevel te rammen, stak het busje in brand en vluchtte.

Of het allemaal echt was of een in scene gezette aanval om zo de slachtofferrol te kunnen aannemen is niet duidelijk, wat wel dat het geweld in ons land langzaam maar zeker volkomen uit de hand loopt.

Ooit waren wij een vrij beschaafd land, tenminste aan de oppervlakte.
Het is niet voor niets dat er televisieseries zijn gemaakt zoals Toen was geluk heel gewoon, over een tijd dat alles in ons land voor wat geweld betreft een oase van rust was. Mensen konden gewoon ’s avonds over straat lopen en politieke correctheid bestond nog niet.
Zwarte piet was gewoon zwarte piet en als je trek had in een negerzoen, kon je die gewoon in de winkel kopen. En toen werd alles anders.
Want hoewel ons land aan de oppervlakte in die tijd een veilig, mooi en liberaal land was om in te wonen, werden er in de achtergrond al druk plannen gesmeed om die idylle ruw te verstoren.


Er werd volop gewerkt aan het plan om het Nazirijk in een andere vorm voort te zetten en om ervoor te zorgen dat er een Europese superstaat zou ontstaan, waarbij vooral de blanke man onschadelijk gemaakt moest worden, omdat deze een veel te groot gevaar opleverde voor de machthebbers en hun duistere plannen.


Dus werd, zoals al beschreven in het Kalergiplan, het continent Europa overspoeld door allerlei vreemde, voornamelijk moslim, culturen, werd de aanval op de man frontaal ingezet en werd er alles aan gedaan om de identiteit en de cultuur van het oorspronkelijke volk te slopen zodat er uiteindelijk een volgzaam gemengd ras zou ontstaan zonder besef van historie of cultuur die het slavenvolk van het nieuwe Europese Nazirijk zal vormen.
Voordat het zover is, zal er een tijd bestaan van grote onrust en de oorspronkelijke bevolking worden geterroriseerd door gewelddadige nieuwkomers en is het allang niet meer prettig wonen in het eens zo mooie land.
Om de oorspronkelijke bevolking te dwingen om mee te werken aan de transitie naar een nieuw slavenras wordt het wapen van de politieke correctheid ingevoerd.
Hiermee wordt bereikt dat mensen niet meer durven protesteren tegen alle dingen die ze zien gebeuren en waar ze het eigenlijk niet mee eens zijn. Door de permanente programmering van de televisie en de mainstreammedia laten ze het toch gebeuren, want o wee, voordat je het weet krijg je het stempel "racistisch" opgeplakt.
Wanneer die nieuwkomers dan voor een deel het land overnemen zoals dat gebeurt met Turken, dan ineens schrikt men wakker en is de drang tot zelfbehoud opeens groter geworden dan de politieke correctheid.
Dan ineens beseft men hoe krankzinnig het is om buitenlanders hier toe te laten, ze de Nederlandse nationaliteit te geven en ze hun oorspronkelijke nationaliteit te laten behouden. Dan zien ze ineens hoe volkomen gestoord het is als hier verkiezingscampagnes worden gehouden voor andere landen en dan ineens gaan ze steigeren als blijkt dat die mensen nooit of te nimmer van plan zijn om te integreren.


Was het volksfeest van Erdogan-aanhangers op veel plaatsen in Nederland zondagavond het gevolg van vaderlandsliefde of van afkeer van Nederland? Reacties van Turkse bewoners rond het Amsterdamse Mercatorplein lijken ook op het tweede te wijzen. Integratiekenners maken zich zorgen.
Een Turkse jongen voor verswinkel Istanblue aan de Jan Evertsenstraat neemt geen blad voor de mond. Hij benadrukt dat zijn gemeenschap bepaalt wat er in de wijk gebeurt en dat de autochtone bevolking het maar te slikken heeft.


Een half miljoen Turken in dit land, waarvan de meesten nooit of te nimmer zullen integreren, omdat ze dat niet willen. Ze bouwen enclaves in bestaande steden en die zijn volledig Turks. Originele winkeliers worden door middel van pesten en overvallen indien nodig verdreven en voordat je het weet zie je in een bepaalde wijk alleen nog maar Turkse winkels.
Zij kunnen dit allemaal doen, omdat de originele bevolking in het kader van politieke correctheid apathisch toekijkt.
En dan vindt men het vreemd als je het volgende krijgt:


Zijn vriend zegt dat Nederland zelf in de spiegel moet kijken. „Dit hebben jullie zelf toegestaan. Alles kan hier.” Hij voegt er, ongevraagd, aan toe: „Als je uitkeringen aanbiedt, moet je niet piepen dat mensen daar gebruik van maken.” Hij voelt zich geen Nederlander. „Nee, ik ben Turk.”


Met het instromen van al die vreemde culturen is het geweld in ons land schrikbarend toegenomen.
Je kunt het de Turken niet kwalijk nemen dat zij handig gebruik maken van de apathische politieke correctheid van een geprogrammeerde bevolking die nog steeds braaf iedere vier jaar opnieuw op de Bilderberg kandidaten stemt.
Steden als Amsterdam en Rotterdam zijn al hopeloos verloren. Nog verschanst de elite zich daar in wijken zoals Oud Zuid, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat zij ook daar verdreven zullen worden.
Wat er nu gebeurt is een onomkeerbaar proces. De originele bevolking krijgt steeds minder kinderen, mede dankzij de ontwrichting van het gezin onder de westerse mensen. En de vreemde culturen vermenigvuldigen zich in rap tempo, mede omdat zij niet integreren en nog vasthouden aan het gezin als basisvorm.
Geweldsdelicten zullen een onderdeel vormen van onze “nieuwe cultuur” en uiteraard zal iedereen die voor een bepaalde partij onwelgevallige dingen schrijft slachtoffer daarvan worden.
De planners in de achtergrond vinden het prima wat er gebeurt met de Turken in ons land, net zoals ze het prima vinden dat er straks nog veel meer mensen uit Afrika zullen binnenstromen.
Natuurlijk weten ze dat hun verdeel- en heerspolitiek de nodige strijdtonelen zal opleveren tussen bevolkingsgroepen. Ook dat is allemaal gepland in het kader van de opbouw richting ultiem wereldconflict, waarna het nieuwe wereldrijk zal herrijzen uit de as.
Ordo ab chao. Het is nog nooit anders geweest.
En de gekochte Bilderbergknechten in Den Haag zullen waarschijnlijk nooit voor een rechtbank verschijnen wegens landverraad. Net zoals men nog steeds over koningin Wihelmina zegt dat ze "uitweek" naar Engeland tijndens de Tweede Wereldoorlog terwijl ze ordinair vluchtte en haar volk aan hun lot overliet.

Waarom dringt Willem Middelkoop niet door tot de kern?

Bron: Niburu nieuws

Woensdag, 27 juni 2018 09:34
PDF Afdrukken
 


Overal verschijnen verhalen over het nieuwste boek van Willem Middelkoop: Patronen van Bedrog.

Een boek dat zegt de werkelijke machthebbers te ontmaskeren, maar weer niet verder komt dan de bekende kreten “onzichtbare machthebbers”. De vraag is dan wederom natuurlijk, waarom geen duidelijkheid?
Inmiddels zullen de meeste mensen wel ergens iets hebben gelezen over het nieuwste boek van de bekende auteur en voormalig televisiebekendheid Willem Middelkoop. Het was moeilijk om er niet iets over te lezen, omdat het uitgebreid wordt besproken bij zowel de alternatieve als de mainstream media.
Voor wie nog niet weet wie Willem Middelkoop is:


Middelkoop werd in Zwitserland geboren uit Nederlandse ouders van deels Joodse komaf (van moederszijde), maar groeide vanaf zijn vierde op in Nederland bij zijn pleegmoeder. Hij volgde een opleiding aan de hts in Amsterdam in de richting confectie-industrie. Tussen 1980 en 2000 werkte hij als fotojournalist. Daarnaast werkte Middelkoop in 1991 kort als verslaggever tijdens de start van de Amsterdamse stadszender AT5.


En tegenwoordig:


Hij voorspelde de kredietcrisis, werd met de handel in goud en passant miljonair en schreef het ene boek na het andere. In zijn nieuwe tractaat stelt hij – goed gedocumenteerd – de pernicieuze en decennialange oorlogshitsende rol van de Verenigde Staten aan de kaak.


Wat staat er zoal in het boek?


Voormalig RTLZ-beurscommentator Willem Middelkoop kwam tot de ontdekking dat er een onzichtbare macht achter de macht zit die bestaat uit een rijke en invloedrijke elite.
Die elite dicteert bovendien het officiële regeringsbeleid van de VS en doet er alles aan om de Amerikaanse macht zo groot mogelijk te houden.
Kort samengevat komt het erop neer dat wij aan de leiband lopen van Amerika en dat Amerika volledig in handen is van de deep state. Niet veel nieuws.


Bij het NRC staat het volgende:


De boosaardige krachten bundelen zich tot een deep state. Spannende term. Klinkt beter dan bijvoorbeeld „elite-netwerken in de ambtenarij”. Maar de deep state waar de auteurs naar verwijzen is dan ook meer dan alleen wat handjeklap op hoog niveau. Nee, ze is een bijna almachtige groep schurken, die perfect samenwerken aan een gedeeld langetermijndoel: „Deze eeuwenoude macht, waar ook de grote mediabedrijven en inlichtingendiensten deel van uitmaken, blijkt steeds weer de echte macht binnen de staat te zijn. Deze deep state ziet politici als pionnen in het veld en heeft de media in zijn zak.” Haar ‘Plan voor de Wereld’ komt oorspronkelijk van Britse kolonisten zoals Cecil Rhodes, maar ze werd in de 20ste eeuw door de Amerikaanse schaduwelite overgenomen: „Een groepje insiders werkte vanaf begin jaren veertig aan een plan voor Amerikaanse werelddominantie.”


En tenslotte:


De auteurs kaarten trouwens preventief de verdenking aan dat ze complottheorieën verkopen: „We hebben in dit boek ook bewust afstand gehouden van complottheorieën waarbij de oorsprong van de macht bij Jezuïeten, zionisten of zelfs buitenaardse reptielen wordt gelegd, alhoewel de vele links naar Israël overduidelijk zijn.”


Wanneer we alles op een rij  zetten, dan ontstaat er een bepaald beeld.
Hoe kan het dat een website als deze permanent wordt gedemoniseerd en geboycot door Google, Facebook en Twitter en hoe kan het dat een Willem Middelkoop zo ontzettend veel aandacht krijgt in de mainstream media en een groot deel van de alternatieve media?
Dat op zich roept al de nodige vraagtekens op. Daarnaast borrelt de vraag op wat het nu eigenlijk is dat Willem Middelkoop drijft om “een ongemakkelijke waarheid” bloot te leggen? Wat is zijn motief?
De man is tenslotte zeer succesvol geweest in de financiële wereld en dan met name de goudhandel en is inmiddels miljonair.
En wanneer dan ook nog een de zionisten onder het hoofdstuk complottheorieën worden geschaard door Middelkoop, dan gaan er echt alarmbellen rinkelen.
Het plan voor de wereld zoals Middelkoop de New World Order noemt, zou terugvoeren naar Britse kolonisten zoals Cecil Rhodes.
Cecil Rhodes stond volledig onder controle van de Rotschild familie:


In October 1871, 18-year-old Rhodes and his brother Herbert left the colony for the diamond fields of Kimberley. Financed by N M Rothschild & Sons, Rhodes succeeded over the next 17 years in buying up all the smaller diamond mining operations in the Kimberley area.


En hier:


During the diamond rush that started in 1867 at Kimberley, Cape Colony, British colonialist and protégé of the Jewish Rothschild dynasty Cecil Rhodes got involved in the diamond business by renting water pumps to miners and buying up claims of small mining operations.


En bovenal was Cecil Rhodes een zionist, zoals ook blijkt uit het boek The Class Origins of Zionist Ideology van Stephen Halbrook uit 1972.

xxx
Dus, de man die door Middelkoop wordt genoemd als in ieder geval één van de belangrijke figuren achter het ontstaan van de New World Order gedachte is een beschermeling van de Rothschild familie en fanatiek aanhanger van het zionisme. En tegelijkertijd wordt er in het boek geen aandacht besteed aan het zionisme als belangrijk element bij de werkelijke macht, omdat dit tot de complottheorieën zou horen!


Uit een eerder artikel op deze website:


David Icke noemt dit het Rothschild Zionisme, omdat zij degene zijn die erachter zitten en deze entiteit in het leven hebben geroepen als een geheim genootschap ter verdere controle en manipulatie van het menselijk ras.
Heel vaak wordt kritiek op het Zionisme antisemitisme genoemd, iets wat daar absoluut niets mee te maken heeft want het Zionisme is een politieke beweging met de kenmerken van een geheim genootschap en heeft als zodanig niets te maken met Joden als bevolkingsgroep.

De Amerikaanse vice president Joe Biden heeft het ooit een keer precies goed uitgedrukt: “Je hoeft geen Jood te zijn om een Zionist te kunnen zijn”.Kortom, waar het op lijkt bij het boek van Middelkoop is dat dit een soort damage control oefening is.
De mensen zijn in de loop der jaren toch wat slimmer geworden, mede door al de onthullingen op internet en waar instituten zoals de Bilderberg Conferentie in het verleden echt helemaal geheim waren, zijn ze dat nu allang niet meer.
Het boek van Middelkoop staat vol met (onvolledige) waarheden, maar dat zijn waarheden die zo langzamerhand op straat liggen en voor iedereen vrij gemakkelijk te achterhalen.
Met de publicatie van het boek en alle aandacht daarvoor wordt voorkomen dat veel mensen nog dieper gaan en dat is wat ze moeten doen als ze echt de waarheid willen vinden:


Tijdens de Bilderberg conferentie in Duitsland in 2005 zei Michael Rothschild:


 “Op het wereldtoneel gebeuren dingen niet bij toeval: iemand zórgt dat ze plaatsvinden. Laat ik iedereen uit de droom helpen. De wereldgebeurtenissen worden in scéne gezet en geleid door de mensen die het geld in handen hebben. Dus hierbij een mededeling aan God: Wij gunnen u het plezier te denken dat u het heelal hebt geschapen, maar wat onze planeet betreft heeft Bilderberg aan u een simpele boodschap: bemoei u nergens mee, wij zorgen overal voor.”


De wereld wordt geleid door de mensen die het geld in handen hebben. Zo simpel en eenvoudig is het. Zoek niet verder. Alleen dit mag nooit worden benoemd. Doe je dit wel, dan kom je echt niet in prominent in de mainstream bladen, maar word je aan alle kanten gedemoniseerd, precies zoals dat met deze website gebeurt.
Eenieder die écht wil weten wie de macht op aarde in handen heeft en wie er werkelijk aan de touwtjes trekken, raden wij aan om dit eerdere artikel te lezen:


We hebben het dan primair over de elite van de Chazaren, de werkelijke top van de piramide, ook wel de Sabbateans genoemd of de Sekte van het Alziend Oog. Een andere benaming voor deze club is de Chazaarse Mafia (CM), het grootste en machtigste misdaadsyndicaat ter wereld.
Het gaat helemaal niet om Amerikaanse werelddominantie:
Het gaat om een New World Order met Jeruzalem als hoofdstad van de wereld, compleet met de nieuwe Derde Tempel. Een New World Order, waarbij Amerika door de machthebbers wordt gebruikt als wapen.

Er wonen verstandige meisjes in Edam/Volendam (video)

Bron: Niburu nieuws


Dinsdag, 26 juni 2018 19:33
PDF Afdrukken
Er ontstaat paniek in Den Haag, want ze hebben ongelooflijk op hun donder gehad van de farmaceutische industrie vanwege de daling van het aantal meisjes dat het HPV vaccin laat inspuiten.

In Noord Brabant en Limburg wonen de gehoorzame burgers, maar in Edam en Volendam laten ze zich echt niet gek maken.
Overal gisteren uitgebreide verhalen over de alsmaar dalende vaccinatiegraad voor wat betreft het HPV virus.

Bij het journaal, de actualiteitenrubrieken en uiteraard alle mainstreambladen was het raak. Overal dezelfde soort paniek-achtige verhalen en de bijbehorende bangmakerij over hoeveel extra doden dit alles wel niet zal opleveren.
Het aantal jonge meisjes dat zich laat vaccineren tegen baarmoederhalskanker is voor het tweede jaar op rij verder afgenomen. Van 53,4 procent naar 45,5 procent in 2017. Dat blijkt uit een rapport het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Door de afname worden per geboortejaar tientallen gevallen van baarmoederhalskanker minder voorkomen, stelt het RIVM.
Zoals we eerder deze week schreven is het RIVM een meester in het aannemen van bepaalde zaken, maar echt wetenschappelijk onderbouwen is een ander verhaal. En dan gaat het over echt onafhankelijke onderzoeken en niet die die zijn betaald door de farmaceutische industrie.
Staatssecretaris Paul Blokhuis denkt ook verstand te hebben van gezondheidszaken:
Vaccina­ties hebben in de afgelopen decennia heel veel ellende van infectie­ziek­ten voorkomen. Ik hoop dat mensen daar nog eens goed bij stilstaan, als ze een oproep in de bus krijgen.’’
Ook dat is weer zo’n loze niet onderbouwde kreet, maar dat is zoals het tegenwoordig gaat. Als de overheid iets zegt dan moet de bevolking maar aannemen dat het waar is.
De volledig gekochte Tweede Kamer moet ook maar eens laten zien dat als ze echt carrière willen maken, ze toch iets moeten betekenen voor hun meesters:
De Tweede Kamer wil dat het kabinet met een nieuwe grote voorlichtingscampagne komt. VVD-Kamerlid Hayke Veldman noemt het dalend aantal vaccinaties ‘gevaarlijk’.
Ook GeenStijl heeft te horen gekregen dat wanneer ze echt willen voortbestaan nadat ze gedumpt worden door de Telegraaf, ze toch echt beter hun best moeten doen:
Sorry mutsmoekes, maar het enige wat echt slecht is voor je kind is een narcistische haatmoeder die denkt dat gezondheidsadvies op facebook meer waard is dan, zeg eens wat, een levend kind.
En dus blaten ze in koor het voorgeschreven script en helemaal niemand die iets onderbouwt. Allemaal verwijzen ze naar het filiaal van de farmaceutische industrie, het RIVM, als bron voor hun wijsheid.  En dat werkt vandaag de dag gelukkig niet meer. Mensen worden steeds slimmer en gaan zelf op onderzoek om uit te vinden hoe het nu eigenlijk werkelijk in elkaar steekt met, in dit geval, die HPV vaccinaties.
Klik op de foto om het verhaal van dit meisje te lezen.

xxx
En degenen die dat zo te zien het beste doen zijn de ouders en kinderen uit Edam en Volendam. Daar is minder dan 10 procent van de meisjes ingeënt met het HPV vaccin. Bij het AD staat een kaart van Nederland waarop je precies kunt zien waar de mensen echt wakker zijn en waar ze over het algemeen nog slapen.
En dan komt toch echt het noordelijk deel van Nederland een stuk beter uit de verf dan het zuidelijk gedeelte. Of daar een speciale reden voor is weten we niet, maar het is wel opvallend.
Waar de mainstream media alleen maar blèren zonder enige onderbouwing, willen wij dat anders doen. Daarom hier nog eens het grootste deel van een artikel uit april dat uitlegt en onderbouwt waarom je met een grote boog om het HPV en alle andere vaccins heen moet lopen.
We gaan de goede kant op, blijf volhouden.

Dit is wat het RIVM zegt: Vaccinatie tegen HPV (het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt) is veilig bevonden. Dat betekent dat HPV-vaccinatie geen ernstige aandoeningen veroorzaakt.

Echter, het Gerechtshof voor vaccinatieschade van de Amerikaanse Overheid heeft nu toegegeven dat het Gardasil-vaccin de dood van de 21-jarige Christina Richelle Tarsell heeft veroorzaakt.

Waarmee maar weer eens keihard is aangetoond dat het RIVM liegt, want bovengenoemde uitspraak van dat Amerikaanse Gerechtshof zal wellicht de sluizen open zetten voor al die andere duizenden vrouwen die vaccinatieschade hebben opgelopen als gevolg van dit HPV vaccin wat bekender is onder namen zoals Gardasil en Cervarix.

Op de website van Vaccinvrij staat het volgende citaat:

“Gardasil wordt het grootste medische schandaal aller tijden omdat het bewijsmateriaal zal toenemen dat laat zien dat dit vaccin absoluut geen effect heeft op baarmoederhalskanker, en dat alle nadelige effecten die levens ruïneren en zelfs doden – geen ander doel hebben dan winst te genereren voor de fabrikanten.” – Dr Bernard Dalbergue, voormalig arts bij Merck
Bovenstaande is nu ook bevestigd door een speciale Amerikaanse rechtbank:
Na een lange juridische strijd van acht jaar heeft een speciaal Gerechtshof voor vaccinatieschade van de Amerikaanse Overheid toegegeven dat het Gardasil-vaccin de dood van de 21-jarige Christina Richelle Tarsell heeft veroorzaakt. (Gardasil is de merknaam van het HPV-vaccin – bijgenaamd baarmoederhalskankervaccin – dat in Amerika wordt gebruikt.)
Maar, er zit in zoverre een adder onder het gras dat de veroorzaker van dit alles, de fabrikant Merck, nooit of te nimmer aansprakelijk kan worden gesteld voor de door hen veroorzaakte schade omdat ze dit zo hebben vastgelegd in een overeenkomst met de overheid (precies hetzelfde systeem zoals ze dat binnen de EU graag willen implementeren; vrijwaring van aansprakelijkheid/vervolging voor de corporates). Alleen dit al zou iedereen tot nadenken moeten stemmen en zou op deze gronden iedere vaccinatie moeten weigeren.
Het ‘nationale vaccinatieschade compensatieprogramma’ maakt deel uit van de zeer omstreden ‘National Vaccine Injury Act’ (nationale vaccinatieschade wet). Omstreden, omdat het wettelijk immuniteit geeft aan farmaceutische bedrijven voor vaccinatieschade. Families zoals de nabestaanden van Christina Tarsell worden vergoed met geld dat is opgebouwd door het innen van belasting op verkochte vaccins. Merck, het bedrijf dat Gardasil produceert, zal op geen enkele manier gevolgen ondervinden van de uitspraak van de rechter. Want door deze wet, die al van kracht is vanaf 1986, betaalt de Amerikaanse burger niet alleen de vaccins, maar ook de door de rechter gesommeerde vergoedingen voor de schade die het vaccin veroorzaakt!


Dit nieuws komt eigenlijk in dezelfde week waarin de mainstream media triomfantelijk zwaaien met een resultaten van een onderzoek uitgevoerd door een RIVM medewerkster waarin wordt geclaimd dat het HPV vaccin heel goed werkt.
Het RIVM claimt dus dat het HPV vaccin veilig is, een leugen zoals blijkt uit bovenstaande en ze beweren bovendien dat het heel goed werkt, wat ook een leugen is. Voor het aantonen van de tweede leugen, navolgend het deel uit een vorig artikel waarin dit wordt behandeld.
Afgezien van de zeer schadelijke bijwerkingen van deze vaccins is het intussen ook duidelijk dat ze geen adequate bescherming bieden tegen baarmoederhalskanker.

De medische wetenschap zegt dat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door het humaan papillomavirus (HPV). Volgens het RIVM raken 80 van de 100 vrouwen in hun leven hiermee ooit besmet en wordt erbij gezegd, “mensen kunnen het virus lange tijd in hun lichaam hebben zonder dat ze dit merken”. Verder staat er, “Het afweersysteem van het lichaam ruimt het virus bijna altijd zelf op. Dat duurt een jaar tot anderhalf jaar. Soms kan het lichaam het niet. Het virus kan dan lichaamscellen veranderen. Bij een klein aantal vrouwen ontstaat baarmoederhalskanker”.

Dat dit inderdaad klopt wordt ook bevestigd in de onderstaande korte video door Professor Diane Harper, een onderzoeksspecialist op het gebied van vaccinaties.

Diane Harper is niet zomaar iemand. Ze is jarenlang betrokken geweest bij het farmaceutisch bedrijf Merck tijdens de ontwikkeling en het testen van het Gardasil (HPV) vaccin.

De wereld was dan ook heel verbaasd toen zij tijdens een promotiecampagne voor HPV vaccinaties in begin oktober 2009 in het Amerikaanse Virginia, zich plots tegen haar werkgever keerde door publiekelijk de effectiviteit en de veiligheid van vaccins als Gardasil in twijfel te trekken.

De strekking van haar betoog was dat in feite “het middel erger was dan de kwaal”. Zij zou dit toen gezegd hebben uit gewetenswroeging en in de hoop dat ze door dit publiekelijk bekend te maken, ’s nachts weer rustig zou kunnen slapen.

Naast het feit dat de HPV niet werkt, zijn er natuurlijk wel de levensgevaarlijke bijwerkingen. Volgens de overheid en haar handlanger, het RIVM, valt het allemaal heel erg mee en zitten er totaal geen gevaarlijke stoffen in het vaccin.
Het volgende zijn en de mening van het RIVM en de mening van de NVKP (Nederlandse Vereniging voor Kritisch Prikken).
Veiligheid van de HPV-prik
Zitten er gevaarlijke stoffen in het HPV-vaccin?
RIVM: Nee, er zitten geen gevaarlijke stoffen in het HPV-vaccin.
NVKP: In Nederland wordt het HPV vaccin Cervarix gebruikt. Cervarix is samengesteld met een nieuw adjuvans, AS04. Dit adjuvans is uitgekozen om te garanderen, dat Cervarix bij vrouwen een sterke en langdurige reactie van het immuunsysteem oproept. Het is een combinatie van 0,5 milligram aluminiumhydroxide en 50 microgram gezuiverd lipide-derivaat uit Salmonella Minnesota (3-O-desacyl-4’- monofosforyllipide A (MPL)3, geadsorbeerd op gehydrateerd aluminiumhydroxide (Al(OH)3.
Aluminium is een neurotoxische stof die giftig is voor het zenuwstelsel en de hersenen. De concentratie van het aluminium in Cervarix is weliswaar binnen de normen van de Amerikaanse FDA.
Aangetoond is echter dat aluminium gedrags- en geheugenstoornissen geeft, die een gevolg zijn van de dood van motorneuronen (aangetoond bij dieren) bij een dosis van 10 – 11 microgram/kg.
Vaccinatie met Cervarix zal bij 11 jaar oude meisjes gemiddeld een belasting geven van ongeveer 34 microgram/kg! Neurologische bijwerkingen zijn dan ook te verwachten. Er verschijnen steeds meer artikelen over deze giftige stof. (Journal of American Physicians and Surgeons, Volume 21, Number 4. )
De beste bescherming voor je kinderen is zo gezond mogelijk eten en een sterk immuunsysteem opbouwen. Wanneer je tóch iets preventief wil doen, geef ze dan enkele druppels CBD olie per dag. Dit zorgt ervoor dat ontstekingen worden bestreden en het zijn ontstekingen die uiteindelijk de oorzaak zijn van bijna alle ziektes, inclusief kanker.
Als je CBD wilt, gebruik dan de rauwe versie(s) zoals die van Orjana, waar alle elementen van de plant in zitten behalve het hallucinerende THC.
Mensen die met vragen zitten over hun medische toestand en het gebruik van bijvoorbeeld CBD kunnen die stellen via de website van Orjana.
Meer informatie over vaccinaties:
Vaccinvrij

In de onderstaande collage zie je de afbeeldingen van meisjes van wie het leven is verwoest door een HPV vaccinatie.

Klik op een willekeurige foto om het achterliggende verhaal te lezen. (Redactie: na deze collage van foto's volgt een belangrijke recente video van de makers van Vaxxed over vaccinaties en het bewijs wat ze leveren van deze hoax)
xxx
Wil iemand zo vriendelijk zijn om dit verhaal door te sturen naar Paul Blokhuis?
Vaccine Lies Totally Destroyed! from Truth Warriors on Vimeo.

Turkey's Elections Give Erdogan Even More Control 
newsletter062718.1
The major takeaway of this election is that Erdogan is now in possession of extremely expanded presidential powers. During his time in office, he has engineered constitutional amendments to give him one of the most powerful presidencies in modern Turkish history. And though in theory there are still some internal checks on his power, in practice little can be done to block his agenda and that of his ruling Justice and Development Party (AKP). Among other things, Erdogan now has the power to rule by decree, appoint Cabinet members, write Turkey's budget and appoint judges — all without parliamentary approval.  READ MORE
 
728x90$199&3R
 
 
newsletter062718.2What the Upcoming Elections Mean for Zimbabwe
The first general elections since the ouster of longtime ruler Robert Mugabe are quickly approaching, and interim President Emmerson Mnangagwa needs a strong mandate to push through his desired — and likely painful — reforms. But the opposition senses its best opportunity in years to make waves, and the people and party in power don't want to give up their profits and positions. So can Zimbabwe really pull off these elections without serious fraud and violence? If it can, the country could become an attractive market for Western investment and find itself on the path to a more prosperous future. Thus, the results of the elections and Western perceptions of their fairness will prove crucial. READ MORE
 
newsletter062718.3The Protests in Nicaragua Are Bad for the President, Worse for Business
In Nicaragua, there's probably no going back to the way things were. A two-month uprising has severely damaged President Daniel Ortega's standing with the private sector and with the country's voters. Almost 200 people have died since protests first broke out across the country in mid-April in response to a social security tax hike designed to prop up Nicaragua's public finances. Now Ortega is struggling against daily violent demonstrations and a fragmenting political base to preserve his presidency. He may yet subdue the current wave of protests, but the consequences will probably come back to haunt him before the 2021 presidential election. READ MORE
newsletter062818.5The Wide Ripples dFrom the U.S. Immigration Ban
In a 5-4 ruling, the U.S. Supreme Court has voted to uphold the Trump administration's travel ban blocking immigrants entering the United States from several majority Muslim countries. The decision will create a bumpy situation for those trying to implement the directive and put foreign governments in a difficult position between condemning the United States and trying to stay on its good side. The order, while providing fodder to jihadist groups, could also embolden right-wing groups in the United States and abroad. And it has galvanized resistance among private citizens, politicians and businesses. (Originally published in 2017). READ MORE
 

Stratfor Store Reports

 

Global Water Scarcity

As populations burgeon and climates become more arid, the issue of water scarcity is increasingly coming to the fore. In this report, we examine how Israel, South Africa, Spain, Algeria, Yemen, Turkey, Australia, Indonesia and India will fare in a world of water deficits. READ MORE
 

 

Navigating Conflict in the South China Sea

This report unwinds the dizzying array of contenders in the South China Sea, laying out their often irreconcilable imperatives. 
READ MORE

Urgent update: Italy crisis not over yet


Nick O’ConnorDear Reader,
 
At the start of the year, one of our chief strategists (who previously walked away from a position at Goldman Sachs) made a shockingly accurate prediction.
 
He claimed that the Italian political situation would trigger a new wave of financial chaos in Europe.
 
He was right.
 
In May Italian bond yields spiked and the market turned south. Just this week new Italian developments rocked global stock markets.
 
But if you’re thinking the crisis is over…
 
 
Our chief strategist has just produced an urgent update to his Italian research.
 
It’s shocking stuff.
 
And it proves – beyond all reasonable doubt – that the Euro crisis has a LOT further to run.
 
As our expert put it:
 
Italy’s May crisis proved short lived. Bond markets recovered most of their losses by mid-June. The Italian stockmarket index crashed, but only to the level it finished 2017 at. Immigration politics have taken centre stage instead of debt, default and leaving the euro.

Is Italy’s financial crisis over already?

Dear reader, it has barely begun.

Italy’s bond crash was a sideshow
 
What’s the real threat?
 
And what do you need to do about it?
 
 
Best,
 
Nick O’Connor
Publisher, Southbank Investment Research

Anonymous: Whoever Controls The Weather Controls The World!"

https://youtu.be/YlcPxpnZxAI


Bron: Anonymous Global

Aantal steuntrekkers bij OCMW's in negen jaar tijd met helft gestegen   
26/06/18 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:14

Bron: Belga

Het aantal steuntrekkers (leefloon en recht op maaschappelijke hulp) bij de OCMW's is van ruim 100.000 in 2008 toegenomen tot meer dan 150.000 in 2017.

Aantal steuntrekkers bij OCMW's in negen jaar tijd met helft gestegen
© Belga
De gemeenten pompen jaarlijks 1,8 miljard euro in de OCMW's, of 11 procent van hun exploitatieuitgaven. Dat blijk dinsdag uit de jaarlijkse doorlichting die Belfius maakt over de lokale besturen. 'Er is meer nood aan bijstand, en dat voelen de OCMW's', klinkt het.
De sociaaleconomische context vereiste dat de gemeenten elk jaar een bijkomende inspanning leverden van gemiddeld 2,5 procent om de werking van de OCMW's te financieren. Voor dit jaar is die stijging in het budget beperkt tot 1,3 procent.
Terwijl in 2009-2010 de financieel-economische crisis aan de basis lag van een tijdelijke toename van het aantal leefloners, is de nieuwe en continue stijging sinds 2014 volgens Belfius voornamelijk te wijten aan de beperking van de werkloosheidsvergoedingen in de tijd en aan andere structurele ingrepen.
Als enkel gekeken wordt naar het aantal leefloners, dan steeg dat van ruim 80.000 in 2008 naar zowat 140.000 in 2017. Vlaanderen telt per 1.000 inwoners 5,6 leefloners, Wallonië 18,1 en Brussel 31,8.
Voor dit jaar betalen de Vlaamse gemeenten 10,7 procent van hun exploitatiebudget aan de OCMW's, de Waalse 9,6 procent en de Brusselse 14,7 procent. Voor Vlaanderen gaat het om 146,6 euro per inwoner, voor Wallonië om 137,6 euro en voor Brussel om 285,3 euro.

Antwerpse diamantbank ABN AMRO duikt op in Panama Papers

   
26/06/18 om 23:59 - Bijgewerkt om 20:39
 
De Antwerpse diamantafdeling van de Nederlandse bank ABN AMRO kende miljoenenleningen toe aan diamantairs, gedekt door brievenbusbedrijven op de Britse Maagdeneilanden. Eén offshore kreeg ook zelf een lening. Dat blijkt uit de Panama Papers.

Antwerpse diamantbank ABN AMRO duikt op in Panama Papers
Kantoor van ABN AMRO Bank in de Antwerpse Pelikaanstraat. © .
In april 2016 onthulden de Panama Papers al de offshore connecties van Dexia, Fortis, KBC en Bank Degroof. Afgelopen weekend publiceerde Knack.be over het Zwitserse bijkantoor van ING Belgium, dat bankrekeningen had geopend voor offshore bedrijven van rijke Russen. En nu kunnen we nog een bank toevoegen aan het rijtje: de Antwerpse diamantafdeling van ABN AMRO.

Witwasverdenking

De Süddeutsche Zeitung deelde 1,2 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca met de partnermedia van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ). Daarin lezen we dat Mossack Fonseca op 4 april 2016 - één dag nadat de eerste Panama Papers waren verschenen - een rapport opstelde voor het Financial Investigation Agency van de Britse Maagdeneilanden. In het rapport signaleerde Mossack Fonseca dat het de Israëlische diamantair D.S. verdacht van witwassen.
Mossack Fonseca vermeldde daarbij 31 vennootschappen die het op de Maagdeneilanden beheerde, en waarvan S. directeur of uiteindelijk begunstigde was. Mossfon baseerde zijn witwasverdenkingen op publicaties over S. uit 2015. Toen werd de diamantair genoemd in het SwissLeaks-schandaal, over geheime bankrekeningen bij de Zwitserse tak van HSBC. Voor alle duidelijkheid: S. of zijn bedrijven zijn nooit veroordeeld voor witwassen.
Delen
We houden ons aan de strengste regels met betrekking tot belastingontduiking, witwassen en fraude
ABN AMRO Bank

Miljoenenleningen

Opmerkelijke vaststelling: 5 van die 31 bedrijven op de Maagdeneilanden staan ook op gelekte documenten ondertekend door de Antwerpse afdeling van ABN AMRO. Op 25 februari 2014 stelden Diacor International Ltd en vier andere offshores zich immers garant voor een lening van 36 miljoen dollar die ABN AMRO Antwerpen toekende aan Diacor International Ltd. De vijf brievenbusvennootschappen delen trouwens hetzelfde adres op de Maagdeneilanden: het beruchte turquoisekleurige Akara-gebouw waar duizenden andere offshores officieel geregistreerd staan.
Bovendien treffen we in het nieuwe documentenlek ook nog de verslagen van de raad van bestuur aan van vier van de vijf eerder genoemde Maagdeneilanden-offshores. Ditmaal dateren de documenten van januari 2016. De offshores beslissen om zich opnieuw garant te stellen voor twee leningen van de Antwerpse diamanttak van ABN AMRO. Die zijn samen goed voor 100 miljoen dollar en waren bedoeld voor Diacore Belgium NV en Ascot Diamonds Belgium. Dat zijn twee Antwerpse diamantbedrijven met zetel in de Schupstraat.

'Choquerend. Zeer choquerend zelfs'

De gelekte documenten roepen heel wat vragen op. Waarom aanvaardde ABN AMRO dat brievenbusbedrijven zich garant stelden voor miljoenenleningen? Waarom kende het een lening toe aan een offshore? En deed de bank wel de nodige due diligence om te weten wie er achter de bedrijven op de Maagdeneilanden schuilging?
De relatie tussen de Antwerpse diamantindustrie en banken ligt sowieso al zeer gevoelig. In november 2016 deed Ari Epstein, ceo van het Antwerp World Diamond Center, in de Kamercommissie Panama Papers nog zijn beklag over de banken. Sinds de sluiting van de Antwerpse Diamantbank door KBC in 2014 moesten volgens Epstein 500 diamantairs op zoek naar een nieuwe bank. De reacties die ze kregen waren 'choquerend, zeer choquerend zelfs'. Epstein in de Kamercommissie: 'Wij hebben met lede ogen moeten vaststellen dat banken geen diensten willen verlenen aan bedrijven die actief zijn in de diamantsector, niet omdat zij commercieel geen aantrekkelijk profiel zouden hebben, niet omdat hun boekhouding niet transparant is, niet omdat ze te klein of te groot zijn, maar gewoon omdat ze actief zijn in de diamantsector.' Epstein verweet banken de hele sector over dezelfde kam te scheren. 'Er wordt geschermd met de term compliance. Er wordt verwezen naar het risicobeleid (...) Al die zaken zouden geldige argumenten kunnen zijn om een bedrijf te weigeren na een grondige analyse van dat bedrijf, maar het is absoluut niet correct en zelfs onethisch en gevaarlijk om dat zo maar door te trekken naar een hele sector.'
Kris Peeters
Kris Peeters © belga

Epsteins oproep viel niet in dovemansoren. 'Het is onbegrijpelijk dat de beleidsmakers en financiële markten het risico op witwaspraktijken blijven gebruiken als wapen tegen de diamantsector en die tegelijkertijd in de handen van buitenlandse banken duwen', stelde Kamerlid en Antwerps schepen Rob Van de Velde (N-VA) in april 2017 in De Tijd. In maart 2018 pakte minister van Economie Kris Peeters (CD&V) uit met een wetsontwerp dat de banken verplicht zaken te doen met diamantbedrijven.

Intern mailverkeer van ABN AMRO

We contacteerden de betrokken partijen voor een reactie. 'Diacore is een privébedrijf dat zich houdt aan alle wetten en regels in alle relevante landen', laat een woordvoerder weten. De advocaat van S. reageert dat de beschuldigingen die Mossack Fonseca in zijn rapport voor het Financial Investigation Agency opstelde, 'volledig ongegrond, zonder enige basis, lasterlijk en onjuist' zijn. 'Alle bedrijfsactiviteiten van S. worden gerapporteerd aan de relevante belastingautoriteiten in de jurisdicties waarin hij en de door hem beheerde entiteiten werken. De belastingen die verschuldigd zijn met betrekking tot die activiteiten worden tijdig en volledig betaald. S. was nooit betrokken bij het witwassen van geld (...). De saldi op de bankrekeningen van S. worden periodiek aan de relevante belastingautoriteiten gerapporteerd.'
Een woordvoerster van ABN AMRO Bank stuurde een statement door: 'We maken niet publiek wie onze klanten zijn en geven geen commentaar op individuele gevallen. We mogen immers geen confidentiële informatie delen met derden. Het beleid van ABN AMRO is dat we geen belastingontwijking, -ontduiking of agressieve belastingplanning (naar de letter noch de geest) faciliteren. We houden ons aan de strengste regels en wetten met betrekking tot belastingontduiking, witwassen en fraude.'
Uit intern mailverkeer van ABN AMRO dat Knack kon inkijken, blijkt dat Diacor International, Diacore Belgium en Ascot Diamonds inderdaad bankieren bij de diamanttak van ABN AMRO Antwerpen. 'We hebben via ons Datateam ook onderzoek laten doen in de gegevens van Antwerpen', mailde een specialist van het compliance-departement naar een andere afdeling van de bank: 'Hieruit blijkt dat er inderdaad kredietrelaties zijn met Diacor, Diacore en Ascot.' De laatste documenten daarover dateerden zelfs van februari 2018. 'Daarin staat dat de leningen geldig zijn until further notice. Lijkt dus nog een actief te zijn. Het gaat volgens de overeenkomst over 70 miljoen euro voor Diacore Belgium en Ascot en 30 miljoen euro voor Diacor International. Dit komt dus overeen met het bedrag van 100 miljoen euro genoemd door Het Financieele Dagblad. Ook klopt het dat voor beide kredietfaciliteiten een garantie is afgegeven door een reeks aan bedrijven, waaronder Diacore Group of Companies and Diacore Diamond Group.'
Ari Epstein
Ari Epstein © BelgaImage

Niet bepaald geruststellend

Bijkomende vraag van een ABN AMRO-afdeling aan het compliance-departement: 'Weten we ook hoe onze client due dilligence is verlopen? Met andere woorden: hebben wij onderzoek gedaan naar de klant?' Het antwoord van compliance is niet bepaald geruststellend: 'Ik zie in ons case management dat er in ieder geval geen Enhanced Due Diligence door Security & Intelligence Management zijn uitgevoerd op deze partijen.' In klantdoorlichtingen die ABN AMRO geïnspireerd door de Panama Papers deed, had de man van compliance op dat moment geen inzage. In het doorgestuurde mailverkeer wordt verder niet duidelijk of in het kader van de Panama Papers alsnog due diligence zou zijn gebeurd.
Wat een contrast met de 'strenge monitoring' van de diamantsector waarmee de afdeling Diamond & Jewellery Clients van ABN AMRO op zijn website uitpakt: 'Banken en toezichthouders volgen cliënten in deze sector extra goed op en de bank rapporteert over dit beleid aan de toezichthouders. Strengere monitoring houdt in dat ABN AMRO klanten periodiek aan reviews onderwerpt en transacties continu controleert.'