zaterdag 23 juni 2018

Zo gaat de Turkse dictator Erdogan morgen de verkiezingen stelen

Xander 
Moslimdespoot heeft nu al totale controle over media, overheidsinstanties kiescommissies, rechterlijke macht en het leger
 Erdogans belangrijkste tegenstander, CHP leider Muharrem Ince, is in korte tijd zeer populair geworden. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De Turkse islamistische dictator Recep Tayyip Erdogan zette de afgelopen jaren honderdduizenden mensen van wie alleen al verdacht werd dat ze tegen hem waren gevangen, beschoot en bombardeerde weerloze Koerdische dorpen, en liet een ´false flag´ staatsgreep plegen om wetten erdoor te drukken die hem uiteindelijk voor onbepaalde tijd onbeperkte macht moeten geven. Desondanks is één van de gevaarlijkste dictators uit onze tijd nog steeds topkandidaat van Brussel om zich bij de EU aan te sluiten – beter gezegd: om de EU door Turkije te laten inlijven in het moslimblok. Op papier heeft de oppositie morgen een serieuze kans om Erdogan te verslaan, maar in realiteit heeft hij zijn overwinning allang zeker gesteld.
 
Totalitaire alleenheerser
Erdogan heeft al vaak opgeschept dat hij en zijn islamistische AKP partij sinds 2002 niet één verkiezing hebben verloren (vijf parlementaire, drie lokale, één presidentsverkiezing, en drie referenda). In een vlaag van overmoed haalde de despoot de verkiezingen van 2019 naar voren, in de verwachting daarmee de onvoorbereide oppositie voorgoed weg te vagen en zelf totalitaire bevoegdheden te krijgen, waardoor hij de absolute alleenheerser van Turkije wordt.
Dat is niet overdreven. Erdogan wil de huidige ministerraad en alle parlementsleden opheffen, en vervolgens adviseurs en gedeputeerden aanwijzen om het land te besturen. Het parlement blijft wel bestaan, maar in de vorm van het huidige Europese Parlement: een schijninstelling die enkel dient om de besluiten van een autocratisch clubje (in Brussel de Europese Commissie) van een nepdemocratisch stempeltje te voorzien.
De afgelopen jaren nam de dictator ieder ministerie en iedere overheidsinstantie van binnenuit over door er zijn eigen mensen neer te planten. Ieder partijlid dankt zijn of haar positie (en inkomen) aan de president. Dit inherent door-en-door corrupte bureaucratische systeem heeft de complete overheid doordrenkt, waardoor alle onafhankelijkheid (en daarmee rechtvaardigheid) is verdwenen.

Belangrijkste tegenstander steeds populairder

Waar hij echter geen rekening mee hield is de torenhoge inflatie en de razendsnel in waarde dalende Turkse lira, waardoor de binnenlandse economie harde klappen heeft gekregen. Mede hierdoor wist Erdogans tegenstander, Muharrem Ince, deze week in Izmir een flinke mensenmenigte van minimaal 250.000 –en volgens sommigen zelfs miljoenen- mensen op de been te krijgen. Ince is in woord en retoriek een kopie van Erdogan, maar heeft alleen meer charisma, en wijst met succes op de enorme corruptie en het machtsmisbruik binnen de AKP, en op de immense arrogantie van Erdogan zelf.

Zo gaat hij de verkiezingen stelen:

Verliezen is morgen dus opnieuw geen optie, en daarom gaat de moslimdictator in Ankara volgens Foreign Policy op de volgende wijze de verkiezingen stelen:
1) De kieswet heeft hij dal zodanig gewijzigd, dat er veel minder toezicht is op de stembiljetten. Hierdoor is fraude erg eenvoudig geworden. Zijn ‘last minute’ overwinning in 2017 heeft hij hoogstwaarschijnlijk aan deze vorm van bedrog te danken;
2) De toezichthouders op de verkiezingen morgen zijn allemaal aangesteld door AKP officials, stromannen van Erdogan;
3) Onder meer door het veranderen van stemlocaties in Koerdische gebieden probeert Erdogan de Koerdische Democratische volkspartij onder de kiesdrempel van 10% te krijgen (Erdogan beschouwt iedere Koerd, hoe jong of oud ook, automatisch als ‘terrorist’);
4) Erdogan heeft reeds totale controle over de rechterlijke macht, het leger, de opperste kiesraad en de media, die hij allemaal gaat inzetten en uitbuiten om zichzelf te promoten, en zijn tegenstanders te negeren en/of zwart te maken. De laatste restjes verzet in het leger werden met de false-flag coup in 2016 opgeruimd;
5) De moslimdictator laat dus helemaal niets aan het toeval over, maar mocht het morgen toch nog spannend worden, heeft hij zijn mannetjes op de juiste plek om ervoor te zorgen dat hij toch de totale overwinning behaalt. (1)

DENK: Erdogans islamofascistische voet tussen de Nederlandse deur

En deze levensgevaarlijke man, die –zoals wij al jaren voorspellen- in de komende jaren een enorme bedreiging voor de wereldvrede dreigt te gaan vormen, heeft inmiddels zonder noemenswaardig verzet uit politiek Den Haag ook in ons land een stevige voet tussen de deur gekregen middels de islamofascistische partij DENK, waar vooral de linkse partijen steeds vaker tegenaan schurken (en in Rotterdam zelfs kortstondig een verbond mee sloten).
U kunt zelf bedenken wat het met ons land, onze vrijheid en onze veiligheid gaat doen zodra het almaar groter wordende aantal allochtonen uit het Midden Oosten –overwegend moslims- besluiten om massaal op deze partij te gaan stemmen, zeker als bedacht wordt dat Erdogan al regelmatig heeft gedreigd om alle Turken en moslims in Europa te ‘mobiliseren’ voor de islam.
 
Xander

Paradijs voor oligarchen

ING Belgium leverde bankrekeningen voor offshores van rijke Russen
23/06/18 om 00:01 - Bijgewerkt op 22/06/18 om 22:30
Zeker een dozijn offshore bedrijven uit Panama en de Britse Maagdeneilanden hebben jarenlang een bankrekening gehad bij een branch van ING Belgium in Genève. Het gros van die offshores was eigendom van Russen die rijk werden in de grondstoffensector. Dat blijkt uit de Panama Papers.

ING Belgium leverde bankrekeningen voor offshores van rijke Russen
De ING-vestiging in Genève. © Georges Cabrera / La tribune de Genève.
Op 24 mei 2016 werden Rik Vandenberghe (toenmalig ceo van ING Belgium) en Birgit Van Camp (hoofd compliance) gehoord in de kamercommissie Panama Papers. Ze hadden geluk: in tegenstelling tot Dexia, Fortis, KBC en Bank Degroof was ING Belgium niét genoemd in de Panama Papers -de publicaties over offshoreconstructies op basis van 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. Volgens Van Camp stond ING 'avers tegenover fiscale paradijzen en offshorestructuren'.
'Doen we echt niets op het niveau van Panama? Ik zou misschien heel duidelijk willen stellen dat het heel duidelijk is dat wij niet wensen mee te werken aan het opzetten van offshorestructuren met het oog op belastingontduiking', vulde toenmalig ceo Vandenberghe aan. 'We zeggen altijd: integriteit staat voorop.' En even later nog eens: 'Hebben wij met ING België contacten met bepaalde structuren in belastingparadijzen? Neen, wij hebben die niet. Wij volgen dat heel duidelijk op en gaan die zaken na.'
Van Camp preciseerde wel dat de zaken bij een corporate structuur nog wat anders liggen. 'Vroeg of laat zal een internationaal bedrijf langs een fiscaal paradijs passeren (...) Het beleid van ING daarover is dat wij volledige transparantie willen zien rond een dergelijke structuur.'
Flash forward naar 2018. Via Süddeutsche Zeitung belandt een nieuw gegevenslek van 1,2 miljoen Mossack Fonseca-documenten bij het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) en zijn partnermedia -waaronder Knack. Opnieuw zochten we in de documenten naar de betrokkenheid van Belgische banken. En ditmaal stootten we wél op ING Belgium, meerbepaald op de Zwitserse branch van de Belgische bank. In alle gelekte documenten samen geeft de zoekterm 'ING Belgium' trouwens 965 resultaten.
De ING-vestiging in Genève komt historisch voort uit de overname van BBL door ING. Sinds 2000 biedt ING via haar Zwitserse branch zogenaamde wholesale banking-diensten aan (bankdiensten voor bedrijven zeg maar). De branch geeft werk aan zo'n 250 personen en draaide in 2017 een omzet van 224 miljoen euro.


Uit onderzoek van Knack in samenwerking met De Tijd, Le Soir en de Nederlandse kranten Trouw en Het Financieele Dagblad blijkt dat minstens twee dozijn offshore bedrijven uit Panama en de Britse Maagdeneilanden jarenlang bankrekeningen hadden bij de Geneefse branch van ING Belgium, of van plan waren om er te openen. Daarbij stond ING Belgium niet rechtstreeks in contact met Mossack Fonseca, de geregistreerde agent van de offshores in kwestie. De contacten verliepen doorgaans via Zwitserse tussenpersonen, vaak financieel adviseurs.
ING Belgium leverde bankrekeningen voor offshores van rijke Russen
© Georges Cabrera/ La tribune de Genève.

Bovendien blijkt uit de gelekte documenten dat de uiteindelijk begunstigden van die palmboombedrijven in heel wat gevallen Russische oligarchen waren, of andere burgers uit de voormalige Sovjet-Unie, die hun rijkdom vergaarden met de handel in olie, gas en andere grondstoffen.
Dat is geen onbelangrijk detail. Volgens de Nederlandse banktoezichthouder (De Nederlandsche Bank) vormen klanten die afkomstig zijn uit de Russische olie- en gassector een extra hoog risico voor corruptie en witwassen. De Geneefse tak van ING Belgium valt onder de supervisie van zowel de Zwitserse, Europese, Belgische als Nederlandse banktoezichthouders.

Enkele voorbeelden van offshore bedrijven die bankierden bij de Geneefse branch van ING Belgium:

1. Primavera Trading
Dit offshore bedrijf op de Britse Maagdeneilanden had tot minstens 2015 een bankrekening bij ING. Het is in handen van een steenrijke flamboyante Russische oligarch, die het in 2000 kocht via Mossack Fonseca. Opmerkelijk in de gelekte documenten is een gascontract dat Primavera Trading in 2015 afsloot met een offshore op de Seychellen, die op zijn beurt een bankrekening in Cyprus gebruikte. Op het contract staat duidelijk de ING-rekening van Primavera Trading vermeld. Maar of er daadwerkelijk overschrijvingen zijn gebeurd tussen de Seychellen en de Britse Maagdeneilanden via Cypriotische en Zwitserse bankrekeningen, blijkt niet uit de gelekte documenten.
Op 8 april 2016, enkele dagen na de publicatie van de Panama Papers, liet een Zwitserse tussenpersoon aan Mossack Fonseca weten dat zijn klanten Primavera Trading wilden opdoeken. Maar enkele maanden later beslisten ze om de offshore noch op te doeken, noch te onderhouden.


2. Santana Oil Corp


Een ander bedrijf uit de Britse Maagdeneilanden dat tot zeker nog in 2014 een bankrekening had bij ING Belgium in Genève was Santana Oil Corp. Interessant is dat Mossack Fonseca op 12 augustus 2014 een brief kreeg van het Financial Investigation Agency van de Britse Maagdeneilanden. Dat wilde graag weten wie de échte eigenaar van Santana Oil Corp was. Dat bleek een man uit Moskou. Herkomst van de middelen van Santana Oil Corp? De aan- en verkoop van olie in Rusland.


3. Blue Wind Equity


Nog een andere offshore uit de Britse Maagdeneilanden mét ING bankrekening was Blue Wind Equity. Dat bedrijf sloot, zo blijkt uit het documentenlek, in 2014 een leenovereenkomst af met een andere offshore op het palmboomeiland, in eigendom van een Russische miljardair en ex-politicus die in Monaco woont. Zijn offshore leende meer dan 3 miljoen euro van Blue Wind Equity om een luxeyacht van 65 meter lang (kostprijs: 41 miljoen dollar) deels mee te financieren. De som moest worden terugbetaald op de rekening van Blue Wind Equity bij ING Belgium in Genève. Het voorbeeld lijkt te suggereren dat de Zwitserse bankrekeningen niet louter voor strikt zakelijke doeleinden werden gebruikt.


4. Orsett Trading


De meest recente verwijzing naar een ING-bankrekening in Genève vonden we bij de Panamese offshore Orsett Trading, opgericht in 2006 en in eigendom van een Rus. Het bedrijf, een groothandelaar in graan met onder meer activiteiten in Egypte en Turkije, had in 2016 een omzet van liefst 280 miljoen dollar. Uit de gelekte documenten blijkt dat Orsett Trading zeker in 2014 nog een bankrekening had bij ING in Genève. Maar in het documentenlek vonden we ook het verslag van een Raad van Bestuur van Orsett Trading, die plaatsvond op 21 juli 2017. Toen besliste de offshore opnieuw om een bankrekening te openen bij ING Belgium in Genève. Of dat uiteindelijk ook is gebeurd, blijkt niet uit de gelekte documenten.

ING: 'Géén commentaar'

We legden een lijst met meer dan twintig gelijkaardige offshores uit Panama en de Britse Maagdeneilanden voor aan ING, en vroegen of die nog steeds bankieren bij de branch in Genève. 'Wij kunnen geen commentaar geven op individuele klanten of mogelijke klanten', laat de woordvoerder van ING weten. Hij voegt eraan toe dat ING 'geheel gecommitteerd is om zich in alle markten waar zij actief is steeds aan de geldende wetten, regels en ethische normen te houden.'
De bank hanteert volgens de woordvoerder 'procedures op het gebied van customer due diligence en client activity monitoring'. In mensentaal: het doet er alles aan om zijn eindklanten te kennen. 'Indien van toepassing worden onze activiteiten op dit gebied geïntensiveerd, wat kan leiden tot het melden van ongebruikelijke transacties bij autoriteiten, het blokkeren van transacties of het beëindigen van de klantrelatie. Dit komt ook in de praktijk voor.' Tot slot geeft hij nog mee dat 'voor zakelijke klanten er een mogelijkheid is dat een offshore constructie ook een niet-fiscale reden kan hebben. De algemene insteek bij ING is dat men dergelijke situaties geval per geval bekijkt en natrekt.'

Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezet

Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezet

Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.
Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model. Foto Linelle Deunk
‘Het was een vrijstaand huis. Ik weet niet hoe het er beneden uitzag, want ze namen me altijd meteen mee naar boven. Daar waren twee grote kamers en één kleine. In de kleine kamer moest ik de lingerie aantrekken die voor me klaar lag. Daarna moest ik naar een van de andere kamers, waar een groot bed stond. Daar was de man die die avond voor mij had betaald. Ik was 13 jaar oud.’
Zo begint het verhaal van Sterre. Of nee, het begint eigenlijk eerder. Met een gevoel van ontreddering na de vechtscheiding van haar ouders. En met Maarten, de jongen die zei dat hij haar bijzonder vond. Terwijl ze gewoon een meisje uit een provinciestad was. Een meisje dat naar het vwo ging en op tennis zat.
Toch werd ze van haar 13de tot haar 17de tot betaalde seks gedwongen.
Vorig najaar bleek dat seksuele uitbuiting van minderjarigen veel vaker voorkomt dan tot dusver werd aangenomen op basis van het aantal meldingen. De Nationaal Rapporteur Mensenhandel deed toen voor het eerst een schatting van het aantal Nederlandse meisjes dat slachtoffer wordt: 1.320 per jaar. Dat is meer dan tien keer zo veel als het aantal meldingen dat in 2017 binnenkwam bij het Coördinatiecentrum Mensenhandel. Afgezet tegen de 650 middelbare scholen die Nederland telt, zou dit betekenen dat er op elke school gemiddeld twee meisjes rondlopen die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting.
Slechts 10 tot 20 procent van de minderjarige slachtoffers doet aangifte. Vorige week werd bekend dat politie en hulpverleners zelfs een dalende trend menen waar te nemen. Minderjarigen zien zichzelf vaak niet als slachtoffer of laten zich weerhouden door angst voor hun uitbuiter – zo staat te lezen in Aangifte doe je niet, een rapport van het CKM, een kenniscentrum op het gebied van kinderhandel en mensenhandel.
Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model. Foto Linelle Deunk
Volgens de onderzoekers is het verhoor bij de rechter-commissaris emotioneel zwaar omdat daarbij de advocaat van de dader aanwezig is en rechters-commissarissen niet getraind zijn in het verhoren van minderjarige slachtoffers. Ook het langdurige strafproces vormt een zware belasting. Tegelijkertijd is de strafhoogte voor mensenhandelaren de afgelopen jaren afgenomen. Lag die in 2013 nog gemiddeld op ruim twee jaar cel, in 2015 liep dat terug tot gemiddeld anderhalf jaar.
Daardoor ontstaat bij slachtoffers de indruk dat aangifte niet loont, terwijl aangiftes juist cruciaal zijn bij het opsporen en berechten van mensenhandelaren.
De Volkskrant sprak twee keer met Sterre, die verblijft in een specialistische opvangvoorziening voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. Ze krijgt daar begeleiding bij het oppakken van een normaal leven en de terugkeer naar school. Ook krijgt ze psychologische hulp. Voor haar veiligheid zijn haar naam en enkele andere persoonlijke details die haar identiteit en verblijfplaats kunnen verraden gefingeerd. Dit is haar verhaal.
Sterre ziet eruit zoals zoveel Nederlandse meisjes. Ze draagt een spijkerbroek en een sweatshirt. Ze heeft haar blonde haar strak naar achteren gekamd, de huid van haar gezicht is bleek. Naarmate haar verhaal vordert, wordt haar stem zachter en vallen er langere pauzes.
‘Ik was 12 en ik voelde me heel verdrietig. De scheiding van mijn ouders betekende het einde van mijn veilige wereld. Mijn moeder had een nieuwe vriend, die best wel oké was, maar mijn vader kreeg een depressie. Hij was altijd een afstandelijke maar aardige vader geweest, maar nu begon hij mij en mijn broertjes te slaan als we bij hem waren.
Ik zat in de brugklas met mijn twee beste vriendinnen van de basisschool. Je zou denken: leuk. Maar de ene vriendin begon mij te negeren en de andere werd gepest door een meidengroep waar ik juist bij wilde horen – dus ik nam het niet voor haar op. Ze vond me een meeloper, we kregen ruzie. En bij die meidengroep was ik alleen maar bezig met de vraag: wat moet ik doen zodat ze me leuk blijven vinden? Wat, als ik er niet meer bij mag horen? Dan heb ik niemand meer.
De dag dat ik Maarten voor het eerst zag, voelde ik me zo eenzaam. Het was op de tennisvereniging, alle anderen waren naar huis, maar ik bleef hangen. Het klinkt als een slechte film: het regende buiten, maar ook binnen in mij.
Hij zat met vrienden voor het clubhuis. Kletsen, lachen, muziekje aan. Hij had blonde krullen, blauwe ogen, mooie witte tanden, hij leek me zelfverzekerd. Ik dacht: wat een leuke jongen. Maar ook: no way dat die mij aandacht gaat geven.
Een week later gebeurde wat ik totaal niet verwachtte: hij sprak me aan. Hij vertelde dat hij vrienden had op de tennisvereniging, maar dat hij zelf niet tenniste. Dat hij 17 was en een opleiding tot automonteur volgde. Hij zei: wat zie je er leuk uit, wat zit je haar mooi. Ik werd superverlegen, maar hij zei: je hoeft niet verlegen te zijn hoor, ik doe niets. Heb je zin om zaterdag wat in de stad te gaan drinken? Ik was flabbergasted. Het leek me hemels.
Hij wilde alles weten over mijn leven. Als ik een grapje maakte, moest hij hard lachen. Hij rook lekker. Fruitig, fris. Hij bleef maar zeggen hoe mooi ik was en dat hij nooit had verwacht zo’n leuk meisje te ontmoeten. Er was eindelijk iemand in mijn leven die me echt zag.’

Ingrijpende gebeurtenissen

Slachtoffers van seksuele uitbuiting zijn vaak ergens in hun jonge leven verwaarloosd, mishandeld of hebben ingrijpende life events meegemaakt waardoor ze kwetsbaar zijn’, zegt klinisch psycholoog Marina Reijns. Zij is inhoudelijk directeur bij Fier, het landelijke expertise- en behandelcentrum voor geweld in afhankelijkheidsrelaties. Deze meisjes hunkeren naar aandacht en liefde, maar door wat ze hebben meegemaakt, kunnen ze niet goed inschatten wat goede en wat verkeerde aandacht is. Ze hebben geen duidelijk zicht meer op wat normaal en wat niet normaal is. En dus zien ze niet dat het spel dat pooiers met hen spelen niet klopt. Die pooiers herkennen het meteen als een meisje kwetsbaar is. Daar spelen ze op in. Ze geven zo’n meisje alle aandacht en een luisterend oor. Zo binden ze haar aan zich. Totdat ze vinden dat ze klaar is om uitgebuit te worden.’
Sterre: Ik vroeg zijn nummer, maar dat kwam er nooit van. Of zijn telefoon was kapot, of hij had hem aan een vriend uitgeleend of zijn nummer was geblokkeerd. Hij had veel problemen, zei hij. Ruzies met vrienden. Matties noemde hij die. Hij zei dat ik zijn engel was. Hij waarschuwde me wel dat ik niet over ons moest praten. Er was zo’n groot leeftijdsverschil, mensen zouden het raar vinden. Ik moest wachten, hij wilde nog wat dingen op orde brengen zodat hij de beste versie van zichzelf kon zijn voor mij.
Ik liet wel merken dat ik niet verder wilde gaan dan zoenen. Als 12-jarig meisje had ik nog niet veel nagedacht over seks en zo, maar ik ben christelijk opgevoed en mijn ouders hadden me meegegeven dat seks voor het huwelijk niet hoort. Maarten zei dat hij dat begreep. Ik was zo blij met hem. Hij respecteerde me in alles.
Na een half jaar vroeg Maarten of ik een keer bij hem thuis wilde komen. Gewoon relaxed met zijn tweetjes een filmpje kijken, wat eten. Ik zei: ok, ik verzin wel een smoes. Want mijn moeder wist van niets.
Mijn moeder had heel andere dingen aan haar hoofd. Ze had gebroken met haar nieuwe vriend nadat ze had ontdekt dat hij haar allemaal leugens had verteld. Maar hij begon haar te stalken. Al die dingen gaven mij een heel onveilig gevoel. Maar ik kon nergens naartoe, want mijn vader lag veel in bed en gaf de kinderen weinig aandacht en mijn moeder werd in beslag genomen door alle problemen. Ze deelde expres niet met ons hoe ernstig het was, omdat ze ons er niet mee wilde belasten, maar ik had het wel door.
Foto Linelle Deunk
Toen ik bij Maarten thuis kwam, zag ik dat er nog vier andere jongens waren. Ik was verbaasd, maar Maarten zei: dat zijn mijn matties, ik wil je aan ze voorstellen. Hij bood me een biertje aan, maar ik had nog nooit bier gedronken en sloeg het af. Hij drong aan. De andere jongens drongen ook aan: Maarten heeft verteld dat je zo’n stoere chick bent, kom op, wat ben je flauw zeg.
Dus ik nam dat biertje. Er kwam nog meer alcohol, een shotje hier, een pilletje daar, ik weet niet wat allemaal, maar ik nam het gewoon aan. Ik was bang dat ze weer met zijn allen zouden roepen dat ik flauw was.
Op een gegeven moment werd alles steeds waziger, ik kon niet meer normaal lopen. Van wat er toen gebeurde, herinner ik me alleen nog flarden. Flarden van al die jongens boven op me, die seks met me hebben, me dwingen hen te pijpen.’

De illusie van een grote liefde

Pooiers testen hun slachtoffer eerst om te kijken of ze voor zichzelf opkomt’, legt Marina Reijns uit. Ze verkrachten haar om te zien of ze naar de politie gaat. Als ze dat niet doet, weten ze dat ze verder met haar kunnen. Dat ze geen problemen krijgen als ze haar uitbuiten. Mensen begrijpen soms niet dat zo’n meisje niet wegloopt. Maar ze leeft in de illusie dat hij haar luisterend oor is, haar grote liefde. Ze heeft in haar omgeving vaak geen goed voorbeeld van een veilige hechtingsfiguur, iemand met wie ze haar pooier kan vergelijken. Ze kan op niemand terugvallen, vaak isoleert de pooier haar bewust van haar omgeving. Ze verkeert ook in verwarring, omdat hij de schijn ophoudt dat er een liefdesrelatie is en omdat hij er soms wel voor haar is.’
Reijns gebruikt bewust het woord pooier en niet de term loverboy. Loverboy is een verhullende term die onduidelijkheid schept. We zouden dat woord moeten afschaffen. Deze mannen zijn gewoon pooiers.’
Sterre: ‘Ik moet daarna op de een of andere manier thuis zijn gekomen, want ik werd wakker in mijn eigen bed. Eerst dacht ik dat ik het alleen maar had gedroomd. Ik voelde me misselijk en ik zei tegen mezelf: ik ben gewoon ziek, daarom heb ik zo’n rare nachtmerrie gehad. Dat hield ik mezelf voor. Omdat ik het nummer van Maarten niet had, kon ik hem niet bellen. Maar toen ik hem de week daarop weer zag, zei hij: luister goed, ik zit diep in de problemen en jij bent de enige die me kan helpen. We hebben alles gefilmd vrijdagavond. Komende zaterdagavond ga je werken. Anders zet ik het filmpje online, doe ik je moeder wat aan, doe ik je vader wat aan, doe ik je broertjes wat aan, steek ik je huis in de fik. Heb je dat begrepen? Toen liep hij weg.
Ik bleef sprakeloos achter. Ik dacht: zo ken ik Maarten helemaal niet. Maar ik stelde mezelf heel snel gerust: Sterre, hij is de enige op de hele wereld die jou echt ziet. Je moet hem helpen. Je doet zaterdagavond gewoon wat je moet doen. Het is vast maar voor één keer. Die nacht lag ik wakker.
Zaterdag stond ik op de afgesproken plek: Maarten kwam zelf in een auto aangereden. Ik was verbaasd: hij was toch 17? Maar ik vroeg niets: zijn ogen stonden zo onrustig.
Toen kwamen we aan. Bij het huis. Dat ik daarna nog heel vaak zou zien, maar dat wist ik toen nog niet. Twee vreemde mannen brachten me naar boven en sloten me op in het kleine kamertje op de eerste verdieping. Het rook er sterk naar schoonmaakmiddel met citroengeur. Dat was gek, want ik zou me daar altijd heel vies voelen.
Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model. Foto Linelle Deunk
Het was donker in dat kamertje, alleen aan het plafond zat een nachtlampje dat een beetje licht gaf. Ik weet niet hoe lang ik daar op de grond heb gezeten. Toen ging de deur open en iemand zei: je moet je omkleden.
Op een stoel lag een lingerieset. Van zwart kant. Ik wilde die niet aantrekken, maar ik had geen keus. Maarten had problemen en ik was de enige die hem kon helpen. Het was maar voor één keer.
Ze brachten me naar een van de grote kamers. Daar was een man, hij was al wat ouder. Hij begon me overal op mijn lichaam te zoenen. Ik verzette me, maar hij was heel sterk, ik moest ondergaan wat hij wilde. Hij legde me op het bed en kleedde me uit. Alles wat hij met me deed, deed pijn.’

Een forse groep

Wie zijn die mannen, die misbruik maken van minderjarige, seksueel uitgebuite meisjes? Ze vormen in ieder geval een relatief forse groep’, zegt Frank Noteboom van het CKM. Als het om 1.320 meisjes per jaar gaat, en we op basis van de bij ons bekende casussen ervan uitgaan dat ieder meisje vijf unieke ‘kopers’ heeft, wat volgens mij een behoorlijk conservatieve schatting is, dan kom je op meer dan zesduizend mannen per jaar.’
Bij de beruchte Valkenburgse zedenzaak, waarbij een 16-jarig meisje seksueel werd uitgebuit, ging het om zeer uiteenlopende mannen, in de leeftijd van 19 tot 60 jaar. Hun excuus was dat ze niet wisten hoe oud het meisje was en niet bewust op zoek waren naar een minderjarige .
Maar dat excuus gaat niet altijd op, zo bleek vorig jaar uit een test van Watch Nederland, een project van CKM, Fier en Terre des Hommes. Zeven lok-advertenties werden op sekswebsites gezet met daarin meerdere signalen die erop duidden dat het om seks met minderjarigen ging. In twee dagen tijd trokken de advertenties 11 duizend views, en gaven 1.296 mannen te kennen een seksafspraak te willen maken. Met 84 van die mannen werd contact opgenomen. Toen ze ontdekten dat het een 15-jarig meisje betrof, wilden 60 van hen alsnog afspreken.
Noteboom: We weten niet wat het is met deze mannen. Er is naar mijn weten geen onderzoek gedaan naar hun motieven. Zijn ze bewust op zoek naar minderjarigen? Of is het kopen van seks zo genormaliseerd dat ze niet beseffen dat dit niet kan en strafbaar is? De lage straffen in de Valkenburgse zedenzaak – één dag cel en een taakstraf  geven in ieder geval geen duidelijk signaal af aan deze mannen. Zo’n straf zou moeten reflecteren dat die mannen een verantwoordelijkheid hebben. Dat ze moeten beseffen wat voor wereld hier achter zit en wat ze aanrichten bij het slachtoffer. Het gaat bovendien om een vraaggestuurde markt. Als er geen vraag zou zijn, zouden er ook geen kinderen seksueel worden uitgebuit.’
Sterre: ‘Toen het over was, kwam Maarten. Hij zei dat ik het goed had gedaan. Dat ik de enige was die hem kon helpen. Dat ik mooi was. Dat ik zijn alles was. Toen ik thuiskwam, was het laat, dus mijn moeder lag al in bed, dat was gunstig. Ik hoefde gelukkig geen lang gesprek met haar te voeren. Ze vroeg hoe het ging en ik zei: goed. Als ze had doorgevraagd, was ik in huilen uitgebarsten.
Ik heb die avond lang onder de douche gestaan om alles eraf te schrobben. Maar elke aanraking bleef hangen. Waar die man mijn borsten had gepakt, waar hij op mijn billen had geslagen, het stond op repeat in mijn hoofd en ik kreeg het niet weg. Ook de dagen daarop niet. Dus duwde ik het naar de achtergrond, door te focussen op school, op vriendinnen, op thuis. Maar zodra ik alleen was, kwam het weer  de herinnering, de aanrakingen, het gevoel.
Toch maakte ik mezelf wijs dat het niet Maarten was die me dit had aangedaan, maar anderen. Ik wilde Maarten blijven zien als de jongen die mij liefhad. Nog steeds vind ik het makkelijker om hem zo te zien. Ik vertrouwde Maarten, ik had hem op een voetstuk geplaatst als de enige in de wereld die echt om me gaf. Als ik aan mezelf zou toegeven dat hij heel anders is en helemaal niet om me geeft, wat blijft er dan over? Dan is mijn laatste veiligheid weg – hoe raar dat misschien ook klinkt.’
Het meisje op de foto’s bij dit verhaal is een model. Foto Linelle Deunk

Geen identiteit meer

Het gebeurt vaak dat seksueel uitgebuite meisjes zichzelf niet als slachtoffer zien’, zegt Marina Reijns. Hun pooiers hebben heel zorgvuldig de illusie opgebouwd dat zij om hen geven. Het is pijnlijk om die illusie op te geven, want dat confronteert je met de harde realiteit dat je niemand hebt. De identiteit van het slachtoffer is ook heel sterk verbonden met de pooier. Zonder hem heeft ze geen identiteit meer. Ze leeft in de illusie: ik doe dit omdat ik dat voor hem over heb. Het is hard om dan te moeten inzien dat je bent uitgebuit. Slachtoffers geven bovendien zichzelf vaak de schuld, omdat ze dan het gevoel hebben dat ze nog enige invloed hebben kunnen uitoefenen op wat er is gebeurd, in plaats van dat ze alleen maar een speelbal zijn geweest van een pooier.’
Sterre: Vanaf die avond werd ik elke week opgehaald door dezelfde auto, naar hetzelfde huis gebracht om me om te kleden in hetzelfde kamertje. Terwijl er in de grote kamer steeds een andere man op me wachtte. Als ik me verzette of iets verkeerd deed, sloeg Maarten me. Dat deed hij met een handdoek en dan liet hij me onder een koude douche staan. Het doet heel veel pijn, maar je ziet er niets van. Hij zei dat ik maar beter mijn mond kon houden, want dat de mensen me zouden uitkotsen als ze wisten wat ik deed.
Op een gegeven moment vond ik een manier om ermee om te gaan. Dan ging ik mijn eigen wereld in, zodat ik niet meer meekreeg wat er gebeurde met mijn lichaam. De eerste keer herinner ik me nog en ik weet ook hoe het eindigde, maar alles daartussen is een blur. Het enige wat sterk terugkomt als ik aan die tijd denk, is de eenzaamheid. Me door iedereen verlaten voelen. Me vies voelen, heel erg beschaamd voelen en op een gegeven moment helemaal niets meer kunnen voelen omdat gevoelens alleen maar in de weg zitten.
Foto Linelle Deunk
Op school was er een mentor met wie ik gesprekken voerde over mijn vader en zo. Op een gegeven moment begon die te vermoeden dat er meer met mij aan de hand was. Hij zei: Sterre, ik denk dat je iets niet aan me vertelt. Hij zette me zo onder druk dat ik uiteindelijk zei dat ik was verkracht door een aantal jongens – om er van af te zijn. Ik liet niets los over Maarten, want ik was zo bang dat iedereen me dan zou uitkotsen. Ik was bang voor een leven zonder Maarten. En voor Maarten zelf, voor wat hij zou doen als ik het vertelde.
Die mentor had al snel door dat er meer was gebeurd dan een groepsverkrachting, Hij schakelde hulpverlening in. Ik kreeg ook een gesprek met de politie, maar tijdens dat gesprek verzon ik de helft, om maar niet de waarheid te hoeven vertellen.
Ik bleef Maarten zien, dus met die hulpverlening schoot het helemaal niet op. Uiteindelijk ging het zo slecht met me dat ik mijn bed niet meer uit kwam. Ik zag dingen die ik had meegemaakt in dat huis steeds weer voor me en wilde eigenlijk dood. Toen kwam ik bij een psychiater die zei: misschien moet je je laten opnemen.
Eerst zei ik: dat ga ik echt niet doen. Maar toen dacht ik: wat is mijn toekomst als ik niets doe? Dat wist ik maar al te goed. Het was mijn enige kans en ik heb hem gegrepen. Ik krijg nu goede hulp, ik zie Maarten niet meer, ik ben bezig met mijn eindexamen. Maar het gaat nog niet echt goed.
Ik heb geen aangifte tegen Maarten gedaan. Ik weet niet of ik in staat ben alles tot in de details te vertellen aan de politie. Bovendien, zo’n proces duurt heel lang en zolang dat aan de gang is, kan ik niet beginnen met de traumatherapie. Ik kijk liever of ik het zelf een plek kan geven.’

Andere politieaanpak

De politie begint deze maand een proef waarbij onderzocht wordt of minderjarige slachtoffers van seksuele uitbuiting verhoord kunnen worden door een forensisch psycholoog – een aanbeveling uit het rapport van het CKM. Het doel is te onderzoeken of het hierdoor makkelijker wordt voor slachtoffers om hun verhaal te doen. In IJsland wordt deze aanpak al sinds 1988 toegepast. De rechter-commissaris, rechercheurs, advocaten en hulpverleners volgen het gesprek vanuit een andere ruimte en kunnen vragen stellen via een oortje bij de psycholoog, die werkt via een trauma-sensitieve methode. De kans dat een slachtoffer opnieuw getraumatiseerd raakt, blijft daardoor beperkt. Sinds de invoering van deze aanpak is het aantal aangiftes in IJsland gestegen.
Sterre: Eigenlijk vind ik dat het mijn eigen schuld is. Ik heb niet goed opgelet, ik heb signalen gemist en ik ben telkens naar Maarten terug gegaan. Dat neem ik mezelf erg kwalijk. Er zijn wel momenten dat ik boos op Maarten ben, maar ik leg vooral de schuld bij mezelf. Dat is makkelijker, want ik haat mezelf toch al. Maarten haat ik niet. Want hij was er altijd voor mij, hij gaf mij een fijn gevoel, hij was de enige die ik kon vertrouwen. Of tenminste, dat zei hij altijd tegen mij.’ 
Foto Linelle Deunk

ING helpt tientallen Russische energiehandelaren met offshorebankieren


WARNING: a looming financial crisis threatens the UK.

WARNING: a looming financial crisis threatens the UK.
You must act NOW before it’s too late to protect your money.
 
There has never been a more important time to read this research:
 
Coming from abroad, this crisis could spread like wildfire throughout the UK's "debt economy":
 
  • The UK financial system has the highest exposure to foreign debt in the G7…
  • Consumer debt is expected to reach 150% of GDP by next year…
  • We have the highest “risky assets” ratio of any G7 nation…
  • And we have the least resilient financial system in the UK, according to the New Economics Foundation.
Our financial system is the most important industry in Britain
 
And it’s also the most FRAGILE, VULNERABLE and EXPOSED.
 
I want to help you safeguard your money.
 
 
Nick O’Connor
Publisher, Southbank Investment Research

De tegenstrijdigheid van de Islam!


Door Realpredictor
De Koran geeft in verschillende ayat aanleiding om homoseksualiteit te veroordelen. Deze citaten zijn voor vele moslims reden om de geaardheid te verbieden. Sommige moslims (onder meer Omar Nahas, stichter van de Stichting Yoesuf) zijn van mening dat de aangehaalde verzen over Lot niet noodzakelijkerwijs gaan over een bestraffing wegens homoseksualiteit of homoseksuele handelingen, maar eerder over een schending van het recht van gasten op veiligheid en bescherming van hun lichamelijke (en geestelijke) integriteit.
Dit artikel gaat over visies op homoseksualiteit in de islam. Hieronder worden de standpunten van moslims van diverse islamitische geloofsrichtingen besproken. Alhoewel er binnen deze richtingen een waaier van houdingen te ontwaren valt, beschouwen de meeste moslims homoseksualiteit (als belevenis van een seksuele gerichtheid) niet als evenwaardig ten opzichte van heteroseksualiteit. In het algemeen kan gezegd worden dat publiekelijk veel moslims moeite hebben met homoseksualiteit.

In het algemeen beschouwen moslims die hetero zijn homoseksualiteit als een keuze. Homoseksuele neigingen kunnen zich volgens deze moslims op diverse manieren manifesteren, van overspel tot verkrachting en van necrofilie tot bestialiteit. Deze neigingen kunnen volgens deze moslims voortkomen uit influisteringen van djinn(kwade geesten), invloed uit de media of zelfs uit menselijk gepraat dan wel direct contact.

Soera De Kantelen 80-82
"Gij nadert met wellust mannen, in plaats van vrouwen. Neen, gij zijt een volk dat de perken te buiten gaat." Het antwoord van zijn volk was slechts: "Verdrijft hen uit uw stad, want zij zijn mannen die zich rein willen houden."
In bepaalde delen van de wereld worden ook heden ten dage nog homoseksuelen vervolgd in naam van de islam. Anaal verkeer (meer algemeen, sodomie) blijft op veel plaatsen een serieuze misdaad, zowel tussen hetero- als homoseksuelen. Op homoseksualiteit staat (peildatum 2003) de doodstraf in de volgende op islamitische leest geschoeide landen: Iran, Jemen, Mauritanië, Nigeria (in het noorden), Saoedi-Arabië, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten.[5] Levenslange gevangenisstraffen kunnen worden gegeven in Pakistan, Bangladesh en de Maldiven.
Daarnaast zijn er ook ayat die lijken te wijzen op een tolerantie ten opzichte van homoseksualiteit. Deze passages hebben echter uitsluitend betrekking op het Paradijs, en worden voor de aardse situatie dan ook weinig aangehaald. In deze ayat wordt beschreven dat in het Paradijs jongens zullen zijn die mooier zijn dan de mooiste parels. In ogenschouw moet genomen worden dat aardse zonden in het Paradijs niet voorkomen, waardoor het mogelijk zou kunnen zijn dat homoseksualiteit in het Paradijs aanvaard wordt. Dit valt echter niet te controleren en mocht dit al zo zijn, dan is het geen vrijbrief om op aarde, waar zonden wel bestaan, te doen wat in het Paradijs toegestaan zou zijn."
De realiteit:
In Afghanistan, cruel wealthy men enjoy organising parties with ‘bachas’ - boys who dance in women’s clothes. After the party, the men choose their favourite underage boy for sex. They think of it as a cultural tradition.
(Vertaling: In Afghanistan genieten wrede rijke mannen van het organiseren van feesten met ' Bachas '-jongens die dansen in vrouwenkleding. Na het feest kiezen de mannen hun favoriete minderjarige jongen voor seks. Zij denken aan het als een culturele traditie.)

Contribute to the ITNJ Judicial Commission of Inquiry into Human Trafficking and Child Sex Abuse.

https://youtu.be/CLceHyZqlV8
Summary


Eight million children a year – 22,000 children a day – are scooped up around the world and placed into captivity that in most cases leads to death within two years. The lucky ones are labor slaves and sex slaves; the unlucky ones are tortured, murdered, and their body parts exploited for nefarious purposes.
The enacted abuse and crimes against humanity being committed in regards to human trafficking and child sex abuse is the greatest continuing genocide in our history. The evidence of these injustices leads to the highest reaches of religious, secular and governmental world leadership.
No one has properly documented what appears to be the real story.
Until these issues are dragged into the mainstream and formally acknowledged by media, society, and our institutions of governance, millions of victims will continue to be harvested into its complex.
Since its ceremonial seating and treaty ratification in June of 2015 with international diplomatic delegations in attendance, the ITNJ and its Law Commission continue to garner significant international political, intellectual and academic support from around the globe.
Now in 2018, the ITNJ is proud to announce the Judicial Commission of Inquiry into Human Trafficking and Child Sex Abuse. The principal intention behind the Commission is not to instigate witch-hunts or target particular figures, but rather to set in motion a culture that ensures the restoration of truth, disclosure, reconciliation, and redemption surrounding human trafficking and child sex abuse.
The goal of the Judicial Commission is to achieve in 6 - 9 months what governments and leaders of the world have failed to do in centuries — shed the FULL light of truth on the true nature and extent of the human trafficking and child sex abuse pandemic.

Phase 1

Initially, we are raising $120,000 to fund this historic Judicial Commission with its inaugural hearings filmed at Westminster Hall in London, slated for April 16-18, 2018.

UPDATE: Due to budgetary restraints and newly imposed security issues surrounding this unprecedented event at the Westminster venue, we will not be live-streaming these important proceedings as planned. The entire proceedings will be captured in hi-def audio-visual format and released post event via the Commission website and international press release. 

Phase 2In the long term we aim to realize an operational budget of circa $3 million to do - in a relatively short time - what has never been done. One third will secure collection and processing of data from thousands of sources. One third shall constitute the full Commission of both Judicial and Technical Commissioners. The final third will be allocated to salaries (mostly part-time, and within non-profit parameters) for a large, dedicated group of researchers and investigators who feel that exposing modern slavery and pedophilia and child sex abuse is the central issue which will lead to a great planetary awakening, both morally and socio-politically. For the sake of all souls suffering unspeakable torment... let right be done!
Goals for Phase 2
Fund a 6-9 month Diplomatic World Tour documenting key witness testimony hearings in chambers, in public, and via teleconference, including direct interviews of over 250 survivors and more than 50 prisoners with deep knowledge.
Fund creation of the first comprehensive online library of references on all aspects of child abuse.
Fund production costs of documenting every aspect of the Inquiry.
Fund creation of a world-changing feature-length documentary on child genocide to amplify the message beyond the Inquiry.
Fund global dark web technical mapping of key trafficking nodes and personalities.
Publish a White Paper documenting the findings of the Judicial Commission of Inquiry into Human Trafficking and Child Sex Abuse to be distributed to media, governments and leaders worldwide.
Achieve in 6-9 months what governments and leaders of the world failed to do in centuries: Shed the FULL light of truth on the true nature and extent of the human trafficking and child sex abuse pandemic.
With your financial help, we will document where up to eight million children vanish, and the atrocities that happen to them.
Walk with us into the darkness and shine a light! Let the light of truth END this scourge against children and humanity - ENOUGH!

How do I help?

Share this! We're currently reaching thousands of people; help us reach millions!
Please reach out to 3-10 of your friends, family and colleagues who may be interested in our noble cause by inviting them to read and sign the ITNJ Treaty  www.itnj.org/treaty
We need the contribution of every Soul committed to the eradication of Human Trafficking and Child Sex Abuse in order to truly make a difference in ending these atrocities.

Get Involved

Reference

Video with author Joachim Hagopian on Pedophilia & Empire (free online)
Book by author Joachim Hagopian on Pedophilia & Empire (free online)

SP.A over ING België in Panama Papers: 'Bankiers denken dat ze bevolking in hun gezicht kunnen uitlachen'

SP.A over ING België in Panama Papers: 'Bankiers denken dat ze bevolking in hun gezicht kunnen uitlachen'
   
23/06/18 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:34

Bron: Belga

SP.A reageert boos op het nieuws dat ING België opduikt in de Panama Papers. 'Hiermee wordt ook aangetoond dat er toch beter een onderzoekscommissie was geweest, zoals SP.A vroeg', zegt Peter Vanvelthoven.                   

SP.A: 'Bankiers denken dat ze bevolking in hun gezicht kunnen uitlachen'
© belga
Terwijl ING België in mei 2016 in het parlement nog getuigde dat het als bank 'avers stond tegenover structuren in belastingparadijzen', schetsen nieuw uitgelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca, een ander beeld, zo meldt Knack.
'Bankiers denken dat ze zich echt alles kunnen permitteren, tot de bevolking in hun gezicht uitlachen als ze voor de vertegenwoordigers van die bevolking in het Parlement verantwoording moeten afleggen over hun praktijken in belastingparadijzen', zegt Vanvelthoven, die voor SP.A de Panama Commissie in het parlement opvolgde.
'Hiermee wordt ook aangetoond dat er toch beter een onderzoekscommissie was geweest, zoals SP.A vroeg. Zo hadden de getuigen onder ede kunnen verhoord worden en zouden ze nu vervolgd kunnen worden wegens meineed', zegt de politicus nog.
Delen
De meerderheidspartijen hebben de grootbanken witgewassen van enige betrokkenheid
Peter Vanvelthoven

Volgens Vanvelthoven zijn er duidelijke aanwijzingen dat grootbanken in België een belangrijke rol gespeeld hebben in het begeleiden van klanten naar belastingparadijzen. 'Maar de meerderheidspartijen hebben dat onder de mat geveegd.
'Meer nog, door expliciet te formuleren in het eindrapport "dat niet definitief kan worden geconcludeerd of de Belgische financiële instellingen al dan niet betrokken zijn bij de Panama Papers noch algemener bij internationale fiscale fraude en het vraagstuk van de offshoreconstructies", hebben ze de grootbanken witgewassen van enige betrokkenheid. Dat is en blijft een schande.'
Vanvelthoven dringt aan op een onderzoek van BBI, Parket en Bankentoezicht op basis van de nieuwe inlichtingen.