maandag 3 december 2018

Trump wil de Clintons, Obama en Podesta achter de tralies hebben. Dit veelzeggende plaatje deelde hij op Twitter


De Amerikaanse president Trump retweette enkele dagen geleden een plaatje van onder meer Hillary Clinton, Bill Clinton, Barack Obama en John Podesta achter de tralies.
De afbeelding is voorzien van de volgende tekst: “Wanneer beginnen de rechtszaken wegens hoogverraad, nu is bewezen dat Russische collusie een leugen is?”
Ook plaatsvervangend minister van Justitie Rod Rosenstein staat afgebeeld.
Ruslandonderzoek
Toen de New York Post Trump vroeg waarom hij vindt dat Rosenstein achter de tralies hoort, antwoordde de president: “Hij zou nooit een speciaal aanklager uitgekozen moeten hebben.”
Op de afbeelding staan verder de gezichten van oud-FBI-directeur James Comey, oud-ministers van Justitie Loretta Lynch en Eric Holder, Huma Abedin, voormalig nationaal veiligheidsdirecteur James Clapper en speciaal aanklager Robert Mueller.
Rosenstein benoemde Mueller in mei 2017 tot speciaal aanklager. Hij was belast met het grote Ruslandonderzoek.
Heksenjacht
De Amerikaanse president heeft zich meerdere keren kritisch uitgesproken over Muellers ‘heksenjacht’.
Hij wilde niet zeggen of hij van plan is om Rosenstein te ontslaan, maar zei wel dat hij achter het ontslag van James Comey staat.
Godzijdank
“Godzijdank heb ik Comey ontslagen,” zei Trump. “Want als ik Comey niet had ontslagen, zouden we niet hebben geweten wat [Andrew] McCabe, [Peter] Strzok en zijn geliefde Lisa Page allemaal hebben uitgespookt.”
McCabe was plaatsvervangend FBI-directeur. Strzok en Page werkten allebei voor de FBI. Trump beschuldigde het drietal van tegenwerking.

Foto: MB298 Wikimedia Commons