woensdag 5 december 2018

Mark Rutte (VVD) en Frits Bolkestein (VVD) hebben ruzie over Pact van MarrakeshDoor Realpredictor
Het Pact van Marrakesh verscheurt de VVD. Partijleider Mark Rutte heeft zelfs ruzie gekregen met Frits Bolkestein die zich al eerder negatief uitsprak over het migratiepact. Ook binnen de Tweede Kamerfractie heerst verdeeldheid. Dat meldt EenVandaag.
Nederland moet het VN-migratiepact niet ondertekenen volgende maand in Marrakech. Deze dringende oproep doet VVD-prominent Frits Bolkestein aan staatssecretaris Mark Harbers. "Ik roep de staatssecretaris op dit document niet te ondertekenen. Het is niet in overeenstemming met het beleid waar wij als Nederland voor staan."
Bolkestein maakt zich grote zorgen over de tekst van het akkoord en het feit dat het document de sfeer ademt dat alle migranten geholpen moeten worden. "Het pact heeft het niet alleen over echte vluchtelingen, maar over alle migranten die hier naartoe willen komen. Uit de tekst spreekt een soort wenselijkheid dat deze mensen geholpen moeten worden en financieel ondersteuning dienen te krijgen. Daar ben ik tegen. We hebben het al druk genoeg met de opvang van echte vluchtelingen
Nederland staat op het punt een pact te tekenen met de @UN waarin afspraken gemaakt worden over migranten.
“Ik wil dat de minister of staatssecretaris dat niet ondertekent”, eist @VVD-prominent Frits Bolkestein.
— EenVandaag (@EenVandaag) November 20, 2018
Toen de oud-VVD-leider zijn zorgen uitte aan Mark Rutte mondde dat uit in een ruzie. Bolkestein bevestigt de ruzie en vertelt ook dat dat ‘niet leuk’ was, maar zegt er verder niet op in te willen gaan. Premier Rutte ontkent dat er sprake was van een ruzie. Zijn woordvoerder geeft aan dat de heren het onderwerp wel hebben besproken, maar dat dat ‘in uitstekende sfeer’ was, ‘met begrip van beide zijden’ (RP: links geleuter!).
Toen de oud-VVD-leider zijn zorgen uitte aan Mark Rutte mondde dat uit in een ruzie. Bolkestein bevestigt de ruzie en vertelt ook dat dat ‘niet leuk’ was, maar zegt er verder niet op in te willen gaan. Premier Rutte ontkent dat er sprake was van een ruzie. Zijn woordvoerder geeft aan dat de heren het onderwerp wel hebben besproken, maar dat dat ‘in uitstekende sfeer’ was, ‘met begrip van beide zijden’(RP: links geleuter!).
RP: Bolkestein, de enige VVD'er die zijn hersens wél gebruikt en zijn volk daadwerkelijk heeft vertegenwoordigd!