zondag 2 december 2018

Invloedrijke Atlantische Raad roept Oekraïne op tot oorlogsdaad tegen RuslandGezaghebbende Westerse denktank: ‘Oekraïne moet bewapende NAVO vloot uitnodigen en Rusland oproepen erop te schieten’
 Als Oekraïne, de NAVO en de Westerse globalisten maar lang genoeg doorgaan met hun oorlogshitserij en provocaties, krijgen ze vanzelf een keer hun zin. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De invloedrijke Atlantische Raad roept in een verklaring Oekraïne op om de pas geopende Russische brug naar de Krim te saboteren, en om een vloot bewapende NAVO schepen uit te nodigen, letterlijk hopende dat de Russen daarop zullen schieten. Toch willen nog steeds maar heel weinig mensen geloven dat de NAVO echt uit is om het conflict in Oekraïne te laten escaleren naar een ‘hete’ oorlog tegen Rusland. Maar of we die door de globalisten gewenste Derde Wereldoorlog ook zullen winnen, is zeer de vraag.

De huidige spanningen ontstonden vorig weekend toen drie kleine Oekraïense marineschepen illegaal de Russische territoriale wateren binnenvoeren, en de Russische marine vervolgens ingreep door waarschuwingsschoten af te lossen en de Oekraïense vaartuigen in beslag te nemen. Tevens werd de onder de nieuwe brug liggende enige zeeverbinding door de Straat van Kerch door Rusland geblokkeerd.
Het zal iedereen duidelijk zijn dat het saboteren of zelfs vernietigen van die Russische brug naar de Krim, dat –we herhalen het nog maar eens- niet door Rusland werd ‘geannexeerd’, maar zich in een democratisch referendum vrijwel unaniem vrijwillig bij Rusland aansloot, niet onbeantwoord zal blijven door het Kremlin.

 ‘Oekraïne moet NAVO vloot uitnodigen en Rusland oproepen erop te schieten’

En dat is precies waar de Atlantic Council op lijkt te hopen. Mocht de beschadiging of verwoesting van die kostbare verbinding nog niet voldoende zijn om Rusland tot een militaire reactie te provoceren, dan hebben de Westerse globalisten nog een andere suggestie: ‘Oekraïne moet de VS en de NAVO uitnodigen een vloot bewapende schepen naar Mariupol aan de Zee van Azov te sturen en Rusland oproepen om op de NAVO te schieten, of hen te verhinderen hun recht Oekraïense havens te bezoeken uit te oefenen.’
Kortom: de gezaghebbende raad –met onder andere oud NAVO opperbevelhebber Wesley Clark, oud minister van BuZa Colin ‘Saddams weapons of mass destruction’ Powell, ex Amerikaans opperbevelhebber en CIA directeur David Petraeus, Obama’s eerste minister van Defensie Robert Gates, Obama’s CIA directeur Leon Panetta en de beruchte Henry Kissinger in de Raad van Bestuur-, die een grote invloed heeft op het beleid van de NAVO, eist van Oekraïne om een of meerdere oorlogsdaden tegen Rusland te begaan, hopende dat er een militaire reactie komt, waar Moskou in de media dan ongetwijfeld de schuld van zal krijgen.
En helaas zullen veel Europeanen en ook Nederlanders daar vermoedelijk in trappen, want zij lijken nog altijd blindelings de misleidende propaganda van de massamedia, die vrijwel volledig door extreemlinkse globalisten worden gecontroleerd, te geloven.

Kremlin zal terroristische oorlogsdaad beantwoorden

De Atlantische Raad hoopt met deze terroristische acties de ‘Russische bluf’ bloot te leggen, want de Russische bevolking zou geen oorlog willen, en het Kremlin zou die sowieso niet kunnen betalen. ‘Maar dat is, om het nog vriendelijk uit te drukken, onzin,’ schrijft journalist Andreas Richter. ‘Een aanval op de brug of een NAVO interventie zal vanzelfsprekend militaire maatregelen van Rusland tot gevolg hebben. Een Russische regering die op dat punt nog toegeeft, zou iedere steun van de bevolking verliezen.’

‘Zorgwekkende hunkering naar oorlog’

‘Het is bekend dat in het politieke- en mediacomplex van het Westen veel oorlogshitsers werkzaam zijn,’ vervolgt Richter (en dat dit absoluut ook voor de Nederlandse media geldt, behoeft geen uitleg meer). ‘Maar de radicaliteit waarmee de Atlantische Raad... hier naar oorlog hunkert, is zorgwekkend.’ Wel acht hij het een geruststellend teken dat de meerderheid van de Europese regeringen tot nu toe naar verhouding terughoudend reageert.
We kunnen alleen maar hopen dat zij zich niet alsnog door de globalistische denktank laten overhalen, en zij eindelijk beseffen dat oorlog met Rusland buitengewoon slecht voor ons zal aflopen. Want –en dat hebben we ook al regelmatig herhaald- president Putin maakte enkele jaren geleden beslist geen grapje toen hij zei dat hij ‘op straat heeft geleerd dat zodra je constateert dat een gevecht onvermijdelijk is, je het beste als eerste kan toeslaan.’ En dat zou kunnen betekenen dat zo’n oorlogsdaad tegen Rusland plotsklaps beantwoord wordt met een overweldigende zwerm kernraketten.

Xander

(1) RT Deutsch
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)