maandag 3 december 2018

Grootste islamitische begraafplaats West-Europa mogelijk in Zuidlaren!Door Realpredictor
HOLLANDISTAN KOMT STEEDS DICHTERBIJ!
Zuidlaren krijgt mogelijk de grootste islamitische begraafplaats van West-Europa. Dat wil de stichting Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen in Nederland (BIBIN).
De begraafplaats moet 5.400 vierkante meter groot worden, zodat er uiteindelijk plaats is voor 1.400 moslimgraven. Ter vergelijking: de officiële grootte van een voetbalveld is 7.140 vierkante meter. BIBIN is al jarenlang in gesprek met de eigenaar van particuliere begraafplaats Lits-de-Fenix aan de Annerweg, om dat terrein over te nemen. 
'Binnenkort rond'
In het Dagblad van het Noorden zegt stichtingsvoorzitter Hamed Amrino bijna rond te zijn met eigenaar Floor van Randen van Lits-de-Fenix. "Natuurlijk zijn we pas echt eigenaar als we betaald hebben. Ik verwacht dat we heel binnenkort rond zijn", zegt Amrino. 
Er is volgens Amrino veel behoefte aan een begraafplaats speciaal voor moslims in het Noorden. "Er zijn nu al mensen die zich alvast hebben aangemeld voor een plek. Bij veel mensen merk je dat ze het liefst dicht bij huis begraven willen worden en dat is hier in Nederland", aldus Amrino.