vrijdag 7 december 2018

“ELKE DAG STEEKINCIDENT” IN STATION BRUSSEL-NOORD!Door Realpredictor
Nu het kouder wordt trekken de illegalen massaal naar het overdekte noordstation, vlakbij het Maximiliaanpark. Daar zorgen ze voor bijzonder veel overlast – er ligt een berg afval en uitwerpselen – maar bovenal veel criminaliteit. Het aantal diefstallen steeg er met maar liefst 82% en er vindt naar verluidt elke dag minstens één steekincident plaats.

Agenten gewond

Gisteren liep het opnieuw ernstig mis toen de illegalen gevraagd werd om de omgeving netjes te houden. “Er zijn incidenten geweest toen een medewerker van Securail vroegen het vuilnis op te ruimen. Vervolgens is er een schermutseling geweest met mensen die in het station slapen”, bevestigt het parket van Brussel aan Belga.
Enkele medewerkers van de politie en Securail, de Belgische spoorpolitie, kwamen ter plaatse, waarna ze tientallen slagen kregen te verwerken van de illegalen. Uiteindelijk raakten vier agenten gewond.
Philippe Dubois, regionaal secretaris van vakbond CGSP-Spoor, vraagt opnieuw om extra middelen om het toenemende probleem van de illegalen aan te pakken. “We vragen een versterking van het personeel en dat ze de middelen zouden krijgen om zich in dergelijke omstandigheden te verweren”, aldus Dubois aan Belga. “De pepperspay (???) waarover ze nu beschikken, is ontoereikend. De politieke verantwoordelijken moeten ook de nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het Noordstation niet verandert in een vluchtelingenkamp.”
RP: Pepperspray als wapen tegen gevaarlijke criminelen? Europa nog steeds "Het clubje achter de heg!"