vrijdag 7 december 2018

De grote CO2-leugen!

 

Door Realpredictor

De CO2-angst brengt zoveel belasting en heffingen in de portemonnee van de minister van Financiën dat men bewust de ogen sluit voor het bedrog dat gepleegd wordt!
Ontdek hier dat de bevolking bang gemaakt wordt voor CO2, terwijl de natuur er naar snakt: “Snel oplossing voor CO2-tekort nodig” (schrijft een lokaal blad in het Westland!!!):  https://www.hethelewestland.nl/nl/artikel/13950/snel-oplossing-voor-co2-tekort-nodig
Er moet snel een besluit worden genomen over de structurele oplossing voor de CO2-behoefte van de glastuinbouw. Dat vinden branche organisatie LTO Glaskracht en CO2-leverancier OCAP. De organisaties vragen aandacht voor de beperkte beschikbaarheid van CO2 naar aanleiding van de recente brand bij Shell in Pernis. Shell is één van de twee bedrijven die CO2 levert aan de tuinbouw in het westen van het land. Door de brand is de levering van Shell nu stilgevallen en dat levert problemen op voor de glastuinbouw, meldt LTO. LTO voorzitter Nico van Ruiten: “Door de brand bij Shell heeft de glastuinbouw nu maar een derde van de benodigde CO2 beschikbaar. Sommige tuinders klagen daardoor al over een productieverlies van 20%. Bij anderen zijn er flinke extra kosten, omdat ze nu aardgas moeten stoken om toch voldoende CO2 te hebben. Dat is natuurlijk zonde in een tijd waarin we die CO2-emissie juist proberen terug te dringen.”
Over deze kant van de zaak wordt in de Tweede Kamer en op andere ‘beslisplaatsen' niet gesproken.
Door: M.A.L. Sion
malsion@orange.fr