dinsdag 4 december 2018

Amsterdam is digitale datahaven | Duitse autobazen naar Witte Huis


Webversie
Goedemorgen! Dit speelt vandaag:
Wat zit er in die duistere gebouwen aan de rand van Amsterdam? Antwoord: data. Driekwart van al het internetverkeer gaat door Amsterdam en vanuit onze hoofdstad wordt maar liefst tachtig procent van Europa bereikt. Vandaag opent het grootste datacenter in Nederland tot nu toe: de AM7. RTL Z nam al eens een kijkje in zijn 'kleine' broer AM4.
Stel, het Verenigd Koninkrijk wil toch maar geen brexit. Mag dat? De Britse premier Theresa May noemde het stoppen van brexit een optie, maar het mag misschien helemaal niet. Schotse politici vroegen het aan het Europees Hof van Justitie en ze krijgen vandaag antwoord van de advocaat-generaal, de belangrijkste adviseur van het Hof.
Duitse autofabrikanten staan bij het Witte Huis op de stoep. Topbestuurders van Volkswagen, Daimler en BMW komen volgens persbureau Bloomberg praten over aangekondigde importheffingen op Europese auto's en onderdelen. Die zijn uitgesteld en de Duitse fabrikanten pleiten voor afstel.
Het lijkt wel een roman: de butler staat voor de rechter, omdat hij de eigenaar van het Noordwijkse hotel Huis ter Duin voor honderdduizenden euro's zou hebben bestolen. Hij verving sieraden uit de kluis door nepdiamanten en verkocht de echte exemplaren. Vandaag doet de rechter uitspraak in de zaak.
youtube

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Flink schrikken voor tienduizenden Rabobank-klanten. Dit weekend was hun hypotheek twee keer afgeschreven, waardoor sommigen opeens rood kwamen te staan. Zij krijgen gelukkig hun geld terug.
Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Oplichting door autoverhuurders in het buitenland loopt de spuigaten uit, vindt de Consumentenbond. Ze smeren dubbele verzekeringen aan, laten je betalen voor andermans schade of sturen je een peperdure tankbon. Zo voorkom je oplichting.
En dit heb je gisterenavond misschien gemist:
De GaultMillau 2019 is de ranglijst van de allerbeste restaurants en chefs van het land. Naast de prijs voor beste chef en beste jonge chef, werden nog 13 awards uitgereikt. Chris Naylor van restaurant Vermeer in Amsterdam is bijvoorbeeld uitgeroepen tot Groentechef van het jaar.
Dit zou weleens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:
Fijne dag!
p.s. De overheid moet niet wegkijken als mensen de straat op gaan in gele hesjes, vindt columnist Hans Stegeman. Zij laten namelijk zien wat het probleem van het kapitalisme is.