zondag 25 november 2018

Tech Crash 2.0?

Beste belegger,
De markten blijven onstuimig. De ene week schieten we met enkele procenten omhoog, de afgelopen dagen gingen er weer net zoveel procenten af.
We naderen de bodem van oktober op de beursgrafiek.
Het is allerminst een prettig beeld. Als de bodem kraakt, dan neemt de kans aanzienlijk toe op een neerwaartse versnelling.
Let wel, dan is er nog altijd geen groot technisch probleem, want er ligt nog een stevigere bodem rond 2500 punten voor de S&P 500, maar we geven toe: dit is niet de ontwikkeling waar we op zitten te wachten, zo vlak voor het jaareinde.
Meestal is dit de periode waarin beleggers hun figuurlijke geweren herladen, om voluit te vuren richting de laatste beursdagen van het jaar.
2018 was (en is) in dit opzicht al een erg moeilijk beursjaar.
Maar goed, moeilijk moet soms ook. De markten gaan nu eenmaal op en neer, het is de aard van het beestje. Voor een slimme belegger vormt dit echter geen gevaar, maar juist een buitenkans!

!! LAATSTE DAG BEURSBRINK E-BOOK ACTIE !!

De heren van BeursBrink sluiten vandaag hun succesvolste actie ooit, af. Waarom hordes met beleggers in de voorbije dagen stonden aan te schuiven voor deze deal?
Simpel, je betaalt amper 299 euro, en je krijgt een voordeelpakket van méér dan 1.000 euro in de plaats. Daar hoeft niemand lang over na te denken.
Enkel vandaag nog beschikbaar: KLIK HIER
We denken nog altijd dat we niet voor een beurscrash staan. Mede omdat we hier geen fundamentele basis voor zien, op dit ogenblik. Over deze visie werden we in de afgelopen week uitgedaagd door een erg aandachtige lezer.
Zij stelde dat ‘de markt in 2000 had ook geen fundamentele problemen, maar crash’te toch’.
Kijk, dat vinden we nu eens echt goed, dat we door grote groepen beleggers worden opgevolgd, met onder hen de knapste en meest aandachtige koppen in ’t veld.
We worden graag uitgedaagd. Enkel zo kunnen wij ook onze visie toetsen.
Op economisch vlak was er inderdaad geen vuiltje aan de lucht in 2000. Meer nog, het was wellicht een van de meest florissante periodes uit de wereldeconomie.
Toch had je toen barometers die waarschuwden voor onheil. Opnieuw nemen we de TED spread erbij.