donderdag 18 oktober 2018

nieuwsberichten RTL Z

Webversie

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:
Vandaag buigt de rechter zich over het verbod op Stints. Alle 3500 Stints moesten per direct van de weg na het dramatische ongeluk in Oss. RTL Nieuws onderzocht de rammelende onderbouwing van de schorsing al en uit dat onderzoek blijkt dat de minister cruciale informatie heeft achtergehouden.
De EU-top van vandaag en gisteren had het moment van de waarheid voor brexit moeten worden. Helaas. Het liep moeizaam, de onderhandelingen zitten muurvast en een scheidingsakkoord is er nog steeds niet. Ja, over de meeste dingen zijn de Britten en EU het wel eens, maar de Ierse grens blijft, net als op de vorige top, een drama waarvan de slotscène nog niet in zicht is.
Waar het einde ook nog niet van in zicht is, zijn de waarschuwende woorden voor bedrijven die met brexit te maken krijgen. Er zijn namelijk te weinig douane-specialisten aan het werk bij Nederlandse bedrijven. En aangezien er straks meer formulieren ingevuld moeten worden, kan dat wel eens flinke vertraging gaan opleveren voor goederenvervoer. De sector moet snel op zoek naar extra mensen.
En hier moet je wellicht ook snel mee zijn: wie zijn eerste huis niet voor z'n 35e gekocht heeft, dreigt de boot te missen. "De koopwoningmarkt is als het ware een rijdende trein geworden waar je op tijd op moet springen." Die waarschuwing komt van het Kadaster in een rapport over starters op de woningmarkt dat vandaag verschijnt.
Een jaartje of tien terug had je waarschijnlijk niet kunnen bedenken dat je zou appen met KLM of een andere klantenservice. Uit onderzoek blijkt dat het inmiddels als volwaardig middel wordt gezien bij klantcontact en dat het mail en telefoongesprekken langzaam aan het verdringen is. "Het mag allemaal wat informeler tegenwoordig." En ja, dan kan een smiley soms ook.