zondag 14 oktober 2018

NEDERLAND IN OORLOG MET EIGEN KOLONIE!


Door Realpredictor
Veel mensen weten niet dat Indonesië nu het grootste moslimland ter wereld is. Van de 237 miljoen inwoners hangt ongeveer 87% de islam aan. Indonesië doet zich graag voor als een gematigd islamitisch land. Dit is echter iets waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Op Bali na (overwegend Buddhistisch) is het grootste deel moslim.
Nederland heeft nog steeds een speciale band met de eilandenarchipel Indonesië, vanwege het koloniale verleden. Tijdens de dekolonisatie-oorlog met Indonesië trad Nederland soms uiterst gewelddadig op. Nog steeds is niet duidelijk of sprake was van excessen of van routineus geweld. Toch wordt een uitgebreid onderzoek nog altijd tegengehouden.
De dekolonisatie-oorlog in Indonesië was de grootste militaire operatie uit onze geschiedenis. Er waren 100.000 dienstplichtigen, 50.000 oorlogsvrijwilligers, enkele duizenden beroepsmilitairen, plus zo’n 70.000 mannen van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) bij betrokken. In het totaal dienden er dus ruim 220.000 manschappen onder Nederlandse vlag. De missie die de militairen werd opgedragen was dan wel koloniaal, maar klinkt vanuit hedendaags perspectief ook weer verrassend bekend: het herstellen van rust en veiligheid, en het creëren van de voorwaarden voor wederopbouw na een desastreuze buitenlandse bezetting.
Op 17 augustus 1945 proclameerden Soekarno en Mohammad Hatta de onafhankelijke Republiek Indonesië. Dat was twee dagen na de Japanse capitulatie. Nederland hoopte na de capitulatie het koloniale gezag zo snel mogelijk te herstellen, hoewel er wel ruimte was voor een zeer geleidelijke dekolonisatie onder Haagse regie. De republikeinen daarentegen wilden niets minder dan merdeka, volledige vrijheid en onafhankelijkheid.
Ook hier heeft men de islamisering onderschat. De hoofddoek, vroeger een zeldzaamheid, is momenteel overal te zien. Volgens correspondent Michel Maas (in de Volkskrant van 30 december) dragen steeds meer vrouwen in het land zelfs de syari hijab, ‘die als een poncho het hele bovenlijf bedekt’. Dergelijke kleding gold tot voor kort als lelijk en on-Indonesisch. Maar nog even en de straten van Jakarta lijken als twee druppels water op die in Caïro.
In 2005 gaf Nederland toe dat het ‘aan de verkeerde kant van de geschiedenis’ had gestaan
Het zou tot 2005 duren voordat de Nederlandse regering uitsprak dat ons land, achteraf bezien, in deze oorlog ‘aan de verkeerde kant van de geschiedenis’ had gestaan. ‘We’ hadden indertijd niet begrepen dat de tijden voorgoed veranderd waren, dat onze rol in Indonesië was uitgespeeld. Het hoge woord was eruit, bij monde van minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot, zelf een ‘Indische jongen’ en daarom beter in staat geacht deze pijnlijke boodschap te delen met veteranen en repatrianten uit het verloren Indië.
RP: Dit van nature vredelievend en meegaand land is, mede door de hebberigheid en onderschatting van de islam door Nederland, nu het grootste islamitische land ter wereld geworden!