woensdag 19 september 2018

Nog giftiger voor de mens dan glucose-fructosestroop. Dit smerige ingrediënt zit in alledaags eten en drinken


Vraag jij je wel eens af waarom zoveel mensen kanker krijgen? Om die vraag te kunnen beantwoorden moeten we goed gaan kijken naar wat er allemaal in ons eten wordt gestopt.
Een E-nummer dat als conserveermiddel wordt toegevoegd aan frisdranken, vruchtensappen, augurken en sauzen blijkt namelijk leukemie te kunnen veroorzaken.
Toch is er bijna geen arts die je hier over zult horen.
Tientallen jaren
De naam van dit vergif is natriumbenzoaat. Het heeft het E-nummer E211 gekregen, zodat het lijkt alsof het veilig is.
Natriumbenzoaat kan door een natuurlijke reactie met vitamine C het schadelijke en kankerverwekkende benzeen vormen.
Desondanks wordt het al enkele tientallen jaren gebruikt in de frisdrankindustrie.
Zuurstof
De stof zorgt ervoor dat menselijke cellen moeilijker aan zuurstof kunnen komen en heeft een negatieve invloed op het immuunsysteem, waardoor bloedkanker kan ontstaan.
Als cellen geen zuurstof meer kunnen krijgen, sterven ze af en kunnen ze geen infecties of ziektes meer bestrijden.
Onderzoekers van de Universiteit van Sheffield hebben het gebruik van natriumbenzoaat in verband gebracht met celbeschadigingen, met name aan de mitochondriën. Dit zijn de energiecentrales van je cellen.
Vermijd
Kijk dus goed of je sambal, jam, salades, zoetwaren, fruitproducten, frisdrank, vruchtensap, augurken, sauzen, shampoo, douchegel of lotion natriumbenzoaat of E211 bevat. Vermijd het als de pest.
Het gaat de groei van gisten, bacteriën en schimmels in onder andere eten tegen, maar is niet goed voor je lijf.
[Natural News]