woensdag 19 september 2018

Amerikaanse diplomaten smokkelen menselijk bloed en ziekteverwekkers voor geheim legerproject. Deze journaliste laat de schellen van je ogen vallen


Bron: Nine for News


Menselijke bloedmonsters en ziekteverwekkers worden via de Amerikaanse ambassade in Georgië gesmokkeld voor een geheim Amerikaans legerproject. Dat blijkt uit onderzoek van de Bulgaarse journaliste Dilyana Gaytandzhieva.
Documenten laten zien dat wetenschappers van het Pentagon in Georgië onderzoek doen naar dodelijke ziektes en bijtende insecten terwijl ze diplomatieke onschendbaarheid genieten.
Het onderzoek vindt plaats in het Lugar Center in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het is één van de vele biologische laboratoria van het Pentagon in 25 verschillende landen.
Geheime experimenten
Het Lugar Center wordt zwaar bewaakt. Iedereen die zich binnen een afstand van 100 meter van het laboratorium bevindt, wordt gefilmd.
Gaytandzhieva kreeg te horen dat ze gearresteerd zou worden als ze niet zou meewerken, haar paspoort zou laten zien en gelijk zou vertrekken.
Ze kwam tot de ontdekking dat er ’s avonds geheime experimenten worden gedaan in het laboratorium.
“De lucht zit vol chemicaliën,” zei ze. “De wind voert ze mee naar een nabijgelegen woonwijk.”
Gevaarlijke chemicaliën
“Inwoners van de wijk Alexeevka, waar het laboratorium zich bevindt, klagen dat ’s nachts gevaarlijke chemicaliën worden verbrand en dat het afval in de nabijgelegen rivier wordt gedumpt.
De lokale bevolking klaagt over constante hoofdpijn, misselijkheid, hoge bloeddruk en duizeligheid op momenten dat de chemicaliën worden verbrand.
“Er is dan zwarte, rode of groene rook te zien rond drie à vier uur ’s nachts,” zei Eteri Gogitidze, die in een flat bij het lab woont. “Zelfs de kippen zijn overleden.”
“Ik heb een schildklieraandoening, net als andere mensen hier,” vervolgde ze. “Ze zeggen dat dat komt door het laboratorium.”
Vergiftigd
Een andere lokale bewoner, Albert Nurbekyan, zei: “De schoorstenen roken ’s nachts. Waarom ’s nachts? Wat proberen ze voor ons te verbergen?”
“Er lopen grote blauwe plastic pijpen van het lab naar de rivier,” voegde hij toe. “Ze vervuilen niet alleen onze lucht, maar ook ons water.”
Vier Filipino’s die in het Lugar Center werkten huurden een appartement in Alexeevka. Twee van hen werden vergiftigd met een gas en overleden.
Gelekte documenten onthullen wat voor soort experimenten in het lab zijn gedaan. De Amerikaanse ambassade in Georgië blijkt ziekteverwekkers en menselijke bloedmonsters als diplomatieke bagage naar het Lugar Center te vervoeren.
Ontkent
Zodoende hoeven de zendingen niet te worden geïnspecteerd.
In het lab werken onder meer biologen van de US Army Medical Research Unit-Georgia en de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.
Joshua Bast is de plaatsvervangend directeur van de US Army Medical Research Unit-Georgia. Hij rijdt in een auto met diplomatieke kentekenplaten en geniet diplomatieke onschendbaarheid, hoewel hij geen diplomaat is.
Gaytandzhieva besluit Bast te confronteren bij de ingang van het laboratorium. Hij ontkent ronduit dat hij in het Lugar Center werkt.
Niets te zeggen
Gelekte e-mails laten echter zien dat Bast wel degelijk in het lab werkzaam is.
De mensen die het laboratorium bewaken worden betaald door het Pentagon en niet door de Georgische overheid.
Georgië heeft niets te zeggen over de activiteiten die er plaatsvinden.
Het werk dat Amerikaanse diplomaten doen in het Lugar Center heeft niets te maken met diplomatie. Bast is bijvoorbeeld een entomoloog die insecten onderzoekt.
Rusland
Waarom werkt een entomoloog voor het Amerikaanse leger en waarom geniet hij diplomatieke onschendbaarheid?
Entomologische oorlogvoering is een vorm van biologische oorlogvoering waarbij insecten worden gebruikt om ziektes over te brengen.
Georgië grenst aan Amerika’s belangrijkste rivaal: Rusland.
Onlangs patenteerde de Amerikaanse overheid een zogeheten ‘toxic mosquito aerial release system’, waarbij drones besmette muggen verspreiden in een bepaald gebied.
‘Onverklaarbare’ uitbraak
De wetenschappers van het Pentagon hebben in Georgië ook geëxperimenteerd met tropische muggen en teken.
In 2016 werden 21.590 teken verzameld voor onderzoek in het Lugar Center. Dit project viel samen met een ‘onverklaarbare’ uitbraak van Krim-Congo-hermorragische koorts in Georgië.
Het werk dat onder het militaire programma valt wordt grotendeels uitbesteed aan privébedrijven, die geen verantwoording hoeven af te leggen aan het Amerikaanse Congres.
Eén van die bedrijven is het Amerikaanse Metabiotica Inc., dat voor en na de ebola-crisis in West-Afrika actief was.
Buiten de deur gezet
Nadat Gaytandzhieva de Amerikaanse onderminister van Volksgezondheid Robert Kalec hier vragen over stelde tijdens een conferentie over biologische wapens in het Europees Parlement, werd ze buiten de deur gezet.

Uit e-mails blijkt verder dat het Georgische ministerie van Volksgezondheid een deal heeft gesloten met de CDC en het farmaceutische bedrijf Gilead.
In ruil voor gratis behandelingen voor hepatitis C kan het bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van experimenten met hepatitis C in Georgië.
De Georgiërs worden dus eigenlijk gewoon gebruikt als proefkonijn.
Rumsfeld
Gelekte vertrouwelijke documenten laten namelijk zien dat in de afgelopen drie jaar meer dan 100 patiënten zijn overleden die de nieuwe, experimentele medicijnen van Gilead kregen toegediend.
Uit jaarcijfers blijkt dat Gilead één van de belangrijkste sponsors is van de CDC. En de belangrijkste aandeelhouder van Gilead is niemand minder dan oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld.
Begin deze maand is er een onderzoek ingesteld naar dit sinistere hepatitis C-programma.
[Dilyana.bg]