woensdag 19 september 2018

Advocaat Jos B. over dood Nicky Verstappen: 'Justitie heeft geen zaak'

18 september 2018 19:29Aangepast: 18 september 2018 20:17


Bron: RTL Z
Beeld © ANP
Justitie heeft 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen verdachte Jos B.. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen RTL Nieuws na het lezen van het dossier. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.
Jos B. werd na een lange zoektocht gevonden in Spanje. Twee weken geleden is hij door Spanje uitgeleverd aan Nederland. Hij is sindsdien intensief verhoord in Eindhoven en mocht geen contact hebben met de buitenwereld.
Vandaag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie in Limburg die beperkingen heeft opgeheven. In een interview met RTL Nieuws geeft advocaat Roethof stellig aan dat justitie geen zaak heeft tegen zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de uitlatingen van Roethof.

'Alle trucjes geprobeerd'

"Justitie heeft haar best gedaan om te horen van Jos B. wat ze van Jos B. wilden horen. Alle trucjes zijn geprobeerd", zegt Roethof. De advocaat zegt dat er een 'enorme druk' staat op justitie. "Het laat mij zien, dat wat ik ook al zag toen ik het dossier las, hoe zwak hun bewijspositie is."
Het bewijs dat justitie sowieso in handen heeft, is het DNA van Jos B. dat is aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. Roethof: "We moeten heel erg voorzichtig zijn met DNA en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig."

Advocaat: 'Jos B. had nooit beperkingen mogen hebben'