woensdag 8 augustus 2018

nieuwsberichten RTL Z

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:
Er wordt waarschijnlijk gesneden in de zakendivisie van ABN Amro, maar hoe hard? Dat horen we waarschijnlijk straks, bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers. De internationale zakentak was een paar jaar geleden nog het paradepaardje van de bank, maar veel heeft de bank er niet aan: het kost veel en levert weinig op.
Taart en slingers in Ouwehands Dierenpark! De peperdure panda's zijn vijf jaar oud. Het kostte zestien jaar lobbyen om de 'evolutionaire losers' hierheen te krijgen, maar dan heb je ook wat: twee niet voortplantende beren in een splinternieuw hok. Kost twee miljoen per jaar, maar als het goed is levert het nog meer miljoenen op.
Dan een nieuwe slag in de laadpalenoorlog die Fastned voert. Het bedrijf wil eigenlijk niet dat er snellaadstations komen op plekken waar zij al zitten, maar dat mocht wel van de rechter. Vandaag staat Fastned in hoger beroep opnieuw tegenover onder meer Shell. Over zes weken volgt de uitspraak.
"Ze gaan er al jaren op achteruit", zegt het Nibud: eenverdieners met een partner. Die hebben hun besteedbare inkomen de afgelopen jaren met een procent omlaag zien gaan, terwijl tweeverdieners het juist al jaren beter doen, door bijvoorbeeld belastingmaatregelen. En dat zorgt ervoor dat eenverdieners sneller in de financiĆ«le problemen komen.
Huizenbezitters, even opletten! Als je extra hebt afgelost op je huis is het goed mogelijk dat je oververzekerd bent met je overlijdensrisicoverzekering. Soms is het mogelijk om die premie later aan te passen. Dat kan je zomaar duizenden euro’s schelen.