zondag 13 mei 2018

Aandelen trekken crypto uit het slop!

We hameren er al weken op: laat je hoofd niet op hol brengen door het heersende pessimisme.
Ondanks de turbulentie van de voorbije maanden, bleven we voor de markten omhoogkijken. Immers, de tijdelijke correctie zou op relatief korte termijn terug overgaan in een vervolg van de stierenmarkt.
Deze week waren we getuige van de uitkomst van onze voorspelling. De S&P 500 brak uit het tijdelijke correctiepatroon. De onderstaande grafiek laat er geen misverstand over bestaan.
Niet enkel staan de markten terug in de plus voor het jaar, we zullen in de komende weken en maanden de recordniveaus terug opzoeken. Voor de S&P 500 impliceert dit een stijging van circa 150 punten of meer dan 5%.
Zoals we eerder reeds aangaven, kregen we al signalen uit diverse hoeken van de markt dat er een nieuwe aandelenrally in de lucht hing. Dit was onder meer het geval bij de SMALLCAPS.
Maar ook onze favoriete technologiesector bleef het al die tijd uitmuntend doen. Iedereen kijkt altijd naar de gewone grafieken, maar je moet proberen de interne krachten in kaart te brengen.
Al maanden volgen we de relatieve kracht van de Nasdaq op. Via de onderstaande grafiek kan u goed zien dat de technologiesector al een hele tijd aangaf dat u aandelen vooral niet moest negeren.
Sterker nog, toen de markten in elkaar klapten in februari, schoot de relatieve prestatie van de Nasdaq fors omhoog. Een overduidelijk signaal van vertrouwen.
Als de grote beleggers op dat ogenblik echt de handdoek in de ring hadden geworpen, zou deze graadmeter zware verliezen optekenen. Vandaag staat de Nasdaq echter 5% hoger dan het gemiddelde rendement van de S&P 500.
Van een krachttoer gesproken…
We zijn dan ook nog altijd uitgesproken bulls op technologie. We willen zelfs nog een stapje verder gaan vandaag.
Vaste lezers van onze nieuwsbrieven en rapporten zullen zich nog goed kunnen herinneren dat we in het najaar van 2017 en aan het begin van 2018 waarschuwden voor turbulentie.
Dit kwam door onze visie dat de cryptomarkt een voortrekkersrol speelde in een correctieve fase. En dat was precies wat zich vervolgens afspeelde in de maanden nadien: aandelen ondergingen een behoorlijke correctie.
Maar vandaag nemen aandelen het voortouw.
De reden achter deze visie vrij eenvoudig. Als geld de markt verlaat, dan worden de gevoeligste onderdelen van de markten eerst verkocht. Crypto was het rolmodel geworden voor het snelle geld, maar ook de losse handen.
Crypto had de ideale voelsprieten voor een correctie.
Maar vandaag nemen aandelen het routeplan over. Meer nog, ze luiden de bel voor de volgende rally in crypto!
Door de jongste uitbraak in de aandelenmarkten in het algemeen, en technologie in het bijzonder, zullen beleggers straks opnieuw kijken naar de sterkst afgestrafte onderdelen.
En dan komen ze al snel uit bij crypto.
Net zoals de cryptocrash met enkele weken vertraging doorwerkte naar de aandelenmarkten, zal de aandelenuitbraak met enkele weken/maanden vertraging doorwerken in een nieuwe cryptorally.
We zijn sterk overtuigd dat dit de nieuwe samenwerking is op de financiële markten:
  • Crypto leidt bij een correctie;
  • Aandelen zijn voortrekkers bij een nieuwe rally.
Het enige waar we nog over twijfelen is de timing. Bij de crash van crypto, volgde de correctie in aandelen redelijk snel op. Maar we vragen ons luidop af of de wisselwerking ook dermate snel gaat op de weg naar boven.
We hopen uiteraard van wel, want we hebben ons aardig gepositioneerd in de cryptomarkten. Hoe sneller, hoe liever. Maar uiteraard is hoop geen goede beleggingsstrategie.
Als we een realistische blik op het complex werpen, dan verwachten we dat de opvolging omhoog wellicht wat trager zal lopen. Maar dan hebben we het hooguit over enkele maanden. We denken dat de nieuwe cryptorally goed op gang komt in het najaar.
Met die wetenschap in het achterhoofd, moet je vooral niet te veel en te lang twijfelen over beleggen in crypto. Vandaag en morgen zijn dan unieke momenten om posities in te nemen.
Volgende week kan de trein alweer vertrokken zijn.
Dat is niet enkel onze visie. Dat is ook hoe het er in de cryptomarkt aan toe gaat.
Neem de recente correctie in de cryptomarkt, als gevolg van een controle door de Zuid-Koreaanse autoriteiten in de grootste crypto-exchange van het land.
Tja, een verhaal dat we in de voorbije jaren al zo veel malen hebben gehoord en gelezen, in een bepaalde vorm. Maar het eindigde altijd op een sisser, terwijl de prijzen van de crypto’s in de weken en maanden nadien een fors herstel konden voorleggen.
Dat zal vandaag niet anders worden.
En we kunnen het weten, want onze nieuwste CRYPTO KOOPTIP van 2018 doet het de jongste dagen en weken uitzonderlijk goed.
Om dit meer kleur te geven: terwijl de cryptomarkt in de jongste Zuid-Koreaanse raid met 10% in elkaar zakte, schoot deze cryptomunt met 20% omhoog.
Vraag ons niet hoe het kan, maar profiteer ervan!
We hebben een unieke CRYPTO SHORTLIST samengesteld, met de ’10 Beste Cryptomunten’ van dit ogenblik op verzameld. De lijst doet het meer dan uitstekend, getuige de resultaten van de voorbije weken.
Om eentje eruit te lichten: we namen recent zo maar even +1.158% winst van tafel op EOS.
Wederom een geweldig succes voor het Technologie Rapport. De abonnees realiseren winsten waar ze tot voor kort nog enkel van konden dromen. Maar dit is tegenwoordig aan de orde van de dag!
We kregen in de voorbije week dan ook weer heel wat bedankjes in onze mailbox, maar de volgende reactie wilden we u toch niet onthouden, want het geeft aan dat ook nieuwkomers kunnen profiteren van onze richtlijnen en strategieën.
De volgende reactie is van Kim, die nog maar recent in EOS stapte. Dus niet meteen na de IPO toen wij EOS tipten in het Technologie Rapport, maar in de afgelopen maanden, toen we met een update van onze aankoopstrategie op de proppen kwamen. 
Van zodra EOS ook in de 'extreme aankoopzone' zakte, sloeg Kim toe, getuige haar reactie:
Kim kocht ergens tussen 4 en 5 USD, dus zit op een winst van 350% op amper enkele weken!
Jawel, EOS is zo’n juweeltje uit onze CRYPTO SHORTLIST.
En er staan nog meer potentiële ten baggers zoals EOS op, waar Kim naar refereert.
De jongste nieuwkomer staat in ieder geval te popelen om hogerop te willen. We verwachten dat het startschot van de aandelenmarkten, de cryptomarkten straks opnieuw in vuur en vlam kunnen zetten.
Het zijn geen loze woorden, de trackrecord van het Technologie Rapport spreekt inmiddels voor zich: