woensdag 4 april 2018

‘Ze verafschuwen christenen’: Google negeert PasenAfbeelding: (1).
De meest onbekende ‘progressieve’ figuren, hindoestaanse en islamitische feestdagen worden door Google geëerd met een aanpassing c.q. versiering van het bekende vierkleurige logo. Nu het echter Pasen is, het belangrijkste christelijke feest, wordt dat compleet genegeerd. ‘Ze verafschuwen christenen’, is de korte, maar overduidelijke conclusie van de bekende acteur James Woods.
 
De tijdelijk versierde letters worden een ‘Google Doodle’ genoemd. Die eer viel bijvoorbeeld te beurt aan het feit dat 95 jaar geleden Yuri Kochiyama (wie kent haar niet?) werd geboren, een communistische activist die ooit zei dat ze bewondering had voor Osama bin Laden.
Naast Pasen zijn al eerder een aantal typisch conservatieve Amerikaanse feestdagen zoals Veterans Day en Memorial Day door Google genegeerd. Tijdens kerst werd het logo tot nu toe wel steeds aangepast, maar zonder ook maar enige christelijke symboliek erbij.
Hindoestaanse en islamitische feestdagen en belangrijke figuren worden regelmatig geëerd, net als tal van ‘progressieve’ en extreemlinkse figuren. Nu twee miljard christenen over de hele wereld herdenken dat Jezus Christus bijna 2000 jaar geleden uit de dood is opgestaan, vindt Google het echter onnodig om daar ook maar één verwijzing naar te doen. Zelfs niet-christelijke symbolen zoals paaseieren of de paashaas ontbreken.
‘Dus Google heeft een doodle voor iedere denkbare obscure gebeurtenis of persoon, maar niets voor Pasen?’ twitterde Paul Joseph Watson. Waarop hij antwoord kreeg van de bekende acteur James Woods: ‘Het is klip en klaar: ze verafschuwen christenen.’
 
Xander