zondag 29 april 2018

De valse eenheidsmunt: de 21 verschillende euro’s


Dit bericht van De Wereld Morgen is een eye-opener van heb ik jou daar:
De euro: een valse eenheidsmunt van Jean-Pierre Avermaete
Lezen, nu!
Mijn samenvatting in één zin? De euro als eenheidsmunt bestaat niet! Het is een totale leugen. De euro wordt dan wel “gemeenschappelijk” gebruikt in 23 landen [1] maar bestaat wel uit 21 verschillende euro-valuta. En als je die leugen eenmaal doorziet, dan is de euro ineens te begrijpen!
Interpretatie en toelichting volgt na de breek, het is schokkend.
De Grote Leugen
De EU leugen is, zoals u vermoedelijk reeds weet als u een beetje oplet: groots. De leugen is zo groot dat het werkelijk onvoorstelbaar is. Ook hier weer, namelijk: er is geen één gezamenlijke munt. Ondanks alles wat je hoort, ziet en denkt, is er geengezamenlijke euro! En we hebben het niet over het feit dat beleid goed voor Italië en Frankrijk nadelig is voor Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen. Of dat er onenigheid is over te voeren beleid bij de ECB. Nee. Ik heb het over het feit dat er geen eenheidsmunt is. Hij bestaat überhaupt al niet. Er is geen één euro.
Wat men heeft gedaan is het volgende: ze hebben 21 munten gecreëerd met dezelfde naam en grotendeels dezelfde bankbiljetten, en vervolgens met 23 landen onderling afgesproken die valuta van elkaar te accepteren. Maar achter die eenheidsfaçade zijn het gewoon allemaal verschillende valuta’s.
De Nederlandse euro is feitelijk een andere dan de Italiaanse euro, en die is anders dan de Letse euro en weer anders dan de Vaticaan-euro. Er worden achter de schermen gewoon totaaltjes bijgehouden en er wordt onderling door de centrale banken van de diverse landen verrekend. Die eurozone is geen één zone, maar het betreft ‘gewoon’ een systeem van samenwerkende centrale banken en bijbehorende 20+ valuta.
Die eenheidsmunt betreft dus een schijneenheid. De euro is niet zoals hij wordt verkocht. Er is geen eenheidsmunt. En die o-zo-gewenste ‘eurozone’-regering is dus het middel dit te corrigeren. Maar dat is wéér een geweldig groot stuk overdracht van nationale soevereiniteit weg van overheden naar het bedrijfsleven. Idem voor “euro bonds”, de euro-obligaties die Macron zo graag wil (goedkoop geld voor Frankrijk, met ons Nederlanders die garant staan!), die kunnen dus helemaal niet bestaan als ze het al wilden!
Er is geen eenheidsmunt, er zijn wel samenwerkende centrale banken
Natuurlijk betreft de euro geen eenheidsmunt maar samenwerkende centrale banken! Want bij de introductie van de euro is er geen enkele centrale bank verdwenen. Er is wel één overkoepelende ‘centrale bank’ bijgekomen. Maar die mag uiteraard zelf geen euro’s scheppen zoals bijvoorbeeld de Federal Reserve dat wel mag, de reden daarvoor is nu uiteraard volstrekt duidelijk. De euro is niet zoals de Dollar.
En nee: de ECB mag geen euro’s scheppen, en ja: ze doen dus illegale dingen op onvoorstelbare schaal. Maar wie gaat ze blokkeren/afrekenen? Niet u en ik duidelijk, en de lobbyorganisatie genaamd EU gaat zichzelf uiteraard al helemaal niet tegenhouden, Klaas Knot (het DNB baasje) is integraal onderdeel van het feest, en Rutte en Dijsselbloem denken er niet eens over over dit schemergebied hun mond te openen, dat is immers zelfmoord – letterlijk.
De Gulden is als zodanig niet verdwenen, maar hernoemd en opnieuw ‘gevalueerd’. De Nederlandse euro is en blijft technisch gezien een andere dan de Duitse, Belgische, Franse, Italiaanse, Vaticaanse, net als dat de Nederlandse Gulden anders was/is dan de Belgische Frankskes.
De eenheidsmunt is geen eenheidsmunt. Ook hier stellen we vast dat de leugen zo groot is, dat haast niemand hem zal geloven.
Geen euro eenheidsmunt = geen Europese Centrale Bank!
Maar als de euro geen éénheidsmunt is, en de 21 euro valuta’s gewoon van de diverse centrale banken van een geselecteerd aantal landen op het Europese continent zijn, dan is de ECB uiteraard ook geen centrale bank! De Europese Centrale Bank is dus geen centrale bank maar slechts een soort overkoepelende bv met banklicentie die flink wat (zeer ongewone!) bevoegdheden heeft gekregen. Maar een centrale bank, dat is de ECB dus niet. En als je de EU als bedrijvenlobby terecht los ziet van de soevereine Europese landen, is de ECB eigenlijk ook niet “van Europa” maar gewoon van het grootbedrijf onderling.
De ECB als bedrijf bestaat uiteraard wel (vermoed ik zo, je weet het nooit!) maar ondanks de naam die het heeft gekregen, is het dus geen Europese Centrale Bank. Net zoals de EU geen overheid is, maar een bedrijvenlobby met grootheidswaanzin. De ECB doet alsof het een centrale bank is net als de EU die doet alsof het een overheid is. (Tegenwoordig zelfs met eigen leger!) Daar is echter niets van waar. Leugens overal waar je kijkt.
En dat verklaart ook waarom elk land zijn eigen munten en biljetten uitgeeft. De munten zijn duidelijk herkenbaar op de ‘achterkant’ (de beeltenis de huidige feodale leenheer a.k.a. “koning”) en de bankbiljetten zijn herkenbaar aan de code. Ja, elk euro biljet in omloop is van/voor één van de uitgevende centrale banken, en is als zodanig herkenbaar, en dus eigenlijk niet van de ECB. (Ook al moet DNB de biljetten van de ECB inkopen/afnemen.) Die ‘handtekening’ van Duisenberg, Trichet of Draghi op de ‘euro’ is dus eigenlijk uitsluitend decoratief. De euro is niet van de ECB, maar voor briefgeld kopen de diverse centrale banken de biljetjes in bij de ECB.
Het lef dat de EU bedrijvenlobby toont is onvoorstelbaar. De misleiding van de Europese bevolkingen is groot… De EU is wellicht één van de grootste leugen ooit.
Het wordt nog bonter
Maar het wordt nog bonter: Het hele euro-systeem is namelijk ook nog eens zo ingericht dat onderlinge handel tussen landen altijd schulden creëert bij/voor centrale banken. En schulden, die zijn uiteraard zeer winstgevend. Omdat een Italiaanse euro anders is dan een Nederlandse euro, worden er bij internationale overboekingen geen euro’s overgeboekt (dat kan immers niet, het zijn verschillend valuta’s), er worden slechts twee saldo’s bijgewerkt op rekeningen bij centrale banken, en wel aan beide kanten van de transactie. Zowel in Ita en NL wordt een rekening bijgehouden van tekorten en overschotten.
Hier is dus weer een leugen:  een overboeking van Italië naar Nederland resulteert dus niet in een overboeking van de euro’s van de Italiaanse rekening naar jouw Nederlandse rekening. Het resulteert slechts in een overboeking van de Nederlandse centrale bank (DNB) naar jouw rekening, en een bijbehorende verhoging van de schuld van de Italiaanse centrale bank aan DNB.
Wat is TARGET2?
Handel in EU-land creëert geen welvaart, handel creëert schulden. En omdat Nederland en overige Noordelijke landen het al sinds jaar en dag beter doen dan de Zuidelijke, ontstaat er niet alleen het bekende handelstekort/overschot maar ook een monetair/financieel tekort/overschot! Er ontstaat door de het systeem van de EU een onvoorstelbaar grote berg schulden. En die berg schulden, die heeft uiteraard een naam gekregen.
Die schuldenberg heet TARGET2. Het kwartje moet hier even vallen dat als er inderdaad één éénheidsmunt was, dan was TARGET2 uiteraard niet nodig geweest. Maar die is er dus niet, dus: TARGET2. Het bestaan van TARGET2 bevestigt het hele betoog: er zijn 21 eenheidsmunten. En vermoedelijk binnenkort de Oekrainse Grivna ook erbij in de ‘eurozone’. Alles kan, want er wordt gewoon ouderwets vereffend alsof die hele euro niet bestaat. We hervalueren de Grivna, hernoemen hem naar euro, klaar en gaan!
TARGET2 is dus niets anders dan een weergave van de onbalans in de ‘eurozone’, en die is groot: nu ruim 1000 miljard. Nagenoeg niets vergeleken met de schulden op de balans van de ECB, die zijn nog minstens 17x groter, maar op zichzelf is 1 biljoen euro al schrikbarend hoog. Herinner: hoe meer schulden, hoe meer macht voor het multinationale grootbedrijf dat heet de EU.
Laten we het nog even hebben over die 111 miljard NL schuld euro’s
De Nederlandse centrale bank staat alleen in TARGET2 al garant voor nu zo’n 111 miljard euro aan schulden. Dat is 111 miljard (het is echter eerder 200+ miljard) die we kwijt zijn als Italië en anderen om wat voor reden dan ook niet kunnen voldoen aan hun schulden bij ons. Kwestie van tijd, die kans is immer groot en groeiend. Italië redt letterlijk vandaag weer diverse banken van faillissement, op de kosten van belastingbetalende burgers, voor vele miljarden, met volledige instemming uiteraard van de bedrijfslobby EU. (Die is uiteraard altijd voor!) En Spanje gaat ook niet lekker met ‘hun’ bankiers.
Die 1000 miljard aan schulden in TARGET2, waaronder die 111 miljard euro oninbare Zuidelijke schulden bij DNB, dat is geen nadeel, dat is uiteraard een voordeel… gezien vanuit het EU Grootbedrijf. Namelijk: het is de strop rond de nek die ons allen aan elkaar bindt. Die strop van 111 miljard zorgt er immers voor dat je niet kan weglopen bij de euro.
En dat was uiteraard precies wat (PvdA) Wim Kok en (de nieuwe informateur) Gerrit Zalm (VVD) voor ogen hadden. Eerst de euro (onder valse voorwaarden), dan volgt politieke integratie vanzelf. Het werd letterlijk zo uitgesproken in de jaren 90, en het is ook letterlijk zo ingeregeld. Als je de leugen doorziet, wordt het systeem ineens heel transparant…
Er is hierdoor echter wel één mega-groot voordeel voor ons
Los van het feit dat Nederland vermoedelijk op afzienbaar termijn voor zo’n 111 miljard de boot in gaat doordat het euro-fiasco op zijn einde loopt en de staatsschuld van Nederland wéér 111 miljard groeit (en ik zeg wéér, want dat deed het in 2008 ook al – dank je wel bankiers!)… Ondanks dat, is er wel een voordeel:
De terugweg is heel eenvoudig!
DNB is in functie onveranderd gebleven. We hebben een TARGET2 (oninbaar) overschot, dus ‘bijbetalen’ aan de EU hoeven we in ieder geval niet. We kunnen de Nederlandse euro gewoon weer Gulden noemen, en weer voor onszelf verder gaan met een wisselkoers. Het is niet of, maar wanneer. Iedereen die een beetje oplet begrijpt uiteraard dat dit een kwestie van tijd is. Het systeem van de euro is onhoudbaar. De grootbedrijf lobby EU ziet dat ook en doet alles om zo snel mogelijk meer macht te krijgen richting een algehele politieke integratie (zie: Macron) onder leiding van de hoogste vertegenwoordigers van het grootbedrijf – de Europese commissie.
De ECB voert/voerde alleen wat politiek, de DNB was, is en blijft verantwoordelijk voor de Nederlandse valuta nu (tijdelijk) genoemd euro. Het TMS-systeem van André ten Dam is bijvoorbeeld ineens verdomd eenvoudig te realiseren. Weinig werk voor nodig, we hoeven zelfs geen nieuwe biljetjes te drukken.
Die ‘eenheidsmunt’ bestaat niet. ‘Onze’ euro’s zijn gewoon ouderwetsche Nederlandse Guldens met euro-opdruk. De ‘eenheidsmunt’ euro is slechts en uitsluitend een oppervlakkig systeem waarin we uiterlijk hetzelfde biljetnaampje op onze biljetten gedrukt hebben. Systeem-technisch verandert er immers niets door gewoon weer in Guldens te gaan rekenen of zelfs gewoon weer Gulden tekens op onze biljetten te drukken. Een andere naam erop, wisselkoers er weer tegenaan, en voila.
Herken de EU-waarheid in dit citaat
De euro is feitelijk één grote leugen. En we zijn er wéér in getrapt. De bevolking zit te dutten en we worden wéér bedrogen door de EU. We staan erbij en worden snoeihard voorgelogen. Het is de standaard manier van werken van de lobby van het grootbedrijf, de EU: Leugens. Overal waar je kijkt. Steeds. Maar. Weer. Leugens.
We eindigen met een zeer herkenbaar citaatje over het gedrag van de EU:
“Zijn primaire regels [zijn]: nooit toestaan dat het publiek afkoelt; nooit een fout of ongelijk toegeven; nooit toegeven dat er misschien iets goeds huist in uw vijand; nooit ruimte laten voor alternatieven; nooit schuld aanvaarden; concentreer op een vijand tegelijk en verwijt hem alles wat verkeerd gaat. [..]
Men zou in de regel haar leugens niet moeten onthullen, omdat men niet weet of en wanneer men ze weer nodig heeft. Het essentiële geheim van [..] leiderschap is niet zozeer afhankelijk van intelligentie. Integendeel, het hangt af van een opmerkelijk dom dik hoofd. De [red: EU] houden zich aan het principe dat wanneer men liegt, dan moet het een grote leugen zijn, en deze moet worden volgehouden. Zij houden hun leugens vol, zelfs met het risico ermee voor gek te staan. [..] Een zo kolossale leugen dat niemand zou kunnen geloven dat iemand de waarheid zulk grof geweld aan zou doen. […] De mensen geloven een grote leugen sneller dan een kleine, en als je die vaak genoeg herhaalt, zullen mensen die vroeg of laat geloven.”
De euro als “eenheidsmunt” van de “Europese” “Centrale Bank”. Ja, ja. Oh, en Mark Rutte is “niet” uit op een baantje bij de EU. U wordt onvoorstelbaar hard voorgelogen. Er is werkelijk niet waar van over alles wat u hoort en denkt te weten. Dat u het maar weet.

[1] Andorra, België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje en Vaticaanstad.