donderdag 22 maart 2018

Man van zelfmoordpoging Tweede Kamer lijkt Allahu Akbar! te schreeuwenUPDATE 15.00 uur: Het zou gaan om een 65 jarige man uit Groenlo die al eerder bij de Tweede Kamer protesteerde tegen de criminalisering van softdrugs. Eind vorig jaar werd hij (zonder strafoplegging) veroordeeld voor het bezit van wietplanten. Wat er dan precies werd geschreeuwd, wat met niet al teveel fantasie op 'Allahu Akbar' lijkt, is (nog) niet bekend gemaakt. 
Een ‘incident’ in de Tweede Kamer, zo beschrijven de media het. Op het filmpje is te zien hoe Kamervoorzitter Khadija Arib hevig schrikt als een –voor de kijker niet zichtbare- man van de publieke tribune springt. De kreet die hij daarbij slaakt lijkt verdacht veel op ‘Allahu Akbar!’, de jihadkreet van moslimterroristen. Duidelijk is te horen hoe diverse aanwezigen Kamerleden ‘Hou ‘m vast, hou ‘m vast!’, ‘Duwen!’ en ‘Naar achteren’ roepen.
Kamerleden zouden zijn aangeslagen na het ‘incident’. Of de man ook een wapen of explosief bij zich had, is niet duidelijk. Dat is onwaarschijnlijk als de man via de normale ingang het gebouw is binnengegaan, omdat daar –voor zover wij weten- strenge controle is.
Wel zou de man een ‘koord of ander voorwerp’ bij zich hebben gehad waarmee hij ‘zelfmoord’ wilde plegen. En misschien is dat ook wel zo, maar was het desondanks toch een moslim die een ‘statement’ wilde maken, zoals in het Westen al zo vaak is gebeurd...
ALS het zo is, dan is de kans dat de politiek toegeeft dat het een –al dan niet verkapte- islamitische aanslag annex terroristische daad was maar klein, aangezien bijna alle partijen nog altijd volop de massa immigratie steunen, en de islamisering van ons land geen strobreed in de weg leggen, of zelfs beschermen.