maandag 26 maart 2018

Eurozone groeit het snelst in het decennium in 2017, om enigszins te vertragen in 2018, 2019


Reuters-personeel

1 MIN. LEZEN

BRUSSEL, 9 november (Reuters) - De economie van de eurozone zal dit decennium het snelst groeien in een decennium dit jaar, de voorspelling van de Europese Commissie op donderdag verruimt de prognoses van eerder dit jaar aanzienlijk, maar de uitbreiding zal volgend jaar en in 2019 enigszins vertragen .

In haar regelmatige prognoses voor alle economieën van de Europese Unie zei de Commissie dat de economie van de 19 landen die de euro delen dit jaar 2,2 procent zou groeien, tegen 1,8 procent in 2016. In mei verwacht de Commissie dat de groei in 2017 1,7 procent zal bedragen.

"De Europese economie heeft dit jaar aanzienlijk beter gepresteerd dan verwacht, aangedreven door een veerkrachtige particuliere consumptie, een sterkere groei over de hele wereld en een dalende werkloosheid", zei de Commissie in een verklaring.

"De investeringen nemen ook toe onder gunstige financieringsvoorwaarden en aanzienlijk meer economisch sentiment, terwijl de onzekerheid is afgenomen," zei hij.

De groei in 2018 is te vertragen tot 2,1 procent en tot 1,9 procent in 2019, zei de Commissie. (Rapportering door Jan Strupczewski)

Onze standaarden: de Thomson Reuters vertrouwensbeginselen.