zaterdag 24 maart 2018

Een schimmige en controversiële geheime club komt elk jaar samen in de bossen van Californië. Deze presidenten waren er lid van


 Houston Navy Week

Bron: Nine for News

In juni en juli komen extreem rijke en machtige mannen bijeen in Sanoma County in Californië. Ze zijn allemaal lid van de Bohemian Club, een schimmige mannenclub waar onder meer Amerikaanse presidenten, legerfunctionarissen, artiesten en zakenmagnaten lid van zijn geweest.
Tijdens de bijeenkomst brengen figuren in gewaden een offer als onderdeel van een ritueel dat bedoeld is om zorgen weg te nemen.
De Bohemian Club, die bestaat uit naar schatting 2500 leden, komt al sinds 1872 bijeen.
Geheim
Vanwege alle geheimzinnigheid, vreemde ceremonies en het elitaire karakter, gaan er al lange tijd sinistere geruchten rond over de club.
Ieder jaar verzamelen zich betogers rond het terrein waar de leden samenkomen. “We moeten ons hier zorgen over maken,” zei activist Mary Moore. “Ze stippelen hier in het geheim het beleid uit.”
Een aantal Amerikaanse presidenten is lid geweest van deze schimmige club.
Zo werd Theodore Roosevelt lid nadat hij president was geworden. In een brief uit 1903 bedankt hij medelid Edgar D. Peixott voor het lidmaatschap.
Niet zou uitdagen
Herbert Hoover ging in 1913 bij de Bohemian Club. In 1950 nodigde hij toenmalig congreslid Richard Nixon uit voor een trip naar de Bohemian Grove.
In dat jaar was ook generaal Dwight D. Eisenhower van de partij, onder wie Nixon in 1952 vicepresident werd.
Nixon gebruikte zijn positie binnen de Bohemian Club om uiteindelijk de presidentsverkiezingen te winnen.
Na een speech in 1967 op de Bohemian Grove zei Ronald Reagan tegen hem dat hij hem niet zou uitdagen.
Groots president
Reagan werd in 1975 officieel lid van de Bohemian Club. Enkele jaren later, in 1981, werd hij president.
Tijdens de presidentsverkiezingen van 1980 besloot Reagan niet naar de Bohemian Grove te gaan omdat hij continu werd achtervolgd door de pers.
George H.W. Bush werd in 1973 lid van de club, toen hij aan het hoofd stond van de Republican National Committee.
In 1995 introduceerde hij zijn zoon en toekomstig president George W. Bush aan zijn medeleden. Hij zei dat zijn zoon ‘een groots president zou worden’. En enkele jaren later, in 2001, werd hij ook daadwerkelijk president.
Foto: Wikimedia Commons
[Business Insider