dinsdag 19 december 2017

Ethereum veert weer op en is meer dan 850 dollar waardFotobron: Flickr, NASA Goddard Space Flight (CC BY 2.0),

coinmarketcap.com, coinmarketcap.com

Finanzen.nl
Was ethereum maandagochtend nog zo'n 710 dollar waard, rond 9:45 uur dinsdagochtend koerst de munt inmiddels boven 850 dollar, met de piek boven 855 dollar.
Volg op finanzen.nl de koers van ethereum in euro's en dollars. Het is onduidelijk wat de koers van ethereum precies omhoog drijft. Echt nieuws is er niet, wat we wel zien in de bredere markt is dat de top tien van cryptomunten qua marktwaarde op nummer één bitcoin na in zijn geheel in de lift zit. Al die munten zijn in de afgelopen 24 uur met 15 tot 35 procent gestegen. Het is altijd moeilijk om de vinger te leggen op de oorzaken van een stijging van cryptomunten. Gezien de trend waarbij alle andere munten stijgen behalve de bitcoin zelf, zou je kunnen beargumenteren dat cryptohandelaren kiezen voor weer wat meer diversificatie.

Bitcoin-dominantie

Zoiets blijkt bijvoorbeeld ook uit de grafiek met de dominantie van de bitcoin van Coinmarketcap.com. Die laat zien wat het percentage van de marktwaarde van de bitcoin ten opzichte van de marktwaarde van alle cryptomunten bij elkaar. Tot en met het eerste kwartaal van dit jaar vormde de bitcoin altijd meer dan 80 of zelfs 90 procent van de marktwaarde van alle cryptomunten bij elkaar. Maar door de opkomst van de zogenoemde 'altcoins' - zoals ethereum, bitcoin cash, ripple en litecoin - werd de bitcoin steeds minder dominant. Halverwege het jaar zakte de bitcoin-dominantie zelfs even onder 40 procent. Maar sinds de bitcoin in november weer explosief begon te stijgen steeg de dominantie van de munt ook tot ver boven 60 procent begin december. Dat zou een teken kunnen zijn geweest voor handelaren dat de bitcoin wellicht wat te goed bedeeld was. En blijkbaar is het optimisme zo groot dat in plaats van dit te vereffenen door de bitcoin te kopen er voor wordt gekozen om andere cryptomunten op te kopen. (In het geel/oranje de dominantie van de bitcoin dit jaar, klik voor een uitvergroting) Lees ook: Ethereum kopen? Dit zijn de mogelijkheden

130 USD per ounce voor zilver? Echt?


De zilverprijs bereikte in 2016 een hoogtepunt van iets meer dan 20 USD per ounce, maar heeft tot dusver dit jaar niet veel potten gebroken. Keith Neumeyer gelooft echter dat het witte metaal maar liefst 130 USD per ounce kan bereiken.
Het is niet de eerste keer dat de CEO en voorzitter van First Majestic Silver boude voorspellingen maakt over de zilverprijs. Vorig jaar zei hij nog dat het best mogelijk is dat zilver een hoogtepunt van 1000 USD per ounce kan bereiken. In een interview van 19 november jongstleden was hij iets minder extreem, maar toch gaf hij een voorspelling van 130 USD per ounce. Hij zei dat het edelmetaal een forse boost kan krijgen van allerlei technologische toepassingen.
Er is nog een hele weg te gaan voor zilver die blijkbaar waanzinnige koersdoelen kan bereiken. Om tot 130 USD per ounce te stijgen, zou de waarde van zilver met een factor zeven moeten toenemen van op de huidige prijs.
Neumeyer zegt dat 130 USD per ounce een realistische optie is omdat hij de markt vergelijkt met wat er gebeurde in het jaar 2000, toen beleggers surften op de dotcombubbel. Hij denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voor de zeepbel op de markten in elkaar stuikt. Op dat moment corrigeerde de markt bijzonder sterk en kwamen de mijnbouwaandelen er als beste uit.
Neumeyer zei ook dat de mijnbouwsector een slechte presteerder is geweest, maar de jongste tijd is hersteld. Hij zei dat beleggers de productie zullen optrekken naarmate de cashflow toeneemt en technologie de mijnbouwsector binnensijpelt. Neumeyer verwacht ook een gestaag toenemende toename van de efficiëntie van de mijnbouw de komende tien jaar, wat weerspiegeld zal worden in de waarde van het zilver.
Hij noemt de huidige zilverprijs een lachertje, want zei dat verschillende andere metalen zoals lood al in prijs zijn verdubbeld, terwijl zilver weinig heeft gedaan. Hij denkt dat het metaal losgekoppeld zou moeten zijn van goud, en beschouwd moet worden als een strategisch metaal. De zilverproductie is de afgelopen jaren ook gedaald, wat betekent dat zilver dus wel degelijk een zeldzame grondstof is, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd.
Er zijn dus heel wat argumenten om aan te nemen dat de zilverprijs volledig verkeerd wordt begrepen, en dat de koersstijgingen heel aantrekkelijk kunnen zijn. Slimme beleggers positioneren zich dus best op tijd.

ANP gaat verhuizen van Rijswijk terug naar Den Haag


Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in persbureau op dinsdag 19 december 2017, 09:45
Het ANP-kantoor in RijswijkHet ANP-kantoor in Rijswijk - © Robin van Lonkhuijsen / ANP

Nieuws Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) gaat weg uit Rijswijk, en keert terug naar Den Haag, meldt het AD.
Het huurcontract van het pand in Rijswijk loopt eind 2018 af: de gelegenheid voor het ANP om na tien jaar een nieuw, modern onderkomen te zoeken. Dat vond de directie in het WTC-gebouw aan de Prinses Beatrixlaan, hartje Den Haag.
Volgens mediadirecteur Marcel van Lingen voldoet dit pand aan alle voorwaarden die het bedrijf aan een redactie stelde. “Het moest in het centrum van Den Haag zijn, het moest een oppervlakte van zo’n 2.000 vierkante meter beslaan en uiteraard moest er genoeg parkeergelegenheid zijn. Dit gebouw heeft dat allemaal. In Den Haag leeft het, hier zijn we begonnen.”
Het pand moest vooral een stuk moderner zijn dan het gebouw waar de redactie nu zit. “De urbane sfeer van het WTC-gebouw is niet te vergelijken met het pand in de Plaspoelpolder”, stelt Van Lingen. Voor de redactie is de ruimte goed. “In plaats van verspreid over verschillende etages te zitten, werken we straks op dezelfde vloer.”
De verhuizing heeft veel voeten in de aarde. “De zullen de gemeenteraadsverkiezingen nog vanuit Rijswijk verslaan. Je moet het een redactie niet aandoen in die tijd ook te verhuizen. We maken eerst het pand klaar en dan gaan we vanaf mei 2018 beginnen met de verhuizing.” Meer bij het AD

CPB: overheid kan iets doen tegen nepnieuws


Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in overheid op vrijdag 15 december 2017, 14:15
© Pixabay


Nieuws                                    Er is de laatste tijd veel te doen geweest over nepnieuws en de verspreiding van ongewenste content via sociale media als Facebook. Het Centraal Planbureau (CPB) heeft vandaag een advies uitgebracht waarin wordt beschreven wat Nederland én Europa daar tegen kunnen doen. .

Het opvallendste uit het advies, de ‘Policy Brief’, (.pdf), is wel het vergunningstelsel voor platforms. Met een vergunningstelsel, dat gericht zal zijn op Europese gebruikers, kunnen toezichthouders grip krijgen op spelers in de snel veranderende markten. Om een vergunning te krijgen moet namelijk aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.
Het CPB hanteert de volgende definitie voor een platform: Een economische definitie van een platform is een bedrijf dat ten minste twee groepen gebruikers bedient, waarbij de deelname van een groep afhangt van de interactie met de andere groep (Rochet en Tirole, 2003). Een vergunning zou gericht moeten zijn op Europese gebruikers. In de financiële sector stellen toezichthouders hoge eisen aan bankvergunningen – dit zou in de toekomst ook voor digitale platforms een model kunnen zijn, meent het CPB.
Belangrijkst is volgens het CPB dat er meer transparantie is over de werking van sociale netwerken. Platforms kunnen worden verplicht om ongewenste of schadelijke berichten, bijvoorbeeld spam of discriminerende berichten, te markeren of filteren. Gebruikers zien dan gemakkelijk of ze met nepnieuws te maken hebben. Ook moet duidelijk zijn hoe het platform berichten rangschikt en presenteert.
Verder moeten de platforms alle gebruikers de mogelijkheid geven een ‘verified account’ aan te maken. Hun identiteit is dan gecontroleerd en kan als betrouwbaar gelden. Ook kunnen de platforms worden verplicht om een feedback-mogelijkheid te bieden, zodat gebruikers commentaar kunnen geven.
Daarnaast schrijft het CPB dat van advertenties duidelijk moet zijn van welke politieke partij ze afkomstig zijn.
Overigens worden de bedachte maatregelen al deels door de platforms zelf uitgevoerd. Zo kunnen gebruikers bij Facebook verdachte informatie doorgeven. Ook wordt er samengewerkt met factcheckers. Nepnieuws blijft op het Nederlandse deel van Facebook tot op heden een bescheiden rol spelen.
Facebook en Google willen nu niet reageren op het adviesrapport, Twitter zegt dat het bedrijf het rapport gaat bestuderen en later misschien met een reactie komt. Meer bij de NOS / NU.nl

The seven week crypto millionaire


SAM VOLKERINGDear Reader,
 
You hear stories of people making vast sums from bitcoin and other cryptos all the time.
 
One such story, a very famous one in the crypto-sphere, is Kristoffer Koch – who turned $27 into $886,000 over five years.
 
Or TEENAGE bitcoin millionaire Erik Finman, who used a $1,000 birthday gift from his grandmother, to buy 403 bitcoins in 2012. His stake is now worth $1.1m!
 
Or there’s professional investor Tom Dyson, who made $500,000 from cryptocurrencies in just 13 months.
 
But these feel like stories. Just stories. Far removed from our everyday lives.
 
That’s why a message I received on Twitter recently felt so significant. It hammered home just how meaningful the crypto revolution is:
 
Made my first 1million yesterday after 7 weeks into cryptos
He went on to say in another tweet: “Not bad for a 70yo in just 7 weeks huh Thank you Sam- you really did connect the dots for me.”
 
Since that message, bitcoin has rocketed another $1,000 or so.
 
This is precisely why I wrote this book and recorded these ‘how to invest in crypto’ videos. And this is why I am so passionate about getting the word out… and showing ordinary people how to put themselves in the running for potentially life-changing gains from the crypto market.
 
When I see headlines like this in the mainstream press, it used to make me angry:
 
The Queen’s bankers dismiss bitcoin as pure speculation as it smashes through $14,000 – The Telegraph
 
Now I just chuckle. And at time of writing bitcoin is at $15,400.
 
Look, they might be right. It’s possible. It’s safe to be a cynic. It’s comfortable. Bitcoin may prove to be the most inflated asset of all time. 
 
But I don't think so. 
 
We have seen nine years of unbelievable growth from bitcoin. 11,000,000% in the last five years alone. And as the tweet I received above proves, it is changing lives. 
 
 
WHAT bitcoin has done is pave the way for the crypto revolution. Like an icebreaker smashing through a frozen sea it has created a legitimate passage for the cryptos rocketing in its wake...
 
Aeon + 3,005%
 
BitBay + 4,079%
 
Viacoin + 2,380%
 
CloakCoin + 9,923%
 
PivX +47,836%
 
Neo +21,523%
 
19 October 2016 – 19 October 2017
Past performance is not an indicator of future results.
 
While I think bitcoin has a long, long way to go yet... even as high as $50k by the end of next year... It’s not my number one pick of the cryptocurrencies on the market right now. Not by a long shot.  
 
Forecasts are not a reliable indicator of future results.
I'm backing a coin that I believe could turn every £500 you invest into nearly £250k. That's about 500-times your money. In my view it is the next bitcoin.
 
If you are not in on bitcoin yet – stop wasting time. In my view there is still a lot of gains to be made from it.
 
But if you are in the market for the kind of extreme profit bitcoin has made its earliest investors… claim your copy of my book now and I’ll tell you all about one crypto that could be on the verge of a 49,000% surge.
 
 
Sam Volkering
Southbank Investment Research

Kindermisbruik kost kerk ruim 60 miljoen euro

Kindermisbruik kost kerk ruim 60 miljoen euro

Misbruik Katholieke Kerk Met het eindverslag van de stichting die zich over klachten en compensatieverzoeken boog, komt een einde aan acht jaar afhandeling van het misbruikschandaal in de Katholieke Kerk.
Het speciaal opgerichte meldpunt van de stichting Beheer & Toezicht inzake seksueel misbruik in de R.-K. Kerk ontving 3.712 meldingen. Lotgenotengroepen zeggen blij te zijn met het werk van de stichting, maar op bepaalde punten klinkt er ook kritiek. Foto Getty Images/iStockphoto
Het schandaal rond het grootschalig kindermisbruik heeft de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland ruim 60 miljoen euro gekost. Daarvan ging 43,2 miljoen euro als smartengeld naar slachtoffers.
Dat blijkt uit het eindverslag van de stichting die de klachten en de compensatieverzoeken heeft afgehandeld, en uit een berekening van NRC. De stichting Beheer & Toezicht inzake seksueel misbruik in de R.-K. Kerk presenteerde maandag haar eindverslag aan de Kerk en de lotgenotengroepen.
Met het uitbrengen van het eindverslag komt een einde aan de bijna acht jaar durende afhandeling van het misbruikschandaal. Op 26 februari 2010 onthulden NRC en de Wereldomroep dat paters en broeders van de salesianen van Don Bosco zich jarenlang hadden vergrepen aan leerlingen in internaat Don Rua in ’s-Heerenberg. Daarna volgde een stroom meldingen over kindermisbruik in andere katholieke instellingen.
Uit het eindverslag blijkt dat het meldpunt van de stichting 3.712 meldingen ontving. Uiteindelijk zijn 2.062 klachten ingediend. Na een procedure kregen 897 slachtoffers een schadevergoeding. Onder hen zijn 65 slachtoffers die de hoogste uitkering kregen van 100.000 euro.
De bisdommen, congregaties en ordes betaalden via de procedure van de stichting 28,6 miljoen euro smartengeld. Daarnaast kregen misbruikslachtoffers die wel een „authentiek verhaal” hadden maar onvoldoende steunbewijs, alsmede slachtoffers van fysiek geweld, samen nog 1,75 miljoen euro.
Detail van een kunstwerk voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Katholieke Kerk. Het kunstwerk werd onthuld tijdens een boeteviering in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht in 2013. Foto Chris Keulen
Buiten de stichting om troffen 403 misbruikslachtoffers individueel of groepsgewijs schikkingen met kerkelijke instanties. Deze schikkingsbedragen zijn niet openbaar, maar uit een berekening van NRC blijkt dat het om naar schatting 12,8 miljoen euro gaat.
Tot slot gaf de Kerk nog 17,4 miljoen euro uit aan kosten van het klachtenmeldpunt en de commissie-Deetman, die namens de Kerk onderzoek deed.

Jarenlang misbruik

De commissie-Deetman becijferde dat er sinds 1945 „enkele tienduizenden” kinderen in Nederland seksueel misbruikt zijn door katholieke dienaren. Om de meldingen te onderzoeken, compensatie te bieden en hulp te bieden, ontstond in 2011 de stichting Beheer & Toezicht inzake seksueel misbruik in de R.-K. Kerk. Die beëindigt nu haar werk.
Volgens het bestuur van de stichting is „grosso modo” voldaan aan de verwachtingen van de slachtoffers. Het bestuur zegt zich te baseren „op reacties van slachtoffers, lotgenotengroepen en de waarneming van Tweede Kamerleden die klachtzittingen hebben bijgewoond”.
De lotgenotengroepen zeggen in een reactie blij te zijn met het werk van de stichting. Kritiek is er op het juridische gehalte van de klachtprocedure – waardoor honderden klagers wegens gebrek aan ‘steunbewijs’ geen of onvoldoende erkenning en compensatie kregen. „Lotgenoten hebben dat ervaren als een hernieuwde ontkenning, die minstens zo hard aankwam als eerdere ontkenning van het misbruik”, aldus de stichting Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik.
Kritiek is er ook op de houding van vertegenwoordigers van de Kerk tijdens de afhandeling van klachten. In sommige zaken was sprake van „hard verweer”. Het bestuur van de stichting oordeelt echter „over het geheel genomen positief” over de medewerking van de Kerk. „Per saldo kunnen we als bestuur concluderen, dat alle slachtoffers conform de adviezen van de klachtencommissie en de compensatiecommissie erkenning en genoegdoening hebben gekregen.”
Het aantal mensen dat zei ooit misbruikt te zijn in katholieke internaten groeide na de eerste onthullingen dagelijks. Een eerste inventarisatie bracht 137 paters en broeders in verband met seksueel misbruik en fysiek geweld.
Kardinaal Eijk nam maandag het eindverslag in ontvangst. Hij erkende dat de Kerk ,,niet steeds adequate antwoorden heeft weten te geven op het probleem van seksueel misbruik”. De Kerk heeft daar van geleerd, zei Eijk. Hij is bereid de opgedane ervaringen te delen met ,,de wereld van de sport, en die van film, televisie en politiek” die nu met de #MeToo-discussie worden geconfronteerd.

A new National Security Strategy for a new era

A new National Security Strategy for a new era 
  
           Today at 2:00 p.m. ET, President Donald J. Trump will speak from the Ronald Reagan Building and International Trade Center in Washington to unveil the National Security Strategy (NSS) for his Administration.
The NSS is an important milestone for any presidency. A statutorily mandated document, it explains to the American people, U.S. allies and partners, and federal agencies how the President intends to put his national security vision into practice.
                 
What to expect: President Trump’s strategy arrives less than a year after he takes office and builds on 11 months of Presidential action to restore respect for America abroad and renew confidence at home. Its four core themes will sound familiar, reflecting key tenets of the President’s major foreign policy addresses in Riyadh, Saudi Arabia; Warsaw, Poland; and the United Nations General Assembly Hall in New York.


Watch the President’s remarks here live at 2:00 p.m. ET.


The closing stretch for a major promise 
 
          When President Trump began his campaign, he promised that his Administration would push pro-growth economic policies that deliver financial relief to all Americans. With Congress’ release Friday of a conference report on the Tax Cuts and Jobs Act, the President is on the verge of honoring that commitment in a big way.
By lowering rates, simplifying America’s tax code, and repealing a failed tax on lower- and middle-income households known as the Obamacare individual mandate, the Tax Cuts and Jobs Act will grow our economy and boost wages.
The President applauds the House and Senate conferees on coming to an agreement and looks forward to giving Americans a tax cut before the end of the year.


Read the President’s closing argument for tax reform.

Photo of the Day


President Donald J. Trump prepares to cut the “red tape” of regulations | December 14, 2017 (Official White House Photo by Shealah Craighead)

POTUS TODAY

This afternoon, President Trump will give remarks regarding the Administration’s National Security Strategy at the Ronald Reagan Building and International Trade Center.
Later in the day, the President will meet with Secretary of State Rex Tillerson.

RE: Awaiting confirmation (book on hold)

Dear Reader,

You’ve been selected!

Your name was chosen to receive one of 5,000 free copies!
I’ve just been authorized to send you a free, hardbound copy of the 384-page national best-seller, The “501(k)” Plan: How to Fully Fund Your Own Worry-Free Retirement—At Any Age.
 
Already, over 100,000 people have paid $49 to access the secrets inside this book. But you’re getting it free!
 
It’s all thanks to a national income experiment we’re running.
 
Please, will you check out the details and let me know before the end of day where to send your free book? Only 5,000 free copies are being given away. And, if you’re not going to claim it, I want to make it available to someone else.
 
Here’s just a small sample of some of the secrets you’ll discover inside:
  • (Page 15) How to earn 37 to 62 times more on your money thanks to a secret, tax-free “account” used by 54 U.S. Congressmen
  • (Page 135) Born before 1956? The “Senior Homeowners’ Reward” program created by the FHA can let you collect between $575 and $2,200 in tax-free income
  • (Page 179) Never worry about health insurance again thanks to the automatic $330,000 “health care fund” (why more seniors aren’t being told about this is beyond me!)
You won’t find these secrets anywhere else. That’s because the government actually restricts the advertising for some of these ideas—even though they’re 100% legal!
 
We were able to uncover these cash cows because we’ve partnered with the man who discovered the single biggest retirement loophole in American history. (See the link below for full details.)
 
To claim the FREE COPY of The “501(k)” Plan we’ve set aside for you, click here before midnight.

To stay credible as free economy, Israel must swallow Teva’s bitter pill


Amid uproar over layoffs, economists say state should butt out of the pharma company's decisions, focus instead on finding new jobs for its workers and figuring out what went wrong

Shoshanna Solomon
Teva employees protest at the entrance to the Teva Pharmaceutical Industries building in Jerusalem on December 18, 2017. (Yonatan Sindel/Flash90)
Teva employees protest at the entrance to the Teva Pharmaceutical Industries building in Jerusalem on December 18, 2017. (Yonatan Sindel/Flash90)
Prime Minister Benjamin Netanyahu, Finance Minister Moshe Kahlon and Economy Minister Eli Cohen are scheduled to meet with the CEO of Teva Pharmaceutical Industries Ltd., Kare Schultz, on Tuesday to try to figure out how best to soften the blow of the Israeli drug-maker’s plans to cut its local workforce.
There is not much the government can do if Teva decides that Israeli layoffs are the right way forward. With countries vying for corporations to set up their businesses locally, Israel cannot be seen as interfering in the decisions of private companies. Such a move would lose Israel its credibility as a competitive and free economy, economists warn, and turn away investors and corporations.
Schultz last week unveiled a plan to cut some 14,000 positions globally, over 25 percent of its total workforce, in the next two years in a bid to restore the fortunes of the firm, which is burdened with debt. It has been suffering from price cuts in its generics business and sooner-than-expected competition to its flagship branded drug, Copaxone, for multiple sclerosis.
One of the world’s largest generic makers of drugs and one of the nation’s largest employers, Teva had been until recently a symbol of Israel’s industrial success. The company’s shares were a staple in local savings plans, earning the nickname of “the people’s stock.”
Teva Pharmaceutical Industries employees protest in front of the Prime Minister’s Office in Jerusalem against the company’s plan to lay off hundreds of workers, December 17, 2017.(Yonatan Sindel/Flash90)
Prime Minister Benjamin Netanyahu knows that in addressing the Teva crisis, his tools are limited. His own economic adviser said in an interview that Teva, if subjected to undue pressure, “can get up and leave Israel,” which would then lose the remaining local jobs and the “billions of dollars” in taxes the company generates for the state’s coffers.
“The state cannot manage Teva,” Prof. Avi Simhon, head of Netanyahu’s National Economic Council, told The Times of Israel. “This is a private company.”
To be sure, there are many voices calling for the state to step in. Avi Nissenkorn, head of the powerful Histadrut union, has demanded government intervention to prevent the layoffs, and the union held a general strike of the Israeli workforce for several hours Sunday morning in response to the layoffs. Politicians have accused Teva of “ungratefulness and greed” for having the chutzpah to cut jobs in Israel after having received billions of shekels in tax benefits over the years.
TheMarker daily financial website said Israel could use tax negotiations with the company as a tool to put pressure on the CEO, while  Labor party leader Avi Gabbay said Israel should insist that Teva’s layoffs be limited to outsside Israel. “The government has a lot of authority and no one wants to pick a fight with a Prime Minister,” he said at a Knesset meeting, according to the Calcalist financial website.
Teva workers burn tires as part of a protest against the company’s plan to lay off hundreds of employees, outside the Teva Pharmaceutical Industries building in Ashdod, on December 17, 2017. (Flash90

But leading economists are strongly warning the government not to interfere. Taking a stand, they said, would help politicians win kudos with the public but would raise the hackles of the business community globally.
“It is absolutely inappropriate for Israel to interfere in the business considerations of a private company,” warned Prof. Eytan Sheshinski, an emeritus lecturer in economics at the Hebrew University of Jerusalem, in a phone interview. “You cannot do that, because it is a slippery slope, and it would hurt Israel’s global standing as an open and liberal economy that is based on competition. This is how capitalism works. We need to abide by the rules of the global game. Otherwise investors will stop coming to Israel to set up their business.”
Sheshinski has in the past headed panels recommending higher taxes on companies benefiting from Israel’s natural resources and a reexamination of the taxation policy applying to the natural gas companies operating in Israel.
Prof. Eytan Sheshinski, an emeritus lecturer in economics at the Hebrew University of Jerusalem (Yonatan Sindel/Flash90)
“When Teva got the incentives, as part of the investment incentives law, there were no limitations in place, saying they can’t fire workers. You can’t come now and say — retroactively — that there are conditions attached,” he said. “One could say that you can do away with the law, and not provide any incentives for companies to set up businesses here in Israel. That is a legitimate consideration. But that would just mean that companies would set up businesses elsewhere, in countries that do offer them, like Ireland for example.”
“In a long-term view, the government should not interfere with the company rescue efforts,” warned Alex Zabezhinsky, chief economist at Meitav Dash, one of Israel’s largest investment houses. “The government can’t force the company not to fire employees. If tax benefits to the company will be canceled, it will worsen its situation in the present. A company that can’t fire workers will not recruit workers in the future.”
The calls to halt the layoffs are “populism,” he said. “Everyone knows that without tax benefits, Teva’s factories simply would not be here.”
Workers of the Teva company protest against the company plan to lay off hundreds of employees, outside the TEVA Pharmaceutical Industries building in Jerusalem, December 14, 2017. (Yonatan Sindel/Flash90)
Teva said the number of layoffs in Israel would total some 1,700 employees by the end of 2019, according to a letter sent to Israeli employees. The restructuring will see the closure of the firm’s Jerusalem manufacturing plant by the end of 2019 and some of the research and development activity in Israel will be cut back. The company will also seek to sell off its global logistics center in Shoham and its plant in Kiryat Shmona.
“A flexible labor market opens the door to entrepreneurship, which in turn increases the range of products and services to consumers, employment opportunities and economic growth,” said Prof. Omer Moav, a lecturer of economics at the University of Warwick and at the IDC Herzliya, by phone. “The lack of flexibility to fire employees destroys entrepreneurs’ desire to take risks and invest.”
Prof. Omer Moav, a lecturer of economics at the University of Warwick and at the IDC Herzliya (Credit: Michelle Tennison)
If Teva “is forced to continue employing unnecessary workers then it is likely to stop producing in Israel and fire many more.”
The aim of the prime minister’s meeting with Schultz, the CEO, on Tuesday is to hear the situation firsthand and try to minimize the layoffs as much as possible, said national security adviser Simhon.
Schultz said in a letter to Netanyahu last week, after he announced the company’s reorganization plans, that the measures Teva is undertaking are “painful but absolutely vital” and that the company has “no other choice — we must and we will save Teva.”
What the government should focus on, the economists said, is working on ways to help the dismissed workers find their way back into the workforce, they said. In addition, government should probe what went wrong in Teva’s decision-making processes, in order to prevent a repeat of this failure, with Teva or other firms.
“The government should help the transition from one employer to the other and stop subsidizing firms,” said Moav. “Unemployment is very low and based on past experience almost all workers would find alternative employment, though some for a lower wage.”
“What is legitimate is to study whether corporate governance in Teva was functioning,” Sheshinski said. “That is, did the board of directors have the best available information — mainly about risks — at the time decisions were taken and did the board comprehend the information.”

Racisme. Politie profileert ook blanke Nederlander

19-12-2017RASSIES-nos.jpg

\"Discriminatie is gewoon verboden. Dat is een feit."

Aldus onze goede vriend Lodewijk Asscher gisteravond in Nieuwsuur, in het 485ste NPO-item over 'etnisch profileren' nav de aanhouding van die rapmeneer in zijn sneue Metsubsidie PHEV van 42K. En @LodewijkA heeft gewoon gelijk. Artikel 1 van de Grondwet. Je weet zelluf. We zijn voor De Wet allemaal gelijk enzo. En het wordt nog veel erger voor de omstreden pliesie. Want ook blanke Nederlanders worden helemaal de tiefus ge-etniesprofileert door de politie. Check die VACATURES (mirror) voor hoofdagenten. Knip & plak: Eisen Je hebt minimaal een diploma vmbo gl/tl of mbo 3, de leeftijd van 18 jaar en de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je 2e nationaliteit zijn). Bij voorkeur heb je kennis van etnische groepen en culturen, verkregen door achtergrond of ervaring. MAAR NU KOMT HET Sollicitaties worden beoordeeld op onder meer kennis van etnische groepen en culturen, vooropleiding, relevante werkervaring en woonregio. Als er op basis van de selectierapporten meer geschikte kandidaten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, gaat de voorkeur uit naar kandidaten met de beste selectieresultaten en kandidaten met een dubbele culturele achtergrond. Sta je dan, als Sollicitant Jan met de Korte Achternaam, je enige (NL) paspoort, je enkele culturele achtergrond. Aan de kant gezet door de politie, omdat je te Nederlands bent. Het kan, in het Nederland van 2016. Discriminatie is gewoon verboden. Dat is een feit.

Nederlanders gediscrimineerd in eigen land!


Door Realpredictor
Heeft Wilders gelijk? De voorbeelden zijn overduidelijk. De oorspronkelijke Nederlanders worden gediscrimineerd!
Bijv. bij de POLITIE;
Sollicitaties worden beoordeeld op onder meer kennis van etnische groepen en culturen, vooropleiding, relevante werkervaring en woonregio. Als er op basis van de selectierapporten meer geschikte kandidaten zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, gaat de voorkeur uit naar kandidaten met de beste selectieresultaten en kandidaten met een dubbele culturele achtergrond. Sta je dan, als Sollicitant Jan met de Korte Achternaam, je enige (NL) paspoort, je enkele culturele achtergrond. Aan de kant gezet door de politie, omdat je te Nederlands bent. Het kan, in het Nederland. Discriminatie is gewoon verboden. Dat is een feit.

American Economic Optimism Soars, Breaks CNBC Survey Record

American optimism about the economy is soaring.

For the first time on record, more than half the respondents to CNBC’s All-American Economic Survey rate the economy as good or excellent. Nearly 41 percent say they expect the economy to be better a year from now, near a record high. Combined, this is the most optimistic result since the CNBC survey was launched 11 years ago.
The improvement in both outlook and current sentiment traces to the election of Donald Trump in November 2016. After years of declining outlook numbers and stagnant views of the state of the economy, American views on the economy have been improving at a startling pace.
“We’re not measuring a marginal change in the economy, we’re measuring a different economy,” pollster Micah Roberts told CNBC’s Steve Liesman. “2017 is the year that Americans finally put the recession behind them in terms of their attitudes about the economy, and it took a change in leadership.”
advertisement
Trump’s popularity is rising with the economy. Forty-two percent of respondents say they approve of the job Trump is doing, a four point improvement since September. Forty-nine percent disapprove, a three point decline, according to CNBC. Trump’s popularity with Republicans has soared, up 10 points since September to 83 percent. Independents are also warming to the president, with more than half now saying they approve of the president’s handling of the economy.

Five Ways Donald Trump’s National Security Strategy Challenges China

President Donald Trump’s administration has published the 2017 National Security Strategy, the first of this presidency. The document focuses heavily on the threat communist China poses to American influence on trade, defense, technology, and human rights.

In its introduction, the document identifies China as working to “challenge American power, influence, and interests, a ttempting to erode American security and prosperity.” Both China and Russia, it argues, “are determined to make economies less free and less fair, to grow their militaries, and to control information and data to repress their societies and expand their influence.”
Below are five specific ways the document identifies China as a threat to America’s national security:


Intellectual Property Theft


The National Security Strategy estimates that China steals “hundreds of billions of dollars” in American intellectual property through hacking, counterfeiting, and other illicit measures.
“Stealing proprietary technology and early-stage ideas allows competitors to unfairly tap into the innovation of free societies,” it warns, adding:
advertisement
Over the years, rivals have used sophisticated means to weaken our businesses and our economy as facets of cyber-enabled economic warfare and other malicious activities. In addition to these illegal means, some actors use largely legitimate, legal transfers and relationships to gain access to fields, experts, and trusted foundries that fill their capability gaps and erode America’s long-term competitive advantages.
The strategy proposes to “reduce the illicit appropriation of U.S. public and private sector technology and technical knowledge by hostile foreign competitors,” suggesting Congress work with the Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS)” to establish successful monitoring and law enforcement to target intellectual property criminals.


Human Rights and Religious Freedom


China is one of the greatest violators of human rights in the world. The country has branded Christianity a “national security threat,” has banned many peaceful Islamic activities in Uighur communities, and routinely attacks the Dalai Lama as a criminal. While not mentioning China directly on this subject, the NSS addresses religious freedom as a priority for American interests abroad.
“We will advocate on behalf of religious freedom and threatened minorities,” the document reads. “Religious minorities continue to be victims of violence. We will place a priority on protecting these groups and will continue working with regional partners to protect minority communities from attacks and to preserve their cultural heritage.”


China’s Role in the Opioid Epidemic


In a notable shift in policy, the NSS appears to address drug epidemics as a national security problem. In particular, the document addresses the development of public health programs and targeting of illicit drugs entering the country as a national security issue.
The document reads:
We will support public health efforts to halt the growth of illicit drug use in the United States, expand national and community-based prevention efforts, increase access to evidenced-based treatment for addiction, improve prescription drug monitoring, and provide training on substance use disorders for medical personnel.
While a host of nations, from Iran to Colombia, suffer drug woes that directly affect the American people, China’s drug industry has hit the United States hard. Chinese drug traffickers have increased their importing of fentanyl, an opioid painkiller that has become increasingly popular and deadly among American heroin addicts.
“T he illicit opioid epidemic, fed by drug cartels as well as Chinese fentanyl traffickers, kills tens of thousands of Americans each year,” the NSS reads. “These organizations weaken our allies and partners too, by corrupting and undermining democratic institutions.”


China’s Bad-Faith Investment in Developing World Infrastructure


Without calling it out by name, the National Security Strategy acknowledged the threat to global stability presented by “One Belt One Road,” (OBOR) China’s economic development plan to take over the world. OBOR consists, in part, of a sprawling network of infrastructure projects between Beijing and western Europe that targets developing and economically struggling nations. Chinese contractors come in, build roads (ostensibly using local labor), and then, Beijing hopes, China would control these trade routes completely, after having trapped the nations who agreed to pay for the projects in debt.
The NSS addresses this problem, identifying Russia as another nation adopting a smaller-scale version of this tactic. “China and Russia target their investments in the developing world to expand influence and gain competitive advantages against the United States,” it reads. “China is investing billions of dollars in infrastructure across the globe.”
To confront the threat, the NSS suggests that the U.S. provide:
an alternative to state-directed investments, which often leave developing countries worse off. The United States pursues economic ties not only for market access but also to create enduring relationships to advance common political and security interests. The United States will promote a development model that partners with countries that want progress, consistent with their culture, based on free market principles, fair and reciprocal trade, private sector activity, and rule of law.
The Colonization of the South China Sea


While the Silk Road Economic Belt (the belt in OBOR) is set to grant China control over the Asian heartland, the Maritime Silk Road project will facilitate its full control of the seas. China has spent millions developing illegal artificial islands in the South China Sea, in territories belonging to Vietnam and the Philippines. These islands are now equipped with missiles, fighter jets, and advanced surveillance technology.
“[China’s] efforts to build and militarize outposts in the South China Sea endanger the free flow of trade, threaten the sovereignty of other nations, and undermine regional stability,” the NSS notes. “China has mounted a rapid military modernization campaign designed to limit U.S. access to the region and provide China a freer hand there. China presents its ambitions as mutually beneficial, but Chinese dominance risks diminishing the sovereignty of many states in the Indo-Pacific.”
The strategy vows that America will “help South Asian nations maintain their sovereignty as China increases its influence in the region.”


Follow Frances Martel on Facebook and Twitter.

Trump unveils ‘America First’ National Security Strategy
Jonathan Lemire and Hope Yen in The Associated Press                                                              President Donald J. Trump laid out a new National Security Strategy (NSS) today that “refocuses the United States’ relationship with the rest of the world, essentially implementing his ‘America First’ manta on a global scale,” The Associated Press reports.

The NSS puts global competition at the core of American grand strategy. It “affirms that the United States will unilaterally defend its sovereignty,” AP reports, and “emphasizes that U.S. economic security is national security and that economic security must be ensured with military might.”

Click here to read more.
------------
CNBC’s Fred Imbert writes that the Dow Jones industrial average is now up more than 5,000 points in a year—marking its biggest annual points gain in the Dow’s 121-year history. Moreover, CNBC’s All-America Economic Survey found that “for the first time in at least 11 years, more than half of the respondents to the survey rated the economy as good or excellent.”
------------
In an op-ed for Fox News, Newt Gingrich argues that “Republicans are wrapping up the biggest tax cut bill since 1986, despite the fact that the elite media has spent weeks attacking, distorting, and undermining the GOP tax cut legislation.” His conclusion: Conservatives must be ready to win the tax argument, as the 2018 midterm elections depend on it.
------------
Politico’s Josh Meyer writes about “the secret backstory of how Obama let Hezbollah off the hook.” In a quest to secure a nuclear deal with Iran, the Obama Administration allowed the Iranian-backed terrorist group to traffic cocaine into the United States.
------------
As reported by Washington Examiner’s Anna Giaritelli, newly confirmed Department of Homeland Security Secretary Kirstjen Nielsen says her top priorities are border security and immigration enforcement. “Making America safe starts with securing our borders, increasing interior immigration enforcement, protecting our communities, and dismantling transnational criminal organizations,” Nielsen told the Examiner.

Mueller Ignores The Fourth Amendment To Foment A Coup


Deep State investigation of Trump, Russia collusion meant to bring down POTUS


By: Alex Jones INFOWARS
0
0
What does the Fourth Amendment mean to Special Counsel Robert Mueller’s bogus deep state investigation of the Commander-in-Chief? As you would expect, nothing.


https://youtu.be/SErzwvB5ft0

Bitcoinhype inspireert oplichters om bedenkelijke virtuele munten te lanceren   
19/12/17 om 04:59 - Bijgewerkt om 04:59

Bron: Belga

In één jaar heeft de Economische Inspectie al 336 meldingen gekregen daarover, zo schrijft De Tijd. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) werkt aan een statuut voor de platformen waar je cryptomunten kan omruilen.

Bitcoinhype inspireert oplichters om bedenkelijke virtuele munten te lanceren
© belga
In de schaduw van het bitcoinsucces proberen ook oplichters hun eigen cryptomunten te lanceren. In totaal kreeg de Economische Inspectie al 336 meldingen binnen van oplichting met dergelijke virtuele munten in iets meer dan een jaar, van oktober vorig jaar tot 9 november jongstleden. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerlid Peter Dedecker opvroeg bij minister van Economie Kris Peeters (CD&V).
Ook de beurswaakhond FSMA heeft sinds 2015 al 34 klachten ontvangen over oplichting met cryptomunten.
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) laat in een ander parlementair antwoord weten dat zijn kabinet, samen met de FSMA en de Nationale Bank, werkt aan een wettelijk kader en een statuut voor platformen waar men virtuele munten kan omruilen, alsook voor tussenpersonen die handelen in virtuele munten en voor leveranciers van virtuele portemonnees.

Campagne met Theo Francken in nazikostuum bekroond in Franstalige media   
18/12/17 om 22:57 - Bijgewerkt om 22:56

Bron: Belga

De campagne van de jongerenafdeling van Ecolo waarbij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) werd afgebeeld in nazikostuum, is maandag in de prijzen gevallen tijdens de 'cérémonie des Albert'                   

Campagne met Theo Francken in nazikostuum bekroond in Franstalige media
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) © Belga
Dat is een evenement van de Franstalige media RTBF, Paris-Match en La Libre Belgique, waarbij het publiek in verschillende categorieën kan stemmen op de politieke figuren, uitspraken en gebeurtenissen van het voorbije jaar.
De gefotoshopte prent van Theo Francken won in de categorie coup de com, het communicatiemoment van het jaar. De Ecolo-jongeren lanceerden het pamflet in de discussie over de samenwerking die de staatssecretaris aanging met Soedan voor de repatriëring van Soedanese migranten in het Brusselse Maximiliaanpark.
De actie van de groene jongeren kreeg veel kritiek, en verschillende politici, ook van de oppositie, distantieerden zich ervan.
Francken reageert op Twitter misnoegd op de prijs voor de 'extreemlinkse haatprent'. 'Als aanmoediging kan dit tellen', luidt het.

Zijn er grenzen aan de stille kracht van China?   
Peking wil de wereld niet veroveren, maar ze verleiden en meteen zichzelf uit het isolement trekken. Sus van Elzen tracht de Chinese soft power te meten.
Er is een trend, bij Chinese vrouwen van een zekere leeftijd, om hun haar niet langer pikzwart te blijven verven zoals dat van de leden van het Politiek Bureau, maar om het stilaan grijs te laten worden. Dit in grootsteden als Peking en Shanghai uiteraard, overal elders zijn vrouwen op een gegeven moment ineens helemaal grijs. Dan zijn ze meteen oud ook. China is aan het veranderen, je merkt het aan alles. Kijk maar uit naar het moment dat leden van de regering een begin van grijs haar vertonen, het zal een breekpunt zijn.

maandag 18 december 2017

‘Egypte en Saudi Arabië steunen plan voor Palestina in Sinaï woestijn, zonder Jeruzalem’Slechts beperkte soevereiniteit op Westelijke Jordaanoever, geen recht op terugkeer voor Palestijnse ‘vluchtelingen’ - Komen Palestijnen in anti-Westerse kamp Turkije-Iran-Hezbollah terecht?
 Afgelopen vrijdag verklaarde de VS dat ook de Klaagmuur in Jeruzalem bij Israël hoort. (Foto: Getty Images (2)).

De Palestijnen waren woedend toen de Amerikaanse president Donald Trump besloot om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Daar kwam vrijdag nog eens de verklaring van Washington bij dat de Klaagmuur in iedere toekomstige situatie onderdeel van Israël zal blijven. Ze zijn echter nog bozer op Saudi Arabië, dat –samen met Egypte- een nieuw vredesplan lijkt te steunen, waarin een toekomstige Palestijnse staat zal bestaan uit de Gazastrook, delen van de Sinaï woestijn en beperkte soevereiniteit op sommige stukken van de omstreden Westelijke Jordaanoever. Daar zullen alle Joodse plaatsen mogen blijven bestaan. Tevens krijgen de Palestijnen niet Oost Jeruzalem als hoofdstad.
 
De Palestijnen, en in hun kielzog Turkije en de meeste andere moslimstaten, verklaarden afgelopen week dat de VS wat hen betreft niet langer een partner in het –overigens al jaren door de Palestijnen gesaboteerde- vredesproces kan zijn. De Westerse media vermeldden er niet bij dat de twee belangrijkste Arabische landen, Saudi Arabië en Egypte, afwezig waren op de top in Turkije.
De reden daarvoor is vermoedelijk dat beide landen een alternatief vredesplan van de regering Trump zouden steunen. De New York Times berichtte op 11 november dat de Saudische kroonprins Muhammad bin Salman dit plan persoonlijk aan de inmiddels 82 jaar oude Palestijnse ‘president’ Mahmoud Abbas -die volgens 70% van de Palestijnen met pensioen moet gaan- heeft gepresenteerd. Dit plan zou grofweg uit de volgende punten bestaan:
* Het oorspronkelijke Saudische vredesplan uit 2003 verdwijnt in de prullenbak;
* Oost Jeruzalem wordt niet de hoofdstad van ‘Palestina’, maar Abu Dis, een dorpje op de uiterste rand van de stad;
* De Palestijnse eis dat Israël terugkeert naar de ‘grenzen van 1967’ wordt geschrapt;
* ‘Palestina’ wordt opgericht op de Gazastrook en delen van noordelijke Sinaï woestijn, die nu in bezit zijn van Egypte;
* Op delen van de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) krijgen de Palestijnen beperkte soevereiniteit;
* Alle Joodse plaatsen in dit gebied mogen blijven bestaan;
* Palestijnse ‘vluchtelingen’ krijgen geen recht op ‘terugkeer’.
 De Palestijnen ontkennen in alle toonaarden dat dit plan bestaat. Het is nog niet officieel bevestigd door Saudi Arabië en Egypte, maar wordt vooralsnog ook niet ontkend. Over bovenstaande punten zal naar verwachting nog onderhandeld gaan worden.

Komen Palestijnen in anti-Westerse kamp Turkije-Iran-Hezbollah terecht?

Abbas (terroristennaam Abu Mazen) kan feitelijk weinig anders dan aanschuiven aan de onderhandelingstafel. Zijn jarenlange weigering dit te doen, en zijn absurde eisen dat Israël eerst aan alle Palestijnse eisen moet voldoen voordat er een vredesverdrag kan komen, zijn als een boemerang tegen zijn hoofd teruggekeerd. Ook in Riyadh en Caïro is men zijn getraineer en gedram spuugzat geworden.
Mocht hij gesprekken toch blijven afwijzen, dan dreigen de Palestijnen in het extremistische, anti-Westerse kamp van Turkije, Iran en Hezbollah terecht te komen. Sommige Palestijnse demonstranten hebben al grote foto’s van generaal Qassem Soleimani, de commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, met zich meegedragen. Mocht Teheran de gelegenheid aangrijpen om ook de Palestijnse gemeenschap in zijn greep te krijgen, dan krijgt het conflict met Israël een geheel nieuwe dimensie.