zaterdag 25 november 2017

Honderden IS-terroristen uit Raqqa ontsnapt onder geheime evacuatiedeal

 

Door Realpredictor

RaggRaqqa

Honderden gevaarlijke leden van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) en hun gezinnen hebben uit Raqqa kunnen ontsnappen dankzij een geheime deal van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de Syrische militie die deel uitmaakte van het Raqqa-offensief. De terroristen, veelal zwaarbewapend, konden vorige maand zo ontkomen uit het omsingelde terreurbolwerk van IS

De geheime deal werd ontdekt door BBC. Via de heimelijke evacuatie konden ook Europese IS-strijders – mogelijk ook Nederlanders – veilig de stad verlaten. Het zou onder toeziend oog van de internationale coalitie tegen IS geleid door Amerika en de Koerdische strijdkrachten zijn gebeurd.

Vrachtwagenchauffeurs werden betaald om terroristen te vervoeren

De Britse omroep sprak onder meer met Syrische vrachtwagenchauffeurs die voor de geheime evacuatie werden ingehuurd. Ze zouden duizenden dollars aan zwijggeld hebben gekregen. Toch besloten ze hun verhaal te doen, toen de betaling te lang op zich liet wachten. De chauffeurs wisten naar eigen zeggen van tevoren niet dat ze zwaarbewapende jihadisten moesten vervoeren.

De verhalen van de chauffeurs zijn redelijk schokkend. Zo zou een aantal jihadisten bomgordels hebben gedragen en gedreigd zichzelf op te blazen als iemand ze onderweg zou arresteren. Ook zouden Europese terroristen de chauffeurs onderweg hebben gemarteld.

Lees hier verder: Elsevier

Europa: bereid je alvast voor op nieuwe terroristische aanslagen!

België blijft bij koplopers belastingdruk

 

Een onderzoek van de OESO toont nog maar eens aan dat België kampioen is qua belastingen. Echter, de belastingen dalen toch al enkele jaren waar ze in de hele OESO, gemiddeld genomen, verhogen.

Het onderzoek beschrijft de belastingdruk over 2016. In België bedroeg die 44,2 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Slechts twee landen binnen de organisatie, die voornamelijk bestaat uit rijke en welvarende landen, heffen nog meer belastingen, namelijk Frankrijk en Denemarken.
In 2013 piekte de belastingdruk nog op 45,2 procent om daarna jaren op rij te dalen. In de andere aangesloten landen ziet men gemiddeld de omgekeerde evolutie. Daar bedroegen de belastingen vorig jaar 34,3 procent van het BBP, een record. Voor 2009 spraken we nog van een belastingdruk van 32,3 procent. De 7 volgende jaren lag deze steeds hoger.
In Mexico gaat er slechts 17,2 procent van het BBP naar de staat. In Ierland valt het met 23 procent ook geweldig mee en in de Verenigde Staten komt men op 26 procent.
Naast Frankrijk, Denemarken en België komt men ook in Finland, Zweden, Oostenrijk en Italië boven de 40 procent uit.

Verdeling belastingen

In België is de hoogste belasting deze op inkomsten en winst, meer bepaald 15,7 procent van het BBP. De BTW neemt 10,8 procent voor zich en de sociale zekerheidsbijdragen tellen voor 13,7 procent mee. Belastingen op bezit bedragen 3,5 procent van het Bruto Binnenlands Product.
De hoogste sociale zekerheidsbijdragen vindt men terug in Frankrijk. De hoogste inkomstenbelastingen in Denemarken met 28,7 procent. De extra sociale zekerheidsbijdragen zijn hier wel miniem. In Hongarije bedragen de belastingen op goederen en diensten 16,7 procent.

Bronnen: De Tijd, OESO

Foto: Artisticco | Shutterstock

JP Morgan gaat toch in de crypto’s

 

Zakenbank JP Morgan, met aan het hoofd bitcoinbasher Jamie Dimon, gaat dan toch overstag.

Ontslaan

Nadat Dimon twee maanden bitcoin met de grond gelijk maakte en de cryptomunt vergelijkt met alles wat slecht en frauduleus is, gaat JP Morgan nu toch in de bitcoinhandel.
Dimon gaf aan dat hij handelaren van de bank meteen zou ontslaan als hij wist dat ze in bitcoin handelden maar niets zo veranderlijk als de woorden van een bankier.
Of hij heeft de touwtjes bij zijn eigen bank niet volledig in handen en zal inderdaad volop aan het ontslaan moeten gaan.

Bitcoinfuture

JPMorgan Chase overweegt in navolging van de Chicago Mercantile Exchange (CME) Group, het grootste beursbedrijf ter wereld, om termijncontracten op bitcoin in de markt te zetten.
Met zo’n bitcoinfuture is bezit van een bitcoin niet meer nodig en de verwachting is dat het zal zorgen voor een toeloop van professionele beleggers.
Bloomberg meldde dat de zakenbank onder het klantenbestand aan het onderzoeken is in hoeverre er behoefte is en wat de risico’s zijn van zo’n constructie.
Sinds de uitspraken van Dimon is de waarde van een bitcoin inmiddels weer verdubbeld in waarde.

Vertienvoudiging

“Erger dan tulpenbollen”, een “bubbel die zal barsten”. De uitspraken van de topman van de Amerikaanse zakenbank logen er niet om.
De munt stond op dat moment rond de 4100 dollar. Nu de bitcoin boven de 8200 dollar staat, lijkt de stemming dus radicaal om te slaan.
Door de vertienvoudiging in waarde dit jaar worden zakenbanken wel gedwongen hun positie ten opzichte van de munt te heroverwegen.
Dimon staat niet alleen in zijn aversie want ook andere grootbanken trekken hun neus meestal op als het woord bitcoin valt.
In de techniek achter bitcoin, de blockchain, zien ze dan meestal wel weer waarde, maar nu de prijs zo hard oploopt lijken ze toch bang een hoop te missen.

Bronnen: Bloomberg, Market Watch

Foto: Flickr

vrijdag 24 november 2017

Deze wet zegt dat bitcoin fiatgeld zal vervangen

Toen koningin Elizabeth 1 in 1558 op de troon kwam, kreeg ze al vrij snel een brief van Thomas Gresham.

Gresham was een Engelse bankier en één van de rijkste burgers van Engeland en hij wees zijn koningin op het belang van deugdelijk geld.

Henry 8 had namelijk 40% van het zilvergehalte van de Britse shilling vervangen door waardeloos metaal waardoor dit slechte geld het goede geld uit circulatie duwde.

Mensen gingen de munten met een lager zilvergehalte uitgeven en hielden de munten met het correcte gehalte bij.

Dit fenomeen staat sindsdien bekend als “Gresham’s law”.

Een recent fenomeen van de wet, zijn de zilveren munten die in de jaren zestig nog als betaalmiddel werden gebruikt in de VS.

Toen de prijs van zilver echter boven de nominale waarde van deze munten steeg, verdwenen de munten uit omloop.

Mensen gingen de zilveren munten hamsteren.

Waar men vroeger “slecht geld” creëerde door het gehalte aan edelmetaal te verlagen, kan dat vandaag natuurlijk een heel stuk éénvoudiger.

Aangezien edelmetaal niet meer gebruikt worden als valuta en geld niet ééns meer gelinkt is aan de prijs van edelmetaal, kan je de waarde van het geld uithollen door er simpelweg meer van te printen.

Als mensen een bepaalde munt beginnen te hamsteren, kan het wel eens zijn dat Gresham’s law van toepassing is.

Het betere geld wordt bijgehouden en het slechte geld uitgegeven.

Denk daar misschien ééns aan wanneer iemand zegt dat bitcoin geen geld is omdat niemand het uitgeeft.

Het feit dat niemand zijn bitcoins uitgeeft, maar hamstert (of HODL’en zoals de cryptobeleggers het omschrijven), kan wel eens een belangrijke indicatie zijn dat bitcoin het betere geld is en Gresham’s law zijn rol speelt.

Dat lijkt ook ergens wel logisch.

Waarom zou je je bitcoins uitgeven terwijl je koopkracht stijgt als je ze bijhoudt?

Dit wordt op een pijnlijke manier geïllustreerd door het verhaal van Laszlo Hanyecz die in 2010 twee pizza’s kocht en er 10.000 bitcoins voor neertelde.

Het tegenovergestelde geldt natuurlijk ook voor fiatgeld.

Waarom zou je dit geld bijhouden? Door de aanhoudende inflatie kan je er straks minder mee kopen.

Als Gresham’s law van toepassing is, betekent het ook dat bitcoin uiteindelijk al het fiatgeld in de wereld zal vervangen.

Door: M Verheyen

Kijk 'Catholic man dies and finds out by Jesus Christ that Catholicism leads straight to Hell for eternity'

https://youtu.be/giTs6ztncvw

Source: The Vigilant Christian

Bubbels geen probleem voor financiële sector, wel voor de rest van de economie

 

Zombiebedrijven zijn een bedreiging voor het bedrijfsleven en onze banken.
Dat stelde centrale bankpresident Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) vorige week nogmaals in de Wall Street Journal.

Zombiebedrijven

Zombiebedrijven zijn bedrijven die al jaren kunstmatig in leven worden gehouden door banken en investeerders.
Volgens de officieuze definitie gaat het om bedrijven die langer dan tien jaar bestaan, en waar de rentelasten hoger zijn dan het bedrijfsresultaat voor rente en belastingen.
In Duitsland, Italië en Frankrijk is gemiddeld een op de tien bedrijven een zombiebedrijf.
Het bestaan daarvan weerhoudt de Europese Centrale Bank (ECB) haar stimulusbeleid snel terug te schroeven.
En het is juist dat beleid dat er voor zorgt dat bubbels gecreëerd worden.
Knot vreest de misallocatie van kapitaal waardoor zombiebedrijven in leven worden gehouden en kapitaal niet daar terechtkomt waar het de economie het meest ten goede zou komen.
Spotgoedkoop geld went snel en verdoezelt problemen. Het creëert zombie-overheden, zombie-banken en zombie-bedrijven.
Veel van die miljarden hebben valse lucht geblazen in vastgoedprijzen- en aandelenkoersen.

Bubbels

Toch is er volgens de DNB geen vuiltje aan de lucht.
DNB stelt dat er aanwijzingen te over zijn dat er bubbels aan het ontstaan zijn, maar ook dat de risico’s, mochten bubbels barsten, nauwelijks bij financiële instellingen liggen.
DNB-bestuurder Jan Sijbrand geeft aan dat het risico van de snel oplopende aandelenkoersen en de mogelijkheid dat de bubbel barst volledig voor rekening van de belegger is.
Bij de huizenmarkt geeft DNB aan dat ondanks de stijgende prijzen het uitstaande bedrag aan hypotheken afneemt.
Toch lijkt ook daar sprake van bubbelvorming.
Naast de aanwijzingen voor bubbels in de huizenmarkt, het commercieel vastgoed en op de effectenbeurzen zijn ook met schulden gefinancierde overnames een teken aan de wand voor bubbelvorming, aldus Sijbrand.

Bronnen: Wall Street Journal, Finanzen

Uber betaalde hackers 100.000 dollar na megahack

 

Uber heeft een jaar lang een grote hack verzwegen waarbij de gegevens van 50 miljoen klanten en 7 miljoen chauffeurs waren gestolen.
De hackers die erachter zaten, kregen van Uber 100.000 dollar om het stil te houden en om de data te vernietigen.

Grote hack

Het gaat om e-mailadressen, telefoonnummers, namen en in sommige gevallen rijbewijsnummers. De gegevens zijn in oktober 2016 in handen gekomen van hackers.
Uber maakte gebruik van opslag bij Amazon, een clouddienst. De wachtwoorden om in te loggen stonden in een privédeel van Github, een website waar ontwikkelaars code delen.
Het bedrijf heeft de hackers destijds 100.000 dollar betaald om de gegevens te vernietigen in plaats van het datalek aan de slachtoffers en de autoriteiten te melden.

Excuses

Uber bevestigt het stilgehouden lek.
Voormalig CEO, Travis Kalanick, wist van de hack af en huidig CEO Dara Khosrowshahi geeft toe dat het bedrijf in gebreke is gebleven.
Het heeft een hulppagina ingesteld voor slachtoffers en de chauffeurs hebben een aanbieding van het bedrijf gekregen om hun creditcardgegevens te beschermen en te laten monitoren.
Volgens Uber zijn er geen aanwijzingen dat er fraude is gepleegd met de gehackte gegevens. Khosrowshahi gaf wel aan dat het bedrijf zal “leren van de fouten
Chauffeurs van wie kentekens zijn gedownload zullen door Uber op de hoogte worden gebracht en ze krijgen hulp om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van identiteitsfraude.

Ontslagen

Twee werknemers die verantwoordelijk waren voor het in de doofpot stoppen van het lek hebben het bedrijf moeten verlaten. Joe Sullivan, de Chief Security Officer, en tweede man Craig Clark zijn ontslagen wegens het verzwijgen van de hack.
Ook heeft Uber een veiligheidsadviseur, afkomstig van inlichtingendienst NSA, in de arm genomen om toekomstige hacks tegen te gaan.
De Britse privacywaakhond is een onderzoek begonnen naar aanleiding van de gegevensdiefstal en het verzwijgen ervan.
De Information Commissioner’s Office in Londen wil weten hoe groot de digitale roof was en of Britten getroffen zijn.
Daarnaast is de procureur-generaal van de staat New York een onderzoek gestart.

Bronnen: Bloomberg, Forbes, Uber

Foto: Flickr

Goldman Sachs-baas bezorgt Remainers het schaamrood op de wangen

 

De grote baas van Goldman Sachs, (((Loyd Blankfein))), wil een tweede Brexit-referendum op het getouw zetten. Op die manier wil hij de Britten alsnog overtuigen om op hun stappen terug te komen en de Brexit per direct stop te zetten.
Blankfein werd afgemaakt op sociale media, en ook Remainers (zo worden de tegenstanders van de Brexit genoemd) zijn niet gediend met zijn uitlatingen en de publieke woede die hij daarmee ontketent heeft.
Criticasters lieten niet na om op te merken dat Goldman Sachs in 2016 door de Amerikaanse Justitie werd veroordeeld tot een boete van ruim 5 miljard dollar voor bedrog en andere misleidende handelingen in het kader van de financiële crisis van 2008.
Voldoende munitie voor de Brexiteers (zo worden de voorstanders van de Brexit genoemd) om de remainers en de hele EU te framen als de slippendragers van het internationaal, frauduleus grootkapitaal.
Ook de EU? Ja hoor. Blankfein liet immers niet na om na een vergadering in Parijs te twitteren hoe sterk hij onder de indruk is van de Franse pro-Europese economische elite.
Een tweet die élke spindoctor ten stelligste zou afraden. Maar Blankfein houdt ervan om controverse op te wekken en de gemoederen op te poken.
Goldman Sachs dreigt er bovendien mee na de Brexit 6000 Britse jobs naar het Europese vasteland te verhuizen, waarvan zo’n 1000 man naar het nieuwe hoofdkwartier in Frankfurt, waar momenteel 200 mensen werken.
Wellicht sterken de demarches van Blankfein de Brexiteers in hun overtuiging dat Brexit een keuze is voor het gewone Britse volk, en een middenvinger aan het internationaal grootkapitaal dat erop uit is om de kleine man te treffen.

Foto: DonkeyHotey

Turkse lira daalt naar historisch dieptepunt

 

Turkse lira daalt naar historisch dieptepunt
De Turkse lira heeft afgelopen dinsdag qua koers een nieuw dieptepunt bereikt ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro. In de middag was 1 euro 4,6747 lira waard: voor 1 dollar kreeg men 3,9776 lira. Volgens deskundigen is de stand van de lira nog nooit zo laag geweest. Aan het eind van de dag is de valutakoers weer lichtelijk gestegen, maar ver uit het dal kwam de lira niet meer. De Turkse valuta stortte naar beneden dankzij verschillende uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De opmerkingen besloegen zich onder andere op de toekomstige ontwikkeling van het basisrentepercentage. Erdogan heeft nog eens benadrukt dat hij het rentepercentage niet wil verhogen. De Turkse regering oefent veel druk uit op de centrale bank om het rentepercentage laag te houden: dat wordt dan ook als de belangrijkste reden van de daling van de valutakoers gezien. Daarnaast is de inflatie in Turkije te hoog. De centrale bank heeft 5 procent als inflatiedoel gesteld, maar het percentage was in oktober dit jaar nog 11,7 procent.
Ook de politieke situatie in Turkije heeft ervoor gezorgd dat de koers van de lira daalde. Turkije bevindt zich op het moment in een conflict met de Verenigde Staten. In Turkije is er woedend gereageerd op het proces dat de Verenigde Staten tegen de Turkse goudhandelaar Reza Zarrab voert. Zarrab wordt ervan beschuldigd Iran geholpen te hebben met het ontwijken van economische sancties die het land van Westerse landen opgelegd heeft gekregen. Daarnaast wordt Zarrab beschuldigd van het omkopen van Turkse topambtenaren en bankdirecteuren. De Turkse regering is het oneens met de zaak die tegen Zarrab wordt aangespannen en noemt het optreden ‘een duidelijke samenzwering tegen Turkije’. Omdat het niet de eerste keer is dat Erdogan aanvallend en dreigend reageert naar een ander land, zijn veel buitenlandse investeerders onzeker over de toekomst van Turaf.
Ondanks het feit dat de Turkse lira zich nu qua koers op een dieptepunt bevindt, trekt de Turkse economie wel flink aan. Het bruto binnenlands product zal dit jaar waarschijnlijk met meer dan 5 procent stijgen. Wel heeft Turkije met een tekort op de lopende rekening te maken. In 2016 lag dat tekort rond de 3,6 procent: dat betekent dat er meer werd geïmporteerd dan geëxporteerd. Analisten van de Duitse investeringsbank Metzler hebben berekend dat het tekort dit jaar rond de 4,6 procent zal liggen. Vooral de Turkse energiesector is bijzonder afhankelijk van import.
Bronkije. Veel beleggers trekken daarom hun handen van Turkse aandelen en obligaties af.
Ondanks het feit dat de Turkse lira zich nu qua koers op een dieptepunt bevindt, trekt de Turkse economie wel flink aan. Het bruto binnenlands product zal dit jaar waarschijnlijk met meer dan 5 procent stijgen. Wel heeft Turkije met een tekort op de lopende rekening te maken. In 2016 lag dat tekort rond de 3,6 procent: dat betekent dat er meer werd geïmporteerd dan geëxporteerd. Analisten van de Duitse investeringsbank Metzler hebben berekend dat het tekort dit jaar rond de 4,6 procent zal liggen. Vooral de Turkse energiesector is bijzonder afhankelijk van import.

Bron: Jos Stellendam

 

Impasse bij heronderhandeling NAFTA

Impasse bij heronderhandeling NAFTA

Impasse bij heronderhandeling NAFTA
Het is erop of eronder voor NAFTA, maar dinsdag werd de vijfde onderhandelingsronde afgesloten zonder dat noemenswaardige vooruitgang is geboekt op de belangrijke onderwerpen. Er volgen nu nog maar twee rondes, en de deelnemers gooien vooral modder naar elkaar. De kans dat president Trump zijn land uit het akkoord haalt, neemt hierdoor alleen maar toe. Dat kan dramatische gevolgen hebben voor de economieën van de VS, Canada, en Mexico.

Extreme voorstellen

Bij de onderhandelingen wordt de VS vertegenwoordigd door Robert Lighthizer. Hij liet in een verklaring weten dat hij zich zorgen maakt over de stilstand, doordat hij niet ziet dat Canada en Mexico de wil hebben serieuze concessies te doen om tot een moderner, beter gebalanceerd akkoord te komen. De Canadese minister van Buitenlandse Zaken Chrystia Freeland stelt echter dat de Amerikanen met extreme voorstellen komen waar Canada onmogelijk mee akkoord kan gaan. De Amerikaanse ideeën zullen volgens haar niet alleen haar eigen land schaden, maar ook de VS zelf. Vanuit Mexico werd geen commentaar geleverd, maar haar minister van economie Ildefonso Guajardo heeft de voorstellen van de regering-Trump al eerdere keren bekritiseerd.

Auto-industrie

Tijdens de onderhandelingen moet onder meer bepaald worden welke producten in aanmerking komen voor kwijtschelding van importtarieven. Dat hangt onder meer af van hoe verantwoordelijk Noord-Amerika is voor de productie ervan. Op dit moment stellen de regels bijvoorbeeld dat wanneer een auto voor 62,5% op het continent geproduceerd wordt het vrij verhandeld kan worden door de NAFTA-leden. De VS wil die grens voor de auto-industrie nu verhogen naar 85%, waarmee het tegen de wens van haar eigen automakers ingaat. Zij vrezen dat de nieuwe limiet tot hogere kosten gaat leiden, waardoor hun concurrerend vermogen zal afnemen. Daar wezen Canadese en Mexicaanse onderhandelaars ook op, zonder met eigen tegenvoorstellen te komen. Zeker dat laatste frustreerde de Amerikaanse onderhandelaars.

Hoog spel

Hoewel Trump hoog spel speelt, lijkt ook hij weinig opties te hebben. Wanneer hij eenzijdig uit NAFTA stapt, zal hij de woede van Republikeinse Congresleden op zijn hals halen. En hij heeft ieder van hen hard nodig om zijn beloofde belastinghervormingen door te voeren. De Republikeinen voelen zich bovendien gesteund door een recent onafhankelijk onderzoek waaruit blijkt dat NAFTA niet verantwoordelijk is voor het grote verlies van banen in de Amerikaanse ‘Rust Belt’. Dat is vooral te danken aan automatisering. De grootste lobbygroep in het land, de United States Chamber of Commerce heeft bovendien berekend dat 14 miljoen Amerikaanse banen afhankelijk zijn van de handel met Canada en Mexico.
Bron

Hans De Groot

STOP DE DISCRIMINATIE VAN DE NEDERLANDERS!

 

Door Realpredictor

GENOEG IS GENOEG!

Ik zeg: genoeg is genoeg. Wij worden als tweederangs burgers behandeld in ons eigen land. De politiek denkt aan iedereen behalve aan de Nederlanders.

Als er iemand in Nederland onterecht ongelijk wordt behandeld is het de Nederlander zelf. Er zijn talloze voorbeelden van.

Daarom ga ik aangifte doen tegen Mark Rutte. Wegens discriminatie van Nederlanders. Steun mij! 

https://rutte3discrimineert.nl/

WIJ WILLEN GEEN ISLAMOFIELE REGERING!

'Value8 moet in 2018 zijn bankkrediet van de Rabobank aflossen'

 


Fotobron: Rabobank
Dat maakt Gooskens, die het bedrijf voor Follow The Money al enige tijd kritisch volgt, op uit het definitieve jaarverslag over 2016. Value8 presenteerde dat deze week eindelijk, meer dan een half jaar na de uiterste datum waarop dat had gemoeten.
Het investeringsbedrijf van voormalig VEB-voorman Peter Paul de Vries kwam medio mei al wel met een concept van het jaarverslag, maar dat was nog altijd zonder goedkeuring van de accountant. Nu het definitieve verslag ook binnen is, besloot Gooskens de twee verslagen naast elkaar te leggen en te zoeken naar de verschillen. Een aantal opvallende verschillen werd door Value8 zelf in een begeleidend schrijven al aangeduid. Dat zat hem vooral in de waarderingen van een paar dochterbedrijven, waardoor het verlies ineens 4,5 keer zo hoog uitviel als in het conceptjaarverslag. Lees ook: Value8 moet na goedkeuring account 4,5 keer zo groot verlies slikken Maar volgens Gooskens (lees hier zijn analyse op FTM) zijn er nog veel belangrijkere verschillen tussen de twee verslagen die door Value8 helemaal niet expliciet worden gemaakt. "De vertraging in de publicatie van het jaarverslag was veel meer het gevolg van problemen met de huisbankier", schrijft Gooskens. "Niets minder dan de continuïteit van Value8 staat op het spel."

Rabobank wil in 2018 geld terug

Gooskens merkt op dat er een hoofdstuk is toegevoegd aan het jaarverslag. "In dit hoofdstuk wordt uitgebreid stilgestaan bij de continuïteit en de financieringsbehoeften van Value8", schrijft Gooskens. De opmerkelijkste conclusie is dat Value8 de kredietvoorwaarden van de bank in 2016/2017 niet is nagekomen. Het lijkt er sterk op dat het investeringsbedrijf van Rabobank nog respijt heeft gekregen, maar in 2018 de 9,6 miljoen euro aan bankkrediet moet aflossen. Daar zit nu flink wat druk achter, blijkt uit Gooskens' analyse, want de Rabobank heeft 90 procent van alle beursgenoteerde activa in onderpand voor de lening. Gooskens oordeelt: "In het voorlopige jaarverslag was dit zeer hoge percentage nog niet gemeld. In het op 30 september gepubliceerde halfjaarbericht van Value8 wordt evenmin melding gemaakt van deze precaire situatie, en ook de aandeelhoudersbrief die gelijk met het definitieve jaarverslag werd gepubliceerd maakt er geen woord aan vuil. Het verzwijgen van dit soort belangrijke informatie is zeer kwalijk."

Poep blijft poep

Nog een grappige zinsnede uit de analyse van Gooskens gaat over de nieuwe accountant die de jaarrekening van Value8 over 2017 gaat beoordelen. Die gaat het boekhouden op een andere manier doen. Dat ontlokt bij Gooskens de volgende komische waarschuwing: "Vanaf 2017 gaat Value8 over naar een nieuwe manier van boekhouden. Ik zal jullie hier niet vermoeien met alle details van deze verandering, maar wil er wel op wijzen dat de manier waarop een onderneming de resultaten boekhoudkundig weergeeft geen invloed heeft op de waarde van de onderneming. Als je poep verpakt in een mooi nieuw papiertje, dan blijft het poep."

donderdag 23 november 2017

In anderhalve maand 30 klachten over seksueel misbruik tantramasseurs: 'Het is één groot beunhazencircuit'

 

Dertig vrouwen hebben de afgelopen anderhalve maand klachten ingediend over seksueel misbruik door tantramasseurs. Aangiften erover worden door de politie niet serieus genomen, zegt Caroline Franssen, medeoprichter van het meldpunt dat de klachten verzamelt.
 

               

Bij tantramassages 'worden geslachtsdelen niet altijd overgeslagen', aldus Franssen, die vertelt dat ze veelal worden ondergaan door vrouwen die seksueel zijn misbruikt en weer 'in contact willen komen met hun lichaam'. Tantra is een traditie binnen het hindoeïsme en het boeddhisme die in het Westen wordt geassocieerd met seksualiteit.
In Nederland zijn zo'n tweehonderd tantramasseurs actief, onder wie negentig mannen. De klachten gaan over elf van hen.

Relatiecoach Franssen hoorde al vijf jaar verhalen over misbruikende masseurs, toen ze anderhalve maand geleden samen met masseur Helene Baayen besloot het Meldpunt Tantra Misbruik op te richten.

Om wat voor klachten gaat het?

Er is ook getongzoend - dat hoort al helemáál niet bij een massage
Caroline Franssen
'Mannen staan zich af te trekken tijdens de massage, zitten ongevraagd langdurig aan en ook in de vagina. Er is ook getongzoend - dat hoort al helemáál niet bij een massage. Meerdere vrouwen zijn zonder condoom vaginaal gepenetreerd, eentje ook anaal. De masseurs doen dit, terwijl ze van tevoren expliciet hebben aangegeven seksuele grenzen te respecteren. De slachtoffers, die meestal al nare seksuele ervaringen hebben, lopen hierdoor trauma's op.

Waarom lopen de vrouwen niet weg?

'Zij worden gemasseerd, zijn totaal ontspannen, als zoiets - bam! - ineens gebeurt. Dan verkramp je. Andere vrouwen dissociëren: hun geest verlaat het lichaam, waardoor ze niet meer voelen wat er gebeurt en niet meer adequaat kunnen reageren.'

Waarom neemt de politie hun aangiften niet serieus?

Al vijf jaar horen Helene en ik precies dezelfde verhalen over precies dezelfde masseurs, maar ze kunnen er gewoon mee doorgaan
Caroline Franssen
'Volgens de politie is er geen geweld, geen verkrachting. Vrouwen zijn zelf naar zo'n masseur toegegaan en daar naakt op tafel gaan liggen, dan heb je geen poot om op te staan.'

'We hopen dat deze verhalen door het meldpunt toch naar buiten komen. Al vijf jaar horen Helene en ik precies dezelfde verhalen over precies dezelfde masseurs, maar ze kunnen er gewoon mee doorgaan.'

Wat zou er moeten gebeuren?

'Ik raad vrouwen aan naar een vrouwelijke masseur te gaan, daar hebben we geen klachten over gekregen.

'Maar de tantramassage-industrie moet ook zeker gereguleerd worden. Nu is het één groot beunhazencircuit. Als het ministerie van Volksgezondheid bepaalt dat de masseurs zorgverleners zijn, moeten ze zich aansluiten bij een beroepsvereniging, waar ze uit gegooid kunnen worden als ze zich misdragen. Het Openbaar Ministerie kan ze dan ook makkelijker vervolgen, op basis van een artikel dat ontucht tegen een patiënt strafbaar stelt.'

Loopt u risico met uw hypotheek?


Huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek lopen het risico met een restschuld te blijven zitten bij het aflopen van hypotheek looptijd.
De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het ministerie van Financiën hebben gisteren nogmaals benadrukt dat huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek risico lopen bij het aflopen van hun hypotheek. ‘Aflossingsvrij’ zijn die hypotheken namelijk alleen gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd moet de hypotheek gewoon worden afgelost.
De drie instanties hebben een gezamenlijke oproep gedaan aan hypotheekverstrekkers om hun klanten actiever inzicht te geven in hun huidige situatie en in de mogelijkheden om hun toekomstige risico’s te beperken.
Heeft u een aflossingsvrije hypotheek en wilt u weten wat uw huidige situatie is? Is er sprake van overwaarde op uw huis? Wat zijn de prijsontwikkelingen bij u in de buurt? Kortom loopt u mogelijk een risico als uw aflossingsvrije hypotheek afloopt?
Het woningwaarderapport geeft u een snel, eenvoudig en compleet overzicht van alle relevante woninginformatie.
Met vriendelijke groet
Peter Smit Kadasterdata klantencontact

Randsteden en Brainport Eindhoven bundelen krachten voor meer internationale concurrentiekracht


23 november 2017 - 16:26

Randsteden en Brainport Eindhoven bundelen krachten voor meer internationale concurrentiekracht

 

President Trump’s Key Immigration Promise on Track

Capitol Hill Moves to Include More than $1 Billion in Funding for the Southern Border Wall

The Washington Times is reporting that “Senate Republicans included $1.6 billion for the first installment of President Trump’s border wall in the new homeland security spending bill they released Tuesday, keeping the president’s marquee immigration promise on track.”
This spending bill calls for physical barriers and border roads along the U.S.–Mexico border.

Click here to read more
------------
As Newt Gingrich writes for Fox News, the President has had a “historic impact on the federal court system [that] will help our nation prosper for decades to come.” Gingrich explains how the President is restoring the intended purpose of the federal judiciary — “to uphold the rule of law as outlined in the Constitution.”
------------
In East Africa, U.S. airstrikes have killed more than 100 fighters who were “identified by the Pentagon as being affiliated with the Islamic militant group Shabab, continuing a stepped-up pace against targets in Somalia” under the President, according to The New York Times.
------------
Federal prosecutors have upgraded the charges against Sayfullo Saipov, the alleged terrorist who drove a pickup truck into a crowded New York City bike path in October. He now faces a 22-count indictment. See more from The Washington Post here.
------------ On the foreign policy front, Joseph DeTrani writes in an op-ed for The Washington Times about the encouraging signs in Asia following the President’s visit to Seoul, South Korea.

Post uit Hongkong

Beste belegger,

Sinds we een actieve research desk hebben in China, Hongkong, ontvangen met de nodige regelmaat lokaal nieuws uit de Aziatische markten. Opmerkelijk nieuws, dat in onze media amper of nooit aan bod komt.
Niet alles is altijd even opmerkelijk, maar zo nu en dan zien we berichten voorbijkomen in onze mailbox, waar we u absoluut van op de hoogte moeten stellen.
Zoals het volgende bericht…
Wist u dat in de komende vijf jaar, het aantal dollar-miljonairs in China met maar liefst 41% zal stijgen tot 2,7 miljoen? Wellicht niet, maar hiermee wordt China het derde rijkste land ter wereld.
China heeft een indrukwekkende weg afgelegd, als het gaat om vermogentoename.
In 2000 bedroeg het gemiddelde vermogen van een Chinees amper $5000. Tegenwoordig zit dit cijfer al op bijna $30.000, en blijft de versnelling toenemen.
De onderstaande grafiek, van Credit Suisse, laat overduidelijk zien hoe sterk de rijkdom van de gemiddelde Chinees toeneemt.
De economische groeimotor van China begint bijzondere vruchten op te leveren voor haar bevolking. En dit is precies de strategie die de huidige Chinese machthebbers al een decennium geleden hebben uitgetekend.
Ze willen van China een vermogende staat maken, gestuwd door interne kracht.
Om dit in beter perspectief te plaatsen: we hebben ook dezelfde grafiek van buurland Japan, waar al vele jaren sprake is van een economische stagnatie. Het vermogen van de gemiddelde Japaner geen er sinds de eeuwwisseling amper op vooruit.
Het verschil is erg opvallend, en tekenend voor wat er op grotere schaal gaande is.
Op de langere termijn is het vermogen zich aan het verplaatsen van de geïndustrialiseerde landen naar de opkomende markten. Met op kop China!
Nu, laat er geen misverstand over bestaan. De gemiddelde Chinees is nog verre van rijk.
$30.000 staat nog altijd in schril contrast ten opzichte van het gemiddelde vermogen van >$200.000 in het Westen.
Maar ook hier zien we een duidelijk verschil in de opbouw van de rijkdom.
Terwijl een groter deel van het westerse vermogen (70%) bestaat uit financiële activa, bestaat het Chinese vermogen voor de helft uit harde activa.
Wij weten het wel, als we moeten kiezen. Harde activa krijgen wat ons betreft altijd de voorkeur boven financiële activa, aangezien deze laatste erg volatiel, en zelfs regelmatig instabiel zijn.
Financiële activa dienen als hefboom, niet als anker voor een vermogen.
Iedereen lacht nog altijd met de Chinezen, maar het lachen zal hen in de komende decennia over gaan. We zouden er niet van opkijken als op termijn er een arbeidsmigratie van het Westen naar het Oosten op gang zal komen.
Kan u zich het al voorstellen? Werken onder een Chinese baas? Aan dit tempo zal dit doembeeld voor velen, snel de realiteit worden.
Wie echter slim is, ziet hier graten in.
Nu investeren in de groeimarkten, is zoals beleggen in de westerse wereld 50 jaar geleden!
Stel je eens voor dat je aandelen Microsoft of Procter & Gamble voor enkele dollars had kunnen oppikken. De rijkdom die je vervolgens in de komende jaren had vergaard, is ongeëvenaard.
Precies zo, moet je vandaag naar de groeimarkten kijken.
Sterker nog, we zien het momenteel letterlijk met onze eigen ogen gebeuren, op onze stoep. Dit continent bruist van energie. Hier moet je als belegger een stuk van willen.
Anders heb je er geen snars van beleggen begrepen.
En laat u vooral niet afschrikken door de afstand. Hongkong is vandaag even dichtbij als New York. Zowel in de lucht, als over het web, maar zeker als belegger.
In het Groeimarkten Rapport leggen we u haarfijn uit hoe u, op een eenvoudige manier, uw geld aan het werk kan zetten aan de Coca Cola’s of de BMW’s van de toekomst.
Abonneer je vandaag nog op het Groeimarkten Rapport, en mis geen seconde meer van deze actie.
Vriendelijke groeten
 
Slim Beleggen
 

Wall Street beducht voor meer Venezuela-scenario’s

 

   
Wall Street beducht voor meer Venezuela-scenario's
Afgelopen week werd Venezuela officieel failliet verklaard, wat bijna niemand in de financiële wereld verraste. De aandacht die naar het Zuid-Amerikaanse land ging, zou echter bijna verdoezelen dat er veel meer landen zijn waarvan de schulden langzaam de pan uit rijzen. Ze zijn nog niet vergelijkbaar met Venezuela, maar investeerders hebben te lang de potentiële risico’s in landen als Libanon en Ecuador genegeerd. Ze doen er goed aan voorzichtiger te zijn.


Geopolitiek conflict

Libanon, is net als Egypte en Bahrein, sinds haar onafhankelijkheid nog nooit failliet verklaard. Alle vier de landen hebben echter met steeds grotere schulden te maken. Volgens het IMF bedraagt de Libanese schuld nu 152% van het bbp, en dat op een moment dat het land midden in een geopolitiek conflict is belandt. De premier Saad Hariri maakte op 4 november zijn ontslag bekend vanuit Saoedi-Arabië om redenen die nog steeds niet opgehelderd zijn. Wel lijkt het duidelijk dat Libanon een speelbal is geworden in een proxy-oorlog tussen de Saoedis en Iran. Gevreesd wordt dat het conflict verder kan oplopen, waardoor investeerders sinds het aftreden van Hariri 800 miljoen dollar uit het land hebben gehaald.

Midden-Oosten

De geopolitieke spanningen raken ook Egypte waar het aantal credit default swaps het hoogste punt sinds september bereikt hebben. Hoewel het land gelukt is om haar internationale geldreserves iets te verhogen, en het in staat lijkt in 2018 voor 14 miljard dollar aan schulden uit te betalen, is haar buitenlandse schuld dit jaar gestegen van 55,8 miljard dollar naar 79 miljard dollar. Bahrein voelt op haar beurt de gevolgen van de dalende olieprijzen. Het heeft daardoor te maken met dalende internationale reserves, wat kan leiden tot een devaluatie van de valuta. Het land heeft daarom haar bondgenoten in het Midden-Oosten om hulp gevraagd. Zij zullen die waarschijnlijk bieden, maar daarmee kan niet voorkomen worden dat Bahrein met de grootste begrotingstekort in de regio te maken zal hebben.

Ecuador

In de regio zijn ook Turkije en Pakistan zorgenkindjes. Daarbuiten hebben Oekraïne en Ecuador aandacht nodig. Eerstgenoemde voelt nog altijd het slepende conflict met Rusland, terwijl de economische groei drie kwartalen op rij is vertraagd. Wel heeft het parlement vorige week, in afwachting van een internationale bailout van 17,5 miljard dollar, ingestemd met de begroting voor komend jaar. Ecuador vormt volgens sommige experts het grootste risico. Sinds president Lenin Moreno aan de macht is, heeft de schuld/bbp ratio van het land, dat een geschiedenis van faillissementen kent, het hoogste punt in 9 jaar bereikt. Minister van Financiën Carlos de la Torre liet afgelopen week in een mail aan Bloomberg echter weten dat het land geen default hoeft te vrezen, en dat haar schulden nog niet gevaarlijk groot zijn.
Bron
Hans de Groot

Hans de Groot

Hans de Groot is een gepassioneerd auteur van BeleggersPlaats.com. Vanaf het ontstaan van Beleggersplaats is hij nauw betrokken geweest bij de redactie. Eerst achter de schermen, nu in het openbaar. Zijn grootste passie? Beleggen! Van de beste aandelen tips , het laatste nieuws rondom interessante dividendaandelen tot en met het laatste nieuws over goudprijzen. Allemaal onderwerpen waarover hij u op de hoogte houdt. Het is zijn missie om wereldwijde informatie over winstgevende beleggingen te delen met onze lezers, want daar zijn we tenslotte allemaal in geïnteresseerd.Geopolitiek conflict

Libanon, is net als Egypte en Bahrein, sinds haar onafhankelijkheid nog nooit failliet verklaard. Alle vier de landen hebben echter met steeds grotere schulden te maken. Volgens het IMF bedraagt de Libanese schuld nu 152% van het bbp, en dat op een moment dat het land midden in een geopolitiek conflict is belandt. De premier Saad Hariri maakte op 4 november zijn ontslag bekend vanuit Saoedi-Arabië om redenen die nog steeds niet opgehelderd zijn. Wel lijkt het duidelijk dat Libanon een speelbal is geworden in een proxy-oorlog tussen de Saoedis en Iran. Gevreesd wordt dat het conflict verder kan oplopen, waardoor investeerders sinds het aftreden van Hariri 800 miljoen dollar uit het land hebben gehaald.

Midden-Oosten

De geopolitieke spanningen raken ook Egypte waar het aantal credit default swaps het hoogste punt sinds september bereikt hebben. Hoewel het land gelukt is om haar internationale geldreserves iets te verhogen, en het in staat lijkt in 2018 voor 14 miljard dollar aan schulden uit te betalen, is haar buitenlandse schuld dit jaar gestegen van 55,8 miljard dollar naar 79 miljard dollar. Bahrein voelt op haar beurt de gevolgen van de dalende olieprijzen. Het heeft daardoor te maken met dalende internationale reserves, wat kan leiden tot een devaluatie van de valuta. Het land heeft daarom haar bondgenoten in het Midden-Oosten om hulp gevraagd. Zij zullen die waarschijnlijk bieden, maar daarmee kan niet voorkomen worden dat Bahrein met de grootste begrotingstekort in de regio te maken zal hebben