zaterdag 4 november 2017

Antifa kondigt start nieuwe Amerikaanse revolutie op 4 november aan


Newsweek plaatst ‘grap’ over massaal onthoofden blanken - Opvallend: Eveneens op zaterdag start ministerie Defensie een blackout oefening als gevolg van zonnestorm – ‘Antifa’ slechts gebruikt door ‘Deep State’ schaduwregering voor op handen zijnde coup tegen Trump?
 Leden van de anarchistische linkse haatgroep Antifa blokkeren een snelweg, en kondigen aan dat ‘het op 4 november begint’.
De extreemlinkse terreurgroep Antifa, waarvan de samenwerking met ISIS onlangs werd bewezen, heeft aangekondigd vanaf morgen 4 november in de VS dagelijks ‘met miljoenen’ de straat op te gaan en ervoor te zorgen dat de regering Trump wordt afgezet. Dit lijkt de start te moeten worden van de door miljardair, globalist en EU-partner George Soros voorbereide en met miljarden dollars gefinancierde ‘paarse revolutie’, waar we vorig jaar al enkele malen over schreven, en die op een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog kan uitlopen.
 
‘Op 4 november begint het’, luidde op 1 november een paginagrote, door Soros betaalde advertentie in de New York Times. ‘Deze nachtmerrie moet stoppen: het Trump/Pence regime moet weg’. De vrijwel geheel door de Democraten gecontroleerde massamedia ontkenden vervolgens dat zo’n advertentie bestond, en dat terwijl deze toch duidelijk in de krant was te zien (1), en die nog steeds op de website van de Revolutionaire Communistische Partij is te lezen, waar rechtstreeks wordt verwezen naar het boek ‘The Coming Civil War and Repolarization for Revolution in the Present Era’.
Het globalistische magazine Newsweek, dat beweerde dat de advertentie was ‘verzonnen’, liet ondertussen wel een ‘grap’ op Twitter staan over het massaal onthoofden van blanke ouders en eigenaren van kleine bedrijfjes door Antifa ‘soldaten’. De overige media bleven ijselijk stil, wat ongetwijfeld heel anders was geweest als er een ‘grap’ was gemaakt over dodelijk geweld tegen bijvoorbeeld zwarten of moslims. (2)

Verenigd links tegen rechts

De door Soros en de Obama/Clinton kliek geplande ‘paarse revolutie’ moet alles en iedereen ‘op links’ –progressieven, socialisten, marxisten, communisten, islamisten, feministen, de racistische haatgroep ‘Black Lives Matter’, ‘groene’ (klimaat)activisten- verenigen in een rechtstreekse aanval op conservatief en ‘rechts’, met de bedoeling om door middel van intimidatie, extreem geweld en anarchie de maatschappij in chaos te storten, waarna de samenleving moet worden onderworpen aan een globalistische islamo-fascistische totalitaire ‘Sovjet stijl’ dictatuur. (3)(4)

Antifa: anarchistisch, zeer gewelddadig, pro-pedo

Antifa was in Europa onder andere verantwoordelijk voor de extreem gewelddadige rellen tijdens de G20 top in Hamburg in juli, wat slechts een voorproefje was voor wat heel de EU te wachten staat als de anarchisten niet worden gestopt. Bij talloze demonstraties in Europa en Amerika werden blanke omstanders en zelfs gehandicapten aangevallen, werden winkelruiten ingegooid en auto’s in brand gestoken, en werden spandoeken meegedragen waarop het bijvoorbeeld werd opgenomen voor pedofielen (‘No White Supremacy – No Pedo Bashing’), een andere beruchte door radicaal links gepromote en beschermde ‘hobby’.(5)

Morgen start tevens een grote ‘blackout’ oefening als gevolg van zonne-uitbarsting

De Paarse Revolutie zou dus morgen moeten beginnen. Toeval of niet, het Amerikaanse ministerie van Defensie begint eveneens morgen aan een driedaagse massale ‘blackout’ oefening als gevolgd van een hypothetische zonne-uitbarsting. Complotdenkers vermoeden dat beide zaken met elkaar in verband staan. (6)

‘Coup van schaduwregering nabij’

Volgens alternatieve blogger Michael Mandeville, uitgever van de Earth-Change Bulletins, is de ‘revolutie’ van Antifa voornamelijk een middel en afleidingsmanoeuvre voor een in de maak zijnde staatsgreep door de schaduwregering of ‘Deep State’, die bestaat uit grote delen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, het militair-industriële complex, ‘tech’ giganten zoals Google en Facebook, de ‘Clinton Crime Machine’, en de harde ‘neocon’ kern van zowel de Democratische als Republikeinse partij, voor wie Trump een existentiële bedreiging vormt, omdat ze door hem in de gevangenis kunnen belanden. (7)

Wilders is woest: ‘Waarom krijgen vluchtelingen gratis zorg en kunnen wij onze medicijnen niet betalen?’
Door Realpredictor

Dat is een goede vraag, ja.

De vonken vliegen er vandaag weer af bij het debat over de regeringsverklaring van nachtmerriekabinet-Rutte III. Daarbij kan werkelijk elk facet van het nieuwe regeringsbeleid aangesneden en bediscussieerd worden, zoals dan ook wordt gedaan. Het moge natuurlijk geen verrassing zijn welk thema PVV-voorman Wilders nog even graag extra aandacht geeft: het asielbeleid.

En daar ging hij vandaag nog harder dan we van hem gewend zijn op los. Terwijl Mark Rutte het maar druk had met het verdedigen van zijn regeerakkoord, kreeg hij deze vraag naar zijn hoofd geslingerd door Wilders: ‘Hoe kan het dat gewone Nederlanders de kosten van medicijnen niet of nauwelijks kunnen ophoesten en asielzoekers dit allemaal gratis krijgen?’

Ja, daar zijn we allemaal wel benieuwd naar.

Zoals Wilders echter ook aangaf: medicijnen zijn slechts het topje van de ijsberg. Asielzoekers krijgen gratis onderdak, zorg, onderwijs… allemaal dingen waarvoor wij met zijn allen gewoon moeten betalen. En dat is logisch: niets in het leven is gratis. Tenzij je illegaal in een bootje hierheen komt en je hand ophoudt, natuurlijk. Want dan wordt het je aangeboden, omdat je ‘zielig’ bent. Omdat zorgen voor mensen uit andere landen kennelijk een hogere prioriteit geniet dan zorgen voor de mensen die op je gestemd hebben. Je weet wel: ‘Nederlanders’ noemt men die.

Rutte’s antwoord? ‘Sommige dingen horen nou eenmaal bij een fatsoenlijke opvang.’ Misschien als het geld tegen de plinten klotst ja, maar niet als je eigen bevolking – mensen die zowaar iets bij hebben gedragen aan dit land in hun leven – er voor de zoveelste regeerperiode geen cent op vooruit gaat. Oké, dat is niet helemaal waar: op sommige punten gaan we erop vooruit, maar helaas op andere weer net zo hard achteruit. En dat valt inderdaad niet uit te leggen.

DDS

Gewone Nederlanders betalen zich blauw aan de zorg en asielzoekers krijgen alles gratis. Dat is niet uit te leggen! pic.twitter.com/wFecBGHq2V
— Geert Wilders (@geertwilderspvv) November 2, 2017

Vooruitzichten voor olie positief


De olieprijzen zitten de laatste tijd in een opwaartse trend, in de maand oktober steeg de prijs voor een vat ruwe olie behoorlijk scherp dankzij de ondersteuningsmaatregelen van de OPEC-landen en andere olieproducerende landen. Nu duidelijk is dat de maatregelen een effect hebben op de prijs, wordt er werk van gemaakt om de afspraken rond de productievermindering te verlengen tot maart volgend jaar.


Het ziet er naar uit dat het wat beter gaat met de situatie op de oliemarkt, sinds het laagste punt in juni dit jaar, is de olieprijs per vat vrijwel gestaag gestegen van 42,50 dollar naar de huidige prijs van 54,31 dollar per vat. Daarmee bereikt de olieprijs opnieuw het niveau van begin dit jaar.
De maatregelen die de OPEC- en niet-OPEC-landen in het leven hebben geroepen, missen hun effect niet. Een tijdje geleden werd er onderling afgesproken dat de productie op een lager pitje moet komen om het evenwicht op de oliemarkt te herstellen. Saoedi-Arabië heeft reeds laten weten dat het voorstander is om de maatregelen met enkele maanden te verlengen.
Een slimme zet, dat vindt ook Tom Pugh, grondstoffenspecialist bij Capital Economics. Indien de maatregelen worden verlengd tot eind dit jaar, of zelfs begin volgend jaar, dan zal dit een gunstig effect hebben op de olieprijzen. Indien de deelnemende landen hier niet in slagen, zal de olieprijs naar alle waarschijnlijkheid terug zakken naar lagere regionen. Op 30 november komen de OPEC-landen opnieuw samen om een mogelijke verlenging te bespreken.
De combinatie tussen de verlenging van de productievermindering en de toename van de vraag naar olie, zullen de prijs per vat in 2018 doen stijgen naar gemiddeld 56 dollar. Dat is 3 dollar meer dan de voorlopige gemiddelde prijs van dit jaar. Dat voorspelt de Wereldbank in een rapport dat ze deze week hebben vrijgegeven.
En dat ondanks de verschuiving naar alternatieve brandstoffen, de grootste verbruikers zijn productiebedrijven en voertuigen, maar de vraag naar olie zal tot minstens 2040 blijven toenemen omdat het aandeel van alternatieve brandstoffen voorlopig een klein deel uitmaakt van het geheel.


Bronnen: Beursduivel, FluxEnergie


Foto: Wikimedia

Draghi en Puigdemont duwen euro verder de dieperik in


Het gaat niet zo goed met de euro. De koers lijkt in vrije val ten opzichte van de dollar. De plotse beslissing van (de helft van) het Catalaanse parlement om de opstandige Spaanse regio alsnog onafhankelijk te verklaren heeft investeerders ertoe bewogen om massaal Europese assets te dumpen.
De beslissing van Draghi van vorige week om zijn asset purchasing programme uit te breiden tot september 2018 pro rata van 30 miljard euro per maand heeft blijkbaar alleen maar olie op het vuur gegooid.
Investeerders geloven niet dat er in 2018 nog interesten de naam waardig zullen worden genoteerd in de eurozone. Dat staat in schril contrast met de signalen die ze ontvangen van de Bank of England en de Federal Reserve.
Gevolg: de euro moest deze week 0.5% aan waarde inboeten. Ten opzicht van de dollar verloor de euro zelfs 1.6%.
Bovendien blijkt het ultra-soepele monetaire beleid van de ECB de Europese economie niet aan te zwengelen. De economie groeit trager dan verwacht en landen als Italië, waarvoor het opkoopprogramma van de ECB net bedoeld is, opdat dit de rentelast op de staatsschuld zou verlagen zodat deze landen zouden kunnen besparen zonder al te veel druk van speculanten, maken alleen nog meer schulden. Daarvan getuige de totaal gefaalde beursgang van virtueel failliete bank Monte dei Paschi di Siena, vorige week.
De enige die baat heeft bij een zwakkere euro is de Duitse export en schuldenaren. Niet de modale Europeaan dus. Die ziet de waarde van zijn spaargeld en investeringen verder de dieperik inzakken. En dat allemaal om de institutionele luiheid van Italië en the powers that be in Frankfurt te subsidiëren. Hoe lang pikken we dit nog?


Foto: Peter Linke

Tax Reform Means a Better Tomorrow for All Americans

 
President Trump's goals have been the same since day one: bring tax cuts for hardworking, middle-income Americans; eliminate unfair loopholes and deductions; and slash business taxes so employers can create jobs, raise wages, and dominate their competition around the world.
----------------
House Republicans Release Historic Tax Plan 
 
Yesterday, President Trump met with members of the House Committee on Ways and Means at the White House to discuss the newly unveiled Tax Cuts and Jobs Act. The plan lowers individual tax rates for low- and middle-income Americans, eliminates special-interest deductions, and repeals the death tax and Alternative Minimum Tax. “It’s tax cuts, it’s tax reform, and we added the word ‘jobs’ because it’s all about jobs,” said President Trump. “We’re going to have tremendous numbers of jobs pouring in.”
Read President Trump's statement on the Tax Cuts and Jobs Act and sign your name to support tax reform.
        
Bringing Jobs Home to America 
 
In the Oval Office yesterday, President Trump announced that Fortune 100 tech company Broadcom Limited is moving its headquarters to the United States. The company is currently based in Singapore and employs over 7,500 American workers. Hock Tan, CEO of Broadcom Limited, said the decision to relocate Broadcam was driven by his “desire to give back to this country that has given me so much." The move will bring more than $20 billion in annual revenue back to the U.S.
"My administration is working every day to make the United States the most attractive place in the world to do business," said President Trump, “so that more and more companies like Broadcom come back to our shores, grow their businesses, and create more and more American jobs. And you see that happening on a daily basis.”
See the full announcement here.
        
President Trump Announces Fed Chair Nominee

      On Thursday afternoon in the Rose Garden, President Trump announced his nomination of Governor Jerome (“Jay”) H. Powell as Chairman of the Federal Reserve. Governor Powell was selected by the President because of his professional experience, commitment to sound monetary and financial policy, and strong record of independent judgement.
Governor Powell has been a Federal Reserve board member since 2012 and has built a reputation as an effective and well-respected policymaker who has the judgment and experience necessary to lead the Federal Reserve. He previously served as Undersecretary of the Treasury under President George H.W. Bush.
See more from the announcement here.

Photo of the Day

President Donald J. Trump announced the nomination of Jerome Powell to be Chairman of the Board of Governors of the Federal Reserve System | November 2, 2017 (Official White House Photo by Andrea Hanks)

POTUS TODAY

Today, President Trump departs for Hawaii, where he will participate in a United States Pacific Command briefing. Afterwards, President Trump and First Lady Melania Trump will participate in a tour of the USS Arizona Memorial. This is the President’s first stop before traveling to Asia for his longest foreign trip since taking office. During this trip, he will strengthen international resolve to de-nuclearize North Korea, promote a free and open Indo-Pacific, and advance American prosperity. Vice President Mike Pence will travel to Maryland to visit the United States Secret Service Training Center.

COMING UP

This weekend, President Trump will depart Hawaii en route to Japan where he will meet with Emperor Akihito and Empress Michiko and conduct working meetings with Prime Minister Shinzō Abe and other Japanese leaders to reaffirm that America stands with Japan against the North Korea nuclear threat. Next week, the President will be visiting South Korea, China, Vietnam, and the Philippines. Tomorrow, Vice President Pence will travel to York, Pennsylvania, to speak with local families and businesses about the need for tax reform.

Wat betekent de huidige stand van zaken op de woningmarkt voor u?


Wat betekent de huidige stand van zaken op de woningmarkt voor u?
Een dalend aanbod en prijzen die ongekend stijgen zijn de belangrijkste kenmerken van de huidige stand van zaken op woningmarkt. Wat staat ons de komende tijd te wachten? De stand van de woningmarkt in 4 vragen en antwoorden.
Is de huizenmarkt over zijn piek heen?
Je zou zeggen van wel want er zijn minder transacties en het aanbod neemt af. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat steeds meer mensen afhaken op de huizenmarkt. Maar kijk je naar de prijzen, dan blijkt iets heel anders. Doordat er minder huizen beschikbaar zijn, zie je de prijzen enorm stijgen. Prijsstijgingen van 10 procent ten opzichte van verleden jaar zijn niet ongewoon.
Als de prijzen stijgen, staan er dan ook minder hypotheken onder water? 
Tijdens de crisis stonden zo'n miljoen huizen 'onder water'. Dat betekent dat de hypotheekschuld aan de bank hoger was dan de waarde van het huis. Nu de huisprijzen flink stijgen neem het aantal huizen dat onder water staat snel af. Halverwege 2017 was dit aantal gedaald tot 340.000. Het grootste aantal huizen waarvan de waarde lager is dan de hoogte van de hypotheekschild bevindt zich in het oosten en zuiden van het land.
Hoe raken de plannen van het nieuwe kabinet de huizenkoper?
De hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2020 versneld afgebouwd met 3 procent per jaar, tot 37 procent in 2023. Dit percentage is ongeacht de hoogte van het inkomen, dus voor iedere woningbezitter met een hypotheek hetzelfde. De maximale hypotheek op basis van de woningwaarde daalt verder in 2018. Volgend jaar kan er maximaal 100% van de woningwaarde worden geleend. Nu bedraagt dat percentage 101% van de waarde van de woning.
Wat is uw stand van zaken op de huidige woningmarkt?
Wilt u inzicht in uw persoonlijke stand van zaken op de woningmarkt, download dan hier uw eigen woningwaarde rapport. Het woningwaarde rapport geeft u direct alle informatie over uw woning. Zo krijgt u inzicht in hoeveel uw woning in waarde is gestegen of gedaald (inclusief vergelijkingsmateriaal van huizen bij u in de buurt). Ook bevat het woningwaarde rapport de officiële uittreksels van uw eigendomsakte en hypotheekakte en een kadastrale kaart met perceelsgrenzen van uw woning ten opzichte van de omliggende percelen.

North Korea inches closer and closer to a nuclear deterrent. Subscribe today. Offer ends soon.

North Korea's Steady Advance Toward a Nuclear Deterrent


NuclearKorea_Oct17_Campaign_Email.jpg 
North Korea shows no signs of slowing or stopping its attempts to achieve an effective nuclear deterrent. Nor will it stop testing projectiles on a ballistic trajectory over Japan.
To understand the context behind the growing geopolitical storm enveloping the Korean Peninsula, become a Stratfor Worldview member today. Gain immediate access to unparalleled and unbiased analysis, admission to our community forums and much more. See the world differently through our unique lens: Core themes and topics reveal the interconnectedness of world events and the underlying nexus of global power. 

Agenda publieke optredens bewindspersonen ministerie van Financiën, week 45: 4 november 2017 t/m 10 november 2017

                                          

3 november 2017 - 16:00

Minister Hoekstra

 

Staatssecretaris Snel

The Bear Necessities

Source: Goldman Sachs                                         
Above (L-R): Goldman Sachs' Jake Siewert and Peter OppenheimerEight years into the "most unloved" bull market in history, many investors are asking how much longer the upswing can last. But identifying the peak is less important than recognizing a bear market once it starts, according to GS Research's Chief Global Equity Strategist Peter Oppenheimer, who joined Jake Siewert on the latest episode of the firm's podcast, Exchanges at Goldman Sachs. His analysis of 200 years of US market data reveals that, on average, an investor who sells three months before the market peaks will end up in roughly the same position as one who waits until a market correction begins, and what's more, there's almost always a second opportunity to sell after the initial decline. "Bear markets very rarely start with a precipitous collapse in equities," says Oppenheimer. "[They] tend to start with a correction and then a very sharp rebound before you get a more persistent decline." Also important once in bear territory is identifying the triggers, which can tell investors something about the duration and magnitude of the decline. Oppenheimer says bear markets typically fall into one of three categories: event-driven (the shortest, triggered by an exogenous shock like an oil crisis), cyclical (the most common, and typically accompanied by a monetary policy driver) and structural (the worst-case scenario in terms of declines and duration).
Listen to podcast
Subscribe on iTunes

Builders + Innovators: Zipline International, Taking Flight With Medical Deliveries

 Source: Goldman Sachs                   
Using drones, or "autonomous electric aircrafts," Zipline International aims to bring blood and life-saving medications to people in the hardest-to-reach places in the world. Currently, the robotics engineers at Zipline are partnering with Rwanda's doctors, hospitals and government agencies to streamline the delivery of essential medical products and are planning to expand to other regions. "We know that doing that could ultimately save the government millions of dollars and save lives," says Keller Rinaudo, founder of the California startup which was honored at this year's Goldman Sachs Builders + Innovators Summit.
Watch video

Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein on Being a 'Champion' for the Firm's People

                                         
Above (L-R): Goldman Sachs' Lloyd Blankfein and Dane HolmesAs CEOs increasingly wade into public debates, Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein shared his views on what compels him to speak out on social issues, such as marriage equality, immigration and race relations. "Part of my role is to be the champion of our people," said Blankfein, who recently spoke at the Council of Urban Professionals' 2017 Wall Street Partners Forum. "If people can't come to this firm and fulfill their ambitions, if people can't be who they are and therefore be effective...I have a responsibility."


Source: Goldman Sachs


Watch video

Briefly... on What China's 19th CPC National Congress Means for M&A

Source: Goldman Sachs
                                         
In the wake of China's 19th Chinese Communist Party (CPC) National Congress, investors, companies and entrepreneurs may have reason to feel more optimistic about the prospects of doing business in the country. We sat down with Goldman Sachs' Hansong Zhu, president and co-head of China Investment Banking, who shared takeaways from the congress, which is held once every five years to set the party's national policy goals and elect its top leadership.Now that the 19th CPC National Congress has concluded, what's your sense of the potential impact on financial markets and investors?Hansong Zhu: Overall, the news appears to be generally positive. After listening to President Xi's speech at the start of the Party Congress and, after speaking with government officials, the expectation is that China will reinforce the comprehensive reforms -- which include supply side and mixed-ownership reforms, investing in technology and innovation, and opening up markets to foreign investors -- that the country had been moving toward over the past five years. The Party Congress not only formalized the economic reforms by writing them into the constitution, but also touted the initiatives as pillars of the party's "new thinking in a new era." The Party Congress also elected some younger, emerging leaders who are likely to be energetic and eager to implement these measures. For all these reasons and others, we expect the pace of economic reforms to continue and even deepen.Reforms of state-owned enterprises (SOEs) appear to be high on the agenda of government reforms. What does this mean and what's the potential impact on the M&A landscape?HZ: Mixed-ownership reforms mean that the government is likely to reduce its ownership interest in companies. As a result, private or even foreign investors will be able to take larger stakes in the SOEs, thereby aligning the interests of SOEs with market-oriented enterprises. While this isn't likely to have a big impact on cross-border M&A, we could see a pickup in domestic M&A activities as companies look to strategic sales and consolidation to create efficiencies and economic value. As an example, before the Party Congress there was an interesting case of mixed-ownership reform involving the telecom company China Unicom. As part of Beijing's push to revitalize SOEs with private capital, the government reduced its stake in Unicom to below 50 percent and invited investors including Alibaba Group, Tencent, Baidu and others to be private shareholders in the company to increase management autonomy, bring in capital and encourage innovation. How is the government thinking about growth going forward?HZ: In a break from past practice, for the first time, China's government did not specify an economic growth target at the Party Congress, but rather proposed a qualitative description of the type of growth it was seeking, saying it wanted to achieve "high-quality economic growth," and using words such as "open, sharing, innovative, balanced and green" to describe the criteria for that growth. Describing high-quality growth as "green," for example, implies promoting economic development that is environmentally friendly, while the use of "open and sharing" may signal a greater willingness by the government to further open markets to foreign investments and vice versa. If you look at the past five years of cross-border M&A, for example, Chinese companies have been making more international investments and acquisitions, while looking for access to natural resources and agricultural products to help meet the demands of the growing middle class. So we expect the trend of using cross-border M&A to achieve this transformation to continue. The Party Congress identified the services industry as one of the sectors that could benefit from greater foreign investment. This is notable because the services industry in China includes financial services firms, so implementing changes that would protect foreign investors' legal rights and legitimate interests could allow firms such as Goldman Sachs and others to offer more products and services in China.What are the next milestones and signposts to watch for?HZ: The next big meeting will be China's "Two Sessions," when the National People's Congress and the Chinese People's Political Consultative Conference gather in March 2018. That's when the Premier Li Keqiang will be making a speech with more details and specific measures on how the Party Congress intends to carry out the reforms. At the meetings, we will likely see a reshuffle of officials in China's government and its central bank, the People's Bank of China.
                                            

Worden misdaden gepleegd door asielzoekers in de doofpot gestopt?


Door Realpredictor                    

Brievencompetitie: ’Politici maken Wilders belachelijk’

           

Het gevaar van dubbele paspoorten (en één loyaliteit) is in het verleden door de PvdA onderschat, gezien de Turkse leden van de Denk-fractie. Dat Geert Wilders hierop wijst en tevens op de verworvenheden van de moslimcultuur, maakt hem tot een ‘bedreiging’ van de gevestigde orde die liever wegkijkt.

Met open mond van verbazing heb ik geluisterd naar de fractieleiders in hun reactie op het betoog van Geert Wilders.

  • De Nederlanders van Nederlandse afkomst voelen zich precies zoals Wilders het zegt.

  • De Nederlanders van Nederlandse afkomst denken precies zoals Wilders het verwoordt.

  • De Nederlanders van Nederlandse afkomst worden niet gehoord en niet begrepen.

Willens en wetens blijven de politici zich tegen hem keren en belachelijk maken. Wat een stinkende arrogantie.

L. Moraal

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1028635/brief-1-politici-maken-wilders-belachelijk

Nederland 2020

RP: niet alleen arrogant, maar ook gevaarlijk! Want nóg gevaarlijker dan de islam is de linkse politiek in dit land. Nederland zit in de wurggreep van de socialist, die de macht heeft in alle gelederen van onze maatschappij: de kranten, de publieke tv, de vakbonden, het bestuur , etc. van Nederland. Hun grote islam- voorliefde en tolerantie zal dit land ten onder brengen!

De grote goocheltruc van Rutte III


Door Realpredictor
En het volk trapt er met ogen open in!

Toen hoogleraar economie Bas Jacobs voor De Correspondent het regeerakkoord analyseerde, kon hij niet vinden hoe het kabinet lasten verlaagt zonder banen te scheppen, en ook niet hoe het centrum-rechts kabinet de inkomensverschillen verkleint. Hij dook onder de motorkap van het akkoord en ontdekte wat het kabinet verhult.

Ik kon er geen chocola van maken, de doorrekening van het regeerakkoord. De aanwijzingen voor gegoochel met cijfers stapelden zich intussen op. Na een analyse weet ik wat Rutte III werkelijk doet met de belastingen, overheidsfinanciën én de ongelijkheid.

Bij Bekijk hier de doorrekening van het regeerakkoord door het CPB. de doorrekening van het regeerakkoord door het Centraal Planbureau (CPB) vielen me drie dingen op:

Hoe kan het dat door de belastingplannen van Rutte III de structurele werkgelegenheid met nul (!) toeneemt, terwijl er 6,4 miljard euro aan lastenverlichting wordt gegeven?
Hoe kan het dat de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op lange termijn verbetertdoor het beleid ná 2021, terwijl er toch betrekkelijk weinig wordt hervormd onder Rutte III?
de belangrijkste conclusies:
  • Door de belastingverschuiving gaan de belastingen alleen tijdelijk omlaag.Maar aangezien de tarieven op lange termijn ongeveer gelijk blijven, leveren de belastingplannen geen bijdrage aan hogere structurele werkgelegenheid.
  • Door de belastingverschuiving kan Rutte III in de doorrekening verbloemen dat het nauwelijks hervormingen doet die de overheidsfinanciën op lange termijn verbeteren. Als je de belastingverschuiving uit de sommen haalt, blijken de hervormingen van Rutte III namelijk een bijna verwaarloosbaar effect te hebben op de houdbaarheid van de overheidsfinanciën op lange termijn.
  • Door de belastingverschuiving nemen de inkomensverschillen tijdens de regeerperiode fors toe. Structureel maakt dat niet uit voor de inkomensongelijkheid. Die toename was ook opgetreden als de tarieven pas veel later waren verlaagd. Maar Rutte III neemt ook maatregelen die de inkomensverschillen, ook structureel, weer verkleinen, zoals een hogere heffingskorting en arbeidskorting. Daardoor lijkt het alsof Rutte III de inkomensverschillen kleiner maakt. Maar het nettoresultaat van versnelde invoering van de twee schijven en alle andere maatregelen is dat de inkomensverschillen ruwweg gelijk blijven.

Marc Chavannes Correspondent Politiek

Lees hier het hele artikel: 

https://decorrespondent.nl/7513/opeens-zag-ik-het-de-grote-goocheltruc-van-rutte-iii/1314036344379-17927578


Lagere eigen bijdrage langdurige zorg per 1 januari 2018

                                          

3 november 2017 - 14:31

'De eerste voorbereidingen voor een Amerikaanse aanval tegen Noord-Korea zijn aan de gang'

   
'De vraag is niet of er in Azië nieuwe conflicten zullen uitbreken,' waarschuwt professor Jonathan Holslag (VUB). 'De vraag is waar en wanneer dat zal gebeuren.'

'De eerste voorbereidingen voor een Amerikaanse aanval tegen Noord-Korea zijn aan de gang'
Donald Trump en Kim Jong-Un. © Reuters
Azië blijft prominent in het nieuws. Is het niet Noord-Korea, dan is het de Chinese president Xi Jinping met zijn gooi naar de absolute macht. De groei van China blijft het belangrijkste fenomeen in Azië. Die is weliswaar lichtjes vertraagd de voorbije jaren, maar als het van Xi Jinping afhangt, zal de economie fors blijven groeien. Belangrijk is dat de recente groeivertraging niet gepaard is gegaan met de verwachte economische correctie. China blijft in grote mate afhankelijk van investeringen en de meeste industrieën hangen opnieuw meer af van de export. Dat onevenwicht maakt China kwetsbaar. Met de nieuwe Zijderoute lijkt Peking die uitdaging te willen beheersen en het probleem op andere landen af te wentelen. China heeft te veel geïnvesteerd in allerlei sectoren en dus moet de overcapaciteit uitgevoerd worden. Dat is de essentie van de nieuwe Zijderoute: meer dumping en de Chinese buitenlandse deviezenreserves doeltreffender aanwenden om de Chinese uitvoer van goederen én diensten te ondersteunen.
Delen
De eerste voorbereidingen voor een Amerikaanse aanval tegen Noord-Korea zijn aan de gang.
Zolang de rest van de wereld dat toelaat, en voorlopig blijft het verzet opvallend beperkt, zal China groeien op de kap van anderen. Ook het militaire evenwicht wordt daardoor verstoord. Het komt er voor Peking vooral op aan de Amerikaanse dominantie in de regio te doorbreken. Als de Chinezen hun militaire capaciteit verder opbouwen, kunnen ze anderen bijvoorbeeld de toegang tot de Zuid-Chinese Zee ontzeggen en de Amerikanen de komende decennia ook afschrikken in de Stille Oceaan. Dat is niets nieuws, maar in Washington beginnen ze te beseffen dat als China economisch succesvol blijft, het Amerikaanse leiderschap ten einde is.
Dat geopolitieke speelveld wordt verder gecompliceerd door kleine actoren die balanceren tussen de twee grootmachten, voornamelijk de Filipijnen, Taiwan, Japan én Noord-Korea. Daardoor zie je het brandpunt van de spanningen voortdurend verschuiven tussen de Zuid-Chinese Zee en de Gele Zee, maar in wezen is het één lange frontlijn. De relaties met Noord-Korea zullen de komende maanden een breekpunt bereiken. Donald Trump reist af naar de regio en zal een laatste keer zeggen waar het op staat: Pyongyang moet de ambities opgeven om nucleaire langeafstandsraketten te bouwen of het riskeert een Amerikaanse aanval. Het gedogen van Noord-Koreaanse langeafstandsraketten is voor deze Amerikaanse regering gewoon géén optie.
Hoe moeilijk het ook is om het ons voor te stellen, de eerste voorbereidingen voor zo'n aanval zijn aan de gang. Amerikaanse simulaties hebben uitgewezen dat een Noord-Koreaanse vergeldingsaanval tegen Seoul al bij al beheersbaar is, als de artillerie langs de grens snel wordt uitgeschakeld en er voldoende capaciteit is om raketten neer te halen. Washington stelt ook dat het tegen elke prijs moet voorkomen dat Pyongyang ooit San Francisco kan treffen zoals het nu Seoul kan treffen. Intussen hebben de Amerikanen steeds meer systemen in stelling gebracht: van de nucleaire aanvalsonderzeeërs met dozijnen kruisraketten en speciale troepen tot de B1-bommenwerpers op het eiland Guam. Het bommenarsenaal op Andersen Air Base op Guam werd fors uitgebreid. Een preëmptieve aanval wordt dus almaar waarschijnlijker.
Azië is niet alleen in de greep van militaire spanningen, maar valt ook steeds meer ten prooi aan autoritarisme en nationalisme. Veel Aziaten voelen zich onveilig en niet alleen wegens het risico op gewapende conflicten. Ze verlangen ook naar economische zekerheid en waardigheid. Ondanks de groeiende productie is het welzijn in de regio belabberd door de onvoorstelbaar hoge werkdruk, door corruptie, door vereenzaming, enzovoort. De ontevredenheid over de economische toestand is aanzienlijk. Dat, gecombineerd met onveiligheid, vergroot de hang naar sterke leiders, een behoefte waar politici als Xi Jinping, maar ook bijvoorbeeld Shinzo Abe, Rodrigo Duterte en Narendra Modi aan voldoen.
Deze week werd met veel aandacht gekeken naar de wijze waarop Xi zijn greep op het land verstevigde, maar ook dat is helemaal niet verrassend. Xi heeft eigenlijk hetzelfde mandaat als Donald Trump: zijn land sterk maken en de belangen op een harde manier verdedigen. Terwijl Trump dat nastreeft middels protectionisme, tracht Xi dit te realiseren door staatskapitalisme en door buitenlandse markten open te breken. Het gevolg van dat autoritarisme en nationalisme is dat leiders onder geweldige druk staan om zich te profileren. Daardoor slinkt de ruimte voor diplomatieke compromissen en neemt het risico op conflicten toe. De vraag is niet of er in Azië nieuwe conflicten zullen uitbreken. De vraag is waar een wanneer dat zal gebeuren.

Spaarder verliest 5 miljard koopkracht

Bron: De Tijd


  • 04 november 2017 01:00
 
 © iStock
 © iStock
De historisch lage spaarrente en de relatief hoge inflatie zijn een zware tegenvaller voor de Belgen, die bijna 260 miljard euro hebben geparkeerd op spaarboekjes.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft de rente op de meeste spaarboekjes doen dalen naar het wettelijke minimum van 0,11 procent. Als we veronderstellen dat spaarboekjes in 2017 gemiddeld 0,2 procent opbrengen en dat de gemiddelde inflatie 2,1 procent bedraagt, dan daalt de koopkracht van de spaartegoeden dit jaar met bijna 5 miljard euro.
De koopkracht van de spaarders vermindert al jaren. De Belgische econoom Eric Dor, directeur van de IESEG School of Management in Parijs, berekende dat het inkomen uit rente van de gezinnen in de periode 2009-17 40 miljard hoger was geweest als dat inkomen stabiel was gebleven op het niveau van 2008.
Een verhoging van de spaarrente in de nabije toekomst is weinig waarschijnlijk.
Toch blijft het spaarboekje populair. De lichte daling van de spaartegoeden sinds begin dit jaar is uitsluitend te wijten aan de omzetting van sommige gereglementeerde spaarrekeningen in niet-gereglementeerde rekeningen door BNP Paribas Fortis. De grootbank deed dat om aan bedrijfsklanten niet meer de minimumrente van 0,11 procent te moeten betalen.
De lage langetermijnrente heeft de Belgen ertoe aangezet hun portefeuille obligaties en kasbons sterk af te bouwen. Ook de populariteit van spaarverzekeringen is gedaald. Vers geld vloeit vooral naar beleggingsfondsen of blijft op de zichtrekening staan. De interesse voor aandelen blijft gering.
Een verhoging van de spaarrente in de nabije toekomst is weinig waarschijnlijk, zegt Jan Smets, de gouveneur van de Nationale Bank, in een interview met De Tijd. De ECB zal haar rentetarieven pas verhogen geruime tijd nadat de obligatieaankopen zijn stopgezet. Ze koopt nog minstens tot en met september 2018 schuldpapier op.
Het ziet er wel naar uit dat de spaarder in 2018 minder koopkracht zal verliezen. Het Federaal Planbureau ziet de inflatie dalen van 2,1 procent dit jaar naar 1,4 procent volgend jaar. Dat zou betekenen dat de spaarder dan ‘slechts’ 3 miljard euro armer wordt.
De Tijd start vandaag een reeks artikelen over alternatieven voor het spaarboekje. De eerste aflevering gaat over obligaties.

Amerikaanse belastinghervorming is slecht voor ons    
03/11/17 om 19:17 - Bijgewerkt om 18:08

Door het plan gaan Amerikaanse bedrijven hun winsten die in het buitenland geparkeerd staan, makkelijker kunnen terugbrengen naar de VS. En dat betekent dat die bedrijven een pak minder investeringen gaan doen bij ons. En er is nog meer slecht nieuws voor Europa.

Door het plan gaan Amerikaanse bedrijven hun winsten die in het buitenland geparkeerd staan, makkelijker kunnen terugbrengen naar de VS. En dat betekent dat die bedrijven een pak minder investeringen gaan doen bij ons. En er is nog meer slecht nieuws voor Europa.

Analyzing Information in the Age of Disinformation


by Jon Rappoport
November 4, 2017
My "ordeal by fire" came in 1987, while I was writing my first book, AIDS INC.

I had dozens of sources telling me contradictory stories about HIV, what HIV really was and wasn't; and that was just the beginning of the AIDS information/opinion flooding in from all quarters.

I had to find a way to judge all these data.  I had to separate value from non-value.  I had to discover a few bottom lines that would serve as context, against which I could make judgments.

When the dust cleared, I knew I had reached a high point.  I knew I was launched.  Never again would serious disinformation and misinformation cook my brain.

Since then, I've made extensive notes on "Analyzing Information in the Age of Disinformation"---which happens to be the title of one section of my collection, Power Outside The Matrix.