donderdag 12 oktober 2017

‘Spanje dreigt Catalaanse leider impliciet met executie, stuurt duizenden troepen’‘Regering Rajoy wil 30.000 man inzetten om Catalonië in bedwang te houden’ - Amerikaanse econoom Martin Armstrong: Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa
 De Spaanse premier Rajoy begint ‘Franco’ achtige neigingen te krijgen (afbeelding: Getty Images (8)).
Een dag voor zijn toespraak, waarin de Catalaanse leider Carles Puigdemont verzocht om van Catalonië een onafhankelijke staat te mogen maken –maar deze dus (nog) niet formeel uitriep- dreigde de regerende Volkspartij (PP) van premier Rajoy bijna expliciet met het executeren van Puigdemont als deze het zou wagen om Catalonië officieel af te scheiden van Spanje. Enkele dagen geleden waren er tevens onbevestigde berichten te lezen dat Spanje voorbereidingen treft om duizenden troepen naar Catalonië te sturen.
 
‘De geschiedenis mag zich niet herhalen,’ begon PP woordvoerder Pablo Casado afgelopen maandag. ‘Laten we hopen dat er morgen niets wordt uitgeroepen, want misschien zal degene die dit doet net zo eindigen als degene die dit 83 jaar geleden deed.’
Casado verweest naar Lluis Companys, de president van Catalonië die in 1934 de ‘Catalaanse staat binnen de Spaanse federale republiek’ uitriep. Na de Spaanse burgeroorlog moest hij naar Frankrijk vluchten, waar hij door de Nazi’s werd opgepakt en overgedragen aan dictator Franco, die hem in 1940 wegen rebellie liet executeren.
De leider en enkele andere politici van de linkse Podemos partij veroordeelden Casado’s uitspraken als ‘onverantwoordelijk provocatief’, en eisten dat hij deze onmiddellijk intrekt ‘of aftreedt.’ (1) Het bijna expliciete dreigement lijkt echter te hebben gewerkt, want Puigdemont riep gisteren in zijn toespraak nog (net) niet de onafhankelijk van Catalonië uit.

Premier Rajoy dreigt ‘met harde hand’ te zullen reageren

Uit Madrid komt hoe dan ook nog steeds dreigende taal. Premier Rajoy zei letterlijk ‘met harde hand’ te zullen reageren als de Catalanen zich onafhankelijk verklaren. Alle partijen, inclusief de EU, roepen weliswaar op tot de dialoog, maar lijken ondertussen geen duimbreed te willen toegeven. (2)
Rajoy heeft inmiddels formeel geëist dat de Catalaanse leider bevestigt of hij gisteren nu wel of niet de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen. Tegelijkertijd wacht hij Puigdemonts antwoord niet af, en heeft hij de eerste stappen gezet om via artikel 155 van de Grondwet de reeds bestaande Catalaanse autonomie tijdelijk buiten werking te stellen. (4)

‘Mogelijk 30.000 troepen naar Catalonië’

Eergisteren meldde de World Socialist Web Site zelfs dat er tal van onbevestigde berichten zijn over troepenverplaatsingen richting Catalonië. In Madrid wordt openlijk gesproken over het in werking laten treden van artikel 116 van de Spaanse grondwet, waarmee de staat-van-beleg in Catalonië kan worden uitgeroepen.
Volgens sommige militaire bronnen zou de regering Rajoy maar liefst 30.000 man willen inzetten om Catalonië in bedwang te houden. Daaronder zouden zich ook duizenden soldaten, mariniers en luchtlandingstroepen vinden (3)(5). Andere bronnen hebben het over 12.000 tot 16.000 man (6).

‘Reactie Spaanse regering blauwdruk voor heel Europa’

‘Wat er in Spanje gaande is, is de blauwdruk voor wat andere regeringen zullen doen,’ schrijft de bekende onafhankelijke Amerikaanse econoom Martin Armstrong. ‘Waar het echt om gaat is dat mensen zich verenigen, een samenleving en een beschaving creëren, en dat de overheid vervolgens zijn macht misbruikt, waarna het proces van verval begint.’
De regering Rajoy laat duidelijk zien niet van plan te zijn om macht af te staan. ‘Je kunt altijd een wet maken en beweren dat het ongrondwettelijk is om je af te scheiden. Dat maakt het echter nog niet legaal, moreel of ethisch... Vergis u niet, dit is een politiek probleem, en wat er nu gebeurt in Europa zal zich net als in 1931 gaan verspreiden.’
Hij zegt dat veel mensen dezelfde fout maken als de regering Rajoy door aan te nemen dat deze Spanje vertegenwoordigt. ‘Nee, het is het volk dat het soevereine Spanje vormt – niet Rajoy en ook niet zijn Constitutionele Hof. Als u niet inziet dat de regering ‘gekozen’ dient te worden door het volk... heeft u niets begrepen van de geschiedenis.’
‘We hebben een keuze,’ vervolgt Armstrong. ‘Of we begrijpen dat een onbelemmerde regering te ver zal gaan, en we geven ons als schapen aan hen over, of we staan op en proberen een betere en welvarende toekomst te creëren.... Spanje is slechts de blauwdruk. Let goed op, want alle regeringen zullen hetzelfde doen.’

Duitse inlichtingendiensten: Iran gaat door met nucleaire- en rakettechnologieIran waarschuwt Trump voor ernstige gevolgen als Revolutionaire Garde tot terreurorganisatie wordt bestempeld – Iran beweert ‘vader van alle bommen’ te hebben gebouwd - Duitse minister BuZa bang dat Trump al volgende week verdrag met Iran beëindigt
 
Afbeelding Iraanse raketten: (5).
Drie rapporten van de Duitse inlichtingendiensten geven het cynisme van de Amerikaanse president Trump gelijk, en bevestigen dat Iran sinds het sluiten van het JCPOA verdrag (Joint Comprehensive Plan of Action) met de regering Obama in 2015 meer dan 30 keer de deal heeft geschonden door te proberen om in Duitsland aan verboden nucleaire- en rakettechnologie te komen. Iran ligt dan ook op koers om een tweede Noord Korea te worden, waarmee jaren wordt gepraat, tal van zogenaamde ‘afspraken’ worden gemaakt, maar ondertussen gewoon verder gaat met het ontwikkelen van kernwapens en raketten om de VS en Europa te kunnen raken.
 
Volgens de Duitsers zouden namens Iran werkende agenten ’32 aanschafpogingen’ hebben gedaan ‘die zeker of met hoge waarschijnlijkheid werden ondernomen ten bate van de (nucleaire) proliferatie programma’s,’ zo berichtte Fox News. Waarbij we moeten aantekenen dat de Amerikaanse media doorgaans als propagandakanalen worden gebruikt om -deels met nepnieuws- de bevolking rijp te maken voor het zoveelste militaire ingrijpen, zoals ook met Irak, Afghanistan, Libië en Syrië is gebeurd.

Iran heeft de wereld jarenlang misleid

Desondanks is het een feit dat Iran sinds het begin van deze eeuw jarenlang de internationale gemeenschap heeft belogen door bij hoog en laag te beweren dat het niet bezig was met uraniumverrijking, noch met de ontwikkeling van ballistische raketten. Die verrijkingsinstallaties kwamen er in het geheim toch en moesten gedeeltelijk worden beperkt in het verdrag van 2015.
Ook de raketten zijn er gekomen; de grootste versies kunnen inmiddels Oost Europa bereiken, en volgens de rapporten gaat Iran ‘onverminderd door’ met het ontwikkelen van ballistische lange-afstandsraketten waarmee heel Europa en daarna ook de VS kunnen worden bedreigd.
Sinds het sluiten van het verdrag –dat overigens nooit officieel door Iran is ondertekend- probeerde Iran in Duitsland aan technologie te komen waarmee kernkoppen op lange-afstandsraketten kunnen worden gemonteerd en met succes naar hun doelwit kunnen worden geleid. In het JCPOA zijn deze pogingen verboden.

Ook Pakistan, Noord Korea en Soedan

De Duitse inlichtingendiensten zouden er tevens op hebben gewezen dat naast Iran ook Pakistan, Noord Korea en Soedan gebruik maakten van ‘gast academici’ om te proberen aan verrijkingstechnologie te komen (1). De Pakistaanse kernbom kwam er trouwens omdat een geleerde uit dat land uitgenodigd was om in Nederland te komen werken, wat deze man misbruikte om nucleaire technologie te stelen.

Inspecties een wassen neus

Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië wijzen er steeds op dat Iran zich volgens VN rapporteurs houdt aan het kernverdrag, maar ‘vergeten’ daarbij dat Iran zelf de voorwaarden voor de inspecties heeft mogen vaststellen, en dat het radicale Shi’itische regime zoals geschreven een bedenkelijke reputatie heeft opgebouwd met het misleiden van de internationale gemeenschap. De Duitse minister van BuZa Sigmar Gabriel zei te vrezen dat president Trump 'vermoedelijk al volgende week het JCPOA verdrag zal beëindigen' (6).

Iran waarschuwt VS

Afgelopen weekend waarschuwde Iran dat het bestempelen van de Revolutionaire Garde tot terreurorganisatie, zoals de regering Trump van plan zou zijn, ervoor zal zorgen dat Amerika ‘zijn regionale bases buiten het 2000 kilometer grote bereik van Iraanse raketten’ zal moeten verplaatsen. ‘En als Amerika dit echt doet, dan zullen wij het Amerikaanse leger overal, maar vooral in het Midden Oosten, op één lijn stellen met IS.’ (2)
Iran beschouwt de Soenitische terreurgroep ISIS als een existentiële bedreiging voor de Shi’itische moslims, en heeft in de oorlog in Syrië al tientallen militairen, waaronder hoge commandanten van de Garde, verloren.

‘Vader van alle bommen’

In april hielden de mullahs in Teheran weer eens een grote militaire parade waarbij behalve Iraanse ballistische raketten ook Russische S-300 afweerraketten werden getoond. Die werden aangeschaft om een eventuele Israëlische aanval op de Iraanse nucleaire installaties af te kunnen slaan. Tijdens de parade waren de gebruikelijke ‘dood aan Israël’ slogans te horen en spandoeken te zien. (3)
Ook zou het land volgens eigen zeggen ‘de vader van alle bommen’ hebben gebouwd, die met 10 ton nog zwaarder zou zijn dan de Amerikaanse GBU-43B MOAB (‘de moeder van alle bommen’). (4)

Hackers kraken via SMS authenticatie simpel uw email en bitcoinEen technisch bericht wat voor veel lezers van belang kan zijn: hackers blijken in staat om simpel misbruik te maken van SMS-authenticatie via uw mobieltje om uw email/gmail account en vervolgens ook uw eventuele bitcoin wallet te kraken. Vanwege te verwachten kwetsbaarheden heb ik zelf SMS authenticatie –of dat nu voor een email- of bank account is- sowieso altijd standaard uitgeschakeld. Experts adviseren u om hetzelfde te doen.
 
Het onafhankelijke, snel groeiende cyber security bedrijf Positive Technologies heeft ontdekt dat het SS7 (Signalling System 7) protocol, dat vooral wordt gebruikt om mobiele netwerken aan elkaar te verbinden, zo lek is als een mandje. Minimale persoonlijke informatie van een slachtoffer, zoals voor- en achternaam en telefoonnummer- was voldoende om een test wallet met bitcoins te hacken, en achter het emailadres dat aan deze wallet was verbonden te komen. Hierdoor kon ook de wallet zelf gekraakt en leeggestolen worden.
In deze video laten de experts zien hoe eenvoudig het is om SMS’jes te onderscheppen. Zodra dat is gebeurd resetten de hackers het wachtwoord van uw gmail, waarna hetzelfde kan worden gedaan met uw eventuele coinbase account die met gmail is geregistreerd.
Behalve voor het beschermen van text boodschappen, SMS’jes en mobiele telefoongesprekken wordt het SS7 protocol, dat al sinds 1975 bestaat, ook gebruikt voor bijvoorbeeld prepaid (contactloos) betalen. In 2014 werd duidelijk dat SS7 door overheden en hackers kan worden misbruikt om met een nauwkeurigheid van 70% wereldwijd de locatie van uw smartphone te bepalen.
Positive Technologies waarschuwt dat criminelen nu een eenvoudige en vooral heel goedkope manier hebben om dit netwerk aan te vallen, en u daarom online niet veilig bent zolang u gebruik blijft maken van SMS authenticatie. Het dringende advies is dan ook om deze optie voor uw gmail (of andere) account onmiddellijk uit te schakelen, en uw mobiele nummer uit uw email instellingen te verwijderen.

Historicus: Met dit stappenplan kunnen we Europa redden van de ondergang

Historicus: Met dit stappenplan kunnen we Europa redden van de ondergang


‘Komende jaren worden beslissend voor onze toekomst’

 Remigratie: De uiteindelijk voor alle partijen beste oplossing. (Foto: Getty Images (2)).

De inmiddels veel gelezen Duitse historicus, journalist, wetenschapper en financieel adviseur Jürgen Fritz heeft een helder en realistisch stappenplan gepresenteerd waarmee zijn thuisland en heel Europa van de ondergang door massa immigratie en islamisering kunnen worden gered. ‘Duitsland en Europa, onze onvergelijkelijke cultuur, democratie en rechtstaat, onze grond-, burger- en mensenrechten worden ernstig in hun langdurige bestaan bedreigd. Hoe kunnen wij deze unieke verworvenheden, alles wat ons lief is, redden en voor de lange termijn zeker stellen?’
 
Volgens Fritz moeten de Europese volken in de komende jaren besluiten of ze de wil en kracht kunnen opbrengen om hun continent, hun cultuur en al hun gewoonten en gebruiken te behouden, of aan de ondergang zullen prijsgeven. Als we via democratische wijze voor het eerste kiezen, dan kan het te volgen stappenplan er als volgt uitzien:

1. Strenge immigratiecontrole en vrije zelfbeschikking over wie wij willen toelaten.

 Simpel gezegd: we laten niemand meer toe die WIJ –dus de burgers- hier niet willen hebben. ‘Niemand, niet één!’ Dit gebod is onlosmakelijk met de soevereiniteit en zelfbeschikking van ieder staatsvolk verbonden. ‘Dit recht mag het volk onder geen beding ontnomen worden door de hegemoniale heersende elite, die de afgelopen jaren –zo niet al tientallen jaren- totaal andere belangen volgen dan het welzijn van de burgers, waarvan tenminste een deel op hen gestemd heeft. De soevereine (burger) mag daarom niet van zijn rechten worden beroofd!’

2. Afschaffing van al het recht op asiel en alle vluchtelingenrechten.

Het bestaande recht op asiel en een vluchtelingenstatus is volgens Fritz ‘compleet uit de tijd en realiteitsvreemd’. De Geneefse Vluchtelingenconventie wordt sowieso niet gevolgd en op zo’n vervormde wijze geïnterpreteerd, zodat de massa immigratie als zogenaamd ‘alternativlos’ aan de Europeanen kan worden opgelegd.
Alle rechten van mensen om in wat voor land dan ook opgenomen te mogen worden, moeten worden opgeheven. De historicus: ‘Stel dat er een oorlog tussen China en India uitbreekt. Dan hebben we binnen de kortste keren honderden miljoenen vluchtelingen. Wie moet die allemaal opnemen? Dat staat ver van iedere realiteit af.’
Landen en volken moeten volledig vrij en naar eigen inzicht kunnen beslissen wie in uitzonderingsgevallen wel worden opgenomen. Die vluchtelingen moeten alleen geen enkele klacht- en beroepsmogelijkheid meer hebben. Hierdoor wordt de zwaar overbelaste rechtbanken veel werk bespaard. Het geld dat hiermee wordt uitgespaard kan ook uit ethisch oogpunt veel zinvoller worden besteed.

3. Verbod op het uitoefenen van ideologieën die in strijd zijn met de grondwet en de mensenrechten.
 
Het uitoefenen van alle ideologieën, ook religieuze, die in strijd zijn met de grondwet en de mensenrechten wordt verboden. Daarmee wordt binnen een tijdperk van 10 tot 20 jaar een klimaat gecreëerd waarin volgelingen van deze ideologieën en religies zich niet prettig meer voelen, omdat ze hun anti-maatschappelijke overtuigingen niet meer publiekelijk mogen uiten. Dat zal voor velen een aansporing zijn om onze landen weer te verlaten en te remigreren naar gebieden waar de meerderheid wel hun voorkeursideologie volgt. (Nodeloos uit te leggen dat dit vrijwel uitsluitend volgelingen van de islam zal treffen.)

4. Terugname-verdragen en financiële aansporingen.

In de komende jaren wordt geprobeerd om met diverse landen verdragen te sluiten over het terugnemen van migranten die wegens hun ideologie en/of religie en cultuur veel beter daar passen dan hier. Mensen die in hun innerlijke overtuiging geen democraten, republikeinen, mensenrechtenvrienden en mondige staatsburgers (willen) zijn (en anderen dit recht willen ontnemen en hen vervolgens willen dwingen de regels van hun eigen ideologie te volgen), en geen seculiere rechtstaat willen, krijgen financiële aansporingen –plat gezegd oprotpremies- om definitief te vertrekken. Hoe eerder wordt besloten om onze landen te verlaten, des te hoger die premie, en hoe langer wordt gewacht, des te lager. Na maximaal 5 jaar wordt de vertrekpremie opgeheven. Hierdoor worden migranten die onze manier van leven haten, aangespoord om snel een besluit te nemen.

Conclusie

Als dit stappenplan 30 tot 50 jaar lang eerlijk, streng en consequent wordt gevolgd, zullen de landen in Europa er tegen die tijd totaal anders uitzien. De rust zal zijn weergekeerd, de angst zo goed als verdwenen, criminaliteit en aanslagen zullen fors zijn gedaald, en mensen en groepen zullen weer op een harmonieuze manier met elkaar omgaan en elkaar in hun waarde laten, omdat vrijheid, democratie, zelfbeschikking en respect bij allen weer de boventoon zullen voeren.
In zo’n samenleving kunnen we degenen die écht hulp nodig hebben steeds beter gaan helpen – alleen niet hier, niet meer bij ons (hoge uitzonderingen daargelaten), maar in hun eigen landen (1). Dan kunnen we hen helpen hun eigen boontjes te doppen en hun eigen landen op te bouwen. En als ze dat niet willen, als ze met rust willen worden gelaten, dan laten we dat zo, omdat wij zelf ook met rust willen worden gelaten.
Wat ons betreft zijn wij onze kinderen en kleinkinderen verplicht om zo’n stappenplan zo snel mogelijk om te zetten in politiek beleid. Doen we dat niet, dan zal er over enkele decennia helemaal niets meer zijn overgebleven van het vrije, welvarende en stabiele Europa wat we ooit hebben gekend, en wat nu dankzij de door de politiek gewilde massa immigratie en islamisering in groot gevaar wordt gebracht.

Nieuwe regering laat Amsterdam in de kou staan


Geen woord in het regeerakkoord over de problemen in Amsterdam.
Geen woord in het regeerakkoord over de problemen in Amsterdam. © ANP


Bijna iedereen gaat er op vooruit, maar Amsterdam komt er bekaaid van af in het regeerakkoord dat dinsdag is gepresenteerd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Utrecht en Rotterdam.
Amsterdam mag dan de groeimotor van Nederland zijn, in het regeerakkoord dat dinsdag is gepresenteerd door de partijleiders van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, wordt de hoofdstad slechts één keer genoemd.

En dan gaat het niet om de stad, maar om de Amsterdamse haven als mogelijke locatie voor de opslag van koolstofdioxide.

Geen woord over de problemen die het gevolg zijn van die functie als groeimotor: drukte, betaalbaarheid, wegen die dichtslibben, overlast van vliegtuigen.
Investeringen in snelwegen komen vooral terecht in de regio Utrecht en Rotterdam. Alsof de wegen rondom Amsterdam geen knelpunten vormen.

Ook gaat veel geld naar stadsvernieuwing in Rotterdam-Zuid en beter openbaar vervoer in Utrecht.

Expats
Wat drukte betreft, kunnen we in Amsterdam onze borst nat maken als Schiphol vanaf 2020 verder zal groeien. Want het kabinet formuleert als doel om het aantal vluchten te laten groeien, als de maatschappijen geluidsarm en milieuvriendelijk vliegen. Over de extra drukte die hierdoor ontstaat in Amsterdam: geen woord.

Budgetmaatschappijen die de massa's toeristen afleveren in Amsterdam worden bovendien niet verplaatst naar Lelystad en Eindhoven. Juist de vakantievluchten die Nederlandse toeristen naar het buitenland brengen gaan naar die vliegvelden.

Natuurlijk zitten er voordelen in het akkoord voor Amsterdammers. Maar die komen dan voort uit landelijke regelingen. Zo komt er flink meer geld beschikbaar voor Rijksmonumenten, waarvan er veel in de stad staan.
Het versoberen van de belastingvoordelen van expats kan gevolgen hebben voor Amsterdam. Deze groep, de snelstgroeiende in Amsterdam, is vooral op de woningmarkt een geduchte concurrent vanwege de diepe zakken.

Het schrappen van dit belastingvoordeel zal gigantische prijsstijgingen misschien wat temperen.

Bereikbaarheid
Ook de honderden miljoenen euro's extra voor politie en terrorismebestrijding zijn welkom, gezien de noodkreten van de Amsterdamse politie dit voorjaar.

Voor fietsers is er ook goed nieuws. Er komt landelijk 100 miljoen euro vrij voor fietspaden en -fietsgarages bij grote knooppunten, iets waar Amsterdam van moet kunnen profiteren.

Toch had de stad op het gebied van de bereikbaarheid echt op meer gerekend. Alleen over een nieuwe verbinding tussen Schiphol en de regio is het regeerakkoord concreet, dat moet beter. Het rijk belooft om met stedelijke regio's te investeren in nieuwe lightrailverbindingen, maar concrete plannen of bedragen ontbreken.

Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte maken voor middeldure huurwoningen, precies zoals de gemeente Amsterdam wil. Maar dit moet onder meer gebeuren door sociale huurwoningen te verkopen en dat is in Amsterdam, met een linksige meerderheid vóór sociale huur, tegen het zere been.

Rutte III heeft, met CDA en ChristenUnie, de schijn van een plattelandskabinet. Het regeerakkoord spreekt dit predicaat in elk geval niet tegen.

Lees ook: Dit zijn voor Amsterdam relevante punten uit het regeerakkoord en: Dit zijn de belangrijkste punten uit het regeerakkoord

THE BIGGEST HOAX ON EARTH!


Door Realpredictor

DE MULTICULTURELE “VERRIJKING” !


Door Realpredictor

Bekijk allemaar deze video en geeft aan wie hier "Meer, meer. meer" van willen hebben!

Zero hedge frontrunning


Frontrunning: October 11

 • Republicans to Trump and Corker: Please just stop (Read More)
 • Trump Wants to Weaken Nafta’s Influence, Power (Read More)
 • Spain Warns Catalonia With Threat of Direct Control From Madrid (Read More)
 • U.S. warship sails near islands Beijing claims in South China Sea (Read More)
 • U.S. flies bombers over Korean peninsula (Read More)
 • New timeline in Vegas shooting raises questions on police response (Read More)
 • More Women Accuse Harvey Weinstein of Harassment (Read More)
 • Global Regulators Play Bitcoin Whack-a-Mole as Demand Explodes (Read More)
 • Uber Faces at Least Two More U.S. Criminal Probes (Read More)
 • What to Watch for as Wall Street Reports Third-Quarter Results (Read More)
 • Cohen Eyes High Fee Structure in Hedge Fund Relaunch (Read More)
 • Harvey Weinstein's Wife Announces She Will Leave Him After Sex Abuse Claims (Read More)
 • Goldman creates 'brain trust' in effort to boost deals business (Read More)
 • It’s Only Going to Get Worse for America’s Grocers (Read More)
 • Black model who appeared in Dove ad says it was not racist (Read More)
 • Trump to Tout $4,000 Worker Benefit in Tax Sales Pitch (Read More)
 • Family Ties, Leaks and a Wedding: Inside the Political Scandal Rocking South Africa (Read More)
 • U.S. congressional panels spar over 'Trump dossier' on Russia contacts (Read More)
 • Israeli spies found Russians using Kaspersky software for hacks (Read More)
 • How Tyson’s Chicken Plant Became a $320 Million Turkey (Read More)
 • Alibaba launches $15 billion overseas R&D drive (Read More)
 • Nuclear Anxiety Hasn’t Stopped This Fund From Investing $500 Million in South Korea (Read More)

Current Tax Plan is a disaster

The current tax plan is a disaster and needs to be reformed for all Americans. President Donald J. Trump is committed to bringing historic tax relief to the American people based on four key ideas – cutting taxes for every day Americans, simplifying the tax code, giving business the competitive edge, and investing in America. Today, President Trump is traveling to Harrisburg, Pennsylvania, to deliver this message on tax reform to the American Trucker Association.
-------------
President Trump Approves Emergency Declaration for California Wildfires
Yesterday, President Donald J. Trump declared that a major disaster exists in the State of California and ordered Federal aid to supplement State and local recovery efforts in the areas affected by wildfires beginning on October 8, 2017, and continuing. While in California on Tuesday, Vice President Mike Pence received a briefing at the Sacramento Office of Emergency Services on the California wildfires. “To California, we say through this declaration: We are with you, our prayers are with you, and we will be with you every day until we put the fires out and stand with these families to rebuild these communities. That’s our pledge to each one of you today,” said the Vice President.
Watch the Vice President's full remarks
First Lady Melania Trump Visits Infant Recovery Center for Prenatal Drug Exposure
Yesterday, First Lady Melania Trump traveled to West Virginia to visit Lily’s Place, the Nation’s first nonprofit infant recovery center for prenatal drug exposure. The First Lady was joined by Kellyanne Conway, Senior Counselor to the President, and Dr. Elinor McCance-Katz, Assistant Secretary for Mental Health and Substance Use at the Department of Health and Human Services. All three participated in a roundtable discussion with staff followed by a tour of the facility. The First Lady stated, “It is my hope that we can find ways to create more of the opportunities afforded by places like Lily’s Place, so that we can continue to help infants and children grow into happy, healthy adults.”
Read more
Pittsburgh Penguins Visit the White House
On Tuesday, President Trump proudly welcomed the 2017 Stanley Cup Champions, the Pittsburgh Penguins, to the East Room of the White House. The President entered the cheering room with First Lady Melania Trump and Penguins co-owners Ron Burkle and Mario Lemieux. President Trump commended the Penguins, stating they “embody the values of dedication, discipline, and hard work,” and praised those same qualities in the first responders aiding both in the aftermath of the Las Vegas shooting and the fires consuming Northern California. See more

Photo of the Day


President Donald J. Trump welcomes the 2017 Stanley Cup Champions, the Pittsburgh Penguins to the White House | October 10, 2017 (Official White House Photo by Shealah Craighead)

POTUS AND VP TODAY

Today, the President and First Lady welcome the Prime Minister of Canada, Justin Trudeau, and Mrs. Gregoire Trudeau to the White House. Later , the President will travel to Pennsylvania where he will deliver remarks on tax reform. Watch live at 5:45pm ET.
In honor of Hispanic Heritage Month, Vice President Mike Pence will host an event today at the Naval Observatory.

COMING UP

Later this week, the President will deliver remarks at the 2017 Values Voter Summit in Washington, D.C.

Help Us End Child Marriage In Florida!

Take Action
Dear Reader
Florida, a hotspot for child marriage?

Children can legally marry in Florida. There is, in fact, no minimum age for these marriages when the child marrying is pregnant or has a baby and a judge authorizes it.
From 2001 to 2015, over 16,000 children under the age of 18 married in Florida, the second highest rate in the US for that period.
Research strongly links child marriage with dropping out of school, poverty, and mental and physical health disorders.
Activists, including Human Rights Watch, have campaigned for change in other states and reforms have been passed in New York, Texas, and Virginia. Now it is Florida's turn!
This fall, a new bill to end child marriage has been introduced in Florida’s state legislature. Please email key Florida lawmakers to tell them to support the bill.
It's time we put an end to this!
Thanks for your support!
Heather Barr
Senior Researcher
Women's Rights Division
Human Rights Watch
@heatherbarr1
Take Action
In order to maintain our independence, we accept no money from any government. We rely solely on the generosity of people like you to defend human rights.
SUPPORT US

Dit zijn de opvallendste punten uit het regeerakkoord

Dit zijn de opvallendste punten uit het regeerakkoord

Regeerakkoord Rutte III Na 209 dagen van formeren is het regeerakkoord klaar. Het probeert twee totaal verschillende politieke werelden te verenigen. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie kónden niet anders
   
 • Klimaat & Energie

  Meer dan Europa eist

  Klimaat & Energie

  Ongekend ambitieus, dat is het energiebeleid in het regeerakkoord. In 2030 moet de uitstoot bijna de helft minder zijn dan in het ijkjaar 1990. 49 procent, om precies te zijn. Het is meer dan Europa op dit moment eist. CO2-opslag is de tweede grote ingreep van de nieuwe regering om van broeikasgassen af te komen. En er wordt een voorzichtig begin gemaakt met het „energie-efficiënt” of aardgasvrij maken van bestaande woningen. Het kabinet doelt op 30.000 à 50.000 woningen per jaar.
  Om de uitstoot van broeikasgas met de helft te verlagen gaat op Nederland grote schaal CO2 uit de zware industrie afvangen uit de fabrieken, maar die plannen zijn met veel kritiek ontvangen. “Je hangt dan in feite een soort afzuigkap boven de industrie. Er zijn slimmere manieren.”
  Lees meer over Klimaat & Energie in het regeerakkoord
 • Migratie & integratie

  Hogere eisen aan nieuwkomers


  Het kabinet wil opvang van mensen in de eigen regio stimuleren en daardoor de stroom van migranten naar Europa beperken. Als het aan het nieuwe kabinet ligt, krijgen asielzoekers daarbij geen toegang meer tot rechtsbijstand. Wie definitief uitgeproceerd is, moet Nederland sneller verlaten. Voor wie dat niet doet, worden acht Landelijke Vreemdelingenvoorziening-locaties (LVV’s) opgericht. Wie wél mag blijven, mag niet direct gebruik maken van de verzorgingsstaat.
  Lees meer over Migratie & Integratie in het regeerakkoord
 • Zorg

  Winst voor ouderen

  De medisch-specialistische zorg, geestelijke gezondheidszorg, huisartsenzorg en wijkverpleging krijgen, net als tijdens Rutte II, te maken met een uitgavenplafond. De overheid zal bovendien strenger worden bij de inkoop van medicijnen. Niet alleen gaan mensen meer betalen voor hun medicatie, ook gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport strenger inkopen bij farmaceuten. Het ministerie zal soms moeten besluiten om dure medicijnen voor specifieke patiënten niet meer te vergoeden.
  Zorgverzekeraars houden hun scheidsrechtersrol in de zorg. Dit is zeer tegen de zin van partijen zoals de PVV en de SP.
  Het kabinet Rutte III wil een rem zetten op de zorgkosten. Veel zal afhangen van de onderhandelingskwaliteiten van de nieuwe minister.
  Lees meer over Zorg in het regeerakkoord
 • Arbeidsmarkt

  Grote hervormingen arbeid

  De arbeidsmarkt gaat opnieuw op de schop. Zo wordt ontslag wordt makkelijker en gaat de ontslagvergoeding voor mensen die al lange tijd in dienst zijn omlaag. Daartegenover staat dat werknemers met een tijdelijk contract vanaf dag één recht hebben op een ontslagvergoeding. Nu is dat pas vanaf twee jaar.
  Zelfstandigen zonder personeel mogen zelf „een bewuste keuze” blijven maken om zich al dan niet te verzekeren en te sparen voor hun pensioen. Tot slot wil het kabinet het pensioenstelsel verregaand hervormen.
  Lees meer over Arbeidsmarkt in het regeerakkoord
 • Onderwijs

  Leraren krijgen meer

  Het primair en voortgezet onderwijs kampen met een oplopend lerarentekort. Voor de verhoging van het salaris van basisschoolleraren wordt jaarlijks 270 miljoen extra vrijgemaakt. Daarnaast gaat er 450 miljoen euro naar vermindering van de werkdruk.
  De in 2013 ingevoerde rekentoets voor het voortgezet onderwijs moet in schooljaar 2019-2020 al plaats maken voor een alternatief.
  Het kabinet wil “kansenongelijkheid” bestrijden. Er komen meer ‘brede brugklassen’, voor kinderen die hun definitieve keuze voor een schooltype willen uitstellen. En ‘tussenscholen’ voor een geleidelijke overgang van basisschool naar middelbare school. Ook komen er experimenten met het volgen van lessen op een hoger schoolniveau. Het kabinet wil meer doorstroming naar hoger onderwijs en minder toelatingsdrempels (zoals de numerus fixus).
  Onderwijs krijgt er 1,9 miljard bij, maar aan grote problemen wordt niks gedaan, zo luidt kritiek. Zo wordt het woord ‘lerarentekort’ in het akkoord niet één keer genoemd.
  Lees meer over Onderwijs in het regeerakkoord
 • Medisch- ethische kwesties

  Genderselectie bij embryo’s


  Ouders die het risico lopen een zeer zware erfelijke ziekte door te geven aan hun kinderen, krijgen de mogelijkheid bij een ivf-behandeling te kiezen of ze een jongen of meisje geboren laten worden.
  Er komt een wetenschappelijk onderzoek naar de groep mensen die eventueel gebruik zou maken van een ‘Wet Voltooid Leven’. Het regeerakkoord volgt daarnaast de conclusies van de onderzoekscommissie-Voltooid Leven, die vorig jaar onder leiding van Paul Schnabel schreef dat de huidige euthanasiewet (2002) veel ruimer geïnterpreteerd kan worden.
  Lees meer over Medisch- ethische kwesties in het regeerakkoord
 • Veiligheid & Recht

  Meer politie en cyberveiligheid

  Het nieuwe kabinet is hard voor wie de rechtsstaat probeert te ondermijnen, op welke manier dan ook. Syriëgangers, die zich bijvoorbeeld aansloten bij IS, kunnen makkelijker vervolgd worden.
  In de toekomst moeten immigranten een keuze maken over hun nationaliteit. „Aankomende eerstegeneratie-emigranten en -immigranten” kunnen nog twee nationaliteiten aanhouden.
  Het kabinet wil dat bedrijven aansprakelijk worden gesteld voor de beveiliging van software die ze verkopen. Sommige softwareproducenten updaten hun oude software na verloop van tijd niet meer, wat computers kwetsbaar kan maken voor hackers of malware.
  Lees meer over Veiligheid & Recht in het regeerakkoord
 • Buitenland & Defensie

  Meer geld naar Defensie


  Na onderwijs is defensie het de tweede grootste investeringspost. De uitgaven stijgen de komende jaren tot ruim 1,5 miljard euro extra per jaar in 2021.
  In plaats van de bestaande Internationale Veiligheidsstrategie wil het nieuwe kabinet een nieuwe, gecombineerde veiligheidsstrategie formuleren waarin naast buitenlandse dreigingen ook binnenlandse dreigingen, zoals terrorisme, worden opgenomen. In het regeerakkoord wordt verder benadrukt dat eventuele nieuwe missies „voor langere duur” en met „voldoende omvang” moeten worden aangegaan.
  Ook is er aandacht voor het Midden-Oostenconflict en willen de coalitiepartijen zoeken naar een alternatieve vorm van samenwerking tussen de Europese Unie en Turkije in plaats van een volledig Turks EU-lidmaatschap. Bovendien moet er volgens het regeerakkoord kabinet strenger toezicht in EU-verband op nationale begrotingen komen.
  Lees meer over Buitenland & Defensie in het regeerakkoord
 • Financieel beleid

  Rutte III teert in op de ruimte die Rutte II maakte


  Het riante begrotingsoverschot dat het nieuwe kabinet aantreft, wordt niet aangesproken, maar voor de toekomst dreigt wel een gat op de begroting. Minimumtarieven voor zzper’s en een ontslagvergoeding voor flexwerkers. Hogere lasten voor bedrijven en aanpak van brievenbusfirma’s. Meer geld voor onderwijs en ontwikkelingssamenwerking. En een trits aan groene belastingmaatregelen onder het mom van ‘de vervuiler betaalt’.
  Onder Rutte III gaat het btw-tarief van 6 procent omhoog naar 9 procent. Een ‘brede coalitie’ van linkse partijen en branche- clubs verzet zich tegen de verhoging van het lage btw-tarief (onder meer voor voedsel en schoenmaker).
  Rutte III komt met vele fiscale plannen, van twee schijven in de inkomstenbelasting tot ‘klimaatheffingen’ en de aanpak van fiscale paradijzen. Dat stelt hoge eisen aan de Belastingdienst, die het toch al moeilijk heeft.
  Rutte III wil iets doen aan de lage uurtarieven en de slechte onderhandelingspositie van zzp’ers. Daarom is in het regeerakkoord een minimumloon voor zelfstandigen meegenomen, dat moet tussen de 15 en 18 euro zijn. Economen vragen zich af hoe dit in de praktijk uitpakt.
  Lees meer over het Financieel beleid in het regeerakkoord
 • Mobiliteit & Infrastructuur

  Twee miljard voor mobiliteit, meer concurrentie op het spoor

  Vanaf 2030 mogen er alleen nog nieuwe auto’s verkocht worden die emissieloos zijn. Rekeningrijden wordt niet ingevoerd, er komt wel zo snel mogelijk een kilometerheffing voor vrachtverkeer.
  Er komt meer concurrentie op het spoor door uitbreiding van het aantal treindiensten die openbaar kunnen worden aanbesteed.
  Er komt de komende drie jaar in totaal 2 miljard euro beschikbaar voor investeringen voor spoor, wegen en scheepvaart.
  Het kabinet onderzoekt invoering van een heffing op lawaaiige en vervuilende vliegtuigen. Als dat te weinig oplevert wordt er per 2021 een toeslag geheven op tickets voor elke vertrekkende passagier vanaf een Nederlandse luchthaven.
  Lees meer over Mobiliteit & Infrastructuur in het regeerakkoord
 • Landbouw & Voedselveiligheid

  Meer geld voor varkensboeren en NVWA

  Er komt geld beschikbaar voor provincies waar zoveel vee wordt gehouden dat het gezondheidsrisico’s meebrengt voor bewoners. Ook gaat er meer geld naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
  Om boeren een sterkere machtspositie te geven ten opzichte van bijvoorbeeld supermarkten, worden mededingingsregels versoepeld, zodat boeren zich makkelijker kunnen verenigen. Daarnaast gaat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erop toezien dat boeren en tuinders hogere prijzen krijgen voor producten waar bijvoorbeeld levensmiddelenproducenten speciale, bovenwettelijke eisen aan stellen.
  Lees meer over Landbouw & Voedselveiligheid in het regeerakkoord
 • Gaswinning

  Gaswinning gaat maar minimaal omlaag

  De gaswinning gaat gedurende de hele kabinetsperiode met maar een heel kleine stap omlaag: van 21,6 miljard m3 per jaar naar rond de 20 miljard. Dat is lang niet zoveel als men in het noorden hoopte. Vooral in de dagen dat er nog met GroenLinks werd gesproken waren de verwachtingen hoog, maar ook daarna hoopte men nog altijd op structurele verlaging. Wel komt er een publiek schadefonds waar de schadeafhandeling uit betaald zal worden. Misschien wel het meest opvallend is het ene zinnetje waarin de provincie Groningen een belangrijke rol toebedeeld krijgt in de energietransitie. Het is de bedoeling dat Groningen dé plek wordt waar gewerkt gaat worden met nieuwe energiebronnen, mede door een nieuw regiofonds dat 2,5 procent van de aardgasbaten behelst.
  Lees meer over Gaswinning in het regeerakkoord
 • Cultuur

  Extra geld voor kunst, cultuursector positief

  In de cultuursector wordt positief gereageerd op de culturele paragraaf in het regeerakkoord. De nieuwe regering heeft weer oog voor de waarde van kunst, en investeert daarin, aldus belangenorganisaties. Er komt in 2018 voor cultuur 25 miljoen euro bij. Het bedrag loopt op naar 50 miljoen extra in 2019. En vanaf 2020 komt er 80 miljoen structureel bij voor de kunsten in de komende kabinetsperiode.
 • Sport

  Sport is als één van de winnaars uit het formatie gekomen

  De sport krijgt er komende jaren vele miljoenen bij, zowel voor topsporters als voor de ontwikkeling van nieuwe talenten. Ook komt er meer geld voor grote evenementen.

Weinig animo op de beurzenDe Europese beurzen beleefden een kalme dag nadat de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië op een sisser uitliep. Beleggers wachtten ook op de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank die vanavond gepubliceerd worden. De Euro Stoxx 50 eindigde met een bescheiden winst van 0,2%. De euro won opnieuw terrein tegenover de Amerikaanse dollar. Goud bleef ter plaatse trappelen, terwijl een vat Brent Noorzeeolie 0,6% goedkoper werd. In Azië bereikte de Japanse Nikkei-index zijn hoogste punt in 21 jaar.

Op Euronext Brussel sloot de Bel20 (+0,1%) de dag af met een lichte winst. Sterkste stijgers binnen de index waren UCB (+1%) en Aperam (+0,5%). Tijdens de ochtend trok de Franse nutsgroep Engie (+0,2%) de Bel20 omlaag omwille van de onthechting van het interimdividend van 0,35 EUR, maar het aandeel werkte het verlies tijdens de dag weg. Op de brede markt was Agfa-Gevaert (+1,3%) een opvallende stijger. Het bedrijf neemt een nieuwe stap in de
afsplitsing van de snelgroeiende 'healthcare IT diensten'. Vastgoedgroep Care Property Invest (-0,2%) haalt geld op via de uitgifte van nieuwe aandelen. Lees hier alle details over deze kapitaalronde. Bij ons portefeuille-aandeel Ablynx kwam er opnieuw 3% bij. Sinds de aankondiging van goede fase 3-testresultaten voor het kandidaat-geneesmiddel caplacizumab steeg het aandeel al 38%.

In Amsterdam zakt Philips (-1,2%) nadat bekend werd dat het de productie van externe defibrillatoren in de VS tijdelijk moet stilleggen. Voedingsproducent Wessanen (-3,9%) ging onderuit na maar liefst twee adviesverlagingen (van KBC Securities en ABN Amro).

Omstreeks 17u45 noteert Wall Street licht hoger. Eén van de sterkste dalers binnen de Dow Jones is General Electric (-1,2%). Zakenbank J.P.Morgan verlaagt zijn koersdoel voor het industriële conglomeraat van 22 naar 20 USD. Het advies blijft op 'onderwegen'. Geheugenchipproducent Micron Technology (-1%) haalt 1 miljard USD op via een kapitaalverhoging.
Lees meer >

The middle class doesn' t want a tax cut. It wants a better government

Club


Friend -- You read that right. The Washington Post would like you to believe that the middle-class and hard-working, everyday Americans, would rather have “better” government over much needed tax cuts.
While we would all love for the government to work “better” for us all, the working class needs a break and President Trump’s tax reform plan will offer just that!
Does the liberal Washington Post speak for you? Is “better” government all you want?

WHICH WOULD YOU RATHER HAVE?


      tax cuts!       “better” government 


  VOTE >>>  


Please vote immediately. Poll will close at MIDNIGHT TONIGHT!
Our current tax structure hinders small business, stifles growth and causes unnecessary burdens on American families.
Americans know what kind of tax reform they want and they don’t need the liberal media telling them what is best for them!
The American people want a fairer, flatter, and simplified tax code - one that is understood by the public and unleashes our economic growth and prosperity.
This Washington Post headline further proves how out-of-touch the liberal media is with the middle-class.
So Friend, help set the record straight by making your voice heard, because YOU are a taxpaying citizen and YOU deserve a say.


For Freedom,


David


David McIntosh

President, Club for Growth

The world’s first crypto city


NICK O'CONNORDear Reader,
 
When will the crypto market slow down?
 
Not anytime soon judging by recent events…
 
On Sunday bitcoin smashed through the $4,500 barrier once again – peaking at $4,614. And at the time of writing, its market cap is up 5% in the last 24 hours too – at $76.662 billion.
 
But look beyond the numbers for a moment to the real-world crypto transformations disrupting society.
 
A year ago, the notion that blockchain could be used to power an entire city would have seemed far-fetched.
 
But that’s exactly what’s happening in Dubai right now. With everything from its airport, to a citywide payments system and even an official state cryptocurrency powered by blockchain technology now in development.
 
The Dubai Land Department – the government arm responsible for the registration and organisation of real estate in the emirate – is now processing and implementing all transactions on a blockchain.
 
Ultimately, all Dubai properties will be recorded on a blockchain within two to three years.
 
Japan could also place its entire property registry on a blockchain by unifying all property and land registries across urban, farmland and forested areas – including 230 million plots and 50 million buildings – by the year 2023.
 
An urban trial in selected cities will begin in summer 2018 too.
 
This is a revolution that’s happening right before your very eyes. In my view, it’s not a bubble – it’s gone way past that stage.
 
And if you want to be part of it as an investor… then you need to get up to speed now.
 
 
And find out why he believes it’s possible to turn a tiny £100 stake into almost £50,000!
 
Sam also reveals:
 • How to buy, sell and store your cryptos securely…
 • Why this is the biggest tech revolution in history…
 • The 10 cryptos you should never consider buying…
Plus lots more.
 
 
Many thanks,
 
Nick O’Connor
Publisher, Southbank Investment Research