zaterdag 30 september 2017

‘Jodenhaters: welkom in Europa’

'Onmogelijke integratie en permanente burgeroorlog, dankzij de EU'

Elke ochtend als ik naar de bakker ga, loop ik door een joodse wijk. Vele honderden joodse kinderen gaan vrolijk en onbezorgd naar school, onder het toeziend oog van zwaarbewapende militairen met mitrailleurs in aanslag. Ook lopen er joodse mannen rond, met oortjes. Ik vermoed dat zij gewapend zijn. Als ik thuiskom heb ik minstens twaalf gewapende militairen gezien en een drietal legertrucks. De vraag is niet of er een aanslag op deze kinderen komt, maar wanneer. In deze buurt gooide op 20 juli 1980 een Syrische Palestijn twee splintergranaten naar een groep joodse kinderen. Bij deze aanslag kwam een joodse jongen om en raakten zestien andere schoolkinderen licht tot zeer zwaar gewond.
De meest verdrongen realiteit is de jodenhaat onder moslims. Het is helaas geen generalisatie en evenmin een stereotype om te stellen dat vrijwel alle moslims de haat tegen de joden al als kind ingepeperd krijgen. Dat moet trouwens, want in de Koran worden de ‘lieden van de Schrift’, dat zijn de joden, tientallen keren met de dood bedreigd en verwenst. De in Marokko geboren Franse historicus Georges Bensoussan heeft gewezen op dit structureel, van generatie op generatie doorgegeven, maar vaak verborgen antisemitisme bij de moslims. Deze uitspraak veroorzaakte onlangs een enorme rel in Frankrijk. Bensoussan werd door de rechter vrijgesproken.

Gedood omdat ze jood zijn

In Frankrijk zijn de afgelopen jaren al twaalf joden door moslims vermoord omdat ze jood waren. De lafste daad gebeurde op 19 maart 2012 in Toulouse. Daar werden twee kinderen van drie en zes jaar voor de schoolpoort koelbloedig neergeschoten, samen met hun vader die op hun joodse school leraar was. Enkele dagen later hielden moslims een optocht om hun steun te betuigen aan de dader. Het argument dat ook Palestijnse kinderen in Gaza worden gedood door Israëliërs is een vals argument. Israël reageert slechts defensief of als reactie op moorddadige aanslagen en Hamas stelt opzettelijk raketten op bij scholen en ziekenhuizen.
Zonder de jodenhaat onder Palestijnen zou de Palestijnse Staat net als Israël, en dank zij de samenwerking met Israël, een bloeiend en welvarend land worden. Die samenwerking zal echter nooit realiteit worden. Vredesonderhandelingen met de Palestijnen hebben geen enkele zin, want jodenhaat hoort bij de identiteit van de moslims. Een jood respecteren gaat in tegen een kernboodschap van de Koran.

Meer dan een miljoen jodenhaters

Hoe je het ook draait of keert, Merkel heeft meer dan een miljoen jodenhaters Europa laten binnenkomen. De EU zet dit beleid verder. De vraag is of we een minderheid willen opofferen om een ‘humaan’ immigratiebeleid mogelijk te maken. Want daar komt het op neer. De vraag is ook hoe Europa er zal uitzien als er geen joden meer zijn.

Voor rationale mensen als Merkel en voor de globalisten zijn dit onzinnige vragen. Merkel liet al die migranten niet toe om morele redenen, maar om politieke. De Duitse economie heeft dringend arbeidskrachten nodig. Syrië bood een unieke kans, want dit is geen ontwikkelingsland. De meeste Syrische vluchtelingen zijn goed opgeleid. Hierbij wordt de vraag verdoezeld of deze goed opgeleide mensen niet nodig zijn voor de heropbouw van hun land. De sukkels laten zij aan hun lot over.

Allemaal broeders

Vanuit rationeel oogpunt en in een geglobaliseerde beschaving zijn er geen rassen meer en dus ook geen joden. We zijn allemaal broeders, lees: potentiële arbeidskrachten. Hoe mooi kan het zijn!
Zijn we allemaal broeders van elkaar? De geschiedenis van de mensheid begon met een broedermoord. Kaïn en Abel. Dat belooft niet veel goeds. Tegen dat koele en berekenende rationalisme moeten we de invloed zien van het driftleven of de biologische krachten die vooral in tijden van spanningen tot bestiaal gedrag kunnen leiden. Alleen een ideaal, een rotsvast geloof dat de mens de roeping heeft om het goede te verrichten en zijn naasten lief te hebben, kan een tegenwicht bieden. Dat is nu juist de kracht van de Europese beschaving, ondanks alle fouten die werden gemaakt. Europa weet telkens het recht te herstellen. Dat is de kern van onze joods-christelijke erfenis. Wij kunnen vergeven. Wij kunnen schuld erkennen en berouw hebben. Haat tegenover de Ander, hoe moeilijk dat af en toe ook is geweest, druist in tegen de kern van onze identiteit.
Duitsland is het perfecte voorbeeld van een land dat het Kwaad heeft afgezworen. Na drie generaties heeft het nationalisme geen racistisch gelaat meer. Drie miljoen Turken werden gastvrij onthaald en onlangs werden opnieuw meer dan een miljoen immigranten opgenomen. Maar nu is de grens overschreden en moeten de Duitsers hun eigen beschaving in bescherming nemen.

Onmogelijke integratie en permanente burgeroorlog

Deze kracht van Europa wordt onherstelbaar vernietigd als het wordt vermengd met een cultuur die onmogelijk geïntegreerd kan worden in onze beschaving. Dat is geen kritiek op de islam als zodanig, maar een pleidooi voor een gescheiden ontwikkeling. Mijn publicaties bewijzen dat ik mij verre houd van racisme en discriminatie. Mijn stelling is dat bij een gescheiden ontwikkeling Europa en de islamitische landen kunnen samenwerken, in dienst van de wereldvrede. Vermenging echter leidt tot een permanente burgeroorlog.
In de Europese politiek ontbreekt het gezond verstand door de angst dat er een herhaling komt van de jaren dertig in de vorige eeuw. De misdaden van het nationaal-socialisme waren zo verschrikkelijk, dat ze nog steeds een schaduw werpen op de actualiteit. De opkomst van de AfD ziet men als een teken aan de wand, alsmede het opkomend populisme en nationalisme in andere landen. Bijvoorbeeld de PVV in Nederland en het Front National in Frankrijk. Maar de vergelijking met het nationaal-socialisme raakt kant noch wal. De populisten willen de immigranten niet naar concentratiekampen sturen. Het gaat om mensen die vrezen dat de immigranten de macht zullen overnemen. Zij hebben het gevoel overrompeld te worden en dat naar hen niet wordt geluisterd. Ze willen af van die anonieme en ondemocratische macht in Brussel.

De nostalgie van Frans Timmermans

De politieke elite, samen met de globalisten, leven in hun eigen kringetje. Ze kijken neer op het gewone volk. Een recente uitspraak van Frans Timmermans is treffend: ‘Nostalgie is opium voor het volk’. Nostalgie naar wat? Naar veiligheid voor hun dochters, naar onderlinge solidariteit, naar een hechte gemeenschap zonder getto’s, naar verbondenheid op grond van een gemeenschappelijke geschiedenis en cultuur? Dat een salonsocialist met een netto maandinkomen van 34.083,82 euro geen nostalgie heeft naar zijn vroeger salaris, daar heb ik alle begrip voor, maar de gewone man heeft een ander soort nostalgie.

Emoties en pathos

Duitsland heeft enorm veel immigranten opgenomen. Het verwelkomen van de immigranten in Europa ging samen met veel emoties en pathos zoals bij de foto van het verdronken jongetje op een Turks strand. De vergelijking werd gemaakt met dat kind in het getto van Warschau dat met de handen omhoog werd weggedreven. Die vergelijking gaat niet op. Nu gaat het niet om mensen die door beulen bedreigd worden, maar voornamelijk om economische vluchtelingen.
Zeer verontrustend is het antisemitisme onder Syriërs en Irakezen. De antiracisten richten hun pijlen op de verkeerde groep. Het zijn niet de mensen die op populistische partijen stemmen die de gevaarlijke racisten zijn. Deze mensen ervaren in hun eigen wijken het racisme tegen henzelf. Net zoals de joden in de buurt waar ik naast woon, elk moment op hun hoede moeten zijn, niet voor de blanke Europeanen, maar voor de echt gevaarlijke racisten.
Hitler lacht niet alleen in zijn graf: hij lacht zich een bult. De antiracisten realiseren door de aandacht van het werkelijke gevaar af te leiden en de echte jodenhaters massaal toe te laten, zijn ultieme antisemitische droom. Met dank aan Merkel en de EU.

Zerohedge nieuws

Frontrunning: September 28

 • GOP Tax Proposal Expected to Benefit Wall Street Firms (Read More)
 • Trump’s Tax Cuts May Produce Short Job-Growth ‘Sugar High’ (Read More)
 • Playboy founder Hugh Hefner dies at age 91 (Read More)
 • Mountains of Aid Languish on Docks in Stricken San Juan (Read More)
 • Janet Yellen Can’t Help Retirees (Read More)
 • Macron's EU vision faces reality check at Estonia dinner (Read More)
 • EU's Barnier Says It May Take Months for Brexit Talks to Move On (Read More)
 • Aramco listing reshapes Saudi Arabia's OPEC oil policy (Read More)
 • Health Insurers Stay in ACA Despite Fears of Last-Minute Exits (Read More)
 • Trump Prepares to Pick His Own Auditor at the IRS (Read More)
 • Lyft close to selecting IPO adviser (Read More)
 • History Shows Even Sovereign Bond Default Won’t Unseat Maduro (Read More)
 • ‘Amazon Effect’ Leads Investors to Sour on Retail Around the World (Read More)
 • Michael R. Bloomberg: Jeff Sessions Has a Point About Free Speech (Read More)
 • Toshiba $18 billion sale of chip unit signed, but discord emerges immediately (Read More)
 • Here’s Where the Most Millionaires Are Being Minted (Read More)
 • Video streamer Roku raises $219 million in IPO, prices at top of range (Read More)
 • Fighting the Toxic Nightmare Next Door (Read More)
 • Apple Interested in Advanced LCDs for Some iPhones in 2018 (Read More)

Learn How to Avoid Equifax Phone Scammers

Select a category below:
«»

Click to Chat

How We Handle Your Info
The FTC cannot resolve individual complaints, but we can provide information about what next steps to take.
How much information you give us is up to you. We share your report with local, state, federal, and foreign law enforcement partners. Your report might be used to investigate cases or in a legal proceeding. If we need to know more about your report, it helps us to have your contact information. Please read our Privacy Policy to learn how we protect your personal information, and when we share it outside the FTC.
Do Not Call Registry
The National Do Not Call Registry gives you a choice about whether to receive telemarketing calls at home. Most telemarketers should not call your number once it has been on the registry for 31 days. If they do, you can file a complaint at www.donotcall.gov.
Report International Scams
econsumer.gov is where you can report international scams and learn about other steps you can take to combat fraud. Your complaints help consumer protection agencies around the world spot trends and work together to prevent international scams.

Beterschap op komst voor actieve beleggers?

Sam Hollanders hier.

Ik las onlangs in de Financial Times een interessant artikel.
Actieve beleggers hebben het al tien jaar niet onder de markt.
De markt voor passieve producten (ETF’s) is in augustus meer dan 4,4 biljoen dollar groot geworden.
Elke dag vloeit er zowat 1,8 miljard dollar naar trackers en andere producten.
Actief beheerde beleggingsfondsen bloeden ondertussen dood.
 
 600_sc22.jpg

Vorig jaar, toen heel wat stock pickers slechte resultaten behaalden, vloeide er heel wat geld naar deze producten.
Dit is een erg ingrijpende verandering, maar er is beterschap op komst.
Een van de redenen is dat de correlatie tussen de verschillende aandelen binnen benchmarks aan het afnemen is.
De correlatie tussen individuele aandelen binnen de S&P500 en de index zelf is gedaald tot het laagste peil sinds 2001, volgens onderzoek van Charles Schwab.
Dat is goed nieuws, want dat betekent dat het voor actieve beleggers opnieuw beter doenbaar wordt om keuzes te maken die op een andere manier bewegen dan de index.
Het breed gedragen herstel van de wereldeconomie is alvast een belangrijke factor in dat opzicht.
Toen de groei vrij zwak was tussen 2010 en 2016, keken beleggers voornamelijk naar de centrale bankiers. Nu is de focus verschoven naar de merites van de individuele aandelen en bedrijven.
Zo heb ik het graag!
Dat zorgt ervoor dat beleggers die de moeite willen doen om hun huiswerk te maken en de beste bedrijven te kiezen, eindelijk weer meer rendement kunnen behalen.
Kortom, het klimaat wordt een stuk gunstiger voor stockpickers zoals ik, en dat is ook goed nieuws voor mijn abonnees uiteraard!
In SMART Capital doe ik elke week uit de doeken welke aandelen ik op dat moment het beste zie zitten.
Op basis van een model dat ik al 15 jaar verfijn, selecteren we de mooiste pareltjes. Dat heeft ons in het verleden geen windeieren gelegd: honderden procenten winst waren vaak ons deel!
Wil je samen met mij deze grote winsten opnieuw boeken?
Ik ben er zeker van dat verschillende aandelen in mijn Selectielijsten dit potentieel hebben.
Uiteraard deel ik deze aanbevelingen alleen met mijn abonnees.
Laat je echter niet afschrikken, want we hebben een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug.
Ik ben zeker dat je die garantie niet nodig zult hebben en een tevreden abonnee zult blijven gedurende lange tijd.

Bernard Welten levert zijn riante contract bij politie in

 

Bernard Welten
Bernard Welten © ANP

Bernard Welten (62) gaat weg bij de politie. De ex-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, nu adviseur van de nationale korpsleiding, levert na 43 dienstjaren zijn contract in. Dat bespaart de overheid volgens een ingewijde zo'n 700.000 euro.
Welten blijft de politie wel drie dagen per maand adviseren. Verder blijft hij actief voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Initiatief 1 Overheid.

Die laatstgenoemde organisatie wil tegengaan dat overheidsinstanties langs elkaar heen werken - waarvan bijvoorbeeld fraudeurs dankbaar gebruikmaken. Het gaat om drie dagen per maand. Hij krijgt hiervoor het wettelijke uurtarief.

Welten treedt in maart 2018 uit dienst en krijgt eervol ontslag.

Salaris
Welten kwam de laatste jaren ge­regeld in het nieuws doordat hij meer verdient dan de balkenendenorm à 130 procent van een ministerssalaris. Welten verdient veel meer dan de gestelde 2 ton per jaar, inclusief een pensioenbijdrage, een levensloop­regeling en een omstreden bijdrage aan zijn huis.

Als compensatie voor pensioenverlies krijgt Welten eenmalig een bedrag van 15.000 euro bruto. Welten koopt het deel van zijn woning dat eigendom is van de politie.

Die riante regelingen kwam hij overeen met toenmalig burgemeester Job Cohen, die hem koste wat kost als korpschef terug wilde halen naar Amsterdam.

Meer grootverdieners

Steeds meer politie-medewerkers hebben een rianter inkomen dan hun hoogste baas Erik Akerboom. Die lijst telde vorig jaar inclusief Welten 24 namen. De politie kan hier weinig tegen doen omdat ze onder meer gebonden is aan cao-afspraken.
Welten was inmiddels vijf jaar korpschef in Groningen. Hij bedong dat hij als hoofdcommissaris van Amsterdam een even comfortabele woning zou kunnen betalen. Het werd een villa in Warmond waaraan de politie ook nu nog fors meebetaalt, wat geregeld tot kritiek leidt.

Ook de overeenkomst dat Welten tot zijn pensioen het afgesproken salaris zou behouden als hij zeven jaar aanbleef als korpschef, zorgde voor politieke opwinding. Aan dergelijke voortdurende ophef willen Welten, minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok en de korpsleiding van de nationale politie nu een einde maken.

Van krakersrellen tot ontvoering Heineken
Welten begon in 1978 bij de Amsterdamse politie. Hij leidde de mobiele eenheid tijdens de krakersrellen en de inhuldiging van koningin Beatrix in 1980 en joeg op de ontvoerders van Freddy Heineken. Welten mocht Heineken en diens chauffeur Ab Doderer uiteindelijk bevrijden uit de loods op De Heining waar ze waren gegijzeld.
Tijdens de Bijlmerramp, op 4 oktober 25 jaar geleden, was hij algemeen commandant. In het dagelijks leven was hij inmiddels chef van de recherche. Met andere kopstukken raakte hij verwikkeld in de 'IRT-affaire' over de omstreden opsporingsmethoden.

Theo van Gogh
In 1998 trad hij toe tot de Amsterdamse korpsleiding, in 1999 werd hij hoofdcommissaris in Groningen, in 2004 keerde hij terug naar Amsterdam. Op zijn tweede werkdag werd Theo van Gogh vermoord. 

Als korpschef botste Welten voortdurend met burgemeester Cohen en hoofdofficier van justitie Leo de Wit, die volgens hem te weinig deden om veelplegers structureel uit de criminaliteit te halen.

Dat Eberhard van der Laan als Cohens opvolger wél rigoureus wilde ingrijpen, was voor Welten een verademing. Samen zetten ze de Top 600 op, om jonge criminelen uit de misdaad te halen.

Zie ookBernard Welten twee keer geëerd en: Aalbersberg nieuwe korpschef Amsterdam
Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief van Het Parool.

Will you yield to the curve?

Nick Hubble

Dear Reader

Yesterday we looked at the z-score of various asset classes. Long statistical lesson short, everything is overpriced except housing. Because central bankers don’t buy houses with quantitative easing (QE).

The biggest offenders of the statistical law “reversion to the mean” are government bonds. Because government bonds are on top of the list of central bank asset purchases.

Today’s Capital & Conflict focuses on what exactly is going on in the US bond market. Why? Because every financial asset in the world is built on US Treasury bonds.

US government debt is, in theory, risk free. This means it is used in the pricing models of almost all financial assets. And these pricing models heavily influence actual market prices.

If you look up a financial pricing equation, there’s bound to be a risk-free rate – a rf – in there somewhere. That’s because everything in financial markets draws its value in relative terms. The “relative to what” is the risk-free rate, US government bonds. Economists would call it the opportunity cost of investing.

The reliance on Treasury bonds as the risk-free rate means that, if US government bonds go haywire, everything else does too. Trillions of derivatives contracts suddenly become financial weapons of mass destruction with a software bug in the guidance system.

But why would the US Treasury market go haywire? Especially with central bankers in charge?

You may be interested in

A threat to our way of life
For the sake of your money and your family’s welfare, watch this immediately.
Capital at risk. A regulated product issued by Southbank Investment Research Ltd.

FREE TODAY: “The Bitcoin Blueprint”
How you could turn £150 into as much as £25,500 from the cryptocurrency revolution.
Capital at risk. Forecasts are not a reliable indicator of future results. A regulated product issued by Southbank Investment Research Ltd.The political wildcard

The only thing central bankers don’t seem to have control over is politicians. And they’re capable of messing with the US Treasury bond market in all sorts of creative ways.

There are two you need to worry about right now. And the data is already worrying for you.
The US Treasury yield curve tells you how bonds of different maturities are priced. Usually, investors require higher returns for longer dated bonds because there’s a higher risk of something going wrong over longer periods of time. This means the yield curve slopes upward.

But when it slopes downward, that suggests a recession is coming. Investors are looking for a safe haven in the medium term. They bid up the price and the yield goes down.

Bloomberg explains that the American yield curve is getting dangerously close to inverting. And points out “The Treasury yield curve has inverted ahead of the past six downturns going back to the 1960s, including prior to the last two recessions in 2000 and 2006.”

So is a recession bound for the US? The problem with the centuries-old indicator is that central bankers have completely distorted it with their buying of bonds. Who knows what the yield curve would look like without their trillions?

However, the US certainly has gone an unusually long time without a recession. And economic mismanagement at the political level could be the trigger.

Which brings us to your second concern.

The deadlines loom

The American government is close to hitting its debt ceiling. And getting the budget approved by congress is set to be a struggle too.

Both of these could lead to trouble. Perhaps even default. The American Treasury secretary is already authorised to use “extraordinary measures” to scrape up cash.

I know what you’re thinking. This is an age-old problem that never actually plays out. There’s always a last-minute compromise. And you’re right.

But Donald Trump isn’t your average politician. He sees politicians and government as the problem. And that means he doesn’t fear what financial markets fear most – trouble in the Treasury market.

In May, Trump argued that a government shutdown would be just what the country needs. On Twitter, of course. But he’s been persuaded to compromise each time the deadlines loomed since. That’s unlikely to continue unless he gets a hurricane in December or starts a war with North Korea.

On 8 December, the US government hits its budget deadline. On 1 March, it hits the debt ceiling. Both negotiations look like they’re in deadlock.

If Treasury bond yields go haywire as those deadlines approach, everything else in financial markets will too.

Bombarding free trade with the rules

Who would’ve thought that a Canadian state government’s subsidy of an airline manufacturer would cause a trade rift between the US and UK?

The US government has announced a 219% tariff on a particular line of Canadian Bombardier jets at the request of Boeing. The wings and fuselage are made in Belfast, putting thousands of jobs at risk.

Liberal Democrat leader Vince Cable said: “Do we really believe the US will save us from Brexit with a comprehensive trade deal, when this is how they deal with fair and free international competition?”

But wait a minute. Are subsidies fair and free international competition?

The UK government also funds Bombardier’s manufacturing with more than £100 million. And this is hardly new, according to the Fraser Institute:

Bombardiers corporate welfare began, at least federally, in 1966 when it received its first disbursement of $35 million from the federal department, Industry Canada. In the decades since, various Bombardier iterations received over $1.1 billion (all figures adjusted for inflation) in 48 separate disbursements from just Industry Canada. That includes two 2009 cheques worth $233 million.
It’s no wonder the Americans are grumpy. Their allies are funding a rival company to Boeing and then whining about free trade…

The tariff is also in line with Boeing’s decade-long pursuit of Airbus’ illegal subsidies at the World Trade Organization. If international bodies won’t level the playing field, Trump will.

This must be the sort of thing Donald Trump rages against when he says “fair trade”. Perhaps he demands an end to subsidy practices if we’re going to make a pitch for trade with the US. “Even our closest allies must play by the rules,” said US commerce secretary Wilbur Ross.

British Remain politicians are circling like vultures. They see this as a failure of post-Brexit trade negotiations.

It’s not; it’s the opening of those negotiations, Trump style.

Until next time,

Nick Hubble,
Capital & Conflict

Saoedi-Arabië haalt weer geld op bij obligatiebeleggers

Saoedi-Arabië gaf obligaties met drie verschillende looptijden uit, weet The Wall Street Journal. Voor 3 miljard dollar werd er aan obligaties met vijf jaar looptijd en een rente van 110 basispunten (1,1 procent) uitgegeven, voor 5 miljard aan 10 jaar met 145 basispunten rente en voor 4,5 miljard aan 30 jaar met 180 basispunten rente.
Saoedi-Arabië heeft het geld hard nodig door de lage olieprijzen. De begroting van het land is voor een groot deel afhankelijk van de opbrengst van het zwarte goud dat uit de grond wordt gepompt. En omdat de olieprijzen al tijden op een laag niveau staan, kan Saoedi-Arabië steeds moeilijker de eindjes aan elkaar knopen. Voor dit jaar stoomt het olieland af op een tekort van zo'n 53 miljard dollar, in 2020 hoopt Saoedi-Arabië weer een sluitende begroting af te kunnen leveren.

Hervormen van de economie

Obligaties zijn niet de enige oplossing voor de financiële strubbelingen van Saoedi-Arabië. Het land probeert ook de economie te hervormen om minder afhankelijk te worden van de olieverdiensten. Zo wordt er nog altijd een poging gedaan om zo'n 5 procent van Aramco, het grootste oliebedrijf van het land, naar de beurs te brengen om zo geld op te halen. Daarnaast investeert het land flink in een fonds dat wil gaan investeren in techbedrijven.

Bron: Finanzen.nl

De 'Wolf of Wall Street' steunt Jamie Dimon over de bitcoin, die de 4.300 dollar nadert

Het verhaal van Belfort werd wereldberoemd door de film 'The Wolf of Wall Street, geregisseerd door Martin Scorsese en met Leonardo DiCaprio die in de huid van Belfort kroop. Hij leidde in de jaren 90 een zogenoemde 'boiler room' waarin hij klanten misleidde met de verkoop van penny stocks en bekende later schuld aan beursfraude en het witwassen van geld. Belfort weet dus wel het nodige over misstanden.
En wat hij ziet bij de bitcoin, bevalt hem niet. In gesprek met beleggingssite The Street zegt hij: "Ik denk niet dat het een geweldig model is. Ik zeg niet dat er geen cryptomunt zal zijn in de toekomst, er komt er wel een. Maar die zal moeten worden gesteund door centrale overheden. Want het grootste probleem met de bitcoin, waarom ik het nooit zou kopen, is dat het allemaal makkelijk van je gestolen kan worden. Ik ken mensen die op die manier al hun geïnvesteerde geld kwijt zijn geraakt." Het concept van de bitcoin bevalt Belfort niet zo goed. "Je kunt ook beargumenteren dat valuta allemaal lucht is. Maar de bitcoin wordt alleen ondersteund door een programma dat kunstmatige schaarste creëert. Er komt een moment dat iedereen ineens flipt over de bitcoin en hem massaal dumpt."
De toekomst van cryptomunten ligt volgens Belfort in handen van de centrale banken: "Op een gegeven moment gaat een centrale bank zijn eigen cryptomunt opzetten en die zal dan blijvend zijn."
Belforts advies aan de bitcoinhandelaren voor nu is als volgt: "Ik zeg niet dat je wel of geen bitcoins moet kopen. Maar ik zou persoonlijk heel voorzichtig zijn met heel veel geld stoppen in iets wat zomaar kan verdwijnen." De bitcoin zit overigens weer een beetje in de lift op dit moment. Donderdagochtend is de munt zo'n 4.250 dollar waard en in de laatste 24 uur is de cryptomunt zo'n 7 procent in waarde gestegen. Ethereum, de tweede waardevolste cryptomunt, is inmiddels ook weer tot boven de 300 dollar gestegen.

Bron: FINANZEN.NL

Overeenkomst Minister, politie en korpsadviseur Welten over bezoldiging

                                          

28 september 2017 - 11:31

AfD-deskundige dr. Hajo Funke: ‘Nazi’s zijn in minderheid maar zijn bereid tot geweld’

'Mensen die behoefte hebben aan natiestaat zijn gek'

 
Dr. Hajo Funke (1944), die dinsdag de buitenlandse pers in Berlijn te woord stond over de oorzaken van de opkomst van de AfD heeft op de homepage van zijn website een header met een stempel ‘NEIN’ over ‘Alternative für Deutschland’. Dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn, dacht ik. Hij heeft hele goede redenen om als politiek wetenschapper zijn persoonlijke afkeer van de nieuwste en derde partij van Duitsland te etaleren, of hij heeft gewoon een persoonlijke afkeer. Dat kan tegenwoordig namelijk ook zonder goede redenen weten we – en zeker in Duitsland over dit onderwerp.

Zogenaamd conservatieve revolutie uit de Weimar Republiek

Funke’s vader was een nazi – want sinds 1935 lid van de NSDAP en artillerieofficier in de Wehrmacht – aldus Wikipedia, en hijzelf was vooral in zijn jonge jaren actief voor (extreem) linkse clubs. Nu is hij een sociaal-democraat in hart en nieren en schrijft hij als expert op het gebied van rechtsextremisme en anti-semitisme boeken over de ‘Wütburger‘ (de AfD’er) en onlangs ‘De Uitdagingen van de Democratie‘, waarin de uitdaging voor die democratie wat hem betreft zit in het omgaan met extreem-rechts. Funke is een echte ‘naam’ op dit gebied. Hoewel zijn gebrek aan distantie en vertrouwen in de democratie overal duimendik bovenop ligt, ging ik dus toch naar hem luisteren. Op de hand-out lees ik voor aanvang:
“Het is met name de rechts-radicale vleugel van de AfD in Thüringen en Saksen-Anhalt (het midden van Duitsland, red.), die zich orienteert op de fascistische ideeën van een antidemocratische, zogenaamd conservatieve revolutie uit de Weimar Republiek.”
Dan wordt er door Funke in het zaaltje met zo’n dertig journalisten afgetrapt met de term ‘Unleashing the rage‘ – om aan te duiden wat de AfD momenteel teweegbrengt in Duitsland. Die woede is mogelijk gemaakt door de ‘Resonanzraum‘, zegt hij, de ruimte die AfD en andere populistische bewegingen al sinds 2014 gevonden hebben via het zaaien van angst en vooroordelen over buitenlanders en moslims in het bijzonder. In die vrijgemaakte ruimte wordt nu de woede uitgestort. “Het verschil met voor de verkiezingen is dat het rechtspopulisme nu duurzaam is geworden en de nazi’s bereid zijn tot geweld”, zegt hij. En: “De AfD is het parlement in gemarcheerd.”

Die Leuten sind verrückt

De sfeer in het zaaltje vind ik vreemd, want hoewel er bezorgde gezichten tussen zitten lijkt iedereen zich vooral heel senang te voelen, op sommige momenten zelfs ingenomen met wat ze horen. Er worden grapjes gemaakt over de kiezers uit Saksen (‘nog net geen Oostenrijkers’) en later, als ik Funke een vraag stel over de zorgen van die mensen en hun behoefte aan een natiestaat, zegt hij meteen: “Die Leuten sind verrückt!” (die mensen zijn gek). Begrijp ik dat dan niet, lijkt hij te zeggen met zijn blik.
Hij laveert een beetje tussen dit soort uithalen en nuance. Het woord ‘neo-nazi’s’ vermijdt hij bijvoorbeeld als specifieke aanduiding voor de partij, aldus Funke. De nazi’s zijn namelijk in de minderheid, hooguit zo’n 30 procent. De rest (“zeker 60 procent”) zijn proteststemmers en teleurgestelden – en nog  “bereikbaar”. Ze hebben AfD gestemd omdat ze conservatief zijn, tegen het huwelijk voor allen bijvoorbeeld, of tegen vergaande globalisering. Het zaaltje wil weten hoe dichtbij deze mensen al staan bij die 30 procent die wel ‘haat en racisme ondersteunen’. “Hoe langer men wacht hoe meer hun boze houding zal verharden,” zegt Funke daarover.

Alles is zwart-wit

“Er komt een tijd om ze zo (nazi’s, red.) te noemen als ze zo worden”, zegt hij dan weer. Funke lijkt me geen slecht geïnformeerde man, wel erg verbeten en sentimenteel betrokken. Met die enge ‘NEIN’ stempel in mijn achterhoofd ben ik nog niet veel wijzer geworden over die ‘oriëntatie op fascistische ideeën’ en de relatie tussen Alexander Gauland, Björn Hocke en Alice Weidel en bewegingen als Pegida en Legida (uit Leipzig). Ook hoor ik niets over de voordelen van een democratisch proces om dat allemaal te achterhalen,  of het voordeel van luisteren naar zorgen van burgers. Maar dan realiseer ik me dat alles zwart-wit is voor hem (wat vooral zal blijken uit zijn voorstellen voor oplossingen, waarover straks meer).
Als een oorzaak voor de woede noemt hij ook de media die thema’s hebben laten liggen: “er is slecht debat gevoerd, dat heeft de zaak geen goed gedaan en mensen van ons verwijderd”. Maar wat de media dan fout hebben gedaan volgens hem is dat ze de “sociale vooroordelen overmatige ruimte hebben geboden”. Funke ziet de kwaal maar hij stelt de verkeerde diagnose. Het is namelijk algemeen bekend dat kritische berichtgeving over islam en immigratie in Duitsland bijna niet bestaat. Er is juist veel jubelberichtgeving over vluchtelingen. Hoe die ‘vooroordelen’ dan overmatig gevoed worden snap ik niet. Daarbij vraag hij de journalisten in de zaal: “Ik vraag jullie met klem niet te provoceren.”

57 procent vindt dat de regering te veel vreemdelingen binnenlaat

Funke lijkt nogal neer te kijken op de oost-Duitsers, met name die in Saksen (waar AfD 27 procent van de stemmen kreeg). Hij maakt ook steeds insider-grapjes (een soort Belgen-grappen denk ik) die ik niet begrijp. Een aantal journalisten lacht dan mee. Het is duidelijk dat we hier met alle ‘goede mensen’ zitten. Over de Oost-Duitsers zegt hij:
“De mensen daar met hun autoritaire ervaringen in de DDR en het nationaal-socialisme  zijn teleurgesteld in de beloofde groei en bloei, in de West-Duitse politici en de geldende structuren. De CDU in Saksen heeft van meet af aan een nationaal-conservatieve toon aangeslagen en onvoldoende gelet op de sociale problemen en het potentieel aan rechtsextremisme wat er nog zat. In ieder geval zijn de democratie-vijandige tendensen in Saksen zichtbaar. Meer dan 57 procent vindt dat de regering te veel vreemdelingen binnenlaat, terwijl het migratieaandeel in Saksen maar 2,2 procent bedraagt. 18 procent gelooft dat de Duitsers een volk zijn die van nature uit superieur zijn en 62 procent wil een sterke partij die de volksgemeenschap gezamenlijk incorporeert.”

Mensen die we kunnen redden

Opvallend is dat hij zegt ‘autoritaire ervaringen’, niet ‘ervaringen met een autoritaire DDR’. Hij koppelt het autoritaire aan de mensen zelf, niet de communistische staat waar ze toevallig in leefden of geboren werden, maar dat terzijde. Na het woordje ‘superieur’ hoor ik bijna iedereen in het zaaltje ‘ooohh’ zeggen. Er wordt met hoofden geschud en er worden glimlachen uitgewisseld, ook met Junke. Er is opluchting dat het klopt van die nazi’s, lijkt het. Want dat is de vraag die hier op ieders lippen brandt: hoe vijandig kunnen we zijn? En – het andere gezicht van haat – hoe kunnen we ze allemaal terug het ‘linkse’ schip op trekken?
“Het zal in de politiek confronterend gaan worden. Politici moeten zich analytisch goed gaan voorbereiden hierop. En als land moeten we socialer zijn. De SPD is het niet gelukt om de mensen te bereiken, maar de bredere antifascistische stroom die begon met Willy Brandt en nu door Heiko Maas (justitieminister, SPD) wordt doorgezet moet zich inzetten voor de Kulturkampf (of woorden van gelijke strekking). We moeten de kiezers onderscheiden in extremisten en mensen die we kunnen redden.”

Ongeschikt om ons door deze tijd heen te loodsen

Hier ben ik hem kwijt. Hier hoor ik alleen nog maar politiek activisme dat geen enkel besef toont van de oorsprong van de hedendaagse woede die van alle politieke kanten komt. Die laat zich dus ook niet meer met een socialere politiek tot rust brengen, met meer banen of uitkeringen, een ‘investering in infrastructuur’ zoals Funke zelf noemt of een sterke Eurozone, “samen met Macron” of strijd tegen fascisten via de anti-haat censuur-politiek van Heiko Maas en anderen. En je bent dan nog steeds bezig mensen een mogelijk fascisme-vrij, werkelijk alternatief af te pakken.
Mensen als Funke zijn ongeschikt om ons door deze tijd heen te loodsen. Halfdronken van schuld en angst voor het grote gevaar op rechts vergeten ze het grote plaatje. Dat je rechts-extremisme niet voorkomt met een groter sociaal-economische vangnet, of door nationalisme ‘verderfelijk’ te noemen. Rechts-radicalen, teleurgestelde kiezers en proteststemmers win je niet terug door ze globalisering en open grenzen door de strot te duwen. Die essentie mist Funke volkomen, hoeveel stempels hij ook zet.

Amsterdam krijgt grip op Airbnb: minder illegale verhuur

 

Toeristen in De Jordaan.
Toeristen in De Jordaan. © Rink Hof

De vakantieverhuur stabiliseert, het illegale aanbod neemt af: Amsterdam lijkt langzaam grip te krijgen op Airbnb. Zondag volgt het nieuwe wapen: de meldplicht.
In de eerste helft van dit jaar was het aanbod van vakantiewoningen op Airbnb stabiel, rond de 18.000 per maand, zo blijkt uit cijfers van de gemeente, die vrijdag naar buiten komen.

In Centrum, West en Zuid, de stadsdelen met de hoogtse Airbnb-dichtheid, was zelfs sprake van een lichte daling. In de zomermaanden steeg het aanbod wel licht, meldt Airbnb, maar die toename staat in geen verhouding tot die van de afgelopen jaren.
"Er zit rust in de cijfers," zegt wethouder Laurens Ivens. "Dat is na al die jaren van stormachtige groei, goed nieuws voor Amsterdammers."  

Verhuurtermijn
In 2017 is de nieuwe overeenkomst ingegaan met Airbnb, die als doel heeft het illegale aanbod aan te pakken. Het aantal huizen dat langer in de verhuur staat dan de maximumtermijn van zestig dagen per jaar, is afgenomen van 13 naar 5 procent van het aanbod. Airbnb heeft 1250 woningen van de site gehaald, omdat die de maximale verhuurtermijn hadden overschreden.
Het Amerikaanse bedrijf is minder strikt met de handhaving van verhuur aan meer dan vier toeristen, het maximum aantal gasten. Het aantal is wel gedaald, maar nog altijd staan ruim 1000 advertenties op de site van huizen voor meer dan vier gasten.

"Hierin schiet Airbnb tekort," aldus Ivens, die al bij het Amerikaanse bedrijf heeft aangeklopt. De rust in de cijfers, wil niet zeggen dat die heeft geleid tot rust in de buurten, erkent Ivens. "Vakantieverhuur is in delen van de stad een groot probleem. Daarom hopen we uiteindelijk op krimp."

(Tekst gaat hieronder verder)
Voorzichtig positief
Theatermaker en regisseur Teunkie van der Sluis, die in opiniestukken regelmatig de overlast van Airbnb in de Haarlemmerbuurt aankaartte, is nu 'voorzichtig positief' over de ontwikkelingen.

"Als ik in de buurt kijk, lijkt het alsof Airbnb een piek heeft bereikt. De intensieve handhaving door de gemeente heeft effect; de grote overtreders zijn aangepakt." De overlast is nog altijd groot, zegt hij. "Maar de eerste paar stappen zijn gezet."

Ook Gert Jan Bakker die met !Woon bewoners ondersteunt, ondermeer bij overlast, merkt dat de strenge handhaving vruchten afwerpt. "Ik zie dat veel illegale hotels worden gesloten en juist daarin zitten vaak grote groepen."
Amsterdam heeft de afgelopen jaren miljoenen extra uitgetrokken aan handhaving. Uit cijfers blijkt dat de gemeente meer vakantiewoningen sluit en verhuurders beboet.

Op 1 oktober gaat de meldplicht in; verhuurders moeten aangeven wanneer hun huis is verhuurd aan toeristen. Volgens Ivens kan de gemeente dan gerichter handhaven. "We krijgen langzamerhand grip."

Reacties uit de JordaanLeeft het positieve gevoel over het terugdringen van Airbnb overal in de stad? Spreek in de Jordaan een willekeurige bewoner aan en hij kan een verdieping aanwijzen die wordt verhuurd aan toeristen. Alternatieve oplossingen? "Gewoon een paardenkop in zo'n bed leggen. Dan zie je die toeristen nooit meer terug."

Zie ookTopman McClure: 'Markt voor Airbnb in Amsterdam is nog veel groter'Airbnb noemt meldplicht 'een inbreuk op privacy' en: Airbnb verspeelt laatste greintje sympathie in Stopera

Afspraken met andere aanbieders lastig

Het lukt Amsterdam nog niet erg om met concurrenten van Airbnb afspraken te maken over vakantieverhuur. De gemeente heeft in de overeenkomst met Airbnb belooft ook met andere partijen om tafel te gaan.

Dat is voor Amsterdam en voor Airbnb van belang; de gemeente voorkomt dat illegale hotels uitwijken naar bijvoorbeeld Booking, Airbnb wil gelijke regels voor alle aanbieders.

De gemeente heeft inmiddels alle partijen benaderd, maar verreweg de meeste aanbieders van vakantieverhuur nemen niet eens de moeite te reageren, zoals Expedia, Tripadvisor en Homeaway. "Dat is niet erg hoopgevend," reageert wethouder Laurens Ivens. "We moeten ervoor zorgen dat de druk groot genoeg wordt."

Wimdu en Booking hebben wel gereageerd. Dit heeft geleid tot een paar lichte afspraken met Booking, die bijvoorbeeld verhuurders informeert over de Amsterdamse regels. Maar die gaan Ivens nog lang niet ver genoeg.

"We verwachten meer van Booking, zeker omdat het een Amsterdams bedrijf is." Overigens is het marktaandeel van deze concurrenten gering. Airbnb is goed voor ruim 80 procent van de boekingen. HomeAway is de nummer twee, Booking nummer drie.