zaterdag 16 september 2017

Anonymous Releases Free Money Hack to the Public 'WORTH BILLIONS'

https://youtu.be/QRuRgvOeWqQ

Anonymous Releases Free Money Hack to the Public 'WORTH BILLIONS'

Bye-bye Bitcoin

Bye-bye Bitcoin

SAM VOLKERINGDear Reader,
 
…there’s a NEW cryptocurrency in town!
 
IBM, Microsoft, JPMorgan Chase and Intel are already using it in the corporate world.
 
The New York Times called it ‘the digital currency of the moment’.
 
William Mougayar, the founder of Virtual Capital Ventures said… "The momentum has shifted to                      — there is no doubt about that."
 
And, if you’re quick, it could potentially make you more than 20,000% on your money.
 
 
Many thanks,
 
Sam Volkering
Southbank Investment Research

Wilders: ‘Ons is de oorlog verklaard en we verdedigen ons niet’

Wilders: ‘Ons is de oorlog verklaard en we verdedigen ons niet’

Door Realpredictor

Als het aan PVV-leider Geert Wilders ligt, wordt wettelijk vastgelegd dat de islam geen religie is. Dat zegt hij in een spaarzaam interview met De Telegraaf. ‘Mensen mogen van alles vinden, maar ik mag ook zeggen dat de islam niet onder de grondwettelijke vrijheden zou moeten vallen.’

De Telegraaf spreekt Geert Wilders over de islam in Nederland. Wilders windt er geen doekjes om: volgens de leider van de PVV moet de islam in Nederland verboden worden. Dat kan, denkt Wilders, omdat de islam geen religie zou zijn, maar een ideologie.

Uitingen van islam verbieden
Op de vraag of dat in de wet moet worden vastgelegd, antwoordt Wilders: ‘Het is zeker de moeite waard om dat te bestuderen. Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden.’

Buma als bankovervaller
Ook heeft Wilders felle kritiek op CDA-leider Sybrand Buma. Buma heeft volgens Wilders boter op zijn hoofd, omdat hij zich vorige week – tijdens de HJ Schoolezing – kritisch uitliet over de islam. ‘Buma was vorige week ineens kritisch over de islam. Het is net als een bankovervaller die twintig jaar na de overval het geld heeft uitgegeven en zegt dat hij spijt heeft dat hij het heeft gedaan. Hij heeft het zélf gedaan. Het CDA heeft 50 jaar geregeerd in Nederland.’

Wilders roept in het interview moslims op om de islam te verlaten. De PVV-leider vindt dat dit de enige manier is om aanslagen in Nederland te voorkomen. ‘Ik kan mensen niet dwingen om de islam te verlaten. Ze moeten vooral zelf weten wat er in hun hoofden omgaat. Maar het gaat wel om wat er in de openbare ruimte gebeurt.’ De afgelopen tien jaar bleven terreuraanslagen in Nederland uit.

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/09/wilders-ons-is-de-oorlog-verklaard-en-we-verdedigen-ons-niet-541594/

Realpredictor | september 16, 2017 om 10:29 am | Categorieën:Uncategorized | URL: http://wp.me/p2frGR-9X7

Frankrijk: Enkele zwaargewonden na drie moslim aanslagen op straat

Frankrijk: Enkele zwaargewonden na drie moslim aanslagen op straat
 

Zoveelste ‘Allahu Akbar’ fanaticus door de politie tegen de grond gewerkt.
Twee dagen nadat een moslim een gezin in Toulouse aanviel, zijn twee vrouwen op straat in Chalon-sur-Saone door een geheel in het zwart geklede moslim met een hamer aangevallen, waardoor ze ernstig gewond raakten. Volgens getuigen schreeuwde de dader ‘Allahu Akbar’. Zoals altijd verklaren de autoriteiten dat ook deze man ‘mentaal onstabiel’ was. Vanochtend was er ook een aanslag bij een metrostation in Parijs, waar een moslim eveneens onder het uiten van ‘Allahu Akbar’ kreten met een mes enkele Franse soldaten aanviel.
 
Een van de vrouwen zou door de moslim van achteren met de hamer op haar hoofd zijn geslagen. Tussen de aanval op de eerste en tweede vrouw in Chalon-sur-Saone zat maar liefst een kwartier. Toch wist de dader te ontkomen. De politie heeft een helikopter ingezet om de man op te sporen.
De zoveelste ‘Allahu Akbar’ aanslag in Parijs vond rond half 7 vanochtend bij het metrostation Chatelet plaats. De moslim viel enkele patrouillerende soldaten aan. Die wisten hem snel in bedwang te krijgen. Niemand zou gewond zijn geraakt.
Eergisteren ging een eveneens ‘Allahu Akbar’ schreeuwende moslim een gezin van vier te lijf. De 42 jarige man sloeg en schopte hen voordat hij door agenten, die hij eveneens aanviel, werd gepakt. Drie agenten raakten daarbij gewond aan benen en schouders. Twee leden van het gezin moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. (2)
Twee weken geleden ging een andere volgeling van de ‘religie van vrede’ in Brussel met een machete op mensen af. Hij kon tijdig worden doodgeschoten.

Britse generaal: Aanslag metro Londen was ‘absoluut 100% islamistisch’

Britse generaal: Aanslag metro Londen was ‘absoluut 100% islamistisch’
 
In deze emmer zou een soort snelkookpanbom gezeten hebben.
De Britse generaal-majoor Chip Chapman, voormalig hoofd van de contra-terreur afdeling, heeft tegenover Sky News gezegd dat de aanslag op een metro in Londen vanochtend om 9.20 uur, waarbij minstens 20 mensen gewond raakten, ‘absoluut 100% islamistisch jihadistisch’ was. De vermoedelijk in een emmer verstopte bom lijkt niet goed te hebben gewerkt, zo stelde hij. Mogelijk was het een ‘snelkookpan’ bom zoals die werd gebruikt bij de aanslag op de marathon in Boston. Instructies voor het maken van zo’n bom staan open en bloot te lezen in het ISIS magazine ‘Inspire’.
 
De BBC berichtte dat diverse metropassagiers met bebloede gezichten rondliepen. Een getuige vertelde dat ze een vrouw die ‘van top tot teen’ onder de brandwonden zat in een ambulance heeft zien tillen.
We zien de ‘geschokte’ reacties in Londen, Den Haag en andere Europese hoofdsteden wel weer komen. Wat ook net zoals anders zal gaan is dat er wederom helemaal niets substantieels gedaan zal worden om de volgende aanslagen te voorkomen. De grenzen blijven open, en de met steeds meer wetten en maatregelen speciaal beschermde islamitische ideologie mag zich onbeperkt blijven verspreiden.
 

‘Plan Juncker voor EU-Superstaat betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’

‘Plan Juncker voor EU-Superstaat betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’
 
Eurocriticus Nigel Farage: ‘Behandeling Hongarije en Polen door EU doet nu al denken aan leven onder Sovjet communisten’ - Blauwdruk voor federale superstaat van EC president is recept voor burgeroorlogen
 EC president en eurofederalist Jean-Claude Juncker tijdens zijn jaarlijkse toespraak (Afbeelding: (2)).
 
In zijn jaarlijkse ‘state of the union’ toespraak pleitte EC-president Jean-Claude Juncker voor niets minder dan een federaal, dus voornamelijk uit Brussel geregeerd Europa. Alle landen moeten na 2019 de euro gaan gebruiken, de grenzen-loze Schengen zone wordt vergroot, het in opbouw zijnde Europese leger wordt versterkt, en alle lidstaten dragen steeds meer zeggenschap, zoals over belastingen en de sociale zekerheid, over aan de EU. Kortom: over een paar jaar zijn de Verenigde Staten van Europa, waarin wij feitelijk niets meer te zeggen hebben over ons eigen land, wat Juncker betreft een feit. De Oostenrijkse politicus Harald Vilimsky waarschuwde in zijn officiële reactie in het Europese Parlement dat Junckers plan ‘de komst van miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zal betekenen.’
 
Juncker wil ook de presidenten van de Commissie en de Raad samenvoegen tot één functie, die door alle Europeanen moet worden gekozen. De eerste ‘echte’ president van de Europese Unie wordt daarmee een feit. Er moet ook een machtige EU-minister van economische en financiële zaken komen, die de bevoegdheid krijgt in te grijpen in de begrotingen van de lidstaten.
De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble reageerde dat Junckers plannen grotendeels overeenkomen met die van Berlijn. Wel moeten de lidstaten die straks ook de euro gaan gebruiken zich -met het oog op de crises rond Griekenland- eerst aan een strakke begrotingsdiscipline weten te houden (we weten immers allemaal hoe ‘goed’ dat kernlanden zoals Frankrijk en Italië lukt).
 
‘Uw behandeling van Hongarije en Polen doet nu al aan Sovjet communisten denken’
 
Juncker draaide de vernedering van Brussel door het Brexit schaamteloos om door te beweren dat de EU zonder de Engelsen eindelijk een machtig en centraal geregeerd blok kan worden.
‘De boodschap is heel duidelijk: Brexit is achter de rug, op volle kracht vooruit... In alle richtingen meer Europa, en dat alles zonder de instemming van het volk,’ sneerde de bekende Britse eurocriticus Nigel Farage. ‘De wijze waarop u Hongarije en Polen behandelt moet hen nu al herinneren aan het leven onder de Sovjet communisten. Ik kan alleen maar zeggen: Goddank dat wij eruit stappen, want u heeft niets geleerd van het Brexit.’
 
Polen: Eerst crises met migratie, werkloosheid en terrorisme oplossen
 
De regerende Poolse PiS partij noemde het plan ‘gezien de voortdurende crises met migratie, werkloosheid, stagnatie en terrorisme’ veel te optimistisch, en pleitte ervoor om eerst het huidige EU ‘huis’ op orde te krijgen, voordat er überhaupt wordt gediscussieerd over nog meer integratie.
Philippe Lamberts van de Europese Groenenpartij uitte eveneens zijn twijfels vanwege de vele Europeanen die zich in de steek gelaten voelen vanwege het macro-economische beleid van de EU, dat alleen de multinationals goed heeft gedaan.
 
‘Opheffen grenzen betekent komst miljoenen Afrikanen en Arabieren’
 
Harald Vilimsky, vice voorzitter van de Europese Volks- en vrijheidspartij, had echter de zwaarste kritiek. ‘Wat meneer Juncker feitelijk wil is de Europese Unie in één staat dwingen, en we weten dat de euro geen succesverhaal is. Het tweede is dat hij feitelijk alle internationale grenzen wil opheffen. Dan zullen we 10.000, 100.000, miljoenen Afrikanen en Arabieren naar ons continent zien komen.’
Juncker wilde Vilimsky niet langer aanhoren, en vertrok nog tijdens diens toespraak. Dat weerhield Vilimsky er niet van te zeggen dat zijn land niets voor een gemeenschappelijke defensie voelt, en neutraal wil blijven. ‘De juiste weg voor Europa kan enkel een weg met meer democratie voor het volk zijn, meer democratie voor de burgers, die kunnen stemmen of ze wel of niet in Schengen willen blijven, of ze wel of niet hun grenzen willen houden. De stem moet aan het volk worden gelaten.’
Zelfs eurofiel Mark Rutte liet blijken dat hij Junckers plannen (voorlopig) te ver vindt gaan. ‘Hij is een romanticus, ik een pragmaticus... Mensen die zich teveel bezig houden met visie, zouden naar een oogarts moeten gaan.’ De ervaring van het Nederlandse volk leert echter dat Rutte doorgaans wel degelijk voor het overhevelen van steeds meer macht naar Brussel is, ook al beweert hij dat niet te willen doen.
 
Recept voor bloedvergieten en burgeroorlogen
 
Eind 2017 organiseren Duitsland en Frankrijk een topconferentie waar over de volgende stappen naar Junckers gedroomde federale unie zal worden besloten. De verwachting is dat Angela Merkel en Emanuel Macron de snelheid waarmee Junckers dat wil bewerkstelligen zullen temperen, maar tegelijkertijd grote druk op kernlanden zoals Nederland zullen uitoefenen om toch akkoord te gaan met een route naar de Verenigde Staten van Europa, wetende dat Brussel altijd al zijn oren naar enkel Berlijn en Parijs laat hangen, en de overige hoofdsteden zelden of nooit serieus worden genomen.
Wat het forceren van het opheffen van grenzen en het wegnemen van de soevereiniteit van volken betreft hoeft maar één blik op de geschiedenis te worden geworpen om te constateren dat dit zonder uitzondering eindigt in zwaar geweld en massaal bloedvergieten. Junckers plannen zijn dan ook een recept voor het ontstaan van regelrechte burgeroorlogen in Europa.
 

De Bijbel wordt pas interessant als je de inhoud actueel maakt - maar hoe doe je dat als leraar?

De Bijbel wordt pas interessant als je de inhoud actueel maakt - maar hoe doe je dat als leraar?

Waar docenten nog wel uit de Bijbel citeren, hangen de leerlingen lang niet altijd aan hun lippen

Veel kinderen op christelijke scholen weten nauwelijks iets van het geloof. Lastige klus dus voor leraren om de leerlingen iets over de Bijbel bij te brengen. 'Dan wordt er weer een verlamde genezen, nou dat weten we wel.'
 

'Wie weet wie het Hooglied heeft geschreven?', vraagt docent Maaike Graafland (24) tijdens het eerste lesuur van de tweede klas van het gymnasium op de Christelijke Scholengemeenschap Het Streek (1.500 leerlingen) in Ede. Enkele leerlingen wrijven de slaap nog uit de ogen.

Eén jongen wil weifelend zijn vinger opsteken, maar trekt hem toch weer naar beneden. 'Salomo', zegt Graafland dan maar zelf.

Defensie stopte misbruikzaak van soldaat in doofpot

Defensie stopte misbruikzaak van soldaat in doofpot

Voor het eerst doet een mannelijk slachtoffer van seksueel misbruik binnen defensie zijn verhaal. Het misbruik vond plaats op de Koninklijke Militaire School, en werd door de leiding genegeerd.
 
Defensie heeft een misbruikzaak op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert in 1982 in de doofpot gestopt. Een mannelijke soldaat, die werd belaagd door vijf soldaten en seksueel misbruikt door een van hen, werd door de pelotonsleiding weggestuurd toen hij melding maakte van het incident. De belagers bleven ongestraft. Drie van hen werken nog bij defensie, van wie twee in een hoge functie.

In een interview met de Volkskrant dat morgen in de krant en online te lezen is, vertelt oud-militair Ronald Vreeburg (52) over het misbruik, de daaropvolgende doofpot en de verregaande gevolgen voor zijn leven. Zijn verhaal wordt grotendeels bevestigd door drie (oud-)medewerkers van defensie.

Ronald Vreeburg werd misbruikt door vijf soldaten tijdens zijn opleiding. Dit is zijn verhaal

Ronald Vreeburg had het misbruik tijdens zijn militaire opleiding 'in een hokje' weggestopt. De uitnodiging voor een reünie bracht alles weer boven. Ook na 33 jaar is er woede, verdriet en schaamte. Nu nog gerechtigheid.
Het is voor het eerst dat een mannelijke soldaat in Nederland zo openlijk vertelt over misbruik. In de VS en Engeland blijkt de afgelopen jaren steeds vaker dat ook mannen in het leger geregeld slachtoffer zijn van seksueel misbruik. In Amerika gaat het zelfs om meer dan de helft van de misbruikslachtoffers in het leger.

Volgens deskundigen kan deze onthulling als katalysator dienen voor andere mannelijke (oud-)medewerkers van het leger die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Misbruikschandalen in de sportwereld en die rond de katholieke kerk kwamen ook aan het licht nadat enkelingen het zwijgen hadden doorbroken.
Vakbond voor burger en militair defensiepersoneel VBM wil dat er een onafhankelijke organisatie komt die meldingen behandelt over seksueel misbruik bij defensie. 'Dit was een misdadige daad', zegt VBM-voorzitter Jean Debie. 'Als er meer mensen zijn die dit soort vreselijke ervaringen hebben, dan moeten ze zich kunnen melden bij een instantie die buiten defensie staat, zodat ze weten dat hun melding goed terechtkomt.'

Op een avond in juni 1982 betraden vijf soldaten de groepskamer van de toen 17-jarige Vreeburg. Volgens de oud-soldaat overmeesterden ze hem, trokken ze zijn kleren uit en bonden hem met riemen vast op bed. Terwijl vier soldaten hem in bedwang hielden, misbruikte de vijfde hem.
Een voormalig groepscommandant van defensie bij wie Vreeburg het misbruik destijds aankaartte, laat weten zich de melding niet meer te kunnen herinneren. 'Als er zo'n melding is geweest en hij is daarmee afgescheept, wat in die tijd wel vaker voorkwam, dan heeft hij waarschijnlijk niet verder doorgezet', aldus de groepscommandant.

Nadat de commandanten zijn melding hadden genegeerd, stopte Vreeburg het misbruik weg. Toen hij in 2015 werd uitgenodigd voor een reünie van de KMS, kwam alles weer boven. Daarop stapte hij naar de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK), een soort ombudsman van defensie. Die vertelde hem dat de zaak inmiddels is verjaard en dat daarmee de kans op gerechtigheid is verkeken. Wel kon een gesprek worden opgezet tussen Vreeburg en zijn belagers. Daarvoor paste hij.
Additionele acties worden op dit moment verder onderzocht
Defensie
De Volkskrant heeft defensie afgelopen maandag zestien concrete vragen voorgelegd over de misbruikzaak en de manier waarop de krijgsmacht ermee is omgegaan. Defensie weigert op die vragen in te gaan. 'Het vermeende voorval dateert van ruim 30 jaar geleden', aldus defensie. 'Het tijdsverloop maakt een reconstructie van de feiten lastig.'

De krijgsmacht wil wel (psychische) hulp voor Vreeburg regelen als hij daar behoefte aan heeft. Of de daders alsnog worden gestraft, blijft onduidelijk. 'Additionele acties worden op dit moment verder onderzocht', zegt defensie.

Voormalige collega's van Vreeburg, met wie hij op de KMS zat, zeggen zich het incident wel degelijk te herinneren. Een van hen, die nu bij de militaire inlichtingendienst MIVD werkt, schrijft in een e-mail aan Vreeburg: 'Ik denk dat alle pelotonsleden kennis droegen van de zaak en dat een groot aantal in het gebouw waren toen het gebeurde. Toen is er niet ingegrepen om dit te voorkomen en later heeft niemand (voor zover ik weet) de moed genomen om je te steunen.'
Uit verschillende onderzoeken naar seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen defensie blijkt dat de gesloten cultuur van de organisatie bijdraagt aan het probleem. Zo is klikken binnen de krijgsmacht uit den boze. Wie zijn mond opendoet, wordt gezien als verrader en loopt een reëel risico slachtoffer te worden van pesterijen, buitensluiting, of te worden tegengewerkt in zijn carrière.

Ondanks de campagnes die defensie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag voert, komt dit gedrag binnen het leger nog altijd vaker voor dan binnen veel andere organisaties. Over seksueel misbruik van vrouwelijke militairen is verscheidene malen gerapporteerd. Zelden zijn onderzoeken echter specifiek gericht op misbruik van mannen.
Defensie stopte misbruikzaak van soldaat in doofpot
Ronald Vreeburg had het misbruik tijdens zijn militaire opleiding 'in een hokje' weggestopt. De uitnodiging voor een reünie bracht alles weer boven. Ook na 33 jaar is er woede, verdriet en schaamte. Nu nog gerechtigheid.

Heeft u informatie over seksueel misbruik binnen defensie, of wilt u uw verhaal kwijt, dan kunt u contact opnemen met de auteurs via onderzoek@volkskrant.nl of 06-15003958. Wij publiceren niks zonder uw toestemming. Ook kunt u kijken op de pagina 'Tip de Volkskrant' voor manieren waarop u - al dan niet anoniem - uw verhaal kunt doen. 

Brief over seksueel misbruik doet IJslandse regering vallen

Brief over seksueel misbruik doet IJslandse regering vallen


1 IJslands premier Bjarni Benediktsson. ©AFP

De IJslandse partij Bright Future heeft afgelopen nacht besloten uit de regeringscoalitie met de conservatieven en de liberalen te stappen. De regeringscrisis brak uit nadat Bright Future de conservatieve Onafhankelijkheidspartij voor de voeten had geworpen een schandaal om een seksmisdadiger in de doofpot te stoppen.
De vader van de conservatieve premier Bjarni Benediktsson, Benedikt Sveinsson, had zich bij het ministerie van Justitie garant gesteld voor een man die in 2004 tot 5,5 jaar cel was veroordeeld wegens seksueel misbruik van diens stiefdochter. 
In een brief had Sveinsson gepleit voor het 'zuiveren' van het strafregister van de dader. Justitie weigerde in eerste instantie om de naam van de briefschrijver bekend te maken. Naar verluidt wist premier Benediktsson al in juli dat zijn vader de auteur was.
Ottar Proppe van Bright Future stelde vandaag dat dit tot een vertrouwensbreuk heeft geleid.

Alweer verkiezingen

De coalitie van de Onafhankelijkheidspartij, Bright Future en het eurofiele, liberale Vidreisn staat pas acht maanden in de steigers en zag het daglicht na lange, moeizame onderhandelingen. 
De vorige regering, onder premier David Gunnlaugsson, was gestruikeld nadat de naam van de premier voorkwam in de onthullingen over schijnfirma's in belastingparadijzen.
Benediktsson heeft aangekondigd dat er vervroegde verkiezingen zullen komen, de tweede in minder dan een jaar tijd. Dat zou voor het einde van het jaar gebeuren, wellicht in november. 

vrijdag 15 september 2017

Elite veroorzaakt rampen en bedelt vervolgens om geld

Elite veroorzaakt rampen en bedelt vervolgens om geld

Vrijdag, 15 september 2017 13:00
 
Bron: Niburu nieuws
PDF Afdrukken
De bomen lagen nog plat tegen de grond op Sint Maarten toen het gironummer van het Rode Kruis overal alweer prominent in beeld kwam op de Nederlandse televisie.

Deze rijke bedelaarsorganisatie hoort bij de controle-instrumenten van de wereldelite, is gevestigd in Geneve, de hoofdstad van de onderwereld, en speelt bij recente rampen weer een dubieuze rol.


Je kunt zeggen wat je wilt over de satanische machthebbers van deze wereld, maar niet dat ze niet volop gebruikmaken van de goedgelovigheid van de wereldbevolking.

We hebben de laatste weken bijvoorbeeld tot in den treure aangetoond hoe deze gemanipuleerde orkanen zijn ontstaan die voor een geweldige verwoesting hebben gezorgd op diverse plaatsen. Terwijl de mensen op Sint Maarten nog volledig in shock verkeren, zie je op televisie niets anders dan het gironummer van het Rode Kruis. Nog steeds zijn er mensen die geld storten naar deze club, in de veronderstelling dat de arme slachtoffers van dit soort rampen adequate hulp zullen ontvangen.
Niets is minder waar.
In een eerder artikel toonden wij aan dat van het geld dat is gedoneerd via het algemene gironummer 555 van de samenwerkende hulporganisaties, het grootste deel naar het Rode Kruis gaat.
En vervolgens:
Zoals de verdeelsleutel laat zien, gaat het grootste deel van de opbrengsten naar het Rode Kruis. Een club die allesbehalve is wat het lijkt.
Behalve dat, gaat het geld dat ze ophalen overal naartoe, behalve naar de slachtoffers. Met de grote aardbeving in Haïti enkele jaren geleden bedelde het Rode Kruis een half miljard dollar bij elkaar en bouwde daarmee welgeteld zes huizen op Haïti.
Er zijn ondertussen een aantal interessante verhalen opgedoken vanuit Amerika over hoe het Rode Kruis daar omgaat met de slachtoffers van de orkaan Harvey die voor enorme overstromingen zorgde in Texas.

Zoals een vrouw die samen met een piloot 400 warme hamburgers invloog voor slachtoffers die dringend behoefte hadden aan wat warm eten. Hoe ze door het Rode Kruis werden geschoffeerd en hun hamburgers werden geweigerd omdat de slachtoffers al gegeten zouden hebben. Dat klopt, ze hadden de afgelopen 24 uur allemaal één boterham gehad.Of zoals het verhaal van de volgende vrouw die zegt dat de slachtoffers mogen toekijken hoe de hulpdiensten allemaal lekker maaltijden krijgen en over een grote voorraad voedsel beschikken dat ze volledig voor zichzelf houden.

Zoals de vrouw zegt “The Red Cross pigs are eating, while others are not”.En dan komen we op een misschien nog wel veel meer sinistere rol van het Rode Kruis. Hierna volgt een video van Jamie van het Impossible Channel, met daarin een paar interessante opnames.

Getuigen die verklaren hoe het Rode Kruis donaties steelt die door allerlei mensen naar plekken zijn gebracht zoals kerken.

Daarnaast zijn er getuigen die verklaren, wat je in de video ook ziet, dat het Rode Kruis bewust hulpgoederen heeft weggegooid zoals dekens en hondenvoer.

Wat je ook ziet in de video is een hulpverlener die verklaart dat er zoveel slachtoffers zijn dat er heel veel mensen nooit naar huis terug zullen keren.

En dan zegt ze letterlijk het volgende:

“They've worked with them throughout the process here to help them adjust to this new world order that they are going to be living in after”.

Zullen deze mensen verdwijnen uit het openbare straatbeeld en eindigen in één van de vele leegstaande FEMA kampen?
Er begint zich als het ware een soort patroon te ontwikkelen, waarbij duidelijk is dat de elite de rampen veroorzaakt, daarna om geld bedelt bij de bevolking en waar dan vervolgens geen echte hulp wordt geboden, maar er wel wordt gezegd dat er heel veel mensen nooit meer naar huis terug zullen keren.Welke rol het Rode Kruis in dit alles precies speelt, is op dit moment misschien nog niet helemaal duidelijk, maar wel dat het één van de vele organisaties is die wordt gebruikt om de mensheid te misleiden.
Ter afsluiting een deel uit een eerder artikel dat uitlegt welke organisaties allemaal zijn betrokken bij de totstandkoming van de New World Order.
Voor mensen die meer willen weten over de achtergronden vonden wij een interessante website, waar onder andere het volgende staat:

Er is een Elite, of De Illuminati, die uiteindelijk de "baas" is over de samenzwering. Dit is een hele kleine groep van onwaarschijnlijk machtige mensen en niemand weet wie het zijn. Deze Elite of Illuminati beslissen wat er gebeurt, wanneer het gebeurt en hoe het gebeurt. Om dit tot uitvoering te brengen, hebben ze een aantal organisaties opgezet.

Vlak onder de Elite heb je een zichtbare, redelijk openbare, variant. Dat wil zeggen: we kunnen identificeren wie het heeft opgezet en wie er in zitten. Deze komen samen in de Ronde tafel van de Negen. De Ronde Tafel is opgezet in het begin van de 20ste eeuw door Alfred Milner en Cecil Rhodes onder de vlag van de Rothschilds. Het doel van de Ronde Tafel is de plannen en wensen van de Illuminati om te zetten naar beleid dat uitgevoerd moet worden door een aantal organisaties en denktanken.

Voor zover bekend zijn er zes van deze organisaties die verspreid over de continenten aan de touwtjes trekken. Deze zijn:

1. De Bilderberggroep – een Europese denktank dat elk jaar samenkomt om de stand van zaken in de wereld te bespreken, de leden komen uit de zakenwereld, de media wereld en de politieke wereld; 

2. De Club van Rome – bestaat uit de crème de la crème van de wetenschappelijke wereld, deze club heeft bv. het Global Report 2000 opgesteld waarin ze pleiten voor een reductie van de wereldbevolking middels ongeneeslijke ziekten (bv. AIDS), hongersnoden, natuurrampen en oorlogen; 

3. Het Royal Institute for International Affairs – heet tegenwoordig "Chatham House", je kunt de naam veranderen, maar niet de streken; het is een "onafhankelijke" denktank dat zich bezighoudt met internationale zaken en gebeurtenissen. Hun oplossingen worden altijd uitgevoerd door de regeringen – dus "onafhankelijk" kun je wel wegstrepen; 

4. De Trilateral Commission – is opgezet voor dezelfde redenen als Chatham House, met verschil dat Chatham House een Britse organisatie is en de Trilateral Commission is opgezet door Europa, Japan en Noord-Amerika; 

5. de Council on Foreign Relations – is ook gelijk aan Chatham House en de Trilateral Commission, alleen de Council on Foreign relations is volledig Amerikaans zoals Chatham volledig Brits is;

6. De United Nations (Verenigde Naties) – is een volledig globale organisatie dat door de vijf bovenstaande van informatie, doelen en instructies wordt voorzien; aangezien de Verenigde Naties geen grenzen kent kan het grenzeloos opereren, dit maakt de Verenigde Naties de belangrijkste organisatie voor de Elite. 

Deze organisaties implementeren het beleid via geheime genootschappen, semi-geheime genootschappen en de top van schijnbare openbare genootschappen en religies, zoals de Vrijmetselaars, de Rozenkruisers, de Scientology Kerk, de Mormonen, de Katholieke kerk, de Islamitische kerk, de Joodse kerk, allerlei sekten en politieke stromingen, et cetera. De leden van deze organisaties worden aan de top van bedrijven gezet, in regeringen en belangrijke publieke organisaties als het Wereld Natuurfonds, Amnesty, het Rode Kruis/De Rode Halve Maan en Greenpeace (er zijn er meer).

Wij als bevolking zijn volledig afhankelijk van wat de bedrijven, de regeringen, de genootschappen en kerken en de "goede" doelen doen en willen. Zo is de maatschappij opgebouwd en dit wordt ons geleerd door het gemanipuleerde onderwijssysteem. Maar uiteindelijk komt alles bij die Elite vandaan, bij de Illuminati, en dat kleine groepje mensen beslist wie er leeft of doodgaat, en wanneer en hoe lang. Zij beslissen wanneer er een crisis ontstaat, wanneer er oorlogen ontstaan, hoe groot deze oorlogen zullen zijn en hoeveel mensen er (naar schatting) dood zullen gaan.

Waaruit maar weer blijkt dat overheden (werktuigen van de elite) niet voor je zullen zorgen en daarom bij deze een reminder voor de weekaanbieding van Orjana voor Niburulezers, zodat je in ieder geval voor wat betreft je gezondheid zelf een deel ter hand kunt nemen:  

RFID CHIP schadelijk voor de gezondheid vanwege straling die hondsdolheid bewerkstelligt!!!

RFID CHIP schadelijk voor de gezondheid vanwege straling die hondsdolheid bewerkstelligt!!!

15-09-2017

Radio-frequency identification

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Glazen LF RFID-tag, 50 mm lang
RFID-chip naast een rijstkorrel in de palm van een hand
Inplanting van een RFID-chip in een menselijke hand voor persoonsidentificatie
Radio-frequency identification (identificatie met radiogolven, RFID) is een technologie om van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van zogenaamde RFID-tags die op of in objecten of levende wezens zitten, bijvoorbeeld in chipkaarten die gebruikmaken van NFC.


Geschiedenis[bewerken]

Het principe van identificatie door middel van radiosignalen gaat terug tot de Tweede Wereldoorlog. Toen werden vliegtuigen voor het eerst voorzien van radiobakens, zodat vliegtuigen als vriend of vijand konden worden geïdentificeerd. RFID, zoals het in zijn huidige vorm wordt toegepast, stamt uit de jaren zestig. Twee medewerkers van Philips ontdekten toen hoe chips op afstand konden worden uitgelezen. Het bedrijf ID Engineering ontwikkelde daaruit toepassingen op het gebied van diefstalpreventie. C&A was het eerste bedrijf in Europa dat de nu overal bekende detectiepoortjes inzette en aan de winkelwaren een RF-etiket bevestigde. De toevoeging van een unieke Electronic Product Code (EPC) en een beheerssysteem leidde tot de structuur die nu RFID heet. Hierna volgden legio toepassingen zoals diefstalpreventie, voorraadbeheer en toegangsdetectie. Momenteel bevindt de retailstandaard zich in de ontwikkelingsfase.[bron?]

NFC[bewerken]

Near field communication (NFC) is een vorm van RFID. Waar het bij RFID primair om opslag en verzenden van informatie in één richting gaat, communiceert NFC in twee richtingen en kan het ontvangen signalen ook zelf verwerken. Philips ontwikkelde de NFC-techniek samen met Sony. NFC wordt, onder andere, toegepast in mobiele telefoons als betaalmiddel en in ticketsystemen. De samenwerking met Nokia was van belang voor de uiteindelijke toepassingsmogelijkheden in telefoons. Betalingsmaatschappij VISA onderzocht het betalingsverkeer.

Soorten[bewerken]

Er bestaan RFID-tags in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen. Ze kunnen alleen-lezen of lezen/schrijven zijn.
Ze kunnen actief, semiactief/semipassief of passief zijn. Actieve RFID-tags hebben een batterij en kunnen worden gelezen en geschreven met een "remote transceiver" ook wel "reader" of lezer genoemd die met een antenne radiogolven zendt en ontvangt. Ze kunnen een signaal over een grotere afstand (van zo'n 100 meter tot zelfs een paar kilometer) uitzenden; ze zenden meestal met een interval hun ID uit. Semi-actieve tags hebben ook een batterij maar zenden alleen als antwoord op een ontvangen signaal. Passieve tags hebben geen eigen energiebron: ze benutten het elektromagnetische veld van een lezer om een stroom te induceren in een spoel, waarmee de chip wordt gevoed. Hierdoor gaat het antwoordsignaal niet over een grote afstand (van enkele centimeters tot ongeveer vijf meter). Tevens zijn er de zogenaamde 'chiploze tags' (zie foto), die gebruikt worden voor eenvoudige identificatie zoals diefstalpreventie. Dit zijn strikt genomen geen RFID-tags omdat ze geen uniek identificatienummer (ID) bevatten. Ze bestaan namelijk uit een afgestemde resonantiekring die op een specifieke frequentie energie absorbeert.
Ook de hoeveelheid data kan verschillen van enkele bits tot meer dan 1 megabit. Al deze mogelijkheden vertalen zich uiteraard ook in de prijs: een eenvoudige passieve tag kost niet meer dan dertig eurocent. Gecompliceerde RFID-tags, die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan sensoren die ook nog de temperatuur of vochtigheid meten, zijn aanzienlijk duurder (soms wel 100 euro per stuk).
De laatste trend binnen de RFID-branche is UHF EPC Class 1 Gen 2 tag afgekort Gen 2, waarin gen staat voor Generation. Deze tags leveren betere prestaties dan de voorgaande UHF-standaarden. Hierdoor wordt er steeds meer mogelijk met RFID. RFID-tags zullen nooit de streepjescode geheel gaan vervangen aangezien de kostprijs altijd hoger zal zijn dan het printen van een streepjescode. Kostprijzen voor gen 2 tags liggen tussen de 5 en 20 cent (afhankelijk van het aantal).
Een nieuwe ontwikkeling is de printbare RFID-tag. Deze wordt gemaakt met een vrij nieuwe techniek die het mogelijk maakt om metaal te printen. Hiervoor kan een normale inkjetprinter aangepast worden om metaalzoutoplossingen, van koper of zilver, te kunnen printen. De geprinte tags moeten daarna alleen onder een warme pers gedroogd worden. Met deze ontwikkeling wordt het gebruik van RFID nog goedkoper.[1]
RFID-tags onderscheiden zich ook door de gebruikte frequentie. In het algemeen geldt; hoe lager de frequentie, des te verder het leesbereik, maar hoe groter de antenne moet zijn. Hogere frequenties hebben echter meer moeite met metaal en vocht. Veel gebruikte frequenties en hun gebruikte namen zijn:
 • 125 kHz (Low Frequency, LF),
 • 13,56 MHz (High Frequency, HF),
 • 860 tot 950 MHz (Ultra High Frequency, UHF),
 • 2,45 GHz (Microwave, MW).
De tags gelden als Short Range Devices, waarvoor CEPT bepaalde frequenties heeft toegewezen.
Meestal zijn tags voorzien van een vaak onuitwisbaar ID. Binnen een enkel RFID-systeem zijn dit bijna altijd unieke (volg)nummers. Deze nummers kunnen bij ingebruikname van de tags worden bepaald door het nummer naar de tag te schrijven met een reader of printer. Het is ook mogelijk dit aan de producent van de tags over te laten.

Voor- en nadelen[bewerken]

Voordelen van het toepassen van RFID zijn onder meer:
 • Er is geen fysiek contact nodig;
 • Er is geen zichtlijn nodig (zoals bij de streepjescode);
 • Vele (honderden) codes kunnen in een of enkele seconden worden gelezen;
 • Veel grotere afstanden zijn mogelijk dan bij de streepjescode (hoewel de techniek ook hier grote vooruitgang boekt);
 • Vervalsen van RFID-tags is veel complexer dan de streepjescode;
 • Door de unieke codering wordt productvervalsing bemoeilijkt en/of snel opgespoord;
 • Door weersinvloeden, vuil, enzovoorts kunnen streepjescodes (in tegenstelling tot RFID-tags) onleesbaar worden.
Nadelen van RFID zijn onder meer:
 • De privacy kan in het geding komen;
 • Als het unieke identificatienummer van een RFID-tag wordt gekopiëerd, kan men duplicaat RFID-TAGS maken waardoor indentificatie valselijk kan zijn;
 • Als identificatiedocumenten zoals een paspoort een RFID-tag hebben, kunnen regeringen en inlichtingendiensten hier misbruik van maken en mensen volgen;[2]
 • Als het identificatienummer van een RFID-tag verbonden kan worden met een individu, kan dit individu gevolgd worden (door marketeers, overheidsfunctionarissen, stalkers, dieven of andere criminelen);[2]
 • Lees/schrijfmogelijkheden van de RFID-tag kunnen het mogelijk maken dat er ongemerkt fraude wordt gepleegd;
 • Een ander probleem is tag-collision:[3] als RFID-chips tegelijk worden geactiveerd door een zender en ze tegelijk hun code versturen, kan de ontvanger de verschillende codes niet onderscheiden. Dit wordt voorkomen door middel van selectieve activatie met behulp van binary tree search-methode totdat slechts één tag reageert.
 • Omdat een RFID-reader veel informatie genereert is inzet van een speciaal soort software (middleware/edgeware) noodzakelijk, hoewel er steeds meer readers op de markt verschijnen die dit zelf kunnen;
 • Door het weggooien van verpakkingsmateriaal, tickets enzovoorts met een RFID-chip komt het afval zo vol metalen, dat het alleen nog maar als chemisch afval kan worden opgehaald. Het is in ieder geval niet te hergebruiken.
 • RFID kan medische apparatuur op afstand verstoren.[4]
 • RFID-tags kunnen (geringe) elektromagnetische straling veroorzaken.

Toepassingen[bewerken]

Lijst van toepassingen[bewerken]

 1. Vendor Managed Inventory (VMI).[5] Leveranciers kunnen via RFID voorraden van retailers beheersen.
 2. Diefstalpreventie.[6] voorbeeld: Star City Casino in Sydney gebruikt RFID-tags in uniformen om diefstal van deze uniformen te voorkomen. Kartonnen dozen met whisky bevatten RFID-tags waardoor deze beveiligd zijn tegen diefstal. Een ander voorbeeld betreft het ERS systeem waarmee door middel van RFID ieder kledingstuk van fabrikant tot kassa wordt getraceerd.
 3. Personen- en dierenidentificatie.[7] Het is mogelijk om een tag in een mens (of dier) te plaatsen. De tag bevat informatie over identiteit, rijbewijs, hij kan dienen als e-wallet en als sleutel. Plaatsing in het lichaam van mensen stuit op grote ethische problemen.
  1. Patiëntidentificatie en medisch dossier.[8]
  2. RFID-implantaat voor patiëntenidentificatie: VeriChip
  3. huisdieren kunnen door een dierenarts worden voorzien van een identificatiechip, 'gechipt'.
  4. In Rotterdam, bij de Baja Beach Club, is het mogelijk iets dergelijks in de arm te plaatsen.[9][10] Klanten kunnen hier geld op opladen. Tijdens het bestellen van drinken wordt de arm gescand en wordt het geld vandaaruit geïnd.
  5. Personenpositionering (gps). In Mexico is het toegepast op rechters die gevaar lopen gekidnapt te worden.
  6. Steeds meer zwembaden gebruiken siliconen polsbandjes met een chip erin (waterdicht) voor onder andere toegang en kluisje.
  7. Resorts hebben (waterdichte) polsbandjes voor gasten welke onder meer gekoppeld kunnen worden aan appartement/hotelkamer, restaurant en bar (arrangement-identificatie).
 4. Productie- en assemblageprocessen. Informatie over goederen die bepaalde processen passeren verzamelen en daarmee processen beter monitoren.[11]
  Een productidentificatie RFID van Wal-Mart
 5. Voorradencontrole en supply chaincontrole.[12] Wal-Mart gebruikt RFID om voorraden efficiënter te controleren en gegevens sneller verkrijgbaar te stellen tussen verschillende afdelingen en bedrijven.[13]
 6. Medicijnen, tegen vervalsing. Medicijnen worden van RFID-chip voorzien om vervalsing te voorkomen.[14]
 7. Bankbiljetten, tegen vervalsing.
 8. Merkproducten, tegen vervalsing. Bijvoorbeeld designerkleren.
 9. Paspoort en andere ID-bewijzen: studentenkaart/collegekaart.
 10. E-cash, elektronische betalingsmiddelen, mobile payment.
 11. Boarding pass, toegangsbewijs, vervoerbewijs. Sony’s Felica RFID is een voorbeeld.
 12. Bankpas: (FELICA) / creditcard.
 13. Bonuskaart/ledenkaart van winkelketens.
 14. Logistieke systemen: registratie van goederen die binnenkomen en uitgaan: Europe Container Terminals in de haven van Rotterdam kan containers identificeren en afhandelen onder andere met RFID-tags in de wegverharding.
 15. Posterijtracking en productentracking.[15] Kraft Foods gebruikt RFID technologie om klanten die gebruikte dozen van Kraft Foods recyclen te traceren en te belonen.[16]
 16. Productenidentificatie.
 17. Bibliotheekboeken en bibliotheekpasjes.
 18. Sleutels. Bijvoorbeeld in autosleutels als startonderbreker of in gevangenissen - en andere beveiligde instellingen - voor het in- en uitloggen van personeel, wat er in combinatie met een tag aan de professionele sleutelbos voor zorgt dat werknemers zich pas uit kunnen loggen als hun werksleutels met beveiligde sleutelring op de juiste plaats hangen.
 19. Producten/halffabricaten kunnen gedurende het hele productieproces getraceerd worden. Dit heeft als voordeel dat men gemakkelijk een productiefout/probleem kan opsporen. Dit was niet mogelijk voor 25% van de gevallen met barcoding.[7]
 20. Naast diefstalpreventie is het ook mogelijk om foutieve afleveringen te voorkomen. Wanneer goederen een verkeerde route volgen kan het meteen gezien en gecorrigeerd worden, zodat ze naar de juiste eindbestemming gestuurd kunnen worden.[7]
 21. De RFID-tags kunnen de temperatuur van de producten en de omgeving meten. Wanneer de temperaturen niet overeenkomen met de optimale temperatuur (bijvoorbeeld het behouden van vis of koude wijn) kan de temperatuur aangepast worden naar het optimale niveau.[7]
 22. In de toekomst zullen auto’s met behulp van biotags identificeren wie er achter het stuur zit en vastleggen waar de auto is geparkeerd en deze gegevens vervolgens aan de eigenaar rapporteren.[7]
 23. Tracking en tracing van bloemenkarren op diverse bloemenveilingen in Nederland. Inzichtelijk maken van goederenstroom alsmede het verkorten van de tijd dat de bloemen onderweg zijn. Tevens kunnen "verdwenen" bloemenkarren eerder teruggevonden worden.
 24. Minicontainers bevatten een RFID-chip voor vuilnis en voor groente-, fruit- en tuinafval die bij het legen van de container wordt uitgelezen. Diftar alleen voor het betalen per kilo.
 25. Ondergrondse bunker voor vuilnis die bij het afleveren van vuilnis wordt uitgelezen.
 26. Tijdwaarneming bij sportwedstrijden.
 27. Aanschaf van vervoerbewijzen voor de veerboten naar Vlieland en Terschelling te Harlingen Haven bij Rederij Doeksen. Deze vervoerbewijzen zijn voor het bedienen van de poortjes voorzien van een streepjescode.

Nederland[bewerken]

In juni 2004 werd de Stichting RFID opgericht die de toepassingsmogelijkheden in Nederland onderzoekt. De RFID-labels moeten de streepjescode op termijn geheel of gedeeltelijk gaan vervangen.
Hoewel er al verschillende bedrijven zijn die RFID succesvol toepassen (in Nederland onder andere supermarktketen Schuitema, bagageafhandeling op Schiphol en voorraadregistratie van Boekhandels Groep Nederland) zullen grootschalige toepassingen waarin de tag gekoppeld wordt aan persoonsgegevens waarschijnlijk pas mogelijk zijn als die in overeenstemming met de privacy-wetgeving kunnen worden gebracht.
Bij huisdieren worden injecteerbare RFID-tags wel al op tamelijk grote schaal toegepast. Honden, katten en fretten mogen binnen de EU internationaal reizen als ze voldoen aan drie eisen:
 1. elektronische identificatie (de chip),
 2. vaccinatie tegen rabiës,
 3. het officiële Europese Dierenpaspoort.
Alle rashonden in Nederland worden door het stamboek voorzien van een chip en bijna alle asielen chippen alle te plaatsen honden en katten. Veel particuliere eigenaren laten hun hond of kat chippen. Ook dierentuinen chippen zo veel mogelijk al hun dieren. Sinds 1 januari 2004 moeten alle paarden voorzien zijn van een chip voordat ze vervoerd mogen worden.
In de Openbare Bibliotheken in Nederland worden RFID-tags al op grote schaal toegepast. Alle nieuwe boeken die door bibliotheken worden aangeschaft via de NBD bevatten al een tag. De tags worden gebruikt voor zelfbedieningsbalies, logistieke processen en diefstalbeveiliging. Voor cd's, dvd's en cd-roms zijn ook tags beschikbaar, echter hiervoor is nog geen bevredigende oplossing in combinatie met diefstalbeveiliging. De branchevereniging VOB heeft een generiek programma van eisen opgesteld voor toepassing binnen deze branche, om standaardisatie van de gegevensuitwisseling te realiseren.
Een opengewerkte tijdelijke OV-Chipkaart
 • In de stad Groningen werd tussen 2001 en 2002 geëxperimenteerd met de Tripperpas, een voorloper van de OV-chipkaart.
 • Sinds 2005 is de invoering van de OV-chipkaart met RFID-chip aan de gang.
Er zijn ook heel andere toepassingen denkbaar met RFID-tags. Een voorbeeld daarvan is een RFID-tag geïntegreerd in de toegangspas van een evenement. Hiermee wordt niet alleen mogelijk om het evenement binnen te komen, maar ook om drankjes te betalen, of een auto te parkeren.

Europa[bewerken]

In 2001 zei de Europese Bank met partners in gesprek te zijn over de toepassing van RFID-tags in bankbiljetten. De planning was destijds het gebruik van RFID-tags in bankbiljetten in 2005. Zover bekend zijn deze plannen nooit ingevoerd, ook niet met de nieuwe eurobiljetten vanaf 2013.

Verenigde Staten[bewerken]

In de Verenigde Staten heeft Prada in een winkel in Manhattan al de streepjescode vervangen door RFID-tags. Dit heeft het voordeel dat winkelpersoneel met een handheldcomputer kan kijken of een bepaalde kleur of maat nog in voorraad is. De klant kan ook een promotieboodschap krijgen als hij een bepaald product aanraakt. Daarnaast kunnen klanten in het pashokje, waar een computer met aanraakscherm staat, meer informatie vinden over onder andere de gebruikte materialen maar ook over bijpassende kledingstukken en dat terwijl ze het product passen. En in combinatie met een klantenkaart zijn de aankopen van de klant bij te houden, zodat de beste klanten en hun voorkeuren herkend kunnen worden zodat zowel marketing als winkelaanbod daar op afgestemd kunnen worden.

Groot-Brittannië[bewerken]

In Groot-Brittannië wordt binnenkort begonnen met het testen van kentekenplaten die voorzien zijn van RFID-chips. De mogelijkheden laten zich raden: toegangscontrole, elektronisch betalen op tolwegen en in parkeergarages, lik-op-stukbeleid bij overschrijdingen van de maximumsnelheid, wegenbelasting en verzekering. Ook diefstalpreventie zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.

WK Voetbal 2006[bewerken]

Tijdens het Wereldkampioenschap voetbal 2006 heeft Philips in de toegangskaarten RFID-chips verwerkt. Een vervalser moest, behalve het papieren kaartje, ook telkens een exacte kopie maken van de chip. Wie een kaartje kocht kreeg een eigen bestelnummer op de chip ingevoerd.

Duitsland[bewerken]

Per november zijn alle nieuwe paspoorten voorzien van een digitale vingerafdruk in een ingebouwde chip, die sinds 2005 ook een digitale foto bevat. De digitale vingerafdruk wordt alleen opgeslagen in de chip van het paspoort. De foto's daarentegen worden wel opgeslagen in een database van lokale autoriteiten.
In 2008 wil Duitsland nieuwe identiteitskaarten voor al zijn inwoners met dezelfde biometrische functionaliteiten, zo stelt een woordvoerster van de overheid. "Er zijn drie redenen om dat te doen. Op die manier kunnen we valse identiteitskaarten vermijden, het identificatieproces versterken en de mogelijkheid bieden om een autorisatiesysteem in te voeren voor bijvoorbeeld onlinediensten", aldus de woordvoerster.

Problemen[bewerken]

Privacybezwaren[bewerken]

Implanteerbare RFID-chip
RFID kan aangewend worden voor doeleinden die voorheen slechts fantasie leken, waaronder het volgen van personen met RFID-tags in hun kleren of het traceren van de inhoud van huizen door naar aanwezige RFID-tags te kijken.
De drie belangrijkste zorgen om de privacy-schendingen betreffende RFID zijn:
 1. De koper van een product zal zich niet per se bewust zijn van de aanwezigheid van de tag of in staat zijn de tag te verwijderen.
 2. De tag kan van een afstand worden gelezen zonder dat de persoon dit weet. De afstand is echter beperkt door fysische grootheden als frequentie en antennegrootte van de tag.
 3. Als een getagd product wordt betaald met een creditcard of pinpas is het in principe mogelijk om het unieke ID te koppelen aan de identiteit van de aankoper.
Om deze bezwaren tegen te gaan, zijn er diverse soorten hoesjes in de handel verkrijgbaar of worden deze gratis verstrekt bij onder andere banken. Het doel van deze hoesjes is detectie en uitlezing op afstand te blokkeren.

Klonen van RFID-tags[bewerken]

Met de juiste apparatuur is het relatief eenvoudig om van een niet-beveiligde chip het ID uit te lezen en dit vervolgens naar een duplicaat-tag te schrijven. De Radboud Universiteit Nijmegen toonde in 2008 al aan dat de OV-chipkaart zeer gemakkelijk gekloond kan worden met behulp van relatief goedkope apparatuur. Deze contactloze chipkaart is gebaseerd op de onveilige MIFARE Classic chip[17]. De voor het klonen gebruikte apparatuur en aansturing is Open Source ontwikkeld. Het gaat hier om de proxmark en zeer goedkope NFC apparatuur die aangestuurd wordt door libnfc.
Er zijn echter diverse manieren waarop geprobeerd wordt dit tegen te gaan. Voorbeelden hiervan zijn encryptie en het principe van Physically Unclonable Functions (PUF’s). Bij het laatste wordt uitgegaan van het gegeven dat elke chip heel kleine fysieke verschillen bevat die voortkomen uit de onoverkomelijke imperfectie van het productieproces.

Referenties[bewerken]

 1. Omhoog Bidoki, S.M., Lewis, D.M., Clark, M., Vakorov, A., Millner, P.A. en McGorman, D. (2007). Ink-jet fabrication of electronic components. "Journal of Micromechanics and Microengineering Vol. 17"
 2. Omhoog naar: a b How RFID Tags Could Be Used To Track Unsuspecting People, Engelstalig artikel Scientific American, augustus 2008
 3. Omhoog tag-collision
 4. Omhoog Van der Togt R, Van Lieshout EJ, Hensbroek R, Beinat E, Binnekade JM, Bakker PJM. Electromagnetic Interference From Radio Frequency Identification Inducing Potentially Hazardous Incidents in Critical Care Medical Equipment. Journal of the American Medical Association. 2008;299(24):2884-2890
 5. Omhoog Bernstein, Chen en Federgruen, Coordinating Supply Chains with Simple Pricing Schemes: The Role of Vendor-Managed Inventories, Management Science Vol. 52, Issue 10, Oktober 2006, Pp. 1483–1492
 6. Omhoog From Pallet to Shelf: Improving Data Quality in Retail Supply Chains Using RFID; Retrieved 16 januari 2008; The Journal Of Information Technology
 7. Omhoog naar: a b c d e Ferguson, Have your objects call my objects, Frontiers, Harvard Business Review en Harvard Business School Publishing, juni 2002.
 8. Omhoog Lee en Shim, An Exploratory Study Of Radio Frequency Identification (RFID) Adoption In The Healthcare Industry, European Journal Of Information Systems (2007) Issue 16, 712–724. Doi:10.1057/Palgrave.Ejis.3000716
 9. Omhoog Emerce.nl: VIP-chips in Rotterdamse Baja Beach Club (26-4-2004)
 10. Omhoog Volkskrant.nl: Drankjes tijdens het stappen betalen via chip in de arm (4-10-2004)
 11. Omhoog Wer, V.D. en Loan, Intelligent Tracking In Manufacturing, Journal Of Intelligent Manufacturing (1999) Issue 10, Pp. 245-250
 12. Omhoog Jones, Clarke-Hill, Shears, Comfort, en Hillier, Rfid Technologies: Supply-Chain Applications and Implementation Issue, Information Systems Management, Volume 22, Issue 1 december 2005 , Pp. 51 – 65; (2004)
 13. Omhoog Bjelland en Wood, The Board And The Next Technology Breakthrough, European Management Journal, Volume 23, Issue 3, Juni 2005, Pp. 324-330
 14. Omhoog Perrin and Simpson, RFID and Bar Codes— Critical Importance in Enhancing Safe Patient Care, FHIMSS
 15. Omhoog RFID tracking saves government time and money, Retrieved 30 januari 2008
 16. Omhoog Swedberg RFID Helps Reward Consumers for Recycling, Retrieved 22 februari 2008
 17. Omhoog GOVCERT.NL: Kwetsbaarheden Mifare Classic chips in toegangspassen (2008-10-31)

Bronnen[bewerken]

Externe link[bewerken]