vrijdag 17 maart 2017

WAAR GAAT HET GROTE GELD NAAR TOE? VOLGENS Brecht Arnaert

WAAR GAAT HET GROTE GELD NAAR TOE?

      
  
200_brecht_arnaert_foto2.jpg
Gesprekken over de bescherming van uw vermogen draaien onvermijdelijk uit op goud. En dat is prima, want onze monetaire specialist, Brecht Arnaert, weet heel erg veel over goud. 
Zijn visies over goud zijn veel diepgaander en analytischer dan de meeste beleggingsbladen ooit zullen komen. 
Goud is voor hem géén hedge tegen inflatie, het is een hedge tegen wantrouwen in het systeem. 
Ook interessant is dat vóór het jaar 2008 de correlatie met de Amerikaanse dollar altijd zwak was. Daarna is dat verband steeds sterker geworden. Maar beleggers moeten wel goed beseffen dat het goud pas fors zal stijgen wanneer het wantrouwen in de markt totaal is. Zover zijn we nog niet! Maar het betekent wel, dat u zich als belegger nu moet beginnen te positioneren. 
U koopt toch ook geen paraplu als het al stortregent? 
Als je in goud belegt, moet je ook weten waar de dollar naartoe gaat. Volgens ons zal die sterker worden, omdat het aanbod zakt (renteverhoging in de VS) en de vraag stijgt (perifere economieën moeten leningen in dollars terugbetalen). 
Wie hierin geïnteresseerd is, kan eens grasduinen in het rijke archief van MACRO Trends, waarin Brecht uitlegt hoe dat in de jaren 90 is verlopen met die dollarleningen (Perkins methode). 
Essentieel in deze redenering is: WAAR GAAT HET GROTE GELD NAARTOE? 
Als het niet in de obligatiemarkten kan zitten, dan gaat het naar de wisselkoersmarkten. En dat is tot nader order de dollar. 
Je vraagt je natuurlijk af, hoe beleggers in de eurozone dan moeten aankijken tegen goud. 
Ook de visie van Brecht rond de goudmijnen is controversieel. Terwijl andere adviseurs deze goudmijnen klakkeloos aanbevelen, blijft Brecht een contraire mening hebben. En daar heeft hij bijzonder goeie argumenten voor. We blijven het immers herhalen: dit is geen periode om onnodige risico’s met uw vermogen te nemen! 
Hoe het wél moet, en op welke manier goud daar een rol in kan spelen, leggen we u uit in MACRO Trends
Abonneren is eenvoudig en zal een van de beste investeringen in uzelf zijn. 
Daar sta ik garant voor.
 
Met vriendelijke groet,
Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends
 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het moderne systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg

Beste belegger,
Kijk eens even naar deze foto uit de jaren ‘30. Wat je ziet, is een meute spaarders die aanschuiven voor de American Union Bank om hun geld af te halen. 
Banken hadden veel slechte leningen in de boeken staan en spaarders vreesden (terecht) dat ze hun spaargeld zouden verliezen. Meer dan 9.000 banken gingen in die periode failliet. 
Waarom vertel ik je dat allemaal? Omdat ik denk dat het opnieuw zal gebeuren! 
Ik vrees namelijk dat hetgeen we vandaag meemaken veel gelijkenissen toont met de depressie van de jaren ‘30. Laat me je vertellen hoe het er toen aan toe ging. 
Het was een bloedbad. Miljoenen beleggers verloren miljarden dollars. Er was een wereldwijde paniek. Het was de verschrikkelijkste periode uit de geschiedenis van de aandelenmarkten. 
Beleggers die in 1929 aandelen kochten, verloren 89% van hun vermogen. Vele anderen, die aandelen kochten op margin, verloren alles. 
Wat?? Zoiets kan vandaag niet gebeuren? Dat dacht ook bijna iedereen in die tijd. Sterker nog, op vrijdag 25 oktober 1929, amper vijf dagen voor "Zwarte Donderdag", verklaarde President Herbert Hoover: 
"De fundamentele economische activiteit van het land is gezond en voorspoedig."
Natuurlijk, President Hoover zat fout. Net zoals iedereen die dacht dat het allemaal wel goed zou komen.
En net zoals ze fout zijn vandaag! 
Geloof het of niet, maar we krijgen opnieuw een grote depressie. Op korte termijn. Een verwoestende crash zal iedereen in snelheid nemen. Natuurlijk, het zal niet precies zijn zoals tijdens de jaren '30. Er zijn vandaag andere factoren in het spel. Zoals derivaten. Maar, vergis je niet, het wordt een complete ramp! 
Hetgeen nu op ons afkomt, is de ergste en hevigste beurscrash die beleggers van onze generatie ooit zagen. Er is geen ontkomen meer aan. 
Waarom? 
De wereldwijde overheden hebben de eerste fase van deze crisis, de kredietcrisis, proberen te stoppen door gigantische bedragen te spenderen. Eerst waren er miljarden en miljarden euro's nodig om de banksector te redden van een complete neergang. En even later waren er nog eens gelijkaardige sommen nodig om te vermijden dat de economie de afgrond inging. 
Het resultaat van deze massale ingrepen?
De wereldwijde schulden zijn vandaag veel hoger dan ooit voorheen in de geschiedenis van de mensheid. De totale schuldenlast bedraagt meer dan $200.000 miljard, ofwel meer dan 3 keer hetgeen we jaarlijks op deze aardbol produceren!
Een onhoudbare situatie.
We zijn op een punt gekomen dat je niet anders meer kan dan rekening houden met overheidsfaillissementen en/of hyperinflatie. 
En wanneer dat gebeurt, is het hek helemaal van de dam.
Iedereen die obligaties bezit, incasseert een monsterverlies. Ik heb het dan niet alleen over je pensioenfonds die een flinke slag van de hamer krijgt, maar ook je bank en verzekeringsmaatschappij. Deze instellingen bezitten voor miljarden en miljarden euro's aan obligaties. Dat betekent massale verliezen.
Natuurlijk, je kan de werkelijkheid compleet negeren en denken dat het allemaal wel goed komt. Maar dat zou een bijzonder kostelijke vergissing zijn. Aandelen gaan crashen. We zagen de voorbije jaren al enkele scherpe correcties waarbij de markten snel onderuit ginggen omdat niemand nog bereid was aandelen te kopen.
Kan je je voorstellen hoe diep aandelen kunnen zakken wanneer beleggers wereldwijd in paniek slaan en uitverkoop houden? Dat betekent op zijn minst een koersdaling van 50%. En misschien wel 60% of 70%! 
Maar geen paniek. Geloof het of niet, er zit ook een zonnige kant aan dit verhaal. Er zijn namelijk diverse manieren om jezelf te beschermen in tijden zoals deze. Sterker nog, met de juiste strategie kan je zelfs geld verdienen aan deze onfortuinlijke gebeurtenissen. 
Kijk, terwijl miljoenen beleggers miljarden verliezen in de komende crash, zijn er anderen die, op hetzelfde moment, een klein fortuin verdienen! 
Hoe kan jij tot de winnaars behoren? Hoe krijg je toegang tot de informatie die je nodig hebt, niet alleen om te overleven maar ook om rijker uit deze crisis te komen?
Makkelijk. 
Met jouw goedkeuring stuur ik je “Macro Trends” toe. 
Macro Trends  is als financiële nieuwsbrief anders dan alle anderen. 
Wat maakt deze publicatie zo uniek?
 • MACRO Trends is geen traditioneel beleggingsblad met aandelentips. Het heeft een unieke invalshoek en is enig in zijn soort in de Benelux.
 •  MACRO Trends is kritisch voor de gevaren van het traditionele bank -en geldsysteem. Het vermogen van onze lezers beschermen is daarom altijd onze éérste zorg.
 • Onze contraire aanpak laat een andere stem horen. Daardoor stoten we vaak op opportuniteiten, die vaak te laat -of zelfs helemaal voorbij gaan- aan mainstream financiële media.   
 • MACRO Trends investeert voornamelijk in goudmijnaandelen, fysiek goud, zilver, buitenlandse valuta, gas, olie en steenkool etc. Maar ook cryptocurrencies zoals Bitcoins komen aan bod. 
Een kleine greep uit onze publicaties van de voorbije maanden:
 • Het IMF stelt voor om 10% van je spaargeld aan te slaan. Hoe realistisch is een dergelijk scenario en wat kan je doen om jezelf er tegen te beschermen? (nummer 28)
 • Waarom een heffing van 10% niets oplost … en men minimaal 34% van jouw spaargelden moet nationaliseren om deze crisis het hoofd te bieden(nummer 28)
 • 4 voorzorgsmaatregelen die je vandaag kan implementeren om je vermogen uit handen te houden van een wanhopige overheid (nummer 28)
 • De mysterieuze koper op de goudmarkt die massale hoeveelheden goud uit de markt haalt telkens wanneer de prijs onder de $1300 duikt (nummer 28)
 • Een nieuwe, revolutionaire manier om je Bitcoins 100% veilig te bewaren (dit was tot op heden niet mogelijk!) (nummer 28)
 • Een kwalitatieve speler in de zilversector die voor de komende 4 jaar een productiestijging van 46% verwacht en 70,9% koerspotentieel bezit (nummer 27)
 • Een lage kostenproducent in de meststoffensector die straks wel een overnamedoelwit kan worden voor de grotere spelers in deze markt  (nummer 27)
 • Deze ontwikkeling is een gigantische bedreiging voor de Chinese groeimotor (hetzelfde fenomeen zorgde voor de crash van de Nikkei in 1989, het ontploffen van de subprime bubbel in de VS en de eurocrisis) (nummer 26)
 • Het einde van de supercyclus in grondstoffen? (nummer 26)
 • De energiebron van de toekomst (de ontdekking van aardolie veranderde de energiesector voorgoed. We staan nu voor een gelijkaardige ontwikkeling) (nummer 26)
 • Dit $16 aandeel is minimaal $21 waard … betaalt je 7,5% dividend … en kan 30% meer produceren dankzij “fracking”. (nummer 26)
 • 3 cruciale cijfers om een goudmijn te evalueren (nummer 25)
 • De ECHTE kostprijs om één ounce goud uit de grond te halen (de meeste mijnaandelen draaien hun aandeelhouders een rad voor de ogen)  (nummer 25)
 • Een goudmijn met activiteiten in Griekenland die nog een behoorlijke periode van lage goudprijzen kan verdragen  (nummer 25)
 • Een specifieke groep goudaandelen die relatief weinig last hebben van de dalende goudprijzen. Dit is het soort belegging die iedere goudbull in portefeuille moet hebben  (nummer 25)
 • Een groeiverhaal in de royaltiesector  (nummer 25)
 • Reggie Middleton voorspelde akelig nauwkeurig de bankfaillissementen en vreest nu voor de ondergang van een instituut dat het thuisland op de knieën kan brengen. Wordt dit land het volgende Cyprus?  (nummer 25)
 • Waarom het ESM-fonds niet over de nodige middelen beschikt om banken te redden … waardoor spaarders voor de verliezen opdraaien  (nummer 25)
 • Argentinië bevroor op 2 december 2001 alle bankrekeningen waardoor de bevolking plots zonder cash geld zat. Een Argentijn geeft zijn relaas van de feiten en wij trekken lessen voor de situatie hier in Europa  (nummer 25)
 • 3 verklaringen waarom de goud- en zilverprijs onder druk staat (maar dit betekent niet dat de bull-market voorbij is. De grootste winsten liggen nog voor ons!)  (nummer 25)
Voila, daar heb je het. Een  virtuele goudmijn aan solide informatie. De voorbije jaren publiceerden we tientallen strategieën, methodes en levensreddende weetjes die jouw geld veilig houden terwijl het systeem in mekaar dreigt te vallen. MACRO Trends is niets minder dan een extreem waardevolle handleiding voor kritische beleggers die zichzelf willen losrukken van de massa.
En, zoals ik je reeds vertelde, kan je MACRO Trends risicoloos uitproberen. 
Waarom doe ik dat?
Laat het me even uitleggen. 
Mijn naam is Brecht Arnaert, en zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik de hoofdredacteur van MACRO Trends. Meer dan duizend beleggers zijn reeds aangemeld en een groot deel van hen verlengt jaarlijks.
En nu wil ik JOU overtuigen om met ons mee te doen. Hier is mijn voorstel: 
Probeer MACRO Trends vrijblijvend uit. Ik stuur je de updates toe … geef je een login voor onze beveiligde website … en mail je de e-mail alerts. 
Indien u, om welke reden dan ook, het gevoel heeft dat onze analyses geen meerwaarde betekenen voor uw portefeuille, krijgt u uw geld meteen terugbetaald.Stuur mij binnen 7 dagen na aanvang van uw abonnement een mailtje en u krijgt uw investering tot op de laatste eurocent volledig terugbetaald. Zo simpel is het! Ook na 7 dagen heeft u een Niet Goed Geld Terug garantie. Mocht u ergens gedurende de rest van uw abonnementsperiode niet tevreden zijn, betalen wij u bij opzegging het niet verbruikte gedeelte van uw abonnementsgeld terug. U kunt uw abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren GEEN opzegtermijn !!!
Vanwaar dit aanbod dat geen enkele serieuze belegger eigenlijk kan weigeren?
Simpel. Ik ben ervan overtuigd dat een belegger die kennis maakt met MACRO Trends zoveel geld verdient dat het abonnement jaar na jaar verlengd zal worden. 
En aangezien de echte winsten vooral in de verlengingen zitten, betekent dit dat mijn winst hierdoor behoorlijk kan stijgen.

OVERTUIG UZELF: PROBEER MACRO TRENDS ZONDER RISICO  
U heeft de keuze uit verschillende abonnementen:
  
 1. Een jaarabonnement op MACRO Trends kost u 297 euro.
   
 2. Een 2-jaar abonnement kost u slechts 497 euro. Hiermee bespaart u direct bijna €100,-
   

 

en daarmee krijgt u toegang tot de abonnee-site (inclusief het complete online archief).
Mijn belofte aan u...   

NIET TEVREDEN, GELD TERUG!

Ik ben ervan overtuigd dat MACRO Trends u zal bevallen. Vandaar dat ik u een gedurfd aanbod wil doen. Neem nu een abonnement met een Niet Tevreden, Geld Terug garantie. 
Indien u tijdens de eerste 7 dagen besluit dat onze publicatie niet voor 100% beantwoordt aan uw verwachtingen, betalen wij uw abonnementsgeld zonder verdere vragen volledig aan u terug. Indien u daarna opzegt, krijgt u 100% van het uitstaande saldo terug. M.a.w. u loopt geen enkel risico! Dit aanbod kan ik u enkel aanbieden omdat ik overtuigd ben van de kwaliteit van mijn nieuwsbrief.

 

UW GARANTIE

Indien u, om welke reden dan ook, het gevoel heeft dat onze analyses geen meerwaarde betekenen voor uw portefeuille,krijgt u uw geld meteen terugbetaald.
Stuur mij binnen 7 dagen na aanvang van uw abonnement een mailtje en u krijgt uw investering tot op de laatste eurocent volledig terugbetaald. Zo simpel is het! Ook na 7 dagen heeft u een Niet Goed Geld Terug garantie. Mocht u ergens gedurende de rest van uw abonnementsperiode niet tevreden zijn, betalen wij u bij opzegging het niet verbruikte gedeelte van uw abonnementsgeld terug.300_mt4.jpg
300_mt5.jpgIndien u betaalt middels iDEAL, Bancontact of Creditcard, krijgt u de login gegevens direct toegestuurd. Kiest  u voor een andere betaalwijze, kan het 1 tot 3 werkdagen in beslag nemen.
Vraag nu MACRO Trends aan, volg de adviezen en als u niet met uw eigen ogen ziet dat het behoud van uw kapitaal volgens onze methode hout snijdt, laat het me dan weten.
Afgesproken?
Behoud van kapitaal, dat is waar het nu om draait.
Brecht Arnaert
MACRO Trends

De illusie van Venetië Bron Macrotrends

De illusie van Venetië


Tijd bestaat niet. De reden wat wij geloven van wel spruit voort uit de waarde die we toekennen aan het vruchteloos willen meten ervan. Het is één van de belangrijkste illusies van de moderniteit en werd historisch door niemand beter samengevat dan de Congolese drager van ontdekkingsreiziger Stanley, die aangepord werd om wat sneller door te lopen met diens bagage richting de bron van de Nijl: “Monsieur: vous avez l’heure, mais nous avons le temps.” 
Tijd, of liever de indruk ervan, ontstaat wanneer wij die tegen beter weten in proberen te meten. Wanneer wij hyper-gefocust zijn – zoals bij het lezen van een spannend boek – dan is er geen tijd. En wanneer wij helemaal géén focus hebben – zoals bij het verzinken in droomloze slaap – dan ook niet. 
Wat er al die tijd wel was, is beweging. Terwijl wij aan het lezen waren, is onze blaas vol geraakt, en plots moeten we naar het toilet. Ook terwijl we aan het slapen waren is de wereld doorgedraaid, en ’s morgens op de radio horen we wat er die nacht allemaal is gebeurd. Kortom: wat wij denken te meten, wanneer wij dan wel weer wakker zijn, is dus helemaal geen tijd, maar beweging. 
De volgende moeilijkheid, dan, is dat je een grootheid enkel kunt meten in een aangepaste eenheid. De lengte van een tafel meet je niet met een weegschaal, noch meet je de hoeveelheid water met een enquête. Ieder object van onderzoek draagt zijn eigen meetvereisten in zich, en met beweging is dat niet anders: die kan enkel gemeten worden in termen van een andere beweging. 
Het middel dat ons daar het beste bij helpt is een klok. Het is verleidelijk te gaan denken dat die dingen dan tijd meten, maar dat is onzin à la Einstein. Klokken meten geen tijd. Klokken imiteren beweging. Tijd ontstaat pas wanneer wij de standaardbeweging van zo’n toestel vergelijken met de beweging die we aan het volgen zijn. De ratio die zo ontstaat, voelen we dan aan als “sneller” of “trager”. 
Met andere woorden: het hele idee dat tijd iets op zich zou zijn, iets dat men kan verkopen als brood of koeken of kaas, is één gigantische illusie. Tijd be-staat niet, neemt geen plaats in, heeft geen vorm. Enkel wanneer wij die meten, ontstaat een vorm, maar dan is het al geen tijd meer. Dan is het al duur: de meting van een beweging in termen van een andere beweging. 
Hier is de crux: kun je de goegemeente laten geloven dat duur tijd is, dan kun je er wel een prijs op plakken: intrest. “Time is money” sprak de bankier, “en uw huis het onderpand”. Die truc – het creëren van een filosofische realiteit om ze daarna psychologisch uit te melken – komt uit Venetië, de eeuwige nagel aan de doodskist van Rome, en eigenlijk van ieder weldenkend mens. 
U wilt een voorbeeld van de kracht van zo’n illusie? De slavenplantage die gekend staat onder de naam België werd in 1831 opgericht met een eeuwigdurende lening van 100 000 000 BEF. Onderpand? Alle fiscale opbrengst van de nieuwe staat. Tot 2013 zijn wij in de weer geweest om een kapitaal terug te betalen dat dus in principe nooit afgelost kon worden want: “eeuwig”. En toen, na 182 jaar “af”-betalen, verdwenen die eeuwige leningen terug, op geheel magische wijze. 
En de boer? Die ploegde voort. Filosofie, moet u weten, dat is voor lui die niet willen werken ...  

Meer illusies en onwaarheden over het monetaite stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends
 Met vriendelijke groet,
Brecht Arnaert
MACRO Trends 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.