vrijdag 29 september 2017

Nieuw: Beleg in goud en krijg 8% dividend

 

Nieuw--Beleg-in-goud-en-krijg-8%-dividend
 
Beleggers zijn steeds realistischer aan het worden en houden in het achterhoofd rekening met een nieuwe crash. De bomen groeien niet meer tot aan de hemel. Doordat de aandelenkoersen maar blijven stijgen, wordt er rekening gehouden met het mogelijk barsten van de bubbel. Ik zou me daar ook maar voor wapenen als ik u was. Goud wordt steeds meer een geaccepteerd thema als het gaat als bescherming van uw kapitaal. Een zwakke dollar en opkomende inflatie wakkeren het vuur onder goud alleen maar aan. Maar hoe dan ook, ik geloof steeds meer in goud als beschermende factor van uw kapitaal. Deze week presenteer ik aan onze abonnees een goud ETN die maandelijks dividend uitkeert met een dividendrendement van 8,3%.

Inflatie

Een zwakke dollar gaat meestal gepaard met een stijging van de goudprijs. Het goud is dit jaar inderdaad al flink duurder geworden, maar er kan nog (veel) meer in het vat zitten. De combinatie van een zwakke dollar met de op handen zijnde inflatie kan de goudprijs nog meer glans geven. De vraag is dan alleen nog hoe groot het haussepotentieel voor het goud is. We kopen nu nog goedkoop goudaandelen. Met een dividendrendement van 8,3% wordt het wachten op de uitbraak nog beloond ook. Stel dat u drie jaar moet wachten, dan heeft uw investering al zo’n 25% rendement opgeleverd.

Toeloop ETF’s

U kunt goud in uw kelder leggen, maar u kunt ook indirect in goud beleggen. Bijzonder populair zijn de indexfondsen, of ook wel ETF’s genoemd. ETF staat voor Exchange Trade Fund. Goud-ETF’s zijn afgeleide financiële producten, die in fysiek goud beleggen of een goudindex volgen. Sinds de introductie van deze producten is het voor particulieren een stuk eenvoudiger geworden in goud te beleggen. Je hoeft geen fysiek goud te kopen om straks te willen profiteren van de stijging van de goudprijs. En als het mis gaat, verkoop je sneller een ETF dan een stuk goud. Veel voordelen dus.

Opties

Het nieuwe aandeel van de maand oktober is zo’n populair index aandeel. De fondsbeheerder belegt in goud, maar dan op een wel heel ingenieuze manier. Deze ETN belegt op een indirecte manier in fysiek goud. De bedoeling van de fondsbeheerders is niet zo zeer te mikken op een stijging van de goudprijs, als wel op het realiseren van rendement via het werken met gedekte call-opties. Op die manier proberen ze één van de belangrijkste bezwaren weg te nemen die Warren Buffett koestert tegen het goud, namelijk het feit dat het geen dividend of rendement oplevert. De beheerders van de ETN werken via opties, wat betekent dat er aan deze belegging een zeker risico is verbonden. Dat risico blijft echter beperkt omdat gewerkt wordt met geschreven calls die bovendien gedekt zijn.

Eenvoud

Wie kiest voor de kracht van de eenvoud en zich niet wil bezighouden met opties, kan met deze goud ETN een mooi rendement halen terwijl er maandelijks dividend wordt uitgekeerd. U wacht dus een kapitaalwinst af en ondertussen wordt het wachten vorstelijk beloond. De fondsbeheerder neemt u al het werk uit handen. U hoeft zelf niets te doen. Uw jaarlijkse beloning: 8,3% dividend.
Paul van den Heuvel
The Dividend Factory