maandag 8 januari 2018

Philips Lightning opgenomen in de wietindex


08-01-2018

Bron: Finanzen.nl

Fotobron: Flickr, Philips Communications
 
De Eindhovense lampenfabrikant is opgenomen in de Select Agro Industry Index die de 30 belangrijkste bedrijven bundelt die omzet halen uit de medicinale cannabissector, schrijft de VEB op haar website in een artikel over beleggen in de cannabissector.
Zowel in de Verenigde Staten en Canada is een cannabis-ETF’s op de markt gebracht. In geen van beide ETF’s heeft Philips Lighting een positie, maar ze zijn wel populair onder beleggers. Aan de beurs van Toronto wordt sinds april vorig jaar de Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF verhandeld die een gelijknamige index volgt en inmiddels ruim 650 miljoen dollar onder beheer heeft. Sinds juli is cannabis toegestaan in Canada voor recreatief gebruik.
In de Verenigde Staten noteert sinds begin dit jaar de ETFMG Alternative Harvest ETF, waarin in korte tijd bijna tachtig miljoen dollar is gestroomd. De ETF volgt de Prime Alternative Harvest Index en heeft binnen twee maanden een beheerd vermogen van 1 miljard dollar als het huidige tempo van instroom aanhoudt. President Trump is echter uitgesproken tegen soft drugs, waardoor aandelen van cannabisproducenten een stevige veer hebben moeten laten op de beurs.