woensdag 10 januari 2018

Dankzij belastingstelsel hervorming U.S.A gaan rechtbanken Nederland gesloten worden

Beste Lezers van Ranny' s Blog


10-01-2018


Hierbij deel ik U mee dat de eerste bouwstenen zijn gelegd om de Rechtbank Amsterdam, Den Haag en Rotterdam om deze via THE WHITE HOUSE Washington D.C te sluiten.
Dit is mede te danken aan de hervorming van het Amerikaanse Belastingstelsel.
Leest U hier hoe de hervorming van het Amerikaanse Belastingstelsel.
Dit is geen verlies voor de Nederlandse Staatsburger die geen rechtszaken kan winnen omdat men niks in behandeling neemt of vorderingen afwijst en dit land dankzij J Demmink geen rechtstaat meer is; wie hier wat van wil zeggen kan bij de eerste kamer verzoekschriften indienen om schadevergoedingen bij ministeries uitgekeerd te krijgen.


Bron: Finanzen.nl


Hoe het belastingplan van Trump Europese banken kan raken


Fotobron: Flickr, Gage Skidmore
(finanzen.nl) - Sommige Europese banken zullen het voor de kiezen krijgen als het belastingplan van de Republikeinen in de VS van kracht wordt. Dat voorspelt Kristin Forbes, hoogleraar Global Economics aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), aldus de Amerikaanse beurssite MarketWatch.
Forbes heeft berekend dat er nu circa 2,5 biljoen dollar door Amerikaanse firma's is ondergebracht bij banken buiten de VS (geld dat gemakkelijk teruggeboekt zou kunnen worden naar de VS). Het nieuwe en omstreden Amerikaanse belastingplan, dat afgelopen maand werd goedgekeurd door de Senaat, geeft belangrijke voordelen aan ondernemingen die hun geld weer naar de Amerikaanse moederschoot halen, zo stellen marktvorsers. President Donald Trump en de Republikeinen willen ze belonen met aanzienlijke belastingverlagingen. Volgens hoogleraar Forbes zit een aanzienlijke deel van de koek bij Europese banken."Sommige van deze [Europese bedrijven] zijn beter gekapitaliseerd dan de afgelopen paar jaar. Ze staat er over het algemeen beter voor. Maar er is een kans dat sommige die niet erg goed gekapitaliseerd zijn, geconfronteerd kunnen worden met grote uitstromen. Dit zou behoorlijke problemen kunnen veroorzaken bij sommige financiële instellingen in Europa."

Belastingplan Trump

Trump en de Republikeinen betogen onder meer dat de bedrijven die hun geld terughalen dat geld zullen gebruiken om te investeren. Forbes zet vraagtekens bij die aanname. Zij gaat er juist vanuit dat, als Amerikaanse ondernemingen kansen zien, ze daar toch wel geld in stoppen, en dit dus nu ook al doen. In 2004 werd eveneens geprobeerd om geld dat Amerikaanse bedrijven overzee hadden gestald, terug te halen via een belastingplan. Dat plan maakte deel uit van de American Jobs Creation Act. Het kapitaal dat weer naar de VS terug moest vloeien, zou vervolgens weer in de economie gepompt kunnen worden en banen moeten creëren, zo was de grondgedachte. Diverse analisten stellen dat de uitkomst daarvan erg tegenviel. Hoogleraar Forbes komt tot de slotsom dat het effect ook nu weer zo goed als verwaarloosbaar zal zijn. In 2004 werd bijna geen cent van het geld dat terug kwam naar de VS opnieuw geïnvesteerd, signaleert de professor. Forbes tegen MarketWatch: "Zo'n 90 cent van elke teruggebrachte dollar werd uitgegeven aan uitbetalingen aan aandeelhouders, in de vorm van aandeleninkopen of dividenden." Koerstechnisch profiteerden sommige Amerikaanse farmaceuten gedurende de laatste maanden van het mogelijk doorgaan van het belastingplan. Denk aan Amgen, Gilead Sciences en Johnson & Johnson. Volgens een rapport van Credit Suisse bestaat de top 30 van ondernemingen met buiten de VS gestalde cash, voor een derde uit bedrijven in deze sector.