zaterdag 6 januari 2018

Betere timing, gaat ons niet snel meer lukken! Door beurs.com

Bijna niemand koopt op het "ideale" moment, of het nu om aandelen, obligaties, vastgoed, edelmetalen of gelijk welk financieel actief gaat...
Het is zoals de oude wijsheid op de beurs: "niemand koopt aandelen op de bodem en verkoopt diezelfde aandelen opnieuw op de top, behalve leugenaars".
Maar soms kan je natuurlijk wel inschatten dat een markt het overgrote deel van het dalingspotentieel wel gehad heeft. Als er dan nog positieve seizoensinvloeden om de hoek loeren, dan heb je nog eens wat meer kans...
Begin december lieten we ons dus verleiden tot een uitspraak over de korte termijn van (de prijs van) zilver. We publiceerden een artikel, verspreid over twee nieuwsbrieven, met het potentieel van de zilvermarkt op korte termijn.
Het eerste stuk werd op 11 december gestuurd (hier nog makkelijk op onze blog te raadplegen), het tweede deel drie dagen later, op 14 december (kan je hier eveneens terugvinden).
De onderstaande grafiek gaf weer waarom we interesse hadden voor zilver, specifiek in deze periode:
De grafiek toont de prestatie van zilver in dollar. Vanaf het laagste punt in december tot het hoogste punt voor einde maart, elk jaar opnieuw, gedurende de laatste 15 jaar.
Waar hadden we "geluk" in?
Allereerst doet de zilverprijs, ook in de winter van 2017-2018, exact hetzelfde dan in de veertien jaar daarvoor...

EN
Ons bericht dat de bodem nabij was, kwam ook bijna exact op die bodem in prijs.
12 december, aan 15,61 dollar per ounce, was de laagste prijs. Onze artikels werden dus respectievelijk op 11 december en 14 december verzonden.
Qua timing kon dat moeilijk nog beter, maar we hadden ook echt wel twee goede redenen om deze bodem te verwachten natuurlijk. (zie onze blog voor de volledige teksten van de nieuwsbrieven)
Intussen staat de zilverprijs effectief een 10% hoger dan die bodem en wordt het natuurlijk nog interessanter!
We kunnen immers doorgaan op deze redenering, vermits het eerste stuk al is uitgekomen, wordt het geheel alleen maar meer waarschijnlijk.
Want als de bodem er staat, hoe hoog kan de prijs dan gaan? (laten we wat volgt allemaal speculatief noemen. Want hoe goed de markt er ook uitziet, niemand heeft een glazen bol, wij zeker en vast ook niet!)
Onze twee factoren die begin december op "groen" sprongen, staan daar vandaag duidelijk nog steeds.
Allereerst de futuresmarkten, die vandaag nog steeds zodanig gestructureerd zijn, dat alle kansen behouden blijven. De markt kan best nog helemaal aan het begin van een stijging staan.
Waarom?
De speculanten zitten per saldo vandaag NIET in zilver en dat is alleen maar POSITIEF. Het zijn immers net die speculanten die nog moeten instappen en daarmee de prijs omhoog duwen!
goud999
grafiek: Zilver Future mar '18 - bron www.barchart.com
Let op de bijzonder kleine LONG positie van de speculanten (large spec) en tegelijk de kleine SHORT positie van de "commercials" in het middelste deel van de grafiek, het gedeelte met de rode, groene en blauwe lijnen.

De speculanten zijn dus factor nummer één, maar we hebben nog een tweede factor, die opnieuw te maken heeft met deze grafiek:
goud999-2
De afgelopen vijftien jaar, volgt er gemiddeld een rally van +30,75% na elke "december bodem".
We willen dit natuurlijk geen exact koersdoel noemen, hiermee rekenen kan ons onmogelijk een nauwkeurig resultaat opleveren...
Maar het gemiddelde op 2017-2018 toepassen geeft ons het volgende:
Vanaf het laagste punt van 15,61 dollar per ounce, moet de koers van zilver naar 20,41 dollar per ounce om de gemiddelde stijging te evenaren.
Dat is nogmaals zo'n 20% hoger dan de effectieve marktprijs van het moment van schrijven (en lijkt helemaal zo gek nog niet).
Maar stel nu dat we even op de feiten vooruit lopen en rekenen dat we dit effectief halen... Dan gebeurt er nog iets veel belangrijker dan de koerswinst in deze prijsrally!
Dit is immers net het soort beweging van de prijs, dat we nodig hebben om de "bull market" in zilver "definitief" nieuw leven in te blazen, kijk maar even mee:
goud999-3
Daggrafiek zilver in USD over 2 jaar. bron: www.netdania.com.
Met een blauwe horizontale lijn op de grafiek, markeerden we het resultaat van een gemiddelde stijging. De 20,4 dollar die het doel kan zijn van een rally in prijs.
Veel belangrijker echter dan dit prijsniveau op zich, is hoe elke investeerder en speculant naar de zilvergrafiek zal gaan kijken, als/wanneer we dit doel halen...
Om boven de 20 dollar te raken, moeten we logischerwijs over een heel aantal "toppen" in prijs van de laatste maanden heen gaan. De koers was dalende toen de toppen zijn neergezet en deze prijsniveau's zijn nu duidelijk weerstanden geworden. Niveau's waar de koers over zal moeten.
Om de weerstanden zelf te vinden op de grafiek, moet je enkel "naar links" kijken op de grafiek. Zo vind je de niveau's waarop er in het verleden gestruikeld werd. We zien er minstens drie belangrijke, binnen bereik van onze vooropgestelde rally:
De top van afgelopen september boven 18 dollar, de top van april 2017 (nog iets hoger dan de top van september 2017) EN de top van september 2016.
Een rally die in één vloeiende beweging deze toppen overwint, die mag wat ons betreft daarna zelfs opnieuw wat corrigeren, dat maakt dan nog bijzonder weinig uit. Die markt gaat er immers voor speculanten en investeerders oneindig veel beter uitzien op dat moment (in de zin dat speculanten sneller zullen instappen in een markt die duidelijk opnieuw in een bull market zit).
We kunnen niet duidelijk genoeg benadrukken, dat we vandaag nog "nergens" staan en dat ook wij de toekomst onmogelijk kunnen voorspellen, maar hier ligt toch wel een opportuniteit voor de eerste helft van het jaar 2018.
Korte termijn vuurwerk, in een markt waar je vervolgens voor de lange termijn wil inzitten?
Fysiek zilver aankopen, is vervolgens de enige manier om niet mee te doen in de "papieren" markt.
Hiervoor kan je bij goud999 terecht. Voor de zilveren munten zijn op elk moment de monsterboxen (500x of 250x 1 ounce zilver) en de munten van 1 kilogram de meest efficiënte manieren om fysiek zilver in bezit te krijgen.
De opportuniteit vandaag en voor zolang de voorraad strekt, is misschien de nieuwe PROMOTIE voor Australische kilomunten, die we net online plaatsten:
goud999-4
Wat je hierover moet weten:
- Deze promotie is afkomstig van één (relatief groot) lot aan Australische kilomunten. OP is bijgevolg echt OP!
- Kilomunten zijn bijzonder populair (enkel de monsterboxen Philharmoniker worden in grotere aantallen verkocht). Ze zijn bijgevolg ook weer uitstekend verhandelbaar in de toekomst!
- Aankoop kan al vanaf 1 kilomunt - vanaf een aankoop van 10 stuks, krijg je automatisch gratis verzending in de Benelux.
- Welke munten je juist ontvangt, is onze keuze. Alle jaargangen van de Australische Koala en Kookaburra kilogram munten kunnen mogelijkerwijs in de levering zitten.
- Of je nu nog nooit fysiek zilver kocht, of al een tijdje bezig bent met je positie uit te breiden, dit is een mooie kans!
Bestellen kan via onze website (24u/24u) en natuurlijk ook telefonisch via 0032 494 40 20 20 (kantooruren).
Tot binnenkort!
Het goud999 team.
P.S. Vergeet naast onze diverse munten misschien ook de wat meer exclusieve Mexicaanse zilveren munten niet!
15 jaar zilveren Libertad betekent voor de december 2017 uitgave van de 1 kilogram Libertad een "gewone" Proof Like munt (oplage 800 ex.) EN dit jaar ook een jubileum editie in hoog relief geslagen (oplage 1000 ex.).
Deze munten verkopen elk jaar opnieuw volledig uit, de productie wordt met opzet beperkt in aantal gehouden.
Enkele jaren wegleggen, betekent een heel grote kans op extra verzamelwaarde!
(deze uitgiftes zijn nog wel degelijk de 2017 edities van de Libertads, niet 2018. In Mexico lanceert men deze munten telkens helemaal op het einde van het kalenderjaar)

Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief.
Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.