donderdag 12 oktober 2017

Weinig animo op de beurzenDe Europese beurzen beleefden een kalme dag nadat de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië op een sisser uitliep. Beleggers wachtten ook op de notulen van de meest recente vergadering van de Amerikaanse centrale bank die vanavond gepubliceerd worden. De Euro Stoxx 50 eindigde met een bescheiden winst van 0,2%. De euro won opnieuw terrein tegenover de Amerikaanse dollar. Goud bleef ter plaatse trappelen, terwijl een vat Brent Noorzeeolie 0,6% goedkoper werd. In Azië bereikte de Japanse Nikkei-index zijn hoogste punt in 21 jaar.

Op Euronext Brussel sloot de Bel20 (+0,1%) de dag af met een lichte winst. Sterkste stijgers binnen de index waren UCB (+1%) en Aperam (+0,5%). Tijdens de ochtend trok de Franse nutsgroep Engie (+0,2%) de Bel20 omlaag omwille van de onthechting van het interimdividend van 0,35 EUR, maar het aandeel werkte het verlies tijdens de dag weg. Op de brede markt was Agfa-Gevaert (+1,3%) een opvallende stijger. Het bedrijf neemt een nieuwe stap in de
afsplitsing van de snelgroeiende 'healthcare IT diensten'. Vastgoedgroep Care Property Invest (-0,2%) haalt geld op via de uitgifte van nieuwe aandelen. Lees hier alle details over deze kapitaalronde. Bij ons portefeuille-aandeel Ablynx kwam er opnieuw 3% bij. Sinds de aankondiging van goede fase 3-testresultaten voor het kandidaat-geneesmiddel caplacizumab steeg het aandeel al 38%.

In Amsterdam zakt Philips (-1,2%) nadat bekend werd dat het de productie van externe defibrillatoren in de VS tijdelijk moet stilleggen. Voedingsproducent Wessanen (-3,9%) ging onderuit na maar liefst twee adviesverlagingen (van KBC Securities en ABN Amro).

Omstreeks 17u45 noteert Wall Street licht hoger. Eén van de sterkste dalers binnen de Dow Jones is General Electric (-1,2%). Zakenbank J.P.Morgan verlaagt zijn koersdoel voor het industriële conglomeraat van 22 naar 20 USD. Het advies blijft op 'onderwegen'. Geheugenchipproducent Micron Technology (-1%) haalt 1 miljard USD op via een kapitaalverhoging.
Lees meer >