donderdag 5 oktober 2017

Spaanse zorgen/ Materialise doet grootste overname in zijn geschiedenis. Meevaller voor Mylan. Koopadvies duwt Cie des Alpes fors hoger.

Verdeeld beeld vandaag op de Europese beurzen, waar de oplopende spanningen in Catalonië beleggers wat nerveus maken. De Euro Stoxx 50 index eindigde 0,3% lager. De grootste verliezen werden opgetekend door de banken (-1,2%) en de nutsaandelen (-1,5%). De autosector (+1,2%) profiteerde van de beter dan verwachte autoverkopen in de VS. De Spaanse aandelen waren niet verwonderlijk de grootste verliezers: de IBEX 35 index sloot de dag 3% lager af.

Op Euronext Brussel eindigde de Bel20 dichtbij zijn startpunt. Proximus (-1%) en Telenet (-0,5%) kregen een tik nadat bekend raakte dat de Vlaamse overheid de oprichting overweegt van een overheidsbedrijf dat zelf een glasvezelnetwerk zal aanleggen. Een positieve uitschieter was Umicore (+1,7%), dat profiteerde van een Europees initiatief in lithium-ionbatterijen. Gimv (+0,5%)
verkoopt zijn meerderheidsbelang in Luciad, de Leuvense specialist in visuele analysetechnologie.

Op Parijs was Compagnie des Alpes (+5,5%) een opvallende stijger na een koopadvies van beurshuis Portzamparc. Het koersdoel werd opgetrokken naar 31,50 EUR. In Amsterdam hield vastgoedgroep Wereldhave (-0,1%) een investeerdersdag, waar dieper werd ingegaan op de vijfde en laatste fase van het transformatieproces. Tesco (-3,2%) kwam met beter dan verwachte halfjaarcijfers, al ontgoochelde de zwakke winstmarge in het VK. Tesco kan er maar gedeeltelijk de door het zwakke pond oplopende inflatie compenseren met hogere prijzen.

Wall Street noteerde rond 17u45 licht lager. Cisco Systems (-1%) en General Electric (-1%) zijn binnen de Dow Jones de sterkste dalers. Geneesmiddelenproducent Teva Pharmaceutical (-13,8%) kreeg een nieuwe tegenvaller te verwerken nu sectorgenoot Mylan (+19,1%) onverwacht de goedkeuring kreeg voor een generische versie van Teva's Copaxone. Autobouwer Ford (+0,7%) maakte op een investeerdersdag zijn ambitieuze toekomstplannen bekend. Materialise (-0,4%) doet de grootste overname uit zijn geschiedenis.

Er werd een verkooporder in De Belegger portefeuille uitgevoerd.
Lees meer >
De Beurs Technisch
De belangrijkste troeven van De Belegger op een rij:
•100% onafhankelijk adviesOntdek nu
•Breed advies: aandelen, fondsen, obligaties, valuta, grondstoffen, etc.
•Geen éénmalige adviezen, maar opvolging van elk besproken aandeel
•Adviseert wekelijks (nieuwsbrief), dagelijks (beursupdate via email) en in realtime (via de website)
•een eigen aandelenportefeuille, belegd met écht geld