vrijdag 8 september 2017

Gezellig! Extreemlinks Antifa dreigt langs te komen bij ‘islamofobisch’ congres om alles kort en klein te slaan

Gezellig! Extreemlinks Antifa dreigt langs te komen bij ‘islamofobisch’ congres om alles kort en klein te slaan

08-09-2017

Bron: De Dagelijkse Standaard
ANTIFA-tuig bij één van hun vele demonstraties. Darij & Ana (bron: Flickr)
Foto: ANTIFA-tuig bij één van hun vele demonstraties. Darij & Ana (bron: Flickr)
Het is ook altijd wat met die extreemlinkse relschoppers.
Leuk! Organiseer je een conferentie om het publieke debat in leven te houden, dreigen Antifa-gekkies om de boel stevig te komen verstoren. Verrast het ons nog?
In maart 2017 werd in het Canadese parlement een motie aangenomen, motie M-103, die de regering van de toch al knetterlinkse Trudeau opriep om meer te doen tegen islamofobie. En dat terwijl die premier al hordes ‘Syrische vluchtelingen’ – tussen aanhalingstekens omdat ze meestal niet Syrisch en al helemaal geen vluchtelingen zijn – heeft opgenomen “omdat Trump het niet doet”. Dat terzijde is het natuurlijk belachelijke om een angst – fobie = angst – strafbaar te willen stellen: zolang zich dat niet in geweld vertaalt, mag je bang voor wie of wat dan ook uiteraard.
Ter ‘ere’ van die krankzinnige motie hebben tegenstanders een conferentie opgezet genaamd “M-103: Islamophobia Cure or Sharia Trap?” die deze zondag in Toronto zal worden gehouden. De beschrijving ervan op de Facebookpagina van het evenement luidt als volgt:
A public conference featuring stimulating speakers, panelists, and small breakout sessions engaged in assessing the politics of implementing federal government Motion M-103. Every attendee gets a free mobilization advocacy package and the chance to rub shoulders with freedom of speech advocates from Canada and around the world.
En voor iedereen die meteen “ISLAMOFOBEN!” of “RACISTEN!” roept is er ook een disclaimer:
This is a civil discussion and agitators or racists are not welcome. Attendees who are not civil, or cause disruption, or who otherwise interfere with the program’s peaceful and civil character will be asked to leave. Admission will be controlled and decorum maintained by trained security personnel.
Het lijkt er echter op dat toch niet iedereen van plan is zich te gaan houden aan die regels. Het verrast je misschien, maar het zijn geen rechtse ‘fascisten’ die van plan zijn om de conferentie te gaan vullen met hate speech ofzo. Nee, het is eerder het tegenovergestelde: de zogenaamde anti-fascisten van Antifa hebben bekend gemaakt dat ze ‘een bezoekje zullen brengen’ zondag:
Antifa has used voice mail messages and emails to threaten to go to locations where the conference is being held and “smash” the venues, in order to prevent the conference from proceeding.
En, zoals ze zelf al aangegeven hebben, zal dat er dus niet vreedzaam aan toegaan. Het moet ons eigenlijk ook niet meer verbazen: na Hamburg weet de wereld immers dondersgoed waar deze groep toe in staat is – heel veel geweld dus – maar omdat het hier om linkse relschoppers gaat, wordt er niets tegen gedaan. Zo triest en politiek correct is de wereld inmiddels geworden.
Het is helaas dus toch echt waar: de nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten, en we laten ze vrolijk hun gang gaan.