vrijdag 11 augustus 2017

Eerste niet-Rothschild als directeur investeringsbank

Vrijdag 11 augustus 2017 
|
 Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste niet-Rothschild als directeur investeringsbank 


AMSTERDAM - Voor het eerst in de 212-jarige geschiedenis van de investeringsbank van de familie Rothschild gaat een niet-familielid de familieholding leiden. Die eer valt te beurt aan Nigel Higgins, die al 27 jaar voor de familie werkt, zo meldt the Financial Times.
Higgins neemt het roer over van David de Rothschild. Die zegt in de krant: "We weten allemaal dat bedrijven die statisch blijven en niet veranderen achteruitgaan in plaats van vooruit." Rothschild blijft wel voorzitter van de Raad van Bestuur van de bank.
De bank wil met de wijzigingen aan de top voorbereid zijn op de tijd na de economische crisis. Volgens Higgins, die vanaf maart algemeen directeur zal zijn, is de verandering eerder "evolutionair dan revolutionair".
Dynastie
Aan het einde van de achttiende eeuw begon de 21-jarige Nathan Mayer Rothschild in England een textielfabriek, maar hij maakte al snel de overstap naar de Londense financiële wereld. Zijn broers begonnen banken in Frankfurt, Wenen, Napels en Parijs wat het begin betekende van een dynastie van bankiers en ondernemers.
In 2008 nam de Rabobank een belang van 7,5 procent in het Rothschild-imperium en werd daarmee de op één na grootste investeerder buiten de familie zelf. Het vermogen van de familie wordt geschat op enkele honderden biljoenen dollars.